Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Melyik alanyra gondoltál? Ha 2,8 m magasra szeretnéd engedni, akkor nehogy mirabolánt telepíts. Megéri torinelben, vagy valamilyen wavit stb féle szilvában gondolkodni.
Köszönöm, még messze vagyok a végétől.... 3,1méter,30cm vannak a földbe, de ne ijedj meg😊a hosszdrót és a kereszdrót fogja tartani az összes oszlopot, az áruk kb 2000ft/db, de van egy akácos részem abból szedtem ki így nem került pénbe....
Kajszival kapcsolatban tardif de valence fajtárol van valami infód nem leírásra godolok mert kaptam 5db -ot most tavasszal amugy van 1db samurai ősszel lett ültetve igéretes a sok virágbol 8 kisbarack megmaradt a tavaszi -6.5 fagyokat átvészelte ilyen a farbalay és a faralay ezeken a fajtákon erősen rilkítani kell ,mert ugy néznek ki mint amit te felraktál képeket nincs hézag a barackok közöt a harcot ceglédi óriás ,bíbor, arany ,ligeti óriást nem kell ritkítani ,de az utobbi menesztve lesz és van egy érdekesség van 1db fám ami e lüt a többitöl feltörekvö ágrendszere van egézsen fekete színű a tőrzse és fényes a többi barack már régen le van szedve ez fent van és még kemény miyen fajta lehet?
Azokbol valogatok, amik mar megvannak nalam es mindig jol produkaltak : Incrocio pieri, Maria Marta, Maria Rosa , Calred, Meystar ,Early Redhaven, Redhaven, Suncrest, Manon , Maria Bianca, Crwsthaven, Spring Lady es a gumibarack. Esetleg meg a Rich May es a Loring....a tobbi ha vmiert kimegy mar nem potolom azonos fajtaval....persze ez csak terv egyenlore.
A körték nálam is nagyon szépek, most a legszebbnek tünnek az elmúlt 20 évemhez képest :) Szilvám már nem sok van, fokozatosan nyomom ki , a legjobban a Tophit néz ki, igaz nem sűrű, de legalább nem lesz aprós. Az őszibarackok minősítésével még várok, egyenlőre menjen le a tafrina hullám / ami nagyon érzékeny rá azzal nem is foglalkozok , valszeg kimennek , ha letisztulnak majd csinálok képeket...de a Cresthaven itt is jó. Nálam nagytrészt alma , kisebb részt körte lesz a csereanyag.Őszikből azért csinálok idén is, mert a következő pár évben a koruk és állapotuk miatt ki kell majd cserélnem többet is / nem elsősorban a fajták miatt / , a cserefajták leginkább régebbi típusúak lesznek.
Szép napot mindenkinek, szeretném kérdezni, hogy ez mi lehet? Kajszi fa levél fonák, gyümölcs nincs egy szem sem, mert elfagyott. Ez idegesít, fogalmam sincs, hogy miért ilyen. Bogarakat, egyebet nem látni.
Volt kisérlet ezzel kapcsolatban (Gödöllőn az egytemen).
Gyümölcsöst egy részét ellátták "hangyacsapdákkal", a másikat hagyták ugy ahogy volt. Néhány év és ahol megakadályozták a hangyákat, ott betegebbek voltak a fák mint, ahol hagyták.
Ha nagyon sok a levéltetű, ott nem érzi jól magát a fa. Ott be kell segiteni valamilyen bio módon. A katicák a többit elintézik. Volt amikor már majdnem permeztem annyi levéltetű volt, de nem és néhány hét megették a tetveket. Ehhez viszont kell mindig elég hely, ahol a katicák áttelelhetnek. Más, de ezzel összefügg--igaz kiskert, nem nagyüzem- kell hagyni mindenféle gazt is hogy azon növekedjenek a katicák-- mult évben figyeltem meg- majd amikor ott megrősödtek, akkor mennek a fákra.