szia, én is szívesen kimennék, akár mosogatni is, kicsit beszélek már franciául, ráadásul, egy franciatanár haverommal..még nem tudom, ő hol kapna munkát. ti merrefelé mentek?
és mikor?
van már hol laknotok?
úgy tudom, elég borsos a lakbér arrafelé..
ha netán össze tudjuk egyeztetni, akár egy lakásban is ellehetnénk a nehéz kezdetben..:)
Végülis, ha csak ekkora igényeid vannak, egy Mekiben vagy ilyen helyen, ilyen jellegű munkánál kevésbé fontos a nyelvtudás, bár nem ártana egy kis alaptudás, erre kissé(?) kényesek itt... Ha a barátnőd ígyis-úgyis jön, nem veszítesz semmit, ha kijössz vele, és próbálkozol, szerintem..(Ha otthon nincs veszítenivalód) Bár konkrét ötletem nincs hol, de ha a barátnődnek lesz egy kis kapcsolata (nem tudom milyen jellegű munkára jön), akkor hátha valami ismerős ismerősén keresztül akadna valami meló neked...minden kezdet nehéz :)
Én csak támogatom aki bele mer vágni, mert aki mer az nyer :)) (Legfeljebb a rossz tapasztalatból is le lehet vonni a tanúlságot :)) És hajrá magyarok ;-)
A barátnőmnek lenne munkalehetősége franciaországban. Én szívesen mennék vele, de sikerült olyan remekül "alakítanom" az életem h semmilyen "rendes" végzettségem nincs. Egy érettségit tudok jelenleg felmutatni ( meg még két olyan tanfolyamot aminek itthon sincs külön értelme) és az érdekelne h ehhez mérten sikerülne-e vmilyen munkát találnom? gondolok itt mosogatásra, takarításra, sült krumpli sütésre stb (még bőven huszas éveim elejét taposom, szóval nincsennek nagy igényeim :D ) . Szóval h így "szerencsevadászként" lenne e valami esély, vagy ne is próbálkozzam? Az a helyzet h itthon is csak gyengén fizető munkám lenne, és akkor már arra gondoltam h nem lenne hátrány egy megtanulni franciául, meg világot látni, az most úgyis divat :D. Köszi h végigolvastátok, meg a válaszokat is, ha lesznek. Hi
Szerintem nem rossz a 10 e netto.Én kartonozok,magyar cégen keresztül brutto 10 e/ó.
Persze mint előttem is írták függ attól is mit csinálsz.
Egyébként Nekünk is tele a hócipőnk jelenleg.Lecsökkentették az óráinkat heti 43 órára.Így lassan nem éri meg maradni sem,sajnos.
Legalább is ilyen órabér mellett.Eddíg legalább kompenzálta a kevés órabért a sok óra.
Na de ez van.Bízunk,hogy lesz változás.Igazából nem tudom,hogy ha átvenne a francia cég mennyivel járnánk jobban esetleg.Gondolom a juttatások másképp vannak,mint egy "bedolgozónak".Talán jobban jönnék ki anyagilag.Szerintem a havi 1800 2000 euro mindenképp kell ahoz ,hogy megérje kinn lenni.Szerintem Te is ezt nézd Ontário82.Persze ez csak az én véleményem ez természetesen egyénenként változhat.
Egy kérdés.Kinnt mennyire működik a UPC?Tapasztalatok?Mármint ha veszek itthon és kiviszem?
ha valakinek van bármilyen ötlete egy 30 éves, angolul és németül (franciául nagyon alap szinten) beszélő informatikus / rendszergazda számára munkalehetőség tekintetében, kérem ne fogja vissza magát..
Nagyon fogynak az ötleteim, gyakorlatilag bárhol Franciaországban elhelyezkednék már.
S ha en csak otthon szeretnek csinalni egy ket kurtoskalacsot, ahhoz milyen gep kell? vagy csak eleg a fa amire feltekerem a tesztat, s megsutom parazson?
Szia! Orulok hogy van egy rendes munkad,tartsd is meg! De az almokrol soha nem szabad lemondani,ha majd egyszer ha eljonn az ideje,keres meg nyugodtan! itt megtalasz b.mikor : www.gateauhongrois.com
Ez a kürtös kalàcs téma eléggé megmozgatta a fantàziàmat még a legelején, amikor elôször irtàl ide.....
Beismerem, hogy bele is akartam ugrani, mert nagyon làtom magam a korzikai plage-okon, vagy éppen itt lenn dél-franciàban a kûrtös lakokocsiban, az illatok kôzepette....
:-))
De most nem aktuàlis, mert van egy jo àllàsom.....
Most en kernek egy kis segitseget, par honapja tagja vagyok a klinikankon mukodo Etikai bizottsagnak, s a kovetkezo ertekezlet temaja: Loi Leonetti-2005 torveny, mi a tapasztalat maig 2005 ota?
Kerdesem: van e ilyen torveny Magyarorszagon, vagy valami hasonlo? A forumon levo dokik talan tudnak rola. Elore is koszonom.
Van egy internetoldal, ami eleg jo: www.lepetitmoutard.fr , angolul, franciaul es hollandul, franciaorszag osszes nagyvarosa szerepel benne, gyermekprogramok.
Csak nem a veszpremi kezilabdasok jonnek laposra verni Montpellier csapatat?