Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

exbrava Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6677
Na még az abs-hez. "Pánikfék" Nagy sebességnél az elektronika kikapcsolja az abs-t ha belesatuzol. Pontosan a jobb fékhatás érdekében. Most ne gyertek a csúszós úttal ott nem megy senki 140-nel.
pferco Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6676
ne hidd el.
az okos tvben azt mondták, a reg adót csak akkor kezdik alkalmazni, amikor az unios csati miatt a belső vám megszínik, ennek a "pótlására" találták ki.
sőt egyesek (kormány és tsai) azt mondják ez egyes típusok esetében még kevesebbre is kijöhet.

minden kereskedő azt mondja, hogy x időn belül rendeld meg mert már nem lesz többet ilyen lehetőséged...
kereskedők, alapból nem szabad nekik hinni.

ha pl kiválasztasz egy színt akkor rögtön ki fog derülni a számítógépből, hog ymár csak egy-ekttő van belőle az országban, úgyhogy gyorsan dönts:))) (ilyenkor ne ess kétségbe, egy hét múlva lesz megint.

ferco

Előzmény: dohonyiz (6673)
pferco Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6675
"az ABS -mint tudjuk- inkább visszafogja a fékhatást"
ez így nem igaz, sőt: a fékhatást növeli, a féktárcsákra/dobokra átadott erőt pedig szabályozza (csökkenti-engedei periodikusan).

tehát hamarabb állsz meg:)

ferco

Előzmény: KorI (6650)
pferco Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6674
persze, hogy normál megállásnál nincs jelentősége, ugyanis ekkor nem is működik, csak satu esetén, amikor a normál kerék blokkolna, akkor az ABS csúszáshatáron tartja a kereket, így a fékhatás a lehető legoptimálisabb.
havon a hó tolása csak egy röpke másodpercig müxik, amíg maga alá nem gyűr a kerék annyi havat ami már (kerék-fagyottkeményhó-jegesaszfalt) szépen siklik mint kori a jégen, csak a guminak nincs éle.
ABS fog nyerni ha satuzol, havon és nyáron és esőben is!!!

ferco

Előzmény: exbrava (6649)
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6673
Szia!

DE, van benne klíma :-) Ezért is hagytam magam rábeszélni :-)

Amúgy nekem bőven jó a 8 szelepes, meg még így is húzós lesz a részletfizetés 6 éven keresztül.

Viszont a reg.adó emelése miatt márc 31-ig meg kell rendelni!!! Ennél a típusnál 90000 a reg.adó és ez ápr.1-től igencsak meg fog nőni.....

Szóval örülök :-))

Zoli

Előzmény: Grizzly67 (6669)
Ádám77 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6672
Én most vettem a szüleim Opeljébe ROWE olajat.
Synt RS 5W-40i
Ez elég komoly (www.rowe.hu)!
Ezen a címen megtalálható az elérhetőség is.
Ja igen!
5l = 8703Ft BRUTTÓ
Ha a Porsche-ba megfelel...
Előzmény: gabocsiga (6671)
gabocsiga Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6671
Szia! Miért pont elf? A többi is tudja amit kell, nem csak az...
Előzmény: nagya2 (6656)
bucipapa Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6670
Még egy pillanatra....
Az előremenetben csak akkor müködik, ha egy mellékelt kis zsinórkacsolóval (vagy más kapcsolóval) bekapcsolod. Ez macerás, meg a nejem úgy is elfelejti bekapcsolni. A tolatásnál a tolatólámpa indítja.
Írtatok itt valami olyasmit, hogy az autó 5-7 km-re gyorsulásánál van valamilyen jel ami zárja az ajtókat. Kérdezd meg van a lehetőség arra, hogy valami hasonló jellel automatizálni lehessen az előre beparkolást.
Most téptem meg a skodám első köténylemezét egy rohadt magas járdaszegélynél. Ilyen esetben hasznos lenne. (csak 5mm volt a magasságkülömbség)
Ird meg tudtak-e valamit javasolni.
Elöre is kösz.
Előzmény: diesel_uberalles (6667)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6669
Én is ugyanezeken gondolkoztam három hete, szerintem ABS-t nem fogsz ajándékba kapni. (Esetleg egy szőnyeggarnitúra? :) )Tényleg gondold meg, mert a 16 szelepes úgy láttam csak 100 egynéhánnyal kerül többe, és nem csak annyival lenne jobb! (Persze ha nincs, az is nagyon sok pénz!) Már nincs az az akció, hogy az Azure-ban ingyenklíma van?
Előzmény: dohonyiz (6662)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6668
Szia!

Nem irigyellek, de örülök, hogy ennyivel megúsztad. Én két alternatívát látok helyből:

- ő csak akkor fog jól járni, ha Te állítod magadról, hogy hibás vagy, Te okoztad a kárt. Ebben az esetben Neked ugrik a bónusz, a casco-d fizeti a Te károdat
- a másik, számomra ésszerűbb alternatíva: ő a hibás, a Te károdat rendezik. Az ő további sorsa nem rajtad múlik ebben az esetben.

Más ötletem nincs így hirtelenjében, de a Totalcar jogi szakértőit is meg lehet kérdezni, csak kérdéses, hogy mennyi idő alatt érkezik meg a reakció.

Előzmény: Ádám77 (6666)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6667
Leinformáltam, még van 3 db fóton (nem ám elvinni :)) és holnap 13:00-kor be is szerelik 6 Mátyás királyért cserébe :)
Előzmény: bucipapa (6665)
Ádám77 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6666
Sziasztok!

Most egy kis történet következik a csúszós útról, az esőről, a Polo-ról és a Thaliáról -meg az ABS-ről.
avagy -amolyan közszolgálati stílusban:
A Thalia közelharcban K.O.-val nyert a kihívó Polo ellen.

Hát igen! Mázlim volt!!!
Egy kicsit elmászott a lökhárítóm jobb eleje. Remélem, más nem tört(ént). Ezt most este nem tudom megállapítani.
A Polo eredményjelzőjén pedig egy gazdasági totálkár. Vezető oldali ajtó, A- és B-oszlop tetőlemez, szélvédő csere, fényezés -minimum.
Nem állt meg a mackósajt-táblánál.
És én sem, dacára az ABS-nek. Lehet, hogy most jobb lett volna, ha nincs... Ki tudja.

Szerintetek hogyan intézzem a dolgot?
Tanúm, címem, telefonszámaim, betétlapom van, de az ellenfélnek nincs Casco-ja. Ez kb. 1MFt-ba fog neki kerülni. Van valami megoldás, hogy ő se járjon rosszul?
Én csak azt szeretném, hogy legyen jó a Dyna -megint.

bucipapa Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6665
Valószinüleg máshol is van, néhány hónapja akciós volt. (~17e) 7e körül volt 2 érzékelös is, az csak sípolt. Kipróbálam beépítés nélkül, jól muzsikált.
A kocsim ápr 09 körül jön, abba akarom beépíttetni, a pécsi szerviz (Nyitrai) bevállalta.
Előzmény: diesel_uberalles (6664)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6664
Szia!

Köszönöm! :) (Remélem nem csak a pécsi METRO-ban van :)

Előzmény: bucipapa (6661)
zsuga666 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6663

HI DOHONYIZ !
Próbálkozz + vele, de erősen +lepne, ha összejönne. Gondolj bele, ugyanvajh miért is adna akárkinek a kereskedő a jármű értékének 14%-át jelentő ajándékot?! Úgyegyébként a 16 szelepes(?) jobban megy és kevesebbet is iszik állítólag. Legalábbis, ha a gyári adatokat átlagolod. Persze ez pt. függő, tudom jól.
Előzmény: dohonyiz (6662)
dohonyiz Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6662
Sziasztok!

Ma voltam a Renault márkakereskedőnél és az alábbi ajánlatot kaptam, szerintem jó :-)

Renault Thalia Azure 1.4 8V 2.410.000 Ft, 20 % kezdőrészlettel havi 35600 Ft körül van.

Szerintetek egy ABS-t ki lehet csikarni ajándékként, vagy az túl sokba kerül? :-)

Köszi,
Zoli

bucipapa Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6661
Bocs! Véletlenül elküldtem.
Négy hátsó, két első, grafikus világító LCD kijelző az autó körvonalrajzával, méter cm kijelzés, 1,5m - 40 cm között 3 féle hang jelzés. 40 cm-nél nagyon vinnyog.
Importőr: GLOBAL Export-import KFT. 1149 Budapest Angol u. 36.
Előzmény: diesel_uberalles (6647)
bucipapa Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6660
Szia!
Én most vettem a pécsi METRO-ban. ~20e Ft kinai BREES H-006.
Előzmény: diesel_uberalles (6647)
boszi70 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6659
Csak mint érdekesség ha vkit érdekel a Renault újdonsága:
http://www.modus.renault.it/index_site.php?country=it
attys Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6658
Sziasztok!

Vannak dCi motoralkatrészeim ha esetleg érdekel valakit!

üDV.

v__tibor Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6657
Nem tudom, fel kell hívni, de szerintem inkább alkatrészesek, bár ki tudja ...
Előzmény: nagya2 (6656)
nagya2 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6656
Hi V_tibor, és mindenki!!!!!
Az emlitett boltban foglalkoznak olajjal is??
Engem speckó ELF 5W40-es érdekelne izzítóshoz.
Üdv Nagya
Előzmény: v__tibor (6654)
boszi70 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6655
köszi!
Előzmény: FIFTY (6652)
v__tibor Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6654
Még jó, hogy most csak az emléma esett áldozatul ...

Próbáld meg itt: (1)339-8207, (30)9425-297

forrás: dCi (6250 hsz):

Sziasztok,

Nem reklám végett, de nekem sok segítséget adtak. Pl. gyári üzemanyagszűrő 1.5 dCi-hez 5.000 Ft.
Cseréltessetek márkakereskedésben. Utána döbbeni fogtok.

Citroen, Peugeot, Renault autoalkatrész szakbolt:
XIII Katona József u. 24.

339-8207

Előzmény: Gyap (6653)
Gyap Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6653
Üdv Mindenkinek!

Sajnos megint előjött az ovis stílus a környékünkön... tegnap este elvitték a Renault első emblémát a SÜSÜ-ről! Tudja valaki véletlen, hol lehetne aránylag olcsón hozzá jutni??

Köszönöm!

Üdv: Gyapi

FIFTY Creative Commons License 2004.03.24 0 0 6652
Üdv!

A motorháztető alatt, szemből nézve jobboldalon egy kb. tíz (öt)forintos átmérőjű kerek micsoda; amelyik piros (nagyonnarancssárga)gumiborítással bír. Ezt kell benyomni az áramkör visszakapcsolására!

Előzmény: boszi70 (6648)
gabocsiga Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6651
Félszintetikust. Mi 5W40es totalt használunk. A nagy maszterbe is ezt kívánják, abban is commonréles motor van.
KorI Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6650
Na és még egy hozzászólás ABS-hez. én ABSsel kértem a kocsit és mondhatom egyátalán nem bántam meg. de igaza van exbravanak: az ABS -mint tudjuk- inkább visszafogja a fékhatást annak érdekében, hogy a kerekek meg ne csússzanak, hanem inkább gördüljenek. mert ügye, ha gördül akkor irányítható és a tapadási súrlódás is nagyobb.

én persze az elején úgy gondoltam : ha már van ABS akkor használom is! és mindíg ráfékeztem egy nagyot, hogy halljam "az ABS hangját" de ez nem jó recept minden esetre!

nézzük a következő példát:

ha 20kmh-ről jeges úton 10kmh ra kell lelassítani, akkor ezt három félen módon lehet:

1. satufékkel abs nélkül
2. satufékkel abs-sel
3. motorfékkel

első eset: szépen elcsúszol tova, ahelyett hogy megállnál.

második: irányítható marad a kocsi, de az abs-sel csökkentett fékerő miatt hosszú a fékút (rövidebb mint az első esetben)

harmadik eset: a motorfékkel és tapadó gumikkal leggyorsqabb a lassulás!

Mindemellett a vészfékezés esetén bizonyított előnye és a fékezés közbeni kormányozhatóság megtartása miatt mindenképp ABS es kocsit KELL venni, ha már újat veszel...

KorI

exbrava Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6649
Na egy kis hozzászólás az ABS-hez. Mielőtt bárki azt állítaná hogy rövidebb a fékút vagy jobban meg lehet állni abs-sel az tévedésben van. Az abs csak arra jó hogy irányítható marad az autó síkos úton.Mi sima havon kipróbáltuk mindkettőt az abs nélküli nyert mivel tolta a havat a kerekek alatt. A csúszos uton majdnem ugyanolyan féktávot vettek ( Nem csutka fék) normál megállás. Viszont vészfékezésnél az abs nyert mivel irányítható maradt az autó. És ezt mint autószerelő állítom. Lehet velem vitatkozni de ezek a tények. Jé egy kisregényt irtam. De hát olvasni jártok ide. Már csak 30 nap és én is talicskázok. Milyen motorolajat irnak elő a dci motoroknak?
boszi70 Creative Commons License 2004.03.23 0 0 6648
Milyen piros gomb?
Előzmény: FIFTY (6646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!