Ama meccseit megnézve úgy tűnik, mintha a fiúnak kicsit fejébe szállt volna a dicsőség. Ahelyett, hogy a saját erősségeire építene (gyorsaság, mozgékonyság, technika), ahelyett buta módon áll a meccsekhez. Kaio ellen szemtől szembe övre ment (és utána vajon mit akart kezdeni a 80 kilóval súlyosabb ellenféllel?), Chiyotaikai ellen tsupparipárbajt kezdett, és így tovább. Rossz nézni.
Chiyonoyama azért nem lett yokozuna, mert 12-3-as yushójakor az akkori mind3 yokozuna sérült volt, később valóban erre tekintettel adták meg neki a címet. Szóval szerintem nem kizárt hogy már szeptemberre yokozuna legyen Hakuho (persze most is sérült a yokozuna) ehhez azonban nem árt ha mindkét bason megvan a 13 győzelem .
No, megnéztem a mai meccseket a banzuke.com-on. Kakizoe henkával próbálkozott Kaio ellen, de a Kaionak volt elég rutinja, hogy kivédje. ;-) Chiyotaikai és Miyabiyama meglepően jó eddig. Hakuho meg hozza a "kötelező" győzelmeket. Szegény Amának meg úgy tűnik, magas még ez a komusubi rang.
Ha jól kezelem a hakkeyoi.net kereső funkcióját, eddig még csak egy eset volt arra, hogy egy ozeki rögtön 2 yushóval kezdjen: Chiyonoyama, 1949-50-ben. Őt akkor nem léptették elő. Viszont a produkció mégis pozitív nyomot hagyhatott, mert egy évvel később, 50-51-ben egy nem túl meggyőző 11-4, 8-7, 14-1Y sorozat után mégis yokozuna lett.
Ha most és júliusban is (Asa sérülsének köszönhetően) Hakuho yushot szerez, akkor szeptemberre gondolom, már kaphat előírást (12-13 győzelem) yokozuna rangra?
Azuma ügyében, amennyire én néztem, leginkább össze-vissza beszél mindenki. Annyi bizonyos, hogy "jó eredmény" esetén nem zárja kis senki az előléptetést - no de mi számít jónak? Legyen valami eredménye ennek a tornának, aztán majd meglátják / juk :o)
Azért is kérdeztem rá, mert ő áll Attila mellett sd64w rangban. Azaz, vélhetően ellene kezd Attila. Tekintve, hogy Gagamaru eddigi két bashoja parádésra sikerült (7-0 jonokochi yusho és 6-1 a jonidanban), hát, ha tényleg ő lesz az ellenfél, Attilának fel kell kötnie a mawashit. :)