az hogy pánikra kikapcsol az ABS vagy hogy hamarabb megállsz abs nélkül, enyhén megmosolyogtat:)
idézet a totalcarrol:
Az autó tapadása tehát nagyban meghatározza annak gyorsulási és lassulási képességeit. Egy autó tapadása pedig akkor jó, ha kerekének futófelülete (az a rész, ami az úttal érintkezik) nem csúszkál az úthoz képest. Ebből következik, hogy a blokkolásig fékezett kerekekkel csúszó autónak több idő kell a megálláshoz, mint annak, amelynek kerekeit valamilyen módon forgásban tartják lassulás közben. Ezt a feladatot látja el a blokkolásgátló rendszer. A forgó kerék ezen kívül a lassuló autó kormányzását is lehetővé teszi, ami állóra fékezett kerekekkel gyakorlatilag lehetetlen feladat.
A játék eredménye, hogy a kerekek lassulása nem lépi túl a kerekek tapadási határát, így nincs blokkolás, ráadásul a fék folyamatosan a maximális erőkifejtés közelében dolgozik. A szelepek folyamatos ki-be csukódásából adódik az is, hogy az ABS működése közben a fékpedál egyes modelleken erős pulzáló mozgást végez.
Én nem azt állítom, hogy nem jó az abs, csak ne várj tőle csodát mert száraz aszfalton hamarabb megállok abs nélkül. Amúgy tényleg jó, ezt nem vitatom. De ha már itt vagyok akkor lenne egy kérdésem. A renault felnik egymás között cserélhetők ha a paraméterek megfelelők? Ugyanis az elöző fiatomra R19 felnire raktam a téli gumit. Viszont a mostani téligarnitúrám fiat brava felnin van. A gumiméretek megegyeznek a thaliáéval.Ha lehet megmenteném.
186 cm/130 kg
Elöl elférek, hátul már kevesebb hely marad, mert szeretem kinyújtani a lábam :)) Vállban csak akkor szűk, ha a hasonló kaliberű haverom beül mellém. Szóval szerintem elöl el fogsz férni, hátul a magasság tényleg korlátozott, de szerintem 180 cm körül még ott is el lehet férni. Amúgy én ezzel az autóval dolgozom és csak annak a kollégának szokott sírni a szája, aki hozzá van szokva a nagyobb autójához. Szóval szerintem nem vészes. De úgyis elfogult vagyok :)))
Tolatóradar ügyben: megvolt a beszerelés, a hangját azonnal kikapcsoltam, elég ha látom a kijelzőt :) fotókat majd kiteszek róla és a beszerelés leleményességéről, ha valakit érdekel :))
Kb. 3 hete figyelem a topicot, aztán 11-én rendeltem egy Thalia Azure 1.4v16 -ot. A kocsit májusra ígérték, ma voltam a kereskedőnél, azt mondja, a márciusban rendelt autókra árgarancia van, azaz nem számolják fel az időközben alaposan megemelt regisztrációs adót.
dohonyiz
Ami az árakat illeti, igazából a hitelen érdemes alkudozni, nem az áron. Az ár eléggé hamar kimerül, 200E ft. engedmény az Azure-ra akciósan, aztán passz... De a hitel THM-jén (Teljes Hiteldíj Mutató) érdemes izmozni. Jómagam több menetben (konkurens árajánlatok lobogtatása a Suzukitól és a Toyotától) 3.5 százalékot alkudtam le a THM-ből, ami 2 és 3 ezer közötti havi díjcsökkenést jelent 6 éven át! És szerintem nem fizetett rá a kereskedő sem...
A szerződéskötéskori árat kell fizetni függetlenül attól, hogy mikor jön meg a kocsi.
Egyébként még voltam a vecsési Békési Kft-nél is, ők 2.400.000-ért adják, és havi 33281 Ft a részlet 72 hóra! Ők nem a Renault Credit által adott hitellel adják, hanem K&H Bankossal, ott csak 8,2 a THM.......
Üléspróbám nekem(180cm) is volt a Thaliában, elöl kényelmesen elhelyezkedhetek, de hátul már kevés a fejtér: a hajam már súrolta a tetőt!
(a magyar utakon ez egy-két púpot jelenthet a fejtetőn)
Szia!
Paramétereim: 185 centi, 115 kg és jól elférek, még télen kabátban is. Az asszony ha mögém ül a gyerek miatt (170 centi) ő is elfér.
A legegyszerűbb, ha beülsz mindkettőbe, de a legjobb, ha vezeted is őket!
Én a Kalos és a Thalia között bacilálok?
A méretek alapján a Thalia-ban kisebb az utastér...
én az 183 cm elférek a volán mögött?
Van esetleg a Thalia Tulajdonosok között ennél magasabb emberke? Ha igen akkor mennyire elégedett?
Előre is köszi...
Küldtem egy kis táblázatot a Thalics kerék adatairól, asszem a feniméret oszlop második fele az osztókör paramétereit tartalmazza.
Beilleszteni nem sikerült :(
Sziasztok!
Csomagtértálca: én valamivel olcsóbban vettem. ha jól emlékszem valahol 5 körül. Ha be van szabva alá 1 tábla faroslemez akkor szuperül bírja.Különben figyelni kell a pakolásnál a nehezebb dolgokra. Nekem padlószőnyeg alátét-habszivacs van még rajta, azzal fogom meg a csúszkálást..
Be vagyok itten szorulva a sarokba ! VALAKI árulja már el , hogy hanyas a felnink osztóköre, ill. mia túrót kell még tudni róla azon túl, hogy 14-es és 5.5-ös?!?!?!?!?!?! Köszi !
Be vagyok itten szorulva a sarokba ! VALAKI árulja már el , hogy hanyas a felnink osztóköre, ill. mia túrót kell még tudni róla azon túl, hogy 14-es és 5.5-ös?!?!?!?!?!?!
Namost a csomagtértálca !
Mondhattyúk, én voltam a barom, de nálam nem bírta 1 évig sem. Az alapötlet jó és müxik is tulképp. Kettő dolog vár megoldásra. Meg kell oldanod a tálca felszínének csúszásmentessé tételét, v.mint (amit én addig halogattam, míg késő nem lett ) egy ügyes kis merevítést kell beiktatni a gödör fölé, amiben a kerék is nyugszik. Ellenkező esetben jó esély van arra, hogy szilánkok törjenek ki belőle és akkor már megette a fene. Namost ez ugye cca 7 Matyi és utána még barkácsolhacc. Ezzel szemben baromi könnyű tisztán tartani, a meglógott csalit összeporszívózni belőle és, ha a frissen zsákmányolt gázolajat kiloccsantod se nem baj.
Gratula a döntéshez! Elég jó árat sikerült megcsípned, nem hiszem hogy ezt még tetéznék az ABS-sel. Mit ígértek, mikor jön meg? Másik kérdés: neked a megrendelés dátuma szerinti árat fixen megígérték? Mármint a reg. adóra gondolok. Az nem akkor számít, amikor megjön a kocsi?
Kedves Ádám !
Aki figyelmen kívül hagyja az ilyes táblákat; haljon meg. Inkább Ő, mint Én. Ha velem történne ilyen, még segítenék is Neki. Egyetértek Fux barátunkkal, alakuljon csak ki benne Goszpodin Pavlovnak az reflexe. Ha ennyit kicsenget, jó esélye van, hogy máskor figyelni fog. Amúgy folyamatos rettegésben élek, hogy valami hozzáértő, nem találva a pedált, hátulról belémcsúszik. Erősen aggódom, hogyan reagálnék.
Sziasztok!
Kedves kollega :o), kuldtem Onnek egy arajanlatot, szeretnem figyelmebe ajanlani, hogy a 16 szelepes 65e-rel dragabb abban! Ha hosszas rabeszelesre a forgalombahelyzes 60e-t elengednek, kozel ott lennel... Te tudod amugy...
Ha erdekel elkuldom maganban az uzletkoto srac telszamat.
Sziasztok!
Igen az ABS nagyon jó dolog és nagy marhaság azt állítani,hogy pánikfékezésnél nem műxik!
Viszont a fékút nyáron,száraz útfelületen rövidebb ABS nélkül az tuti.
Nem tudtok valakit akinek szüksége lenne motoralkatrészekre?:)
kétlem , hogy az általad említett "pánikfék" igaz lenne. Szerinted tényleg kikapcsol az ABS nagy sebességnél tövig benyomott fékpedálnál ?!?! ez teljesen logikátlan: épp ekkor van a legnagyobb haszna az ABS nek (nem farol be a kocsi, és irányítható marad)...
nem azzal kevered, amit úgy hívnak: "vészfékrásegítő": ha a kocsi érzékeli, hogy hirtelen mélyen nyomod a pedált: még jobban rásegít a fékrásegítő, mivel az a tapsztalat, hogy az emberek nincsenek hozzászokva a hirtelen nagy fékezéshez, és nem is nyomják le a maximumig a fékpedált...
egyébként mindegy... mindenki úgyis ugyanazt gondolja: az ABS jó dolog... :)