Nem volt nagy eltérés, de ilyen közös nagy leolvasás nem volt. Bigyba autójában a lökhárítón van a gyári érzékelő, az 1 fokkal kevesebbet mutatott, ha jól emlékszem.
Köszi előre is! Ja, az előbb nem kérdeztem: Mennyire mutattak egyformán, volt szórás, elvileg néhány tizeden belül kéne maradniuk a "billenési pontoknak", a kijelző csak egészet mutat (egy kis mérnöki kíváncsiság) :-))) Már ha volt ilyen egyidőbeni leolvasás ...
Na, csak most estem be ... Délután éreztem, hogy keresni fogsz valamiért hőmérő ügyben.
Hát ez passz, mármint a harmadik féle csatlakozó, de a logikázás segíthet (köszi Kori a közbenjárást!!!!), a "szabad" vezetékeket kellene rápróbálni (ha vannak abban ilyenek). Infók ha vannak, később nekünk is segítenének. Még kiderül, hogy a gyártósoron mindig olyan csatlakozót szereltek be, amilyen éppen a kezükbe akadt ... :-))) Nesze neked sorozatgyártás :-((( !!!
A többi négylábú műszakilag símán ment? Látom gyarapodik a széles mosolyú hőmérősök száma ...
v__tibor is így kezdte: megnézte, hogy a csatlakozó két oldala között van-e különbség! nála a műszerfal felöl érkező vezetékek száma x volt, a sárga csatlakozó másik oldalán az ajtóba menő vezetékek száma x-2. Persze nem egyszerű a műszerfal felöl érkező vezetékek ellenőrzése, és megvizsgálása, melyik lyukba mennek be, mert nagyon mélyen vannak, de ha nekem is sikerült...
ha mégse lenne bevezetékelve a hőmérő, akkor bizony a thaliaklub honlapján lévő leírásból és a műszerfal szétszerelésével kell vezetékelni : ez már persze kicsit sok!
sok sikkert!
megtudhatnánk milyen évjáratú és tipusú volt a kocsi?
KorI
Ma hallottam egy szerelőtől, amikor vonóhorog ügyéban érdeklődtem, hogy a légzsákos Thaliákba állítólag a szabvány visszajelző szerkezet mellé még kell egy modul (Á:5000), mert enélkül már előfordult, hogy csatlakoztatott utánfutóval indexelésnél berobbant a légzsák.
Hogy ebből mi igaz, nem tudom, csak egy információ volt. Nekem nem hangzik túl hihetően, de én is láttam egy sértetlen Thaliát leeresztett légzsákokkal a Budafoki úton.Azt nem figyeltem meg, hogy volt-e vonóhorga.
Ez egy harmadik volt...
Ugyanúgy nyitott ajtónál érhető el, a kicsúszásgátlóját lefelé kell húzni, sárga, más kiosztású és az érinkezők is más méretűek benne. :(( Sajnos most nincs fotó, talán holnap/holnapután.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy a majdani Thaliamba milyen riasztót és hol érdemes szereltetni? Tudom, volt már róla szó előzőleg, de melyik az a riasztó, ami a legjobb ár/érték arányban?
Köszi,
Zoli
U.i.: Ja és engem is érdekelne, hogy érdemes-e a +2 évet bevállalni a 99.000 Ftért?
igen, kétfajta csatlakozó van:
egyiket az ajtórésben kell szerelni, (lásd a saját fényképeim : http://kep.tar.hu/kkereszty1/index.phtml?aid=27631370 )
a másik típusnál a csatlakozó a belső világosszürke küszöb műanyag borításának felszedése után válik láthatóvá a jobb elől, mélyen a kesztyűtartó alatt (lásd Vtibor képein egy kék csatlakozó! )
Hello, ma pórul jártam egy Thaliával a tükörszerelés során. Ráadásul jó korán kiugrasztottam az ágyból a gazdáját, hitegetve azzal, hogy meg tudom csinálni a hőmérőjét. Sajnos másfajta csatlakozó volt benne, mint amire készültem, és így hoppon maradtam... :((
De a lehetőség benne van, s ha kiderül majd, hogy "ez" marad Nálad, komfortosítható hőmérővel (ezt már kérted, elvileg részemről OK) és ha nem is mozgatható de fűthető tükörrel (már írtam korábban).
Tolatóradar ügyben:
- kiszedhető a hamutartó, a kábelen hagytunk annyi helyet
- METRO áruház, én Fóton vettem, akkor 3 db volt raktáron
- KorI: szerintem a hamutartón belül a fedélen nem fogod látni, ill. szerény fantáziám mellett nem tudom elképzelni a gyakorlati megvalósítás menetét
- A hamutartót én dohányzás hiányában nem használom, ami szemetem van, az amúgy sem fér bele, így az ülésem alatt talál helyet magának a legközelebbi kukáig :)
Köszi.
Én is így tudtam, csak elbizonytalanítottak, mert az mondták, hogy az enyémben benne van. Logikusan, mivel nyílván nincs elektonika benne-mert nem elektromosan állítható-nincs fűtés sem.
Dohonyiz!
Gratulálok! Melyik felszereltségű lett végül?
dohonyiz, nekem ne koszonj semmit, ket telefon volt, semmi tobb...
Orulok, hogy meg van az autod! A forgalomba helyezesi dijjal mi a helyzet? engedett a srac?
Éééés igen! Megrendeltük életünk első autóját egy Renault Thalia 1.4 16V személyében!
Köszönet illeti a segítségért és utánajárásért GARFIELD007 kollégát, akinek a segítségével 2.475.000 Ft ért kaptuk meg fenti járművet!
A havi részlet 35400-ra jött ki, ami szintén, főleg ahhoz képest, hogy a Renault Budapest Kelet-Pestnél a sima 8 szelepesre lett volna 36900 a havi részlet ugyancsak 20% kezdőrészlettel.
Szóval május 28-tól én is lehetek Thalia klubtag :-)))
pár évvel ezelőtt, amikor megjelent a thalia, nekem gyermekkorom "faros" Ikarusz busza jutott eszembe.
Meg lehet szokni és szeretni.
Nem sok kis kategóriás sedan van, ahol csomagtartó "vonalvezetése" egységet alkot az egész autóval.
Gratulálok a beszerelés leleményességéhez!
Én nem dohányzom,és mindig azon gondolkodtam, hogyan lehet kihasználni a hamutartó helyét. (Ha nem fedélzeti szemeteskosárnak használom.)
Mintha oda teremtették volna!