Mea culpa! Most megnéztem újra a csatlakozókat az infók alapján (Jocika34, Kori, ÖregMackó, jómagamé), s azt a következtetést vontam le, hogy Lotht képe ,Kori képei (http://kep.tar.hu/kkereszty1/index.phtml?aid=27631370) és Jocika34 leírása (http://thaliaklub.tvn.hu/05_20040219_homero.html) ugyanolyan csatit ábrázolnak, tehát a Thaliákban kétféle csati van: ez meg az . Tehát a keresett érintkezők: itt vannak. Persze a bevezetékeltség felszereltség függő ...
Kedves diesel!
Nem árt utánakérdezni a Cora parkolónak sem, nálunk Fóton például nagy piros kerek tábla hirdeti, hogy az magánterület és az áruház zárva tartása alatt tilos a parkolóban tartózkodni.
Üdv!
Apró fejlemény a találkozóval:
- Hősök terén való gyülekezés kilőve több okból:
-- a díszburkolat a világörökség része, eltörik kezünk-lábunk, ha odaállunk
-- a felvonulási tér tele lesz rendezvénnyel
-- a közlekedés nem lenne egyszerű, a rendőri felvezetést nem tudjuk megfizetni (20-30 autóra 4-6 motorosrendőr, 13000/fő/óra)
(Az infoért köszönet a BRFK-nak :)
Tehát marad az, hogy a Budakalászi Cora parkolójában lesz a gyülekező és egy napos lesz a találkozó az Esztergomi kirándulással együtt, hiánypótlónak Dobogókő is szóbajöhet, attól függően, hogy megfelel-e a 9 órai gyülekező. Erről várnék véleményeket. Előre is köszi!
Nagy vonalakban ennyi, estére bővebb leszek, amint kiheverem az adatveszteséget és áttelepítek mindent a másik gépre... Még jó, hogy egyszerű az élet :))
Hi! Köszi a képet. Sajnos azt hiszem Rozsnyó már megadta a választ a beszerelhetőségre. Korábban arra tippeltem, h. az eltérés oka, h. az ő autója Szlovákiában lett üzembe helyezve, ezek szerint téves feltételezés volt ... :-(((
Nekem szintén ilyen van és 2003 június 24. az átvétel napja. Nekem már működik és be volt vezetékezve. 1.5 dCi. Az egy sorban három csatlakozók közül a középső oszlopban a legalsó és felette az ellenállás két pontja.
A belső világítás az antenna rögzítésénél ázhatott be. Ha kipantintod a lámpatestet a helyéről, mögötte látszik az antenna rögzítő csavarja.
Amit leírtál, hogy kulccsal nincs központi zár, az gyárilag ilyen. Sajnos ezen spóroltak:(
Teljesen lelkibeteg vagyok! Tegnap szomorúan konstatáltam, hogy szeretett Thaligám belső lámpájában áll a víz. Gőzöm sincs, hogy honnan ázhatott be. Mondjuk mindegy, mert úgyis szervízbe akartam vinni mindenféle futómű-beállításra.
Ja, és a riasztó is riaszt, ha kell, ha nem és döbbenten vettem észre, hogy a kulcscsal nem tudom központilag zárni a kocsit.
Eddig 5 jelentkező van, holnap szabadnapos vagyok, igyekszem megcsinálni a weblapot is, meg a pontos programot is.
Nagy vonalakban:
- találkozó reményeim szerint a Hősök terén, ha nem lesz ott vmi buli.
(Kértem infót a Rendőrségtől a területfoglalási engedély miatt, de odáig jutottak, hogy hat nap alatt továbbították az e-mailt az illetékesnek, úgyhogy holnap vad telefonálgatásba fogok. Rendőri felvezetés helyett marad a PMR rádiós kapcsolat a sor eleje és a vége között)
- utána Budakalászi Cora parkoló, versenyek, egymásnak örülés, fotózás, kvíz, víz, stb.
- ha sikerül a sok verseny közé bezsúfolni, akkor Esztergom, ott étkezés ill. turistáskodás nyolcas erősséggel, igény szerint
(Ha ez nem fér bele egy napba, akkor az Esztergomi móka május 2. lesz)
Kis türelmeteket kérem holnapig, addigra kitalálok mindent. Kérdések és jelentkezés egyelőre e-mailben.
nekem is pont ilyen csatlakozom van, es ez a fajta nincs bevezetekelve. legalabbis en nem talaltam. ugyhogy szerintem marad a muszerfal bontas :(
az en autom 2003. majusi
Nem volt nagy eltérés, de ilyen közös nagy leolvasás nem volt. Bigyba autójában a lökhárítón van a gyári érzékelő, az 1 fokkal kevesebbet mutatott, ha jól emlékszem.
Köszi előre is! Ja, az előbb nem kérdeztem: Mennyire mutattak egyformán, volt szórás, elvileg néhány tizeden belül kéne maradniuk a "billenési pontoknak", a kijelző csak egészet mutat (egy kis mérnöki kíváncsiság) :-))) Már ha volt ilyen egyidőbeni leolvasás ...
Na, csak most estem be ... Délután éreztem, hogy keresni fogsz valamiért hőmérő ügyben.
Hát ez passz, mármint a harmadik féle csatlakozó, de a logikázás segíthet (köszi Kori a közbenjárást!!!!), a "szabad" vezetékeket kellene rápróbálni (ha vannak abban ilyenek). Infók ha vannak, később nekünk is segítenének. Még kiderül, hogy a gyártósoron mindig olyan csatlakozót szereltek be, amilyen éppen a kezükbe akadt ... :-))) Nesze neked sorozatgyártás :-((( !!!
A többi négylábú műszakilag símán ment? Látom gyarapodik a széles mosolyú hőmérősök száma ...
v__tibor is így kezdte: megnézte, hogy a csatlakozó két oldala között van-e különbség! nála a műszerfal felöl érkező vezetékek száma x volt, a sárga csatlakozó másik oldalán az ajtóba menő vezetékek száma x-2. Persze nem egyszerű a műszerfal felöl érkező vezetékek ellenőrzése, és megvizsgálása, melyik lyukba mennek be, mert nagyon mélyen vannak, de ha nekem is sikerült...
ha mégse lenne bevezetékelve a hőmérő, akkor bizony a thaliaklub honlapján lévő leírásból és a műszerfal szétszerelésével kell vezetékelni : ez már persze kicsit sok!
sok sikkert!
megtudhatnánk milyen évjáratú és tipusú volt a kocsi?
KorI
Ma hallottam egy szerelőtől, amikor vonóhorog ügyéban érdeklődtem, hogy a légzsákos Thaliákba állítólag a szabvány visszajelző szerkezet mellé még kell egy modul (Á:5000), mert enélkül már előfordult, hogy csatlakoztatott utánfutóval indexelésnél berobbant a légzsák.
Hogy ebből mi igaz, nem tudom, csak egy információ volt. Nekem nem hangzik túl hihetően, de én is láttam egy sértetlen Thaliát leeresztett légzsákokkal a Budafoki úton.Azt nem figyeltem meg, hogy volt-e vonóhorga.
Ez egy harmadik volt...
Ugyanúgy nyitott ajtónál érhető el, a kicsúszásgátlóját lefelé kell húzni, sárga, más kiosztású és az érinkezők is más méretűek benne. :(( Sajnos most nincs fotó, talán holnap/holnapután.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy a majdani Thaliamba milyen riasztót és hol érdemes szereltetni? Tudom, volt már róla szó előzőleg, de melyik az a riasztó, ami a legjobb ár/érték arányban?
Köszi,
Zoli
U.i.: Ja és engem is érdekelne, hogy érdemes-e a +2 évet bevállalni a 99.000 Ftért?
igen, kétfajta csatlakozó van:
egyiket az ajtórésben kell szerelni, (lásd a saját fényképeim : http://kep.tar.hu/kkereszty1/index.phtml?aid=27631370 )
a másik típusnál a csatlakozó a belső világosszürke küszöb műanyag borításának felszedése után válik láthatóvá a jobb elől, mélyen a kesztyűtartó alatt (lásd Vtibor képein egy kék csatlakozó! )