Keresés

Részletes keresés

ebsik Creative Commons License 2003.04.25 0 0 419
Úgy voltunk vele: ami papírra van írva, az már úgy marad. Aztán most, hogy ez az egész lakáshitelezés piac egy gigantikus akadályversenynek kezd kinézni - ráadásul az akadályok is folyton ugrabugrálnak -, jobbnak láttuk, ha igyekszünk.
Előzmény: Nőgyógyász (418)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.25 0 0 418
A bank magától akarta ilyen hamar megkötni a hitelszerződést, vagy ti erősködtetek? Azért kérdezem, mert én is szeretnék mihamarabb túlesni ezen, és tavaly évvégi információim szerint a bank alapesetben várna a várható folyósítás előtti 1-2 hónapig.
Előzmény: ebsik (416)
szucsati Creative Commons License 2003.04.25 0 0 417
Az "új szomszédoktól" kérdezném, van-e valaki, aki kevesebb mint 30%-ot fizet önrészből, s hitelből már kellett volna fizetnie?

ebsik Creative Commons License 2003.04.25 0 0 416
kvikk apdét: ma aláírtuk a hitelszerződést. Hurrá.

(De ezt csak úgy mondom.)

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.25 0 0 415
Mellesleg a márka tényleg fontos lenne mert ha mondjuk úgy döntesz hogy kéred az ő sütőjuket és be is rakják nem mindegy mit kérnek el érte...

Engem a jellemzői érdekelnének, nem az ára, mivel a konyhabútor + sütő + kerámia főzőlap + elszívó ára benne van a lakás árában.

Előzmény: agihuszar (405)
csaboc Creative Commons License 2003.04.25 0 0 414

El ne hidd mar hogy azt a meregdraga,formatervezett olasz konyhabutort fogjak nekunk is berakni amit a V.A.M Design(oket kertek fel a berendezesre) rakott be a bemutato lakasba. Esetleg hasonlot amit valamelyik itthoni butorgyarto v. asztalos csinal.

Erdemes elolvasni az aprilisi Otthon magazint. Abban vannak kepek a bemutato lakasrol, meg le van irva hogy melyik butor kitol szarmazik.

Előzmény: szucsati (406)
ebsik Creative Commons License 2003.04.25 0 0 413
Ja, még a műszaki leíráshoz. Amit ők annak neveznek, az viccnek jó, másnak nem nagyon.

Legalább lehet izgulni (izgul,izgul), hogy mit értenek az egyes pontok alatt.

Kaland az élet. (haha)

Előzmény: csaboc (401)
szucsati Creative Commons License 2003.04.25 0 0 412
Szép gondolatmenet...
Szerintem a tároló, a parkoló után is kell közös költségetz fizetni és szerintem a földszinti boltoknak is kell fizetniük. A lényegen és az összegen sem sokat változtat ez, szerintem < +1 MFt.
Nekem is azt mondták régebben, hogy csak kedvezmény lesz.
Előzmény: ebsik (411)
ebsik Creative Commons License 2003.04.25 0 0 411
Megintcsak vegyük elő a kalkulátort a fiókból, és végezzünk egy durva számítást. (Hülye mérnök szokás, tudom.)

Vegyük úgy, hogy elkel az összes lakás, mert egyenlőre úgy tűnik, van rá esély. Az E épület hasznos alapterületét (tehát ami után közös költséget fizetünk) vegyük 750 nm-nek, 8 szinten az 6000 nm. Ugyanez a D-re 650/5200. Ha a többi épületet nézem, akkor tudományos alaposságú megfigyelésem azt mondatja velem, hogy lesz még négy D méretű (5200*4=20800 nm), meg egy dupla E = 12000 nm. Az összesen 44.000 nm (szép nagy szám). Ebből havonta 120 ft/nm-es közös költség mellett 5.280.000,- Ft bevétel termelődik. Ebből kell tisztán tartani a környezetet, fenntartani a parkot, elszállítani a szemetet, blabla.

Arról persze fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül egy uszoda üzemeltetése, de ha csak havi 5 millióra veszem (ami nem tűnik soknak), akkor az már megduplázza a közös költségünket - ha idegeneket nem engednek be.

Különben nekem azt mondták, hogy idegenek is használhatják, csak mi kedvezményt kapunk. Az a nagy kérdés: mennyit.

Előzmény: agihuszar (408)
ebsik Creative Commons License 2003.04.25 0 0 410
Hogy mi kerül kettőmillióba egy beállón? Roppant egyszerű: azt a teret is meg kell építeni, ahová a kocsid beparkol. Ha jól emlékezem, 2,5 x 5 m a minimális parkolóhely méret, ha merőleges beállású a parkoló, de meg kéne néznem a szabványban :) , vagyis 2,5x5=12,5 m2. Ennek van egy négyzetméter-ára: ezt ők 160e ft-nak veszik (legalábbis ez jön ki, ha visszaosztasz).

Különben nézegetve más lakóparkokat (vagy mi a nevük ezeknek), máshol is 2-2.2M közt vannak a beállók.

szucsati Creative Commons License 2003.04.25 0 0 409
Azt nem tudom, hogy a garázs eladását hogyan oldják meg. Elvileg (törvény v. rendelet) minden lakáshoz kell parkoló vagy beálló. Emlékeim szerint az egész -1. szinten 502 hely van, ami kevesebbnek tűnik, mint a lakások leendő száma. Ugyanakkor még szóban olyat emlgettek, hogy 1 1/2 szint garázs lesz, lesz külön a supermarketnek is.
A fitnessel kapcsolatban: Nőgyógyász írta, egy korábbi hozzászólásból másoltam át. Szerintem erősen túlzó volt a szám, de a dupla árat el tudom képzelni. Nem ismerjük az elképzeléseket, lehet korlátlan bérlet, lehet 10 alkalom/hónap, lehet kedvezmény, lehet 8-at fizet 10-et kap stb. Így elég nehéz bármit is mondani (pl. minek a duplája).
Előzmény: agihuszar (408)
agihuszar Creative Commons License 2003.04.25 0 0 408
Hmmm... nekem szólnak, hogy a ,,garázsomat,, eladhatják-e? Vagy mi? Különben honnan tudom meg? Illetve van minden lakáshoz tartozó garázs elvileg??Es gondolod ha nem egyezünk bele hogy a külsősök bejárjanak a fitnessbe akkor ennyit nő a közösköltség?
Előzmény: szucsati (404)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.25 0 0 407
A konyhabútor nekem is tetszett, de ránézésre jóval nagyobb helyet foglalt, mint amennyi az én konyhámban lesz, és akkor a kis garzonlakásokról nem is szóltam. A bemutatóteremben pl. U alakú, míg nálam csak egy L lesz. És tudtommal vannak mindenféle előírások, pl. tűzhely nem kerülhet a hűtő mellé, meg ilyenek.

Anyagválasztásról olvass vissza a topikban ... a kivitelezőváltás kicsit visszavetette a történéseket, de hamarosan várható levél tőlük, ami erről szól többek között.

szucsati Creative Commons License 2003.04.25 0 0 406
A konyhabútor tényleg olyan lesz, a színt válaszhatod. A hűtőd beépítik, ha addigra megveszed, vagy megmondtod az ajtóméreteket. Az egyes részek, ajtók, polcok, elrendezés változtatható lesz. -- Legalábbis ezt mondták.
A garázs szerintem 2,5x4 méter minimum, s így kb. a négyzetméterár fele, mint a tárolók.
agihuszar Creative Commons License 2003.04.25 0 0 405
Nekem tetszett az a konyhabútor ami a bemutatólakásban volt nem tudom ti,hogy vagytok vele. Nekem azt mondták,hogy ugyanolyan lesz benne... Viszont kértem őket,hogy mutassanak csempe mintákat és azt mondták az még nincs.... mikor lehet tényleg ezeket kiválasztani?? Mellesleg a márka tényleg fontos lenne mert ha mondjuk úgy döntesz hogy kéred az ő sütőjuket és be is rakják nem mindegy mit kérnek el érte...
Garázsért rettenetesen sokallom azt a pénzt amúgy ugyanis csak egy 3mX2m -es (vagy mit tuom én mekkora) téglalapban mi kerül annyiba? :))Drágább mint a lakás négyzetméterára.....
Előzmény: csaboc (401)
szucsati Creative Commons License 2003.04.25 0 0 404
Parkoló: és ha elfogytak a parkolóhelyek, akkor köteles vagy lemondani az elővásárlási jogodról, benne van a szerződésben (vagy megvásárolni a parkolót).
Előzmény: csaboc (402)
szucsati Creative Commons License 2003.04.25 0 0 403
Nőgyógyász válasz erre | adatok | e-mail 2003-04-11 18:45:44 (334)

6. A belső park csak a lakóké, a feljárat valamilyen módon ellenőrzött lesz. Első körben csak a lakók használhatják a fitnesztermet, uszodát satöbbit, a lakók és az üzemeltető döntése lesz majd, hogy utcáról betérő vendégeket fogadjon-e, vagy sem. (Gondolom ez lesz a vége, ha nem akarunk harmincezres közös költséget fizetni havonta.)
Előzmény: csaboc (402)
csaboc Creative Commons License 2003.04.25 0 0 402

Azt esetleg tudja valaki,hogy az usziba meg a fitness-be nekünk van-e kedvezményünk??

Igen. Benne is van a szerozdesben hogy harmadik szemelynel kedvezobb feltetelekkel hasznalhatjuk majd. De hogy ez mit takar majd az a jovo zeneje:)

Illetve még az érdekelne,hogy nekem azt mondták,hogy garázsra elővásárlási jogom van egy külsőssel szemben.De ha én csak 3 év múlva tudom megvenni akkor mi van?? Ugyanis 2 milla körül van ha jól tudom

Ha akkor meg lesz szabad garazs a tulajdonostarsaknak mindig elovasarlasi joga van egy kulsossel szemben.
Igen 2M korul van, meg fizetheted meg pluszba hozza a 10% illeteket is.

Előzmény: agihuszar (400)
csaboc Creative Commons License 2003.04.25 0 0 401

Udv a lakok kozott.

Ha a Lehel utra nez akkor x=2 v. x=4:)

A Tervdokumentaciot nem igazan hajlandoak meg megmutatni sem. En is mondtam nekik a szerzodeskor, hogy nem artana ha lathatnam ha mar egyszer azt irtam ala hogy tudom mi van benne es hogy azt elfogadom. Arrol mar nem is merek almodni, hogy oda is adnanak belole egy peldanyt hisz sokba kerul a fenymasolas.A 10M-es araba ez mar nem fer bele:) Ugye kreko:)

Nekem meg a muszaki leirassal is problemam volt. En nem vagyok szakmabeli, de szerintem egy muszaki leiras azert muszaki leiras, hogy
konkretumok legyenek benne. Javits ki ha tevedek. Az mar nekem is szemet szurt, hogy nemsok konkretum van benne. Pl. hogy milyen markaju csaptelep, konyhabutor, tuzhely, suto stb. lesz a lakasban. Kertem oket, hogy valamit irjanak bele -markat v. arkategoriat - de azt mondtak, hogy meg nem tudjak mi kerul majd beepitesre. Kerdeztem toluk, hogy akkor hogyan kalkulaltak ezek ktg-eit bele a lakas araba.Nem tudott valaszolni ra. Azt meg mar csak ugy megemlitem, hogy a (elo)szerzodes meg hivatkozik arra, hogy a muszaki leirasban meghatarozott anyagok helyett az eredetivel azonos minosegu es arkategoriaju, mas anyag keruljon felhasznalasra. Szoval egymasra hivatkoznak de egyikben sincs benne:)

Mert ugye a bemutato lakasba beraktak a legjobb es a legdragabb cuccokat - lasd Otthon magazin aprilisi szama -,de hogy a mi lakasunkba nem az lesz az is tuti.

Lehet hogy egy kicsit skeptikus es borulato vagyok, de en ugy gondolom hogy ha mar az ember ennyi penzt kifizet, akkor nem artana ha tudna azt, hogy pontosan mit is fog kapni a penzert amikor beleugrik. Ugy latszik egy auto vasarlasanal ezt meg lehet csinalni(marmint hogy kivalasztod hogy pontosan mit akarsz bele es ez mennnyibe kerul), de egy lakasnal ami tobbszor annyiba kerul ott meg ez nem mukodik ez.

Bocsi ha kicsit hosszura sikerult.

Előzmény: ebsik (396)
agihuszar Creative Commons License 2003.04.25 0 0 400
Ez jó, idáig mindenkinek mást mondtak akkor?? A lényeg,hogy 4,500 és 6,500 között van a 43 négyzetméteresekre? Mondjuk azért ezt nem ártana tisztázni pontosan mennyi nehogy hoppon essünk! Azt esetleg tudja valaki,hogy az usziba meg a fitness-be nekünk van-e kedvezményünk?? Illetve még az érdekelne,hogy nekem azt mondták,hogy garázsra elővásárlási jogom van egy külsőssel szemben.De ha én csak 3 év múlva tudom megvenni akkor mi van?? Ugyanis 2 milla körül van ha jól tudom, ezt nem lehet csak úgy előkaparni egy lakásvásárlás után a garázs viszont egy fontos tényező! Tényleg hol lehet majd parkolni??
Előzmény: ebsik (399)
ebsik Creative Commons License 2003.04.24 0 0 399
Ja, még eszembe jutott: közös költségre úgy emlékszem az jött ki, hogy 5e/hó a 42 m2-re, vagyis 120 ft/m2. Mindez novemberi adat, nemtom azóta módosították-e.
agihuszar Creative Commons License 2003.04.24 0 0 398
Üdv!!
Egy emeleten csak másik lépcsőházban :))
HAJRÁÁÁ
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.24 0 0 397
Szia, és üdv a fedélzeten!

Remélem jössz a topiktalira, szakmabeliként tuti kifaggatnánk egy-két dologról :) Ha jól rémlik, akkor a Fodor Rt. a lecserélt régi kivitelező, így tőlük már ne nagyon várj semmit.

A határidőre vonatkozó utolsó infóm (tegnapi) az, hogy az újabb jelentkezők már szűkebb határidőket kaptak, de mindenkinek azt írják a végszerződésbe, amit az előszerződésben aláírt. Az én végszerződés-tervezetem egyértelműen a végszerződés hatálybalépésének időpontjától számítja az időtartamot. Kicsit dohogtam, hogy ez nekem nem tetszik, aztán mára ígértek visszahívást ez ügyben ... még van pár percük a munkaidőből, hogy megtegyék :)

ebsik Creative Commons License 2003.04.24 0 0 396
Sziasztok

Újabb lakó, mondjuk e-b-3-x (x=?, most fejből nemtom), szépséges kilátással a lehel útra és a kórházra (mondjuk egy apró fokkal talán jobb, mintha a szembeszomszéd nagyszobájára látnék rá). Szakmabeliként (építőipari dolgozó) meglehetős szkepszissel viseltetek az eddig mutatott "építkezés" irányában, de bízzunk abban, hogy május másodika valóban a feltámadás napja lesz. :)

Nálam végszerződés aláírva (=30% leperkálva), hitelszerződés folyamatban, vagyis csak alá kellene írni (most a banknál van a labda). Ja, és három hete várom a "két hét múlva értesít a fodor rt (http://www.fodor.hu) az anyagválasztás időpontjáról" telefon/levél megérkezését. (De ezzel úgy látom, nem vagyok egyedül...)

Az előszerződés aláírásakor rákérdeztünk a 18+3 hónap kezdetére, akkor az ügyvéd manusz azt állította, hogy az első (azaz az egyes számú) szerződés aláírásától ketyeg, vagyis novemberben azt mondták (hmm, hazudták?), hogy már megy a visszaszámlálás.

A TERVDOKUMENTÁCIÓT (így, nagybetűvel) még egyszer se néztem, lassan elgondolkodok rajta, kéne tán. :)

És hogy egy talán (?) meglepő, kollégám által szerzett infót is megosszak: a II. ütem lakásait kb. 300e-res nm-áron adják (ami a kezdetben hirdetett 230e-hez képest meglehetős ugrásnak tűnik). Hmm.

agihuszar Creative Commons License 2003.04.24 0 0 395
Kicsit durva lenne ha elolrol ketyegne nem?? 21 hónap....
Még megvan a tárolóóóóóóóm :)). Egy jó hír... megyek előszerződni rá...
Mennék a találkozóra de dolgozom de figyelni fogom mikor lesz legkozelebb es igyekszem elmeni.
Előzmény: Nőgyógyász (394)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.24 0 0 394
Határeset, hogy minek nevezzük a változást ... ahol eddig a konyha fala egyenesen folytatódott a nappali falával, ott most van egy 45 centis kiugrás. Az előszerződés méretváltozásra vonatkozó része meg láthatóan azt az esetet fedi le, amikor nem sikerül centire pontosan a tervet megépíteni, s nem azt, hogy tologatjuk egy kicsit a rajzon a lakást határoló falakat, vagyis maga a terv változik.

De ezen szerencsére már túljutottam, sikerült megfinanszírozni a többletet, így jövő szerdán megyek végszerződni ... remélem nem vár újabb meglepetés :) Bár most még azon harcolok, hogy ne 18+3 hónap legyen benne a határidő, hanem vegyük figyelembe az azóta eltelt 5 hónapot.

Előzmény: kreko (393)
kreko Creative Commons License 2003.04.24 0 0 393
nemcsak a mereteid valtoztak alaprajzod is?
Ja telleg mit dontottel visszakered a penzed? Ha meg az alaprajzod is valtozott akkor az eloszerzodeses foglalo ketszerese is visszajar nem? Mivel szerzodest szegtek. Hmm?
Előzmény: Nőgyógyász (392)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.24 0 0 392
Az előszerződésben azt vállaltam, hogy a kivonatként mellékelt szövegű végszerződést fogom aláírni. Ami a kivonatban nem szerepelt (pl. társasház alapító okirat), annak a változatlansága nem garantált. Nálam speciel az alaprajz is változott, pedig azt ugye aláírtuk ...
Előzmény: csaboc (391)
csaboc Creative Commons License 2003.04.24 0 0 391

En megmondtam nekik hogy mielott barmit is alairok szeretnem atnezetni oket ugyveddel. Az eloszerzodesben meg benne van hogy a vegszerzodest ala kell irnod. Ha nem tudod hogy mi van a vegszerzodesben es azok mellekleteben akkor hogy irtad ala az eloszerzodest.

Előzmény: Nőgyógyász (387)
kreko Creative Commons License 2003.04.24 0 0 390
gabika11 en is masodmagammal megyek ugyhogy 1+1 fot felirhatsz a nevem melle.
Előzmény: tgabika11 (388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!