Szeretném megköszönni a segítséget, amit diesel_uberallestöl kaptam tolatóradar ügyben. Jelentem megvettem (online), beszereltem (kb. 4óra), eddig meg vagyok elégedve.
Egyszer, ha összejön elugrok egy találkozótokra, és meghívlak mondjuk egy sörre, ha elfogadod. Na jó nem ragaszkodom a sörhöz.:-)
Szerintem nem nooooormááális! Ez a "féltengely" hang volt nekem is, amit először tünetmentesítettek egy rutinbeavatkozással (ezt anno még az ópusztaszeri thalin megbeszéltük Harripotival is - ő is hova lett azóta?), a szerviz be is írta asszem a beavatkozást, most a korábban leírt morgás, elindulási rángatózás jelentkezik. Tudom ez nem a top kategória, egy autótól mindig a szintjének megfelelőt várom el, nem vagyok háklis minden pici dologra, de ez már zavar - főleg, hogy látom, lehetne ez így se. A Thalicskára szóló egy év gari ugyan már lejárt, de mi van a szavatossággal? Annak terhére nem lehet az esetleges cserét megejteni? Valaki tud erről valami biztatót?
A fóti fejleményekek érdeklődve várom!
(Ettől eltekintve elégedett vagyok a járgánnyal!!!!)
Szerintem érdemes a picit felszereltebbet venni, ha másért nem a valamikori eladhatóság miatt is (bár erről még korai a vétel előtt beszélni). A tapasztalatok pedig mind itt vannak, csak el kell olvasni a hozzászólásokat, megéri - nem is olyan sok ez a közel 7 ezer, a Megane-osok 36 ezer felett járnak ... :-))))
Én is utánanéztem néhány dolognak. Akit érdekel a Postabank Lízingnél autó Hitellevél fele-fele konstrukció esetén THM 6,05%.
Pl. 1M/72 hó/16 800 Ft.
Amúgy ez is CHF alapú.
Más:
A problémákból úgy látom megéri a 99E-t a Garancia+ a maga plusz 2 év teljeskörű garanciájával.
Hidd el, előre is kell az a kettő, jól tud jönni városban parkolásnál.
Az elvezetés: ha szemben állsz a motortérrel, akkor a jobb oldalon lett elvezetve, a riasztó felé, és mivel ott már át lett fúrva a tűzfal, át lehetett vezetni a szenzorok kábeleit. Nem nehéz, csak egy kis szakértelem, meg egy kis jóindulat kell hozzá :) Bezavarni nem fog, csak akkor ha a szenzor nem tökéletesen merőleges az aszfaltra, mert akkor az aszfaltot is látja!
A másik dolog a tolatóradarral:
A lökhárítón a fekete csíkba lett befúrva a szenzor. Ha a csíknál alacsonyabb betonfal felé tolattok, nézzetek oda, mert hamarabb elfogy a távolság...
Igen, az enyémnél fordul elő. Alapjáraton hangosabb, szerintem a plusz hang az erősebb rezonancia miatt van. Hirtelen gázadásnál ránt egyet a karosszérián. (ezt eddig csak üresben, álló helyzetben próbáltam. Nooooormális ez a jelenség?). Illetve néha kanyarodásnál lehet olyan koppanást hallani, mintha féltengelyes lenne, pedig nem is csapattam a hóban... :( Mindegy, amúgy is ki kell mennem Fótra, úgy néz ki, hogy benne vannak a kedvezményekben, már csak az áment kell rámondani :)
Tháliát szeretnék venni és újjat de Zsével nem vagyok túl elengedve, ezért kinéztem a legolcsóbbat 1,999-ért. Ajánlgatták még 2,130-ért az akciós csomaggal maibe már van szervó kormány, centrál, tán elektromos ablak is.
Milyen tapasztalataitok vannak az 1,4-es 75 lovas motorról (fogyasztás, dinamizmus), illetve az egész tháliáról. A szervíz költségek is érdekelnének (milyen időközönként kell vinni, illetve mennyibe fáj egy szervíz), illetve, hogy mennyit fizettek kötelezőre, cascora, súlyadóra.
Illetve mindenféle vélemény érdekel amit fontosnak tartotok erről a kocsiról.
Hi exbrava + mindenki!!!!!
Ne ess kétségbe jó autó a diesel Qasimodó(2002 augusztus) nekem eddig két problémám volt vele:
1) 3hónaposan főtengely szimeringes lett (garis csere)ebböl kifolyólag jött a másik hiba(hozzányultak a magyar szerelők)
2)nekiállt kopogni a motortartóbak(3*kenés, majd csere)
Mivel voltak előitéleteim a francia autókkal Én kellemessen csalódtam(és sajnálom boszit+dieselt a kálváriájáért)ezidáig úgynézem a következő is rönyo lesz!
Én is sokat gondolkoztam melyik hitelt vegyem fel. Végül maradt a renault credit svájci frank alapúja. 1.5 dci comfort 60% befizetés 17300 Ft havi törlesztés 72 hónapra. Igaz még van három hetem a gép érkezéséig lehet, hogy 48 hónapra veszem fel. Ahogy elnézem a hozzászólásokat kezdenek előjönni a thalia gyári gyenge pontjai. Na de most már mindegy megrendeltem, remélem a fogyasztása majd kárpotól mindenért. Dci motorosokhoz egy kérdés: Befecskendező rendszer hibája volt valakinek? Jó éccakát majd holnap jövök olvasni.
A gyári tetőtartó legfrissebb ára 23400Ft!
Nekem a szétment motortartó baknál egyenetlen úton, kátyúban stb. éles kopogást lehetett hallani, továbbá fékezéskor is hallatszott egy koppanás.Csere után megszűnt. Érdekes, hogy szemre a rossz baknak semmi baja sem volt, tehát nem volt két darabban vagy elnyíródva. A csere kb. 15perc volt, megemelték és alábakolták a motort és kész. Ja ez nem Thalia volt, hanem 19, de a lényeg szerintem ugyanaz. (2 éve 11000 volt a bak.)
Bár nekem nem diesel, de az én motorom is "reszket"!
Sőt a váltón is érezni egy enyhe kis rezonanciát alapjáraton.
2-3000 km körül figyeltem fel a jelenségre. (Jelenleg 19000 van benne.)
Nálam az üzemmeleg álapotban sem múlik el, de én már megszoktam.
Más
Egy kis árlista:
első lökhárító (nem ami látszik!): 58000,-
viszont a spoiler fényezése: 42000,-
munkadíj 22000,-
A koptatót csak polírozták.
100000,- +ÁFA és a kocsin alig látszott valami sérülés, viszont a Polo-ban kb 400000,- kár keletkezett.
1+1 nap volt a javítás ideje (kárszemle + anyagrendelés és maga a lakatos munka)
És a slusszpoén: NEM a Renaulthoz vittem, mert ott kb ennyiért csak a sorompót emelték volna fel és egy hétig hozzá sem nyúltak volna (öt napot mondtak!!!) és minimum 150000,-
Lassan 1 éves lesz a gépezet, ma voltam az 1 éves Assistance ellenőrzésen. Semmi gond nem volt vele, csak 7.000 km-t mentem. 5.500 Ft-ba került ez a mutatvány. Azt,hogy mit csináltak vele nem tudom, mert 1 Scenic-el ismerkedtem a szalonban.
Azokhoz intézném a kérdésem, akik nemrég
a metróban kapható 4+2 érzékelős tolatóradart
szereltettek be.Nektek az első érzékelőket simán
beszerelték, nem volt gond a vezeték elvezetésével?Mert nekem azt mondták, hogy ezeket nem vállalják mert nagyon nehéz bevezetni!Nektek ez , hogy sikerült?Illetve a hátsó +2 érzékelőről azt mondták , hogy felesleges elég hátra 2, mert csak bezavar.Nektek mi a tapasztalatotok?
üdv Peri
Na megvan nekem is a Thaliam (Nathalia) 1.4 16V.
Rögtön vinnem is kell a 15000 km szervizre.Itt mit fognak majd csinálni vele?Mire figyeljek oda?olaj csere kell?
Az való igaz, hogy a hitelfelvételnél nem a CHF stabilitása a fő szempont, hanem a forinté.
Azonban már mostanában is elég rendesen erősödik a Ft, és szerintem a csatlakozás után a jegybank nem fogja hagyni, hogy túl nagy gyengülést szenvedjen el. Ez nagyon is elemi érdeke lesz az országnak, mármint hogy az árfolyam stabil maradjon.
Ezért én is a CHF-et javaslom mindenkinek, mert azért mégiscsak jóval jobb THM-mel adják mint a másik kettőt. (Mi is ezt választottuk, és remélem, hogy nem bánjuk meg :-))
Egyébként köszi a katalizátorra vonatkozó válaszokat.
Edó
Nekünk van egy CHF alapú hitelünk, két éve fizetjük. Az árfolyam ingadozása miatt a részlet volt már kicsivel 30.000 Ft felett, illetve 28.000 alatt is. Itt kb. 1,5 millió forintról van szó, amit 6 évig fizetünk.
Itt elég magas a THM, valami 14-15 százalék, azóta a hitelek olcsóbbak lettek. Nekem a hatvani Renault-szalon Renault Crédittel 9, Postabankos hitellel pedig 9,19%-os THM-et ajánlott. Biztosan vannak ennél olcsóbb megoldások is, csak azokért viszonylag sokat kell utánajárni.
Szerintem forint alapút nem érdemes felvenni. Igaz, hogy fix a kamat, de elég magas a többletköltség.
Az addig rendben van, hogy a CHF stabil, de ha a forint megint elkezd zuhanni? Abban bízom, hogy az unió miatt bizonyos szint alatt kell tartani az inflációt.
Egyébként azért rosálok ennyire, mert jövőre akarjuk a 2. gyereket és ha a GYED mellé még emelkedik a részlet is az kész éhhalál!
Az addig rendben van, hogy a CHF stabil, de ha a forint megint elkezd zuhanni? Abban bízom, hogy az unió miatt bizonyos szint alatt kell tartani az inflációt.
Egyébként azért rosálok ennyire, mert jövőre akarjuk a 2. gyereket és ha a GYED mellé még emelkedik a részlet is az kész éhhalál.
Most szeretnék Thaliát venni és a svájci frank alapú hitellel kapcsolatban érdeklődnék olyanoktól akik már törlesztik egy ideje.
Olvastam a tájékoztatóban, hogy a törlesztőrészletek az árfolyam függvényében akár jelentősen is változhatnak. Volt olyan aki emiatt pofára esett? Kell ettől tartani?
Pillanatnyilag elég kedvező részlettel kecsegtettek, kb. 26 000 Ft., de zavarna ha ez a hatodik évre felmenne mondjuk 35-40E-ig.
Ha valakinek van tapasztalata, vagy csak véleménye kérem segítsen, mert már azon gondolkodom, hogy inkább bevállalok másik banknál magasabb törlesztő részletet forint alapú hitellel.
Azt is szívesen venném ha valaki ajánlana a renault crediten kívűl másik bankot is.
Tetőcsomagtartó: kb. 20 eFt-ra emlékszem anno.
A másodikat részleteznéd? A Tiednél fordultak elő? Milyen hibák? Mert nekem is gyanús a bak körül valami: 1300-1700 között morgás jellegű hangot ad főleg magasabb fokozatokban és terhelés (közepes gyorsítás) esetén. Egyszer régebben már "szeltek" le belőle (akkor egy kis "kolompolás-kopogás" hangot adott néha), a szerviz helyből mondta, hogy mit kell csinálni vele. Ez aztán elmúlt, de itt ez a másik. Annál is inkább gyanakszok a bakra, mert normál elindulásnál a motor rázkódik néha, s ez elég zavaró. A három dolog közti összefüggést nem tudom, de a 30 ezres szervizen fel szeretném vetni (28-on túl vagyok). Esetleg ez utóbbi motorrázkódást tapasztalta már valaki? Csak azért tűnt fel, mert ültem Alizé dCi-jében (a két autó gyártása között néhány nap eltérés van), de ott nyoma sem volt egyik jelenségnek sem.
Hali!
Nekem sem gyári tetőcsomagtartóm van (valami olasz után gyártott), de még nem okozott gondot. Általában bringákat szoktam rajta vinni (ca. 30 kg), de volt már egy kisebb ruhásszekrényhez való faanyag is rajta.
A keresztrudaknak alapból van egy enyhe íve aminek felfelé kellene púposodni, ez a felrakáskor kisimul. Nem lehet, hogy véletlenül fordítva raktad össze?
Két kérdés:
- mennyibe kerül a gyári tetőcsomagtartó?
- milyen hangja van/honnan lehet tudni, hogy valami nem stimmel a motortartó bakkal?
(csak mert sorozatosan előfordult valami hiba vele)
A Thalálka szervezése 90%-on, csak kapjam vissza végre a saját számítógépemet...
természetesen nem gyári. A jelölt helyre tettem, de igy is nyoma maradt a talp-nak. kb 15kg volt rajta ami nem mondható nagynak (szerintem) azért nem írom, hogy SZVSZ, mert utálom ezt a rövidítést és nem is vagyok szerény :). De egyébként a hőtágulástól lehet hogy elmúlik, most már szinte nem is látszik. Az üléssel majd kísérletezek, köszi, Jocika.
Először az ülőrészt kell előrehajtani (kb félálásban ki is lehet venni - én legutóbb kivettem, s így az első ülés mögött 180-as anyagot tudtam szállítani), s ha felhajtva ottmarad az ülőrész, a hátsó fejtámlákat kiemelve a háttámla lehajtható teljesen.
A tetőtartó gyári vagy univerzális? Mi alatt roskadt meg? Ezeken a mai csomagtartókon valóban csak az előírás szerinti súly szállítható, nem úgy mint a Ladákon-Wartburgokon-Trabikon (Go, Trabi, go :-)) ) egy utánfutónyi pakk.