Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.04.08 0 0 6855
Sziasztok!

Kitettem a weblapra a thalálkozó tervezett programját. Kérlek Titeket, hogy nézzétek meg, töltsétek ki a jelentkezési ívet. Kérdés esetén e-mail vagy telefon. (Klubvonal: 0630/643-8786)
(Főleg az lenne fontos, hogy tudjam, hányan mennénk az étterembe, mert le kellene foglalni a helyet.) Persze ha van ötlet, azt is be lehet dobni :)

Előre is köszi!

diesel

boszi70 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 6854
A régi Expression+klíma volt. A jogszabály azt irja cserénél, hogy műszakilag megegyezőre kell cserélni. Így lett a mostani Azure, ami műszakilag valóban megegyezik az expression+klimával, de amin lehetett (mivel limitált széria, árkedvezménnyel) spóroltak. Pl: igaz, hogy a kárpít ugyanolyan, de nem olyan jó minőségű (az ülés is puhább), a műanyag borítások "kopogosabbak", nem olyan szépen eldolgotottak, a biztonsági öv le -föl eresztője is "egyszerűsödött", és még sorolhatnám. Persze valamiből ki kellett gazdálkodni azt a 333.000 ft árelőnyt! Remélem a motorban nem alkalmaztak ilyen jellegű megszorításokat! Az is lehet, hogy a 2 év alatt minden típusnál megtörténtek ezek a változások. Egyébként a másik után nagyon jó! Végre megint élvezem a vezetést, bár még csak óvatosan!
Előzmény: v__tibor (6851)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.08 0 0 6853
Szia!
Üdv megint ...
Hallottam már olyan ötletet, hogy kiszállás közben - amíg a láb nem éri el a talajt - fogni kell valami fém részt, meg hogy alul felrögzíteni valami vékony bowdenfélét ami lelóg a talajra. Nekem a téli kabátomnál volt hasonló eset, akkor kiszállás után úgy csuktam be az ajtót, hogy csak az ablak körüli gumicsíkhoz értem hozzá.
Előzmény: grevindog (6849)
krike Creative Commons License 2004.04.08 0 0 6852
Figyuuuu, az izzítógyertyát miért kellett cserélni??? Mi volt a hibajelenség??
Nálam 9 fok alatt dadogva indul,stb.
Előre is köszi a választ :)
Előzmény: zsuga666 (6850)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.08 0 0 6851
Azt írtad anno, hogy Expressionod van (a thalin nem figyeltem annyira). Valójában Oázis vagy Alizé (Expression+klíma) volt? Akkor mi a kivitelbeni különbség? Lásd a mostani felszereltségi táblázatot. Ebből még az is látszik elvileg, hogy mit nem lehet még rendelni sem külön az újakba (ahol mindegyik felszereltségnél "-" van), valószínűleg az 1.6/16v eltünésével állt elő ez a helyzet.
Előzmény: boszi70 (6848)
zsuga666 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 6850
Nakérem !
Thimón elérte a 20.000 km-t. Ennek örömére, + hallgatva az idők, szavára kapott 4használt felnit. Na jött a +lepi. 3 ebből egyforma, a 4. igaz minimálisan, de különbözik. A bontóban közölték, hogy azért, mert ez a pótkeréké volt. No gyorsan +sasoltam a sajátunkat, tényleg. Ez alatt a közel egy év alatt 1db izzítógyertya, 1db H7-es izzó és a kormánykapcsoló (vagy mifene)cseréje szükségeltetett. Bár az utóbbi csak ideiglenes javulást hozott a ciripelésben. Igaz, most nem olyan hangosan és más hangon cicceg.
Egyébkéntileg teljesen jól elvagyunk 1mással.
grevindog Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6849
Szia v__tibor, Szia mindenki!

Rég jártam erre... -:(
Az a gondom, hogy a ruhám mindig feltöltödik jó rendesen, ahogy az üléshez dörgölödik és amikor kiszállok és megfogom az ajtót, hát rendesen repkednek a kilovoltok, igen rendesen megráz.
Tapasztaltatok ilyesmit? Mit lehet ellene tenni?
Alig van manapság olyan ruha, amiben ne lenne műszál, igy az nem jó tipp, hogy ne hordjak műszálas ruhákat. Nagyon unom már a szikrázást, valahogy jó lenne, ha nem kellene mindig erre figyelnem.
Üdv: Grevin

boszi70 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6848
Fájdalomdíj? A klíma az előzőben is benne volt! Egy thalias szőnyeget azért így is kaptam!
Előzmény: v__tibor (6845)
_MrB_ Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6847
Tudom elég furcsa a kérdés, de...
Szitu az, hogy szüleim autót szeretnének venni, amiben 4-5 ember kényelmesen elfér, kis motorral, nagy csomagtartóval 2 milláért. Nézegettem Thaliát, légkondival 2,4-ért nem sok, kipótolnám nekik, de... Kérdésem, érdemes-e ilyen autót venni. Mik a buktatói, mire kell figyelni... Milyenek a tapasztalatok. 6000+hozzászólás kicsit shock. Igy megköszönnék egy-két szummát mailben. Főleg mivel ha sikerül, akkor augusztusban már ezzel mennénk angliába körülnézni. ~ :)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6846
Haaah! Most látom, hogy felkerült a felszereltségi táblázatba az ellenőrző műszerek közé a külső hőmérséklet érzékelő (vagy eddig is ott volt?).
v__tibor Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6845
Akkor kaptál egy manuális klímát fájdalomdíjként?
Előzmény: boszi70 (6841)
Garfield007 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6844
Sziasztok!

Nathalka megkapta a valtozarjat, nem is volt veszes a mutet, most keszul a riasztosokhoz, kezdunk alakulni, mint a pupos gyerek...
Eletem parja kozolte, hogy a boldogito igent az autonak fogom mondani, ha igy folytatodik :-)
boszi, varom en is a beszamolot!
Hmm, akinek 2,5 millioert nem tetszik ez a fejter, keres maganak masikat 4 milla korul pl., tudnek mondani most igy elsore kb. 5 masik autot ebben a kategoriaban amelyeknek nincs nagyobb tere hatul... Csomagtarto... az orok tema, ha mosogepet akarok szallitani, azt a 25 eves Fiatomba teszem, teherautonak az szolgal, normalis csomagoknak a Thalia hatulja meg sok is... Izlesek es pofonok...

Udv

gabocsiga Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6843
A tv tényleg nem fér el hátul..
Előzmény: tefi (6842)
tefi Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6842
A Tháliát általában családi autónak veszik.
Ha a Te családod 4-5 180 cm-es vagy annál magasabb tagból áll, akkor valóban ne vegyél ilyen autót.
A legtöbb család azért nem ilyen.
Én is 182 cm magas vagyok és jól elférek elöl, hátra + nem kell ülnöm. Ott a gyerek foglal helyet.

Olyan volt a hozzászólásod mint a legtöbb autós "szakértő" ujságíróé.
Beültetnek 1 180-190 cm-es embert előre, beállítják neki kényelmesre az ülést, majd kiszállítják és beültetik "maga" mögé.
Ha nem fér el kényelmesen, akkor xar az az autó.

A csomagtér nyílás valóban kisebb mint egy 5 ajtósé. Vki. azt írta,hogy nem lehet belerakni 1 tv-t. Én spec. nem is akarok -az ülésre is elfér!!. Ha tv szerelő lennék, akkor nem ilyet vettem volna.
Bőröndök, utazótáskák, bevásárlószatyrok remekül elférnek bele.

Előzmény: stones (6838)
boszi70 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6841
Ugyanazt. Hárs. A kép is marad a klublapon, mert teljesen ugyanaz, némi adat változik, a felszereltsége Expression helyett Azur. (Kivitelben van a kettő között különbség!) A fiam szerint csak a rendszámot cserélték ki.
Előzmény: v__tibor (6840)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6840
:-)))
Várjuk a második "székfoglalót"! Gondolom a Diesel általi frissítés után látható is lesz (ha a honlapra küldted). Milyen színt kell figyelni az utakon?
Előzmény: boszi70 (6839)
boszi70 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6839
Jelentem, immár 2.thalia tulajdonos vagyok. Akit érdekel a klub lapján részletesen beszámolok az elmúlt 12 hónap történéseiről. Tegnap megvolt a keresztelő, hétvégén még a pappal is felszenteltetem. Egyébként nap, mint nap figyelemmel kísértem a történéseket, és mosmár igyekszem a témákhoz is -mint tapaszlat thalias- hozzászólni.
stones Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6838
csalódtam a Tháliában!
Beültem hátulra s majd' bevertem a fejem a tetőbe, pedig nem vagyok egy gnóm alkat (180cm). Iszonyú kis fejtér van hátul! A csomagtartó nyílása is kicsi, nőgyógyászoknak való :)
Talán, ha készül egyszer egy Thália kombi...
iMre Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6837
Udvozlet mindenkinek.

1. Olajcsere tapasztalat(1.4/8v)
3,2L a megfelelo mennyiseg! Az auto konyvebe elhibaztak, ott 3,8-at ir. Emlekeztek, volt az a problemank, hogy nem lehet rendesen olajszintet ellenorizni mert a palca mindig nyakig olajos. Azert volt olajos mert a szervizesek szepen beletoltottek az eloirt 3,8 litert. Nalam most ugyanolyan jol lehet ellenorizni a szintet ahogy az elso csereig lehetett amikor jo fel literrel tultoltottek.
Ugy jottem ra, hogy csak 3 litert engedtem, hogy beletoltsenek, hazamentem, egy ejszakai ullepedes utan majdnem a maximumon volt, 2 deci hianyzott meg.

2. Elallitodott/meghibasodott a benzinszint mutatom. Eddig ugy volt, hogy teletank utan megtettem ~100km-t es csak akkor mozdult el a max-tol. Most teletank ... jarok vele 5-10km-t es mar lecsuszott az elso pontig. Nem a fogyasztas nott meg, azt lemertem es a normalis keretek kozott van.

3. Kuplungtarcsa csere (a dieseles hang miatt) elhalasztva Husvet utanra.

nagya2 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 6836
Hi Exbrava, és Mindenki!!!!
A motortartóbak nem azért kopogott mert nem jó a tervezése, hanem mert a magyar szerelő(feltételezek némi hátsó szándékot)levett róla két gumi leffencset, ezáltal nőtt a hézag,és nekiállt kopogni,majd jó kis adalékolt kék szinü zsirral kente meg, ami oldja a gumit, még nagyobb lett a hézag,még jobban kopogott.Az új baknál is le akarta szedni(közöltem vele, ha meg meri tenni elverem a kezét!!!!!) felsőbb utasitásra. Szilikon zsirral kentük meg, és érdekes már 1 éve a motortartóbaknak semmi baja!!!!!!
Üdv mindenkinek
Nagya
Előzmény: exbrava (6834)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6835
Azért ezek a dízelek már nem azok a dízelek, a járásuk kultúráltsága és rezonanciája ösze sem hasonlítható azokéval.
Előzmény: exbrava (6834)
exbrava Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6834
Nem aggódom de ahogy elnézem ftg simmering és motortartó bak csere elég sűrűn van. Amúgy szerintem a bak azért szar mert nem dieselhez van csinálva lehet hogy valamelyik benzinesé és így nem birja a diesel rezonanciáját. A Fiatnál elkövették ezt a hibát a regattánál. Szét is rázta a kaszni elejét. Nem hittem a szememnek amikor megláttam a repedéseket a kasznin aztán fiatosok felvilágosítottak hogy ez típushiba. Igaz ez anno 10 éve volt.
Előzmény: nagya2 (6823)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6833
:-)
Diesel! Ha így megy, jó lesz, ha az unió első napján egy üres rekeszt is magaddal hozol ...
Előzmény: TUZI (6832)
TUZI Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6832
Üdv.

Szeretném megköszönni a segítséget, amit diesel_uberallestöl kaptam tolatóradar ügyben. Jelentem megvettem (online), beszereltem (kb. 4óra), eddig meg vagyok elégedve.
Egyszer, ha összejön elugrok egy találkozótokra, és meghívlak mondjuk egy sörre, ha elfogadod. Na jó nem ragaszkodom a sörhöz.:-)

v__tibor Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6831
Szerintem nem nooooormááális! Ez a "féltengely" hang volt nekem is, amit először tünetmentesítettek egy rutinbeavatkozással (ezt anno még az ópusztaszeri thalin megbeszéltük Harripotival is - ő is hova lett azóta?), a szerviz be is írta asszem a beavatkozást, most a korábban leírt morgás, elindulási rángatózás jelentkezik. Tudom ez nem a top kategória, egy autótól mindig a szintjének megfelelőt várom el, nem vagyok háklis minden pici dologra, de ez már zavar - főleg, hogy látom, lehetne ez így se. A Thalicskára szóló egy év gari ugyan már lejárt, de mi van a szavatossággal? Annak terhére nem lehet az esetleges cserét megejteni? Valaki tud erről valami biztatót?
A fóti fejleményekek érdeklődve várom!

(Ettől eltekintve elégedett vagyok a járgánnyal!!!!)

Előzmény: diesel_uberalles (6827)
v__tibor Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6830
Szia!

Szerintem érdemes a picit felszereltebbet venni, ha másért nem a valamikori eladhatóság miatt is (bár erről még korai a vétel előtt beszélni). A tapasztalatok pedig mind itt vannak, csak el kell olvasni a hozzászólásokat, megéri - nem is olyan sok ez a közel 7 ezer, a Megane-osok 36 ezer felett járnak ... :-))))

Előzmény: yellofisces (6826)
profeta Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6829
Kösz a véleményeket!

Én is utánanéztem néhány dolognak. Akit érdekel a Postabank Lízingnél autó Hitellevél fele-fele konstrukció esetén THM 6,05%.
Pl. 1M/72 hó/16 800 Ft.
Amúgy ez is CHF alapú.

Más:
A problémákból úgy látom megéri a 99E-t a Garancia+ a maga plusz 2 év teljeskörű garanciájával.

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6828
Szia!

Hidd el, előre is kell az a kettő, jól tud jönni városban parkolásnál.

Az elvezetés: ha szemben állsz a motortérrel, akkor a jobb oldalon lett elvezetve, a riasztó felé, és mivel ott már át lett fúrva a tűzfal, át lehetett vezetni a szenzorok kábeleit. Nem nehéz, csak egy kis szakértelem, meg egy kis jóindulat kell hozzá :) Bezavarni nem fog, csak akkor ha a szenzor nem tökéletesen merőleges az aszfaltra, mert akkor az aszfaltot is látja!

A másik dolog a tolatóradarral:
A lökhárítón a fekete csíkba lett befúrva a szenzor. Ha a csíknál alacsonyabb betonfal felé tolattok, nézzetek oda, mert hamarabb elfogy a távolság...

Előzmény: perike78 (6818)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6827
Szia!

Igen, az enyémnél fordul elő. Alapjáraton hangosabb, szerintem a plusz hang az erősebb rezonancia miatt van. Hirtelen gázadásnál ránt egyet a karosszérián. (ezt eddig csak üresben, álló helyzetben próbáltam. Nooooormális ez a jelenség?). Illetve néha kanyarodásnál lehet olyan koppanást hallani, mintha féltengelyes lenne, pedig nem is csapattam a hóban... :( Mindegy, amúgy is ki kell mennem Fótra, úgy néz ki, hogy benne vannak a kedvezményekben, már csak az áment kell rámondani :)

Előzmény: v__tibor (6809)
yellofisces Creative Commons License 2004.04.06 0 0 6826
Sziasztok!

Tháliát szeretnék venni és újjat de Zsével nem vagyok túl elengedve, ezért kinéztem a legolcsóbbat 1,999-ért. Ajánlgatták még 2,130-ért az akciós csomaggal maibe már van szervó kormány, centrál, tán elektromos ablak is.
Milyen tapasztalataitok vannak az 1,4-es 75 lovas motorról (fogyasztás, dinamizmus), illetve az egész tháliáról. A szervíz költségek is érdekelnének (milyen időközönként kell vinni, illetve mennyibe fáj egy szervíz), illetve, hogy mennyit fizettek kötelezőre, cascora, súlyadóra.
Illetve mindenféle vélemény érdekel amit fontosnak tartotok erről a kocsiról.

Előzmény: nagya2 (6823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!