Keresés

Részletes keresés

GrG Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1341
Vasúti hivatal gondolom vonattal járnak. Nekünk itt Párizsban van kollégánk aki Brüsszelből ingázik. 1ora 22p
Előzmény: Deno4 (1338)
GrG Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1340
Szia
Drága a benzin? Kb eur 1.5, ami azt jelenti, hogy a minimálbérből lehet venni olyan 800litert. Ez olyan mintha otthon 160ft lenne.... Amúgy itt az autó nem presztízs kérdés Párizsban nagyon sok embernek nincs. Vidéken más a helyzet, de alapvetően elfogadottabb (és kevésbé ciki) a közösségi közlekedés.
GrG Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1339
Vasúti hivatal gondolom vonattal járnak. Nekünk itt Párizsban van kollégánk aki Brüsszelből ingázik. 1ora 22p
Deno4 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1338

Ez erdekes . Hogy lehet ennyivel olcsobb hogy megerje  beszamitva az utazasi kultsegeket meg az utazasi idot ?

Ugy tudom  eleg draga a benzin ott.

Lehetseges hogy ott a kornyeken fogok dolgozni azert erdeklodom.

Dezso

Előzmény: GrG (1337)
GrG Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1337

Ott van az EUs vasúti hivatal és akik ott dolgoznak többen Belgiumban laknak mert sokkal olcsóbb.

G

Előzmény: Deno4 (1336)
Deno4 Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1336

Hello !

Van valaki itt aki Valenciennes ben vagy a kornyeken lakik ?

kalacsfr Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1335

Szia! a megoldas! kurtoskalacs!  gateauhongrois.com  4 page. propositions commerciales ,  segitek mindenben pl:cegalakitas,betanitas,hogyan kell rendezvenyt talalni vagy fix helyen arulni...stb,nyelvtudasi problemadat is megoldjuk! ha van hozza kedved akkor egy allando biztonsagos jol fizeto havi jovedelmet tudsz vele keresni egesz evben!

Előzmény: zümyke (1332)
Deno4 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1334

Udvozlet Mindenkinek !

Villanyszerelo vagyok es szabvanyokat keresek.  A NF C 15-100 , es az  NF C 14-100 erdekelne. Ugy tudom hogy eleg dragak .

Ha valakinek megvan az elektronikus verzio azt konnyen  meg is tudnam venni. / masolatot E mail-en/

A legjobbakat  ,  Deno

tutyizsüdit Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1333

Oké-oké, megértettem!!!

Köszi hogy ismeretlenül aggódsz értem! :)

Előzmény: GrG (1331)
zümyke Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1332

Üdv mindenkinek!

Párizs közelében élő magyar vagyok. Olyan közelben élő magyarokat keresek, akik már azért igazán tudják hogy mi a dörgés Franciaországban. Párommal érkeztünk ide, akinek fél éve igen korrekt, megbízható munkája van. Csupán nekem nem sikerült munkát találni, igaz Én még "csak" két hónapja vagyok itt.  A franciát még kicsit beszélem, de tanulom keményen, angol nyelvet középszinten beszélem.:) Tudom, hogy a megfelelő nyelvtudás nélkül labdába se rúghatok, ha tisztességes munkát szeretnék vállalni. Igazából mindent elvállalok normális keretek között, de bármihez képes vagyok alkalmazkodni. Az egyetemen évet halasztok (töri tanári szak), de Magyarországon sem ezen a területen helyezkedtem el. Telekommunikációs cégnél dolgoztam. Szeretnék valami hasonló munkát találni magamnak, de félek, hogy a francia nyelv hiányában még csak nem is reménykedhetek. Éppen ezért, ha valaki tud olyan állásajánlatról, amely csak minimális francia nyelvtudást igényel, vagy tudja, hogy még hol lehet ilyet találni, legyen kedves jelezze. Elvállalok árufeltöltéstől kezdve, bébisintér munkát  :) takarítást, Párizsban és környékén. Nagyon sok helyre jelentkeztem, de mindenhol elutasításra találtam.  Amennyiben érkeznének hozzászólások, vélemények, beszólások :) előre is köszi.

zümyke

GrG Creative Commons License 2011.03.23 0 0 1331

Előzmény: tutyizsüdit (1330)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1330

Szia!

Akkor az a német család van rosszul tájékozódva, akikkel így szoktam gyakran utazni :) Nekem mindegy, én elhiszem, ha nem lehetne mégsem.

Persze, balesetveszélyes, de futni mégsem tudok az autó mellett :(

Előzmény: GrG (1329)
GrG Creative Commons License 2011.03.22 0 0 1329

Szia

Nem tudom honnan veszed a német szabál megengedi? 

Idézet a Straßenverkehrs-Ordnung   I. Allgemeine Verkehrsregeln (§§ 1 - 35)   § 21 Personenbeförderung

Kinder bis zum vollendeten 12. Lebensjahr, die kleiner als 150 cm sind, dürfen in Kraftfahrzeugen auf Sitzen, für die Sicherheitsgurte vorgeschrieben sind, nur mitgenommen werden, wenn Rückhalteeinrichtungen für Kinder benutzt werden,....

Ezenkivül szerintem ne autóz így mert életveszélyes és nem hiszem, hogy megéri az 5 éves gyereked életét kockáztatni.

Akkor sem, ha esetleg a franciáknál szabad vagy úgysem ellenörzik (sok autóban látni szabadon kisgyereket). Nem tudsz úgy autózni, hogy ne lenne baleset a Peripheriquen vagy a bevezető utakon (oksa, tudom ez Párizs, máshol jobb, de ott is franciák vannak).

G

Előzmény: tutyizsüdit (1328)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.03.21 0 0 1328

Gyerek az ölben autóval

Helló,

nekem most olyan kérdésem lenne, amire itt az idősek, akiknél dolgozom nem tudtak nekem válaszolni.

Szóval Magyarországon pl. tilos úgy utazni, hogy egy gyereket (én esetemben 5 éves) az öledbe veszel, mert mondjuk tele a kocsi.

Németországban viszont megengedett. Persze nem úgy, hogy mondjuk mindenki ölében ül egy gyerek, de mondjuk egy plussz személy miatt egyet ölbe lehet venni.

Mi a helyzet Franciaországban???

Csak azért kérdem mert jönnek ki hozzám a családból, és szeretnénk velük menni valamerre, de csak így férnék be hozzájuk.

Ha valaki tudja... Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1327

A bérbol és fizetésbol élok adobevallasa igen egyszeru, egyedul 5 perc alatt kitoltheto.

Konyvelore maganvallakozasoknak  van csak szuksége. Szuloi tamogatas esetén pedig meg kell jelolni, hogy ez a megélhetéshez szukséges "pension alimentaire". Természetesen ez csak banki atutalassal, igazolhato modon torténhet az évi maximalis osszeg 3000 EU volt korabban.

Minden aktualis informacio a www.gouv.fr odalan megtalalhato.

Előzmény: orangeuse (1326)
orangeuse Creative Commons License 2011.03.20 0 0 1326

Kedves Mindenki!

Olyan tapasztalt emberkék  tanácsára lenne szükségem, akik már járatosak az adózás rejtelmeiben Franciaországban.

Én most fogok előszőr itt adózni(déclaration des revenus 2010),és szükségem lenne néhány jó tanácsra.

Például:érdemes-e könyvelőt keresni?leírható pld.a szülői támogatás, mi az, amire nagyon kell figyelni stb.?

Merci d'avance!

Orangeuse

GrG Creative Commons License 2011.03.17 0 0 1325

Bocsi,

a szöveget nem volt időd átnézni, de arra igen, hogy csinálj csak ezért azért egy nicket, miközben szerinted nem spam, de azért a meglévő több ezer hozzászólással rendelkezőt nem akarod "beszennyezni"....

Izé nem olyan izé....

G

Ps. semmi bajom azzal, hogy felraksz egy állás hirdetést (lehet valakinek segít), azzal sem ha kapkodásból hülyeség kerül bele (mindenki hibázhat), csak a körítés...

Előzmény: BensonMadame (1324)
BensonMadame Creative Commons License 2011.03.16 0 0 1324

Bocs, kapkodtam.

De kell ez is meg az is.

Előzmény: GrG (1322)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1323

Ha elég whiskey- t (szigoruan burbont) iszom egy este, akkor nekme simàn megy !!!!

:-)))

Ps : Néha még az ogörög is megy olyankor.....

:-))))))

Előzmény: GrG (1322)
GrG Creative Commons License 2011.03.14 0 0 1322

Szia

Nem akarok beleszólni, de nem tudom, mennyire vannak itt olyanok, akik otthonosan mozognak a budapesti DÁNUL beszélő közösségben...

G

Előzmény: BensonMadame (1318)
BensonMadame Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1321

Bocs, ugyanaz a nick vagyok

Előzmény: Törölt nick (1320)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1320

Irodai, Bp.

A nikkemre klikkelve elvileg tudsz mailt írni.

Előzmény: digicat (1319)
digicat Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1319

Otthonról végezhető munka vagy irodai? Utóbbi esetben melyik városban lenne a munakvégzés helye?

Előzmény: BensonMadame (1318)
BensonMadame Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1318

Sziasztok,

Ez talán nem az a fórum, de sose lehet tudni. Nem spammelek és igyekszem a legkevésbé hivatalosan és PR-osan fogalmazni: franciául és angolul beszélő IT Helpdesk munkatársakat keresek, versenyképes fizu, jó munkakörülmények blabla - ha bárkit érdekel vagy ismer valaki olyat akit érdekelhet a bp-i dán(ul beszélő) közösségben, kérem jelezze üzenetben és beszéletünk.

Szép napot mindenkinek

Ati39-40 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1317

Sziasztok!Szeretnénk franciaországban dolgozni.2-en lennénk,lakatos a szakmánk.De dolgoztunk már burkolóként,

segédmunkásként,mezőgazdasági munkásként,és még sorolhatnám.Bármilyen munka érdekel minket,akár mosogatás

is.Dolgoztunk már németországban,olaszországban.Szívesen csatlakoznánk kint dolgozó magyarokhoz is.Németül

kicsit beszélünk,de elkezdtük tanulni a francia nyelvet is.Ha bárki tudna segíteni,akár csak tanáccsal is,vagy hogy hol találunk

valós állást,szívesen vennénk.

Kocsi van.Akár azonnal tudunk indulni.Köszi!Sziasztok

estrella72 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 1316

szia, én is szívesen kimennék, akár mosogatni is, kicsit beszélek már franciául, ráadásul, egy franciatanár haverommal..még nem tudom, ő hol kapna munkát. ti merrefelé mentek?

és mikor?

van már hol laknotok?

úgy tudom, elég borsos  a lakbér arrafelé..

ha netán össze tudjuk egyeztetni, akár egy lakásban is ellehetnénk a nehéz kezdetben..:)

üdv, sok sikert minden kalandvágyónak! :)

E.

Előzmény: cmmrr (1314)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1315

Hali!

Végülis, ha csak ekkora igényeid vannak, egy Mekiben vagy ilyen helyen, ilyen jellegű munkánál kevésbé fontos a nyelvtudás, bár nem ártana egy kis alaptudás, erre kissé(?) kényesek itt... Ha a barátnőd ígyis-úgyis jön, nem veszítesz semmit, ha kijössz vele, és próbálkozol, szerintem..(Ha otthon nincs veszítenivalód) Bár konkrét ötletem nincs hol, de ha a barátnődnek lesz egy kis kapcsolata (nem tudom milyen jellegű munkára jön), akkor hátha valami ismerős ismerősén keresztül akadna valami meló neked...minden kezdet nehéz :)

Én csak támogatom aki bele mer vágni, mert aki mer az nyer :)) (Legfeljebb a rossz tapasztalatból is le lehet vonni a tanúlságot :)) És hajrá magyarok ;-)

Csáó!

Előzmény: cmmrr (1314)
cmmrr Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1314

Hello mindenki!

A barátnőmnek lenne munkalehetősége franciaországban. Én szívesen mennék vele, de sikerült olyan remekül "alakítanom" az életem h semmilyen "rendes" végzettségem nincs. Egy érettségit tudok jelenleg felmutatni ( meg még két olyan tanfolyamot aminek itthon sincs külön értelme)  és az érdekelne h ehhez mérten sikerülne-e vmilyen munkát találnom? gondolok itt mosogatásra, takarításra, sült krumpli sütésre stb (még bőven huszas éveim elejét taposom, szóval nincsennek nagy igényeim :D ) . Szóval h így "szerencsevadászként" lenne e valami esély, vagy ne is próbálkozzam?  Az a helyzet h itthon is csak gyengén fizető munkám lenne, és akkor már arra gondoltam h nem lenne hátrány egy megtanulni franciául, meg világot látni, az most úgyis divat :D. Köszi h végigolvastátok, meg a válaszokat is, ha lesznek. Hi

Thomas a g Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1313

Köszi!Én fenn vagyok a Annecy környékén.60 as tányér van,ha nem megy szerválok nagyobbat.

köszi a linket!!

Előzmény: MmeErrant (1312)
MmeErrant Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1312

Szia!

Mi délen vagyunk, itt működik, csak nagyobb lavórral. 

http://www.fastsatfinder.com/satellite_finder.html    Thor 5-6

Jó tájolást. :)

Előzmény: Thomas a g (1311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!