Ezt a klímafedelet én is kérdeztem egy renaultszervízestől, de nekem több mint 2000 HUF-ot mondtak. Ha 214-ből kijön akkor engem is érdekelne, hogy hol.
A szervízes szerint a keleti blokkba gyártott kocsiból -Thália- hagyják csak ki a pollenszűrőt, a Clióból nem. Ezen is spóroltak valamit.
nagya2!
A műanyag fedél 214,- forint, ma kérdeztem meg.
A menetirány szerinti jobb oldali burkolatot kell felszedni, és már látod is hogy hova kellene beszerelni. A helye meg van,adja is hogy hol kell kivágni. Csak pollenszűrőt kell venni, és berakni. Én tavaly keresgéltem utángyártott szűrőt, akkor még nem nagyon volt. végül is vettem 2 fajtát. Az 1ik 2 darabból van, a másik 1ben. Azt amelyik egyben van elég körülményes befeszegetni.Gyárit még nem láttam ezért nem is tudok róla mit mondani..
Most jártam thalia után kérdezősködni a helyi kereskedőnél (Sopron) és érdekes dolgot mondott a dci-s motorról, hogy volt egy ügyfelük aki Csornán tankolt a klubpetrolnál és tönkrement a motor az üzemanyag miatt. Számlát elrakta, videon rajta volt a tankolása és a kut átvállalta a kárt.
Én meg mindig ott tankolok... Ha thaliam lesz (remélhetőleg nemsokára) akkor hol tankoljak? :)
A "zöldséges mercimnek" ez a diesel jó volt :)
Amúgy árnak 1.5 dci Azure-ra (limitált) 2.7-et mondott. Ebből még tudok alkudni?
A biztosito majdnem mindegy, egy kutyak... amelyik neked szimpatikusabb.
Hmm, hat szerintem a mechanikus es az elektronikus vedelem egyutt, tobbet errol az autolopas topicban...
Megszokas? hat nem tudom, en 12 eves korom ota mindent vezettem, aminek kettonel tobb kereke van, nekem kellett kb. 2 het, de ez ugy is egyen fuggo...
Na, mese rolunk: Nathalia a legszebb, megkapta a valtozar melle az elektronikus vedelem elso lepcsojet is, laza 3 oras meloval... igy mar kezdem nyugodtan magara hagyni...
Az elso atlag fogyink is meg van, 7,6/100km, ami szerintem igen jo, foleg, hogy a fele varos es most tartunk 923 km-nel... Ennyi tortent velunk... mindenkinek jo autozast ebben a szep idoben!
29000 km És először ARAL-nál, aztán OMW-nél( ugyanannál az ex-ARAL-nál) a Fehérvári út-Kondorosi sarkán, és semmi baja (elvileg:))
Más, most megyek az autóért Fótra, 30e-es szervíz, pollenszűrő csere, és klímafertőtlenítés, valamint sajna egy izzítógyertya csere idő előtt kicsit 43 760 a vége.
Nagyon rendesek voltak, mivel fiatal autó, kevés km, és nem most kellett volna cserélni a gyertyát ezért 80%-ot átvállaltak a csere árából.
Én 62000 vagyok, ennek harmadát JET kútnál, harmadát Total kútnál a többit össze vissza tankoltam. Én egy kanyi különbséget sem éreztem a dízel üzemanyagok között. Az árat leszámítva.
Jól tudom, hogy a Shell és OMV kivételével mindenki MOL naftát adalékol a saját íze szerint. De lehet, hogy az első kettő is.
A baj inkább az, hogy k...a drága az üzemanyag a sok adótól:-))))
Én mindig a Klubpetrolnál tankolom 1,5dCi Cliomat, immár 62000 km óta. Szerintem semmivel sem rosszabb az ott kapható gázolaj, mint mondjuk egy MOL vagy ÖMV kútnál, és 10 Ft-tal olcsóbb is...
A JET kimaradt a mókából. Kedvesek, rendesek, a naftától egy ideig jobban megy az autó, aztán 1-2 hónap után erős romlás áll be. Szerintem ezek után kellett nekem a tisztító folyadék...
(Ez is kijött a család két autójánál, mint a Shell kihagyott dermedésgátlója... Csodálkoztunk, hogy miért van olyan hangja mindkét autónak, mintha egy ARO-ban ülnénk... :)
Gyakorlatilag úgy derül ki a leghamarabb, ha kipróbálod.
- A Shellnél eleve szűrő, hogy szinte mindenhol átvágnak. Ha Te tankolsz, akkor is. (Idén nem volt dermedésgátló a Szentendrei úti mindkét Shell kútnál és ez két különböző autónál is kijött).
- MOL-nál csak akkor van bökkenő, ha virít róla, hogy száz éves a kút, még az ÁFOR építette, csak egyszerűen átmatricázták. (Pomázon volt ilyen, ott vizes volt a benzin. Azt a kutat elvileg teljesen felújították.)
- ÖMV-nél ott lehet bibi, ha ex-Aral kút volt, és abból is a rosszabbik. (Váci út, Toyota szalon mellett. A csere-twingo rendesen akadozott a benzinüktől, a lámpa vizes üzemanyagot jelzett.)
- A Klubpetrolos kutakat nem ismerem, de amit Miskolcon láttam az Egyetemváros felé vezető úton, az nem semmi. Egy múzeum maga alá csinálna a gyönyörtől, olyan régi a kút (erős ÁFOR-feeling). Megnézném, hogy mennyi melléktermék lehet az üzemanyagban a százéves tartályoktól.
- A külföldiek esetében passz-piros, Zsuga tankolt a szlovákoknál, kérdezd meg, hogy milyen.
Természetesen tisztelet a kivételnek. Amennyiben a fenti cégek be akarnának perelni, ezt a pénzt költsék inkább arra, hogy kiszűrik a rossz hírnevet okozó benzinkutakat a hálózatból... :))
Honnan tudjátok, hogy hol jó a gázolaj és hol nem?
Pl.: autóklub kút,mol,omw, osztrák benzinkutak, szlovák benzinkutak? Én ezeknél fordulok elő és gőzöm sincs melyik a jobb és melyik a rosszabb.
Hát az biztos, hogy egyedül a befecskendező-rendszert nem tervezték át balkáni körülményekre... Eddig még csak néhány alkalommal játszott csörgőkígyót, de tény, hogy kényes a naftára. 54000 km és még nem adta meg magát. Bár van egy félelmem, hogy nem lesz olyan tartós, mint egy zöldséges merci :))
Szerintem nem lesz bajod vele, csak figyelj oda, hogy hol tankolsz és ne spórolj a gázolajon, nem éri meg...
Na már nekem is csak 10 nap van hátra és jön a gép. Addig is próbáltam felhajtani valami ismeretséget a renaultnál. Hát sikerült is, a Baumgartner cégénél. Mint kiderült egy falumbeli dolgozik ott. Még mielött belekezdtünk volna az eszmecserébe megkérdezte milyen a kocsi tipusa. Mondom thália 1.5 dci. A válasz : Jól kibasztál magaddal. Figyelitek a renault szervizes mit mond. Kérdem miért. Válasz: Az nem kérdés hogy az 1.5 dci motor (clio,thalia,megane)elromlik, hanem az a kérdés, hogy mikor. Kérdés: Miért? Válasz: Nem bírja a magyar gázolajat és a befecskendező szelepet tönkreteszi. Mondom neki befizettem már. Válasz: Reménykedj. Végül is amit levontam a beszélgetésből az , hogy rengeteg diesel megy vissza hozzájuk. A szervízt azért nem nevezném meg mert nem hiszem hogy a fönökei értékelik a negatív kritikát. Rreménykedem.......................
Kérdésem, hogy a május 1-i thalákozó családira tervezett-e, főleg a gyerekek száma, mivel mi családostól mennénk, de csak akkor, ha a gyerkőcnek is lenne társasága (5,5 év).
Keréknyomás
Szerintem is jobb, ha 2,00 felett van. Nekem egyszer amikor a futóművel gond volt (1.thalia 1.4/8v), bedobták azt a trükköt, hogy 1.9-re vették (szerintük ez a gyári beáll.), de akkor meg nehéz volt kormányozni, bár tényleg nem dobott annyira a kocsi.
Hali !
Mikor felugráltak a téligumák a vasra(?), kis idő elteltével elgurultam a kútra, ahol kértem, hogy 10%-al többre fújják, mert ezt hallottam az okosoktól. A polgár minden további nélül elkövette a gyakorlatot, de közben megjegyezte? Na ez is rendesen fog pattogni az úton. És lőn. 1 7 után visszaálltam a 2.2, 2.0-ás presszúrára. :-)) Azóta is ehhez ragaszkodom. (1.5 dci) Köszönjük, jól érezzük magunkat.
Hanem! Tudja é valaki, hogy McGuard(?) kerékőrt hol lehet fellelni??? (A kollégámat izgatja a kérdés. Én gyárival oldottam +.) Köszi.
A guminyomásról általánosságban csak annyit, hogy még mindig jobb, ha a gumi egy kicsit túl van fújva, mint ha lapos lenne. Jobban pattog, keményebb, rossz a kanyarfekvése ugyan a kocsinak, de nem zabálja a gumit és biztonágosabb is, mint ellenkező esetben.
Ha lapos, az még a futóműnek sem jó.
Kb 5-10%-kal jobban kopik a gumi, ha a gyári keréknyomás alatt vagy, mint ha felette. (Természetesen a gyári beállításnál ideális a kopás is.)
Azért nem érdemes túlfújni sem, legfeljebb, ha tartósan megy az ember országúton, de akkor a nagy igénybevételtől amúgy is melegszik, és keményedik is.
A futóműről:
Az első szervíznél mondták, hogy csak a Thalicskánál, vagy 6 féle futómű beállítás van, ennek megfelelően szines pöttyökel jelölik a különböző rugókat. A teleszkópok is eltérnek.
Nekem Dynamique-om van. Panaszkodtam is a nagyon feszes beállításra, de ez van... Ennél a típusnál a kanyarstabilitásra mentek rá inkább.
Viszont sikerült eltalálni azt a beállítást, ami a remek budapesti utakon pár év alatt szétrázza a kocsit :(
Szerintem ez az oka a különböző keréknyomás értékekenek...
A minap olvasgattam a kocsi gépkönyvét, és megdöbbenve olvastam, hogy a keréknyomás adatok között micsoda különbségek vannak. Az 1.4 8V esetén normál használatban az első kerekekre 1,9, a hátsókra 1,8 Bar nyomást írnak. Ugyanez 16V esetén 2,2 és 2,0. Alig 1 hónapos a kocsi, így kiváncsi voltam, hogy gyárilag mire "lőtték" be a nyomást, így elgurultam egy olyan benzinkútig, ahol ezt ellenőrizhettem (apropó: észrevettétek pesten milyen kevés kútnál van légnyomás ellenőrző kompresszor?!). Nos a gumik mind a négyen 2,4Bar-ra voltak fújva! Gyors koorigálás, és mintha kissé lágyabb lenne az útfekvés! :-))
Tapasztalat? Miért e különbség a tipusok között?
Nekem az 1,8 kicsit kevésnek tűnik, bár jól megsasoltam mind a négy kereket és a "jó év" gumik így sem tüntek laposnak.
Nos, én az esztergomi Renault szalonban végeztettem el a 60000-es szervízt, 50 perc alatt megvolt, és végig az autó mellett voltam, figyeltem az eseményeket. A fékeket viszont egyáltalán nem nézték meg, pedig egy kis tisztítás biztos ráfért volna. Na mindegy, majd 90000-nél megnézetem, szerintem akkor már fékbetét csere is lesz. Amúgy meg voltam velük elégedve.
A gázolajszűrőre nekem mindenhol 30-35000 Ft-ot mondtak, de remélem, hogy a tisztítás is elégséges volt.
Hi Gabocsiga !!!!
Engem nagyon érdekelne a pollenszürő beszerelése, mert az enyémben nincs(1.5 Dci Authentiq+)ha tudnád illusztrálni képekkel,és hogy mit hol lehet beszerezniazt nagyon megköszönném, valszeg még egypár márkatárs is!!!!Ha jössz a thalira ott is jó lesz!
Üdv mindenkinek Nagya
Lehet, hogy igazad van, ezt a rádióban (Kossuth) hallottam kb. fél éve, ahol a riporter elmondta a szokásos eljárást: azt nyilatkozni, nem te vezettél hanem az apád, egyenesági rokonra nem teszel terhelő vallomást stb..
Erre a Főrendőr (ORFK Közlekedésmittudoménmi..)reagált, hogy ez nagy tévedés, mert elvileg kölcsön sem adhatnád meghatalmazás nélkül senkinek az autódat, és ez a szabály nem közlekedési esetekre van, különben is jogszabályt módosítottak....
Szóval ezt a saját fülemmel hallottam, de hogy mi a pontos háttere az engem is érdekelne.
Arról is beszéltek, hogy régen volt az a módszer, hogy nem veszed át a bírságot, aki ajtót nyit nálatok az nem ismer, nem tudja hová költöztél stb. Itt szintén módosítottak valami jogszabályt, és a nemtudom hányadik kísérlet után elkezd ketyegni, aztán az APEH-en keresztül behajtják, meg lefoglalnak dolgokat stb. Ezt is mondták, de lehet hogy ijesztgetés volt?
Wartburgos!
A helye megvan minden autóban, csak ki kell végni.Ugyanis még a klímásokban sincs mindegyikben berakva. Mondjuk ez érhetetlen, mert a klíma miatt mindenképen kellene a pollenszűrő. 1 jó éles késsel ki kell vágni csak a helyét. A műanyagfedél nem kerül sokba. Ja, meg kell hozzá még 3 lemezcsavar ami a fedelet fogja a helyére. Jövő héten szerzek olyan sprét, ami kimondottan a klímaradiátor tisztítására használnak. Még úgysem volt takarítva, és tudom hogy nem árt évenként 1x kipucolni...