Szerintem tudásodat, elméleteiteket, tanaitokat és véleményeiteket még sokáig pelenkázni kell....., tisztába tenni, mint a csecsemőket....., értésben csecsemőket....
Egészséges kisgyermeknek, egészséges állapotos kismamának nem való Isten ajándéka, csak a nem egészséges kisgyermeknek, s a nem egészséges állapotos kismamának...?
A borban rengeteg a vitamin, s az Isten áldása. A vitaminra, s Isten áldására fokozottan szüksége van a fejlődő szervezetnek, s az állapotos kismamának...
Nos ne erőltess olyat, amit te sem veszel komolyan, de igaznak sem!
Ki mondotta, hogy minden egészséges embernek, így terhes kismamának adjunk gyógyterméket csak úgy, mert te feltételezel valamit? Ne rágd már az emberek tudatába sztereotíoiáitokat, felekezeted propaganda szövegét se! A Narihuánát Isten adta, Ő teremtette, ha még emlékszel Mózes első könyvében a soraira!
Gyógynövény a marijuána, egészséges a bor? Isten áldása? Akkor gondolom nem tiltakozol, ha állapotos kismamáknak, s gyermekeknek adják a gyógynövény marijuánát, s az egészséges bort. Vagy hímsoviniszta vagy, s ki akarod zárni Isten áldásából az állapotos kismamákat, s a kisgyermekeket? Á, nem hiszem, Te nem vagy képmutató. Te úgy gondolod, hogy a marijuánát, s a szeszt Isten áldásként adta, így miért is pont állapotos nejedet, s ártatlan gyermekedet fosztanád meg Isten áldásától, nem igaz...?
A marihuána is egy gyógynövény a sok közül...., az egy másik kérdés, hogy ki mekkora mennyiséget vesz be.... Ha a C vitaminból sokat veszel be, akkor akár vesekövet is kaphatsz, avagy a vitamintúladagolást nem ismered? Az alkohol tartalmú italok kis mennyiségben éppen hasznosak...., míg az élelmiszerek szinezékei, adalékanyagai károsabbak a kávénál, a dohánynál, avagy éppen a marihuánánál! Nos én azt mondom, hogy vannak esetek, amikor a biblia károsabb az alkoholnál, a marihuánánál, amit egyeseknél el kellene tíltani, hogy függősége ne károsítsa fogyasztóját, ne legyen ön és közveszélyes!
Nem értem. Hiszen frissít, üdít, élénkít, egészséges, egyenesen Isten áldása. Miért is tévesztené el a szertartást valaki üde, élénk, friss, egészséges, Isten-áldotta elmével? Rejtély...
Az oltárhoz és a templomhoz csak teljesen tiszta papok léphettek, byssus ruhában, és ami a legfontosabb: úgy, hogy előzőleg nem ittak bort; erre kötelezte őket a szolgálat, nehogy szertartás közben hibát kövessenek el (Josephus Flavius)...
Nem értem, hogy mit görcsöltök avval, hogy OFF:-oltok-é mivel ez az egész topic OFF:-olás volt végig, nem 1x .ot lehetett volna rakni a végére, de a topicnyitó................
Hát, igen! Inkább a politika fórumra tartozna, de éjszaka nem találtam van-e ott ilyen topik, itt pedig borról van szó, tehát valamilyen szempontból szakemberek írnak a témáról:-)
Ez egy kicsit más irányba viszi a topicot. Lehet, hogy inkább a Romkat tévtanításaiba kéne. Persze itt is érdekes kérdés, ezért itt válaszolok:
A romkat tanítás szerint a bor, miután a pap elmondja rá a hókuszpókuszt, átlényegül Jézus vérévé. Tehát innentől kezdve nem borról beszélünk, hanem emberi vérről. Azt pedig nem mutatja ki a szonda. Ha mégis kimutatja, akkor
a) rossz varázsszót mondott az atya, és maradt bor
b) ez az egész átlényegülési cécó egy nagy humbug, és jó lenne helyete az igazi Élő Istent keresni.
Illetve ha derék papunk hisz a saját felekezetének a tanításában, akkor vezessen nyugodtan a misebor után. A vért a szonda úgyse mutatja ki.
De van egy másik megoldás is. Tekintve, hogy arrafelé a hívek nem kapnak a borból, ezért valaki fuvarozza a papot!
Elég bizonytalan voltam nyissak-e topikot a témának, de inkább nem ... ez a topik ugrott be mint speciálisan témába vágó:-)
"Német László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára levélben fordult Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterhez az ügyben, hogy a misebor fogyasztását a papok esetében a rendőrök ne büntessék a közúti ellenőrzéseknél."
A püspöki konferencia titkára azt kéri, hogy a magyar jogszabályok különböztessenek meg embereket vallási-felekezeti hovatartozásuk alapján. Ha ez bejön, több egyház alapítása is várható, melyben munkaköri kötelesség sörrel és pálinkával áldozatot bemutatni ... minden hívőnek.