Metz MB 45 CL-4. Nyeles, két vakufejjel. A felső 90°-ig emelhető (billenthető) , valamint mindkét irányban 180°-ban elforgatható. Az alsó külön kapcsolóval üzemel, akkor a magyarnyelvű használati szerint 15% jut rá, míg a felső 85%-ot ad le. Kulcsszáma ISO 100-nál 45. TTL vaku, azthiszem 2002-től gyártják, a mai napig változatlan formában. A tetején van egy dupla körtárcsa, aminek belső részével az ISO-t a külső részével a rekeszt, továbbforgatva TTL, M, M/2, M/4-et állíthatod. Van rajta nagylátó állás (W) Két előtét vanhozzá, a felsőre illesztve benyom egy kis pöcköt, ami a felső tácsát elforgatja :) funkció egyelőre X akta....
Az alsó vakura helyezhető előtét 60%-ot levesz a fényéből....
A csomag része a gyári Metz akkuszett, a töltő, a gép és a vaku közötti kábel, melynek vége a sima kétpólusú dugó (ez szép szabatos volt, fog sincs mia pontos neve) a lényeg, van a csomagban egy átalakító, mely a felső vakupapucsra húzva, az egy csatit a dugónak... és felül megmarad a sima középpontos vaku
A vaku érdekessége mindegyik a garancia jegy szerint 2002. szeptemberi vásárlás, azóta egy raktárban pihentek. Az enyémet ma hazavittem, és szó nélkül feltöltődött pár óra alatt. A D50-nel prímán üzemelt, az SB600 mellé, jó lesz második vakunak.
Ja és természetesen benne van a dobozában a tartósín, melyre a gépet lehet rögzíteni...
Mégegyszer elnézést, ha nem szóltam időben, de visszaolvasva pár hozzászólást, és írtam, hogy lesz egy ilyen lehetőség.....
Szóval, ha holnap meg tudom vásárolni a maradék vakukat, akkor érdekel valakit?
Nyerészkedni nem akarok, aki szól és írja mennyi az az ár, amit megad egy ilyenért, arra ígérem reagálni fogok! AZt viszont nem szeretném, ha holnap elhozok párat, és a nyakamon maradna!
Az árverés nyilvános volt, de sajnos én is csak későn értesültem róla !
Az árverés napja előtt tettem fel két kérdést, melyre választ is kaptam....
Az, hogy pontosan hány darab vaku volt várható, sajnos nem tudtam, de mivel ha minden igaz, 7 darab megmaradt, holnap reggel (22-én ) megkérdezem, hogy hozzá lehet-e jutni. Semmit nem ígérek, de megpróbálom....
Ha valakit érdekel 10.000 Ft körüli áron, akkor megpróbálom elhozni a nagyrészét (ha megmaradt, mondjuk 5 darabot) Ha sikerül, akkor majd jelzem.
Az árverés nem volt átverés, névre szóló ÁFÁ-s számlát állítottak ki. A termékek eredeti tulajdonosa az ORFK volt!
3 db Nikon F401X elkelt- 4 ezer, 6 ezer és 8 ezres áron. (egyik sem lett az enyém)
Mint kiderült 10 db új (origi dobozban, magyar használatival, akkuval, tartósínnel, vakukábellal, átlakítóval, töltővel) Metz 45-ös vaku volt, és egy használt. A használt 5 ezerről 6 ezerre ment fel licitben.
A poén: 10 ezerért nem kellett senkinek a többi, így 7 ezerért odaadták, de még így is maradt kb 5 :)
Szóval 1 db Metz dolgog tulaja vagyok, és ami a legszebb, símán lehet vele 1/4000 záridővel is lőni. Ja és ISO 200-nál a kulcsszám már 63 :))))
Holnap lesz egy árverés, induló licit ár 4.000 kemény magyar forint :) Van 3 db eladó, meg egy Minolta X700 5.000, Pentax 1000 3.000 Ft, Pentax P30 3.000, Asahi Pentax 3.000 Ft-os induló árral.
Ami talán megéri: bontatlan csomagban Metz MB-45 CL4 vaku 10.000 Ft (6 db)
Lenne egy nagyon általános kérdésem: mennyit ér egy jó állapotú Nikon F-401X típusú SLR fényképezőgép + obi (asszem 35-70 4-5.6, de ebben nem vagyok biztos)
Amit találtam a gépről: AF, S,A,M módok, beépített vaku .....
Gondoltam nosztalgiázom egy kicsit. Ja és van hozzá ISO100-as fekete-fehér film 100 Ft / tekercs áron :) (140 darab illetve 470 tekercs színes)
Én most elmegyek aludni (jó éjt mindenkinek), de holnap délután ki tudnék menni, ha az neked jó...Vagy ha azt akarod, hogy délelőtt, akkor csörögj rám, hogy felébredjek, különben 11-ig legalább alszom. :D