Olcsó kis ember vagy te. Majd ha egyszer komoly erkölcsi probléma elé kerülsz, már ha képes vagy ilyesmit értékelni, akkor megérted, hogy van, hogy két rossz közül kell választanod. Bármelyiket választod, el fognak ítélni érte. Bármelyiket választod, bűnösnek fogod érezni magad. És mégis választanod kell.
Egy diktatúrában tele van az emberek élete ilyen helyzetekkel. Csak az lehet ilyen olcsó morálhérosz, mint te, aki soha egyetlen komoly helyzettel sem szembesült életében.
ez nem igaz Eszter, a választót felnőttként kell kezelni és felnőttként viselkedik, ezt pedig valakinek el kellett volna kezdenie ugyanabba a hibába esel mint a jobboldal, amikor lebirkanépezi az embereket, ha éppen nem az ízlésüknek megfelelően döntenek
Hát persze, hogy számít! Naná! A 400 évben azért kételkedem. Kizárt dolog, hogy ennyivel az evolúció elindulása után teljesen új élőlények alakuljanak ki, amelyek ráadásul képesek kereszteződni a meglévő fajokkal.
Rokonok, barátok besúgása egy elnyomó, gyilkos terrorrezsimnek nem "családi tragédia", hanem a legmélyebb mocsok, amibe ember belesüllyedhet. Hogy ezt a "liberalizmust feltalálni igyekvő" úgynevezett értelmiség, amely ugyanezen rezsim vállalt jogutódait pártolandó írogat manipulatív publicisztikákat, kapja pályáztatás nélkül közpénzből a milliókat, mosdatja a bűnösöket, és tagadja el a bűnt, az csupán azt mutatja, mennyire képmutató, aljas és prostituált ez az "értelmiség".
Húzz el a francba, undorító vagy.
Te vagy undorító. Húzz el a francba. A hozzád hasonlókkal és a kenyéradó gazdáiddal együtt.
Az öszödi beszéd tartalmával szerintem semmi baj nem volt, az adott helyzetben próbált mozgósítani egy szükséges politika mellett. Azzal volt baj, hogy a tartalmát nem volt képes elmondani a választóknak. Erről részben ő tehet, részben viszont az a mély sötétség, ami a magyar választók fejében uralkodik, akiknek minden hülyeséget meg lehet ígérni, viszont semmilyen józan gondolatra nem fogékonyak.
Ezen kívül azzal volt baj, hogy előtte nem kormányzott jól. Sem 2005-ben, sem 2006-ban, sem 2007-ben. Egy kormánnyal az a baj, ha nem kormányoz jól, már az adott, nagyjából működő demokratikus kereteken belül.
Közelebbről: minden kormánynak van "választási éve", de az áfa-csökkentés akkor is felelőtlenség volt.
Őszintén szólva fogalmam sincs. A Dessewffy család kiterjedt és sok ága van, akik most is összejövögetnek évente egyszer. Én csak ennyit tudok.
Én közvetlen leszármazottja vagyok Báró Babarczy Antalnak, Széchenyi és Dessewffy Aurél barátjának, a reformkori conservative (fontolva haladó) párt tagjának, de ez se sokat jelent, mert volt neki 6 gyereke, lévén igen katolikus ember.
Érted te, de azért elmondom. Ízléstelen egy ember családi tragédiájából viccet csinálni. Nem magamra gondolok, mert az én családomban nem volt ügynök, de ennek generációs oka van.
Majd ha gyerekeket kell eltartanod egy elnyomó rendszerben, amely kifejezetten pikkel rád, és azzal zsarolnak, hogy mindet kikészítik, ha nem kémkedsz a rokonaidra, te pedig megtaláltad a megoldást erre, és a megoldás nem az, hogy falból együttműködsz, majd akkor gyere ide vissza. Húzz el a francba, undorító vagy.
ha jól tévedek, a mai Dessewffyek egy oldalág leszármazottai, nem a híres Arisztidé. legalábbis az általam ismert egyetlen Dessewffy ezt mondotta valaha...
Szívesen. Egyébként, valójában, nem vagyok baloldali. Már amennyiben ez jelent még valamit. A liberalizmust próbálnám itt az olvtársak segítségével újra feltalálni.
Az irodalomhoz éppen semmi köze nincs. Ha csak nem tekintjük B.E. irodalmi munkásságának részeként, hogy a pályáztatás nélkül a MeH-től kapott hatmillió forintját firtató érdeklődésre az a válasza, hogy 'a tervről tudtak jobboldali politikusok is'.
Szívesen mondanám, hogy megvilágosodtam, de nem ez történt. Mire én születtem, már elgurult a fától az alma édesapám képében, aki kikérte magának az egészet, és nem fogadta el a jó kis földecskét a 6-os út alatt, amit vissza akartak neki szolgáltatni a rendszerváltás után. Hogy ő mitől gurult el, arra nézve hosszú családtörténeti adalékokkal kéne előjönnöm. Mindenesetre valamiért kora gyermekkorában berágott a katolikus egyházra, valamikor elsőáldozás és szerelembeesés között. Azt állítja, hogy a papok mind hazudnak, és emellett kitart azóta is. Az ő édesapja pedig egy kelekótya kémikus feltaláló volt, aki a nemzeti megváltó eszmékhez, valamint a család Habsburg-hű lojalista tradíciójához és enyhe fehérterrorista beütéséhez képest a műtrágyagyártás rejtelmeit és a természettudomány csodáit részesítette előnyben, dacára határozottan katolikus neveltetésének, és noha az apartheid Dél-Afrikájában végezte főmérnökként, nem sok nyoma van, hogy valaha hódolt volna főúri passzióknak vagy a modern jobboldal eszméinek.
De hol vagyok én egy Esterházytól? Vagy, for that matter, egy Dessewffytől? Minket még a felsőházból is kirúgtak, mikor a vagyontalan főurakat kiebrudálták 1886-ban.