Ez a 24 ez jó vagy kevés??Meg persze attól függ milyen anyagból van a fal nem?? Közlöm mindenkivel,hogy szeretek házimozizni és bulizni :))). Punnyadók kerüljenek :))).
Na, izgatott ez a karl may (49)-es hozzászólás, legalábbis egy félmondata az áthallásról, úgyhogy túrtam ezt (porotherm), meg ezt (ytong). Aszondja, hogy a 30-as porotherm fal hangszigetelő képessége 43 dB, az ytongé meg 45-51 dB közötti. Persze ebben a formában az információval nem tudok mit kezdeni - úgyhogy akinek van valami infója arról, hogy a valóságban, mondjuk mostanában épített lakások esetében, hogy alakul a szomszéd akusztikus zavarása, szívesen venném, ha megosztaná. (Mondjuk házimozizás alatt :) hogy viselkedik a fal.)
Neked :). Az építőiparban máshogy számítják a napokat :) Május elseje munkaszünet, de utána egy "szombat" jön - amikor senki sem tiltja a dolgozást (legfeljebb morognak a munkások :) ). Ráadásul a szombat-vasárnapi munka egyáltalán nem szokatlan (sőt, sok helyen természetes), elvégre a roppant szűkös határidőket nem nagyon lehet máshogy tartani.
Szóval akár kezdhetnének is május másodikán - a lehetőség megvan rá. Az viszont csökkenti ennek az esélyét, hogy fel kell vonulniuk konténerestül, irodástul és gépestűl, ami egy-két napba beletelhet.
Ami továbbra sem megnyugtató, nekem azt mondták hogy az új kivitelezővel még mindig nincs aláírt szerződés...
Nem tudom hogy neked mikor mondtak ezt, de en csutortokon beszeltem veluk es akkor nekem azt mondtak, hogy mar megvan a szerzodes(majus 1-tol) az uj kivitelezovel.
Üdvözlet mindenkinek!
Meglepetéssel tapasztaltam, hogy az utóbbi napokban mennyire megnövekedett a "topic" látogatottsága. Nagyon örülök neki, remélem egyre több hasznos információt fogunk cserélni.
Üdvözlök minden új leendő lakótársat. Utólag én is boldog szülinapot kivánok Ági huszárnak.
Tegnap végre aláírtam a végleges szerződést. (Tavaly szeptembertől húzódik az ügy.) Többé kevésbé elégedett vagyok, ugyanis az előszerződésben szereplő 18+3 hónap átadási határidőt ami elvileg akár 2005 január is lehet, lecsökkentették 15+3 hónapra. Ez még mindig azt jelenti, hogy kb. 2004 novembertől esetéges a kötbérezés, de remélem nem kerül sorra. Úgy látszik a D épületet tényleg alaposan áttervezték.
A lakás nekem is nagyobb lett, mint az az előszerződésben szerepelt, majdnem 1 négyzetméterrel, de az ára nem változott mivel benne van a 3%-os tűrésben. (Ez kb. 200 ezer Ft. nyereség.)
Ennyit a pozitívumokról.
Ami továbbra sem megnyugtató, nekem azt mondták hogy az új kivitelezővel még mindig nincs aláírt szerződés - a tárgyalások folynak - tehát nem tartom valószínűnek, hogy május 02-n kezdeni fognak. (Egyébként is munkaszünet van május 05-ig.)
a regi kivitelezorol annyit hogy nemtom mi alapjan valasztottak kivitelezot anno, de ennek a Fodor Rt- nek a referenciai (http://www.fodor.hu/referencia.cgi?r1=0&r2=%25) kozott egy lakoepuletet sem talaltam. Ezek szerint ennel a projektnel ez nem szempont? Nemtom kinek az ismerose dolgozik cegnel.
Ja es a keszulo munkak kozul azszem a Central Parkot kihuzhatjak.
http://www.fodor.hu/referencia.cgi?r1=1&r2=%25
Engem a jellemzői érdekelnének, nem az ára, mivel a konyhabútor + sütő + kerámia főzőlap + elszívó ára benne van a lakás árában.
Igen benne van a lakas arban. Csak ugye nem mindegy hogy pl. a sutobol,fozolapbol egy 80-100eFt-osat raknak be vagy egy 200eFt-osat ami sokkal tobbet tud. Es ha esetleg nem tetszik es nem kered, vagy nem az "alapkivitelbol" valasztasz
akkor mennyibe szamoljak be.
"Esetleg hasonlot amit valamelyik itthoni butorgyarto v. asztalos csinal."
Ott a pont. Láttam én már magyar kisiparos által előállított IKEA Faktum konyhát.. még a lyukakat is ráfurkálta a nagyobb élethűség kedvéért :) A frontok meg a fogantyúk eredeti ikeák voltak, a többit meg hozzágyártotta ő. (Amúgy ez egy neves irodaház építése során történt.)
Ez persze a használati értékéből mit sem von le - csak bosszantó, ha ezt mondjuk IKEA árban számlázzák.
Én már 1 hónapja jegelem a hitelt. Nekem is azt mondták, nem kell sietni, csak a folyósítás előtt 1-1,5 hónappal kell szerződni. Elvileg nyertem 0,5 %-ot.
Bár azon gondolkodtam, hogy nyár előtt szerződöm, mert ki tudja, mit hoz a meleg...
Egyetertek veled. Amint nekem is meglesz a vegleges szerzodesem en is megyek hitelszerzodest kotni. Bar a kamatok nemreg megint csokkentek egy kicsit es lehet hogy meg mennek lefele, de szerintem erre nem erdemes varni. Ki tudja mi lesz kesobb, mit talal ki esetleg a kormany :)
Úgy voltunk vele: ami papírra van írva, az már úgy marad. Aztán most, hogy ez az egész lakáshitelezés piac egy gigantikus akadályversenynek kezd kinézni - ráadásul az akadályok is folyton ugrabugrálnak -, jobbnak láttuk, ha igyekszünk.
A bank magától akarta ilyen hamar megkötni a hitelszerződést, vagy ti erősködtetek? Azért kérdezem, mert én is szeretnék mihamarabb túlesni ezen, és tavaly évvégi információim szerint a bank alapesetben várna a várható folyósítás előtti 1-2 hónapig.
El ne hidd mar hogy azt a meregdraga,formatervezett olasz konyhabutort fogjak nekunk is berakni amit a V.A.M Design(oket kertek fel a berendezesre) rakott be a bemutato lakasba. Esetleg hasonlot amit valamelyik itthoni butorgyarto v. asztalos csinal.
Erdemes elolvasni az aprilisi Otthon magazint. Abban vannak kepek a bemutato lakasrol, meg le van irva hogy melyik butor kitol szarmazik.
Szép gondolatmenet...
Szerintem a tároló, a parkoló után is kell közös költségetz fizetni és szerintem a földszinti boltoknak is kell fizetniük. A lényegen és az összegen sem sokat változtat ez, szerintem < +1 MFt.
Nekem is azt mondták régebben, hogy csak kedvezmény lesz.
Megintcsak vegyük elő a kalkulátort a fiókból, és végezzünk egy durva számítást. (Hülye mérnök szokás, tudom.)
Vegyük úgy, hogy elkel az összes lakás, mert egyenlőre úgy tűnik, van rá esély. Az E épület hasznos alapterületét (tehát ami után közös költséget fizetünk) vegyük 750 nm-nek, 8 szinten az 6000 nm. Ugyanez a D-re 650/5200. Ha a többi épületet nézem, akkor tudományos alaposságú megfigyelésem azt mondatja velem, hogy lesz még négy D méretű (5200*4=20800 nm), meg egy dupla E = 12000 nm. Az összesen 44.000 nm (szép nagy szám). Ebből havonta 120 ft/nm-es közös költség mellett 5.280.000,- Ft bevétel termelődik. Ebből kell tisztán tartani a környezetet, fenntartani a parkot, elszállítani a szemetet, blabla.
Arról persze fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül egy uszoda üzemeltetése, de ha csak havi 5 millióra veszem (ami nem tűnik soknak), akkor az már megduplázza a közös költségünket - ha idegeneket nem engednek be.
Különben nekem azt mondták, hogy idegenek is használhatják, csak mi kedvezményt kapunk. Az a nagy kérdés: mennyit.
Hogy mi kerül kettőmillióba egy beállón? Roppant egyszerű: azt a teret is meg kell építeni, ahová a kocsid beparkol. Ha jól emlékezem, 2,5 x 5 m a minimális parkolóhely méret, ha merőleges beállású a parkoló, de meg kéne néznem a szabványban :) , vagyis 2,5x5=12,5 m2. Ennek van egy négyzetméter-ára: ezt ők 160e ft-nak veszik (legalábbis ez jön ki, ha visszaosztasz).
Különben nézegetve más lakóparkokat (vagy mi a nevük ezeknek), máshol is 2-2.2M közt vannak a beállók.
Azt nem tudom, hogy a garázs eladását hogyan oldják meg. Elvileg (törvény v. rendelet) minden lakáshoz kell parkoló vagy beálló. Emlékeim szerint az egész -1. szinten 502 hely van, ami kevesebbnek tűnik, mint a lakások leendő száma. Ugyanakkor még szóban olyat emlgettek, hogy 1 1/2 szint garázs lesz, lesz külön a supermarketnek is.
A fitnessel kapcsolatban: Nőgyógyász írta, egy korábbi hozzászólásból másoltam át. Szerintem erősen túlzó volt a szám, de a dupla árat el tudom képzelni. Nem ismerjük az elképzeléseket, lehet korlátlan bérlet, lehet 10 alkalom/hónap, lehet kedvezmény, lehet 8-at fizet 10-et kap stb. Így elég nehéz bármit is mondani (pl. minek a duplája).
Hmmm... nekem szólnak, hogy a ,,garázsomat,, eladhatják-e? Vagy mi? Különben honnan tudom meg? Illetve van minden lakáshoz tartozó garázs elvileg??Es gondolod ha nem egyezünk bele hogy a külsősök bejárjanak a fitnessbe akkor ennyit nő a közösköltség?
A konyhabútor nekem is tetszett, de ránézésre jóval nagyobb helyet foglalt, mint amennyi az én konyhámban lesz, és akkor a kis garzonlakásokról nem is szóltam. A bemutatóteremben pl. U alakú, míg nálam csak egy L lesz. És tudtommal vannak mindenféle előírások, pl. tűzhely nem kerülhet a hűtő mellé, meg ilyenek.
Anyagválasztásról olvass vissza a topikban ... a kivitelezőváltás kicsit visszavetette a történéseket, de hamarosan várható levél tőlük, ami erről szól többek között.
A konyhabútor tényleg olyan lesz, a színt válaszhatod. A hűtőd beépítik, ha addigra megveszed, vagy megmondtod az ajtóméreteket. Az egyes részek, ajtók, polcok, elrendezés változtatható lesz. -- Legalábbis ezt mondták.
A garázs szerintem 2,5x4 méter minimum, s így kb. a négyzetméterár fele, mint a tárolók.
Nekem tetszett az a konyhabútor ami a bemutatólakásban volt nem tudom ti,hogy vagytok vele. Nekem azt mondták,hogy ugyanolyan lesz benne... Viszont kértem őket,hogy mutassanak csempe mintákat és azt mondták az még nincs.... mikor lehet tényleg ezeket kiválasztani?? Mellesleg a márka tényleg fontos lenne mert ha mondjuk úgy döntesz hogy kéred az ő sütőjuket és be is rakják nem mindegy mit kérnek el érte...
Garázsért rettenetesen sokallom azt a pénzt amúgy ugyanis csak egy 3mX2m -es (vagy mit tuom én mekkora) téglalapban mi kerül annyiba? :))Drágább mint a lakás négyzetméterára.....