Keresés

Részletes keresés

HTT Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1839

Halihó

Köszi, úgy látom egész jól meg fogunk férni a csomagtartóban, bár a lányom már berzenkedik az ellen, hogy csak egy bőröndnyi ruhát hozhat :o)))

Szalámit meg sonkát persze viszünk mi is, igaz nem szeleteltet, mert nekünk van saját gyártmányú :-))

Azon is gondolkodtam, hogy kaját se sokat viszek az útra, mert annak mindig az a vége, hogy zabálás egész úton. Inkább megállunk, ha kajaidő van, különben meg no zabrálás :-))) Ha így összejön, akkor asszem elég lesz egy hűtőtáska a fagyasztott cuccnak, aztán annyi, persze ezt nem lesz könnyű kivívni, mert van egy 35 literes hűtőnk, ami jól tud üzemelni az autóban is, de az azért elég sok helyet elfoglal.

Még egy kérdés: meleg cuccból milyen mennyiséget kell vinni? Egyáltalán lesz-e rá szükség ott? Eddig az olaszországi nyaralásoknál tapasztaltuk meg, hogy hiába esik, akkor se nagyon kell meleg holmi :)

Ja, ... még egy: van egy méretes gumicsónakunk, érdemes azzal kísérletezni? Mert az olasz hullámzás miatt ott nem túl sokat használtuk, de a lakókocsiban elfért, itt meg azért jobban meg kell gondolni :o

Teo >

Előzmény: Smartiie (1838)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1838
Szia Teo!

Néhány szeletelt szalámit, kalbászt mi is vittünk, főleg a fak.progikra útieledelnek, ez be is vált. Kint az ilyen felvágottféle elég drága.
Ja, a mecedónok nem kapkodták el a bejelentést, most már úriasan mehettek: pecsétes papírral:)))

Strandcucc minden van kinn, és max. annyiért mint itt, de inkább olcsóbban.

A kinti gyorskajáldákban meg tényleg finomak a szendvicsek, az enyémek nem győzték enni.

Nektek meg jó utat és kint is jó időt!!!

üdv Márti
Előzmény: HTT (1837)
HTT Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1837

Halihó Márti

Én néhány konzervet viszek, biztos ami tutifix, de amúgy se kaját, se italt - kivéve az útra valamennyit - nem akarok vinni. Sajnos kicsit elkapkodtam a makedón vízumot, de hát ilyen az élet. Lassan közeledünk az indulás felé ... még egy hét :-)

Azt már olvasgattam, hogy napernyőt nemigen érdemes vinni, inkább ott venni. Gondolom, hogy napozógyékény, vagy szivacs is van akkor ugyanúgy, nem?

Teo >

Előzmény: Smartiie (1836)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1836
Szia Elégmár!

Thessaloniki kb. 140km-re van, a vízipark meg előtte. Kinti utazási iroda is szervez mindkét helyre utakat, ált.12éves korig kedvezménnyel vagy féláron.

Kaját nem érdemes kivinni, a gyorskajáldákban gyros, hot dog (sokkal komplettebb az itthoninál), csirkés meg egyéb szendvicsek vannak kb. 2eur-ért. A parti kajáldák közül a Relax pizzázót ajánlom, ami nagyonfinom és 2-t fizet 3-at kap akciójuk van, ill. az Argirist, ahol meg tengeri tálat (nem ez a pontos neve) érdemes enni. A pékségekben meg finomak a péksütik, zsemlék, egyebek... Ha pl. víziparkba mentek, érdemes kaját vinni, mert eléggé feláron mérik helyben.

De pl. strandcuccot sem nagyon kell kicuccolni, kint 3-5 eur egy napernyő, 5 eur-tól pofás matracokat vehettek.

üdv Márti
Előzmény: elégmár (1835)
elégmár Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1835

Köszönöm szépen a segítséget. Valószínüleg én jobben be vagyok tojva mint a gyerekek. 6-an megyünk remélem nem lesz semmi és bírni fogjuk az utat. Thessaloniki mennyire van Sarti-tól? Oda szeretnénk elmenni meg a viziparkba is. A kaja milyen. Én imádom a görög kaját, de szerinted vigyek a kicsi miatt konzerveket, vagy nem érdemes?

Köszi a segítséget.

Előzmény: Smartiie (1832)
Devilsdance Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1834
OH ne is mond!!!:D de már csak évek választanak el:D na de nem mondom meg mennyi:D
Előzmény: Smartiie (1833)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1833
Devil!
messze még az a nyugdíjkor!:)))
Előzmény: Devilsdance (1831)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1832
Szia!

4 éves gyerkőcök simán bírják az utat, valami játékfélét az útra, a buszra estére pulcsit és takarót.
Fak.program: ilyen kisgyerekkel félnapos hajókirándulásra érdemes menni, ebben a kinti irodában segítenek,és ott is kell befizetni.
Delfinárium nincs, egy vízipark van Thessaloniki közelében. Oda is van fak.program.

Nézd meg a sithonia-sarti.hu oldalt, nagyon sok infot találsz.

Van még kérdésed, írj!

üdv Márti
Előzmény: elégmár (1829)
Devilsdance Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1831
Ne haragudj ha már kérdeztem!! Rég voltam itt és már az emlékezetem se a régi:D
Előzmény: Smartiie (1830)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1830
Devil!
Lehet búvárkodni, amint már 1x,2x kérdeztétek. Elmehetsz egyedül is a búvárközpontba, de van szervezetten is merülés pl. a kinti utazási irodánál , a Sithon travelnél láttam (45 eur/fő).
Cápákkal nem szolgálnak...
Előzmény: Devilsdance (1828)
elégmár Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1829

Sziasztok!

3 hét múlva megyünk Sartiba. Szeretném megkérdezni, hogy busszal mennyire gyilkos az út. Nem magam miatt félek, hanem a 4 éves kislányom miatt. Szívesen venném a tanácsotokat, hogy lehet felkészülni, illetve kibirni az utat. Valamint érdemes-e befizetni a fakultatív programokra. Mit ajánlotok 3 gyermekkel? Delfinárium ven-e valahol?

Előre is köszi a tanácsokat.

Devilsdance Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1828
Nem tudjátok véletlen h Sartiba lehet búvárkodni???
Néhol azt olvasom h lehet néhol meg h nem :S
És hát Asszonkámmal szeretnénk elmerülni a cápák közé:D
Csábító mi Rockybaby?:D
Dio6600 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1827

Mielöttmég itt nagyon elkezdődne hogy össze lett lopva a weblap , JELENTEM HOGY SK IRTAM A HTML KÓDOT! AZ ELEMEKET PEDIG A DESIGNERÜNK RAJZOLTA!

Előzmény: Dio6600 (1813)
Mukee Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1826

Sziasztok!

Autóval megyünk szeptemberben Sartiba. Olvastam, hogy kell tűzoltópalack is a szerbeknél meg a görögöknél. Tudja-e valaki, hogy személyautóba min. mekkorát fogadnak el? (0,5kg, 1kg vagy nagyobb?)

Kösz

MuKee

HTT Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1825

Hmm

Ez király. Múlt héten váltottam kia vízumot 140 Euro-ért :o

Teo >

Előzmény: Gyap (1821)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1824

Ez tényleg jó hír.

Kíváncsi leszek mennyivel lesz rövidebb egy leutazás.

Előzmény: Gyap (1821)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1823
Eléggé lemaradt a link...........
Előzmény: Gyap (1820)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1822

Nagyon szívesen.

Remélem szeptemberben még vissza tudunk mi is menni egy hétre.

Előzmény: Rockybaby!!! (1819)
Gyap Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1821

Tele van a fórum motorral a ....

Na még egyszer..

A Macedón külügyminisztérium 2005 Július.15 és Szeptember 15 között felfüggeszti a vízumkényszert a magyar álampolgárokkal szemben!

Remélem hamarosan jönnek a beszámolók...

LINK

Üdv: Gyapi

Gyap Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1820

Üdv Mindenkinek!

Ha valaki nem tudná a jó hírt..:

A link itt található

Remélem van aki mostanában megy s meglesi ezt az útvonalat s beszámolót is hamarosan olvashatunk!!

Rockybaby!!! Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1819
Mindenképp bemegyek megkérdezni, de ha egy hét, akkor augusztusban megcsináltatom sztem! Nah, hát mi csakegy hétre megyünk, ergo feleződik az összeg, és akkor az kb valóban fejenként 30 ropi:) Tökéletes:) Nah most akkor lelépek az okmányirodába:D Pussza és köszi a segítséget;)
Előzmény: Botond36 (1818)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1818

Közel van a pékség. :-)

Szupermarketek vannak a közelben (több is).

Sartiban nagy távolságok nincsenek, ha nem az új részben lakik az ember.

Ha szórakozni mentek akkor a Mike's bárt nagyon tudom ajánlani.

Kétszer voltunk sok volt a magyar és kedves volt mindenki.

Mi motort béreltünk 10 napra benzinköltséggel együtt 130 euro volt.

Ketten 450 euroból jól eléldegéltünk két hétig igaz mi most júniusban voltunk.

Nem szeretünk nyaralás alatt főzni..........

Szerintem heti 30 ezer forintból meg tudtok élni, de én vinnek tarcsiba egy kis pénzt :-)

Az útlevelet már viszonylag gyorsan tudtommal, de menj be egy okmányirodába és megmondják.

Sürgősségivel azt hiszem egy hét alatt megcsinálják.

Előzmény: Rockybaby!!! (1817)
Rockybaby!!! Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1817
Huhh nagyszerű, ebben bíztam, oda nem ia akartunk menni! Ez a legolcsóbb és már ott vagyunk, hogy nem igazán érdekel, hogy milyen, úgyis keveset leszünk benne sztem:D Ez közel van a bárokhoz, meg ilyen dlgokhoz, akkor ez tökéletes lesz! Sztetek mennyi költőpénzből lehet ott elleni egy hetet? Mert mi olyan fejenként 30 körül számoltunk, de szeretnénk betervezni egy fejenként 10 ezres meteórás utat.... Jah és még egy, A LEGFONTOSABB KÉRDÉS:D Az útlevelet mennyi idő alatt újítják meg? Csak egy pecsét, vagy hogy megy ez??? Puszkó;)
Előzmény: Botond36 (1816)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1816

Nekem csak kívülről van, de azt felteszem.

Laktam az Apollon hotelben......

Minden este a németek hullarészegen dáridóznak és kiabálnak.

Tudtommal csak két szobát bérel ott az Apollon travel és a többiben németek laknak.

Nekünk az nem jött be és szerintem csak kívülről szép.....

Előzmény: Rockybaby!!! (1815)
Rockybaby!!! Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1815

Hi!

Nem tud valaki képeket betenni a Vienna apartmanról? Ugynis beszívtuk a Michalist, minden hely már foglalt, ide még lenne, meg egy másikba, de nekünk fekvésre ez jobban tetszik.... Jah, az Apollón hotel meg nekünk drága...:) Szóval jó lenne, ha valaki kicsit véleményezné nekem és Devilsdance-nek az apartmant, főleg épeket vrunk! Előre is pussza!

Gyap Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1814
Smartiie

Köszönöm a leírásokat!

Mi is az általad említett utazási iroda szállás lehetőségi közül választottunk, igaz még áprilisban foglaltunk s mivel sokan megyünk, így sem kaptunk egy apartmanházban szállást! Inmáron második éve megyünk velük, tavaly sem volt gond s bizakodom az idén sem!

Bár a legrázósabb dolgot, az utazást saját gépjárművekkel oldjuk meg. Talán azért is mert anno a JOrgos bukásnak a szélét érintettük.. / minket még haza hoztak/ s pár évre rá a Németh Travel járművei nagyon korrektül elvittek s haza is hoztak bennünket de az utasok rigojáit már elég nehezen viseltem el.. pedig még nem vagyok nyugdíjas kor közelében sem! Persze annak is meg van a hangulata ha egy jó társaság jön össze!

Indulás augusztus 5-én pénteken, 16 óra Négy család 4 autó és 6 Walky-Talky, amit ha már két kocsi megy ajánlok mindenkinek! Felbecsülhetetlen értéke van előzéseknél útvonalkeresésnél, határ átkelésnél, mikor mit kérnek mennyit kell fizetni stb....s nem elhanyagolható, hogy olcsóbb mintha telefonon felhívnám útközben az utastársakat egy terelésnél, hogy na most merre is kellene menni...

Röviden ennyi!

Dio6600 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1813

Sziasztok!

Kicsit megújult a http://www.sithonia-sarti.hu ! Mindenkit várunk szeretettel!

saking Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1812
ok, nem annyira sürgős, csak jövőben, tudod... :) és nem muszály az egészet átküldened, csak a jobbakat..
köszi.
Előzmény: Smartiie (1811)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1811

Saking!

így meg aztán végképp nem értem, én egyformán publikusank tettem fel minden albumot???

na mindegy, akkor majd elküldöm mailben, de lehet hogy az csak egy kicsit késöbb sikerül.

Előzmény: saking (1810)
saking Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1810
csak bizonyos folderekbe nem hagy bemenni, pl az apartmanról készített fotókat nem tudtam megnézni.. a narancspartost igen, sassost igen, motorozást igen... nem emléxem már, de az apartmanost meg akartam, s azt nem engedte, azt tudom. emailem publikus..
Előzmény: Smartiie (1807)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!