Szerintem nem. Nekem tavasszal szállt el kipufogóm (ha valaki emlékszik a Hősök terén dob nélkül voltam), és igaz nem gyári, de utángyártott rendszert vettem a XVI.-kerületben 40-ért egy év garival. A leömlő öntvénytől cserélték az egészet fél nap alatt.
Ésszerű megoldás lenne, nekem is eszembe jutott már. :-))
El is vittem egy kipufogóshoz, megnézte. A gond, hogy javítani már nem lehet, cserélni kéne.
Ajánlotta, hogy bontóban keressek dobot a cseréhez, de szerintem az is csak ideiglenes megoldás lenne, ha egyáltalán találnék hozzá való, nem szétrohadt példányt.
Így hát inkább újra cseréltetném, de jelenleg árulom a kocsit, így nem jártam utána a dolognak.
Mi a véleményetek, bontóban érdemes kipufogó dobot venni?
Gyula nekem nagyon messze van, mert lyukas a kipufogó, és így marha hangos a gép, nem utazhatok át fél Magyarországon ilyen hanggal. Egy közeli települést még bevállalok, messzire azonban nem tudok elmenni.
Egy taliban én is benne lennék, ha sikerül a közeljövőben összehozni (mielőtt netán eladom a kocsit). Valamelyik Pest körüli településen kéne összejönni, ahol esetleg be lehet ülni valahova inni egy üdítőt, vagy esetleg családdal valamelyik kiránduló helyre, de ez csak a személyes véleményem, ha a többség Pest mellett szavaz, az is jó. Kereshetnénk valami jó helyet a velencei tó körül, vagy a balcsin. Szerintem.
"vege az ubiszezonnak, most igy a venesszonyok nyara alatt fussunk mar ossze!"
Két dolgot tudok javasolni :-)
AZ egyik, hogy minden héten összeröffenünk. Az aktuális találkozó helyszínét a www.mb-cars.hu oldalon találjátok meg. A másik, hogy a vénasszonyok nyarán (szept 30-okt 1) szervezünk egy versenyt gyulai végállomással. Bővebbet a www.mb-cars.hu oldalon találhattok :-)
vege az ubiszezonnak, most igy a venesszonyok nyara alatt fussunk mar ossze!
meg az is lehet ha valakinek megtetszik a csodam, megvalnek tole.
no nem mintha nem volta kituno masina. csak aki 5eves vandorutra megy. annak az allolanykaja annal jobban szeret futni mintsem hogy ott alljon egy garazsban.
Húha, nekem is lejár a műszaki 10.-én, előtte ki kell cseréltetnem az első hidat és a stabilizátort az alsólengőkarral összekötő rudakat.
A zöldkártyával pedig az a bajom, hogy még tavasszal kb 30-40 L gázolajhoz a poén kedvéért öntöttem 3L új étolajat. A motor járásán semmi változás nem volt tapasztalható, ellenben nem gondoltam, hogy ilyen büdös lesz az auspuff. Azóta az étolajnak még a gondolata sem merült fel, de a füstjén még mindig érezni egy kicsit, pedig már legalább 15X tele lett tankolva. Kérdés: vhol lerakódott? Esetleg szűrőben, vagy a tank alján? Nem tudom mit fognak szólni a zöldkártyánál....(azért nagyon nem vagyok betojva ám)
Már csak a fogyasztás miatt is. Szerintem 90 az optimális fogyasztás szempontjából.
A 220D hasonló menetteljesítményű mint egy 1200-as lada, a 3.0 pedig szerintem az1500 -ashoz hasonlít. Állórajtnál lassabbak egy kicsit, de 80-130-ig jobb a merci.
Lehet, hogy másnak eltérő tapasztalatai vannak, de én így vettem észre.
Egyszer vezettem egy barátom 220-asát, de csak városban, így a rugalmasságról nem tudok sokat, de sokkal gyengébbnek éreztem mint a saját 200-as benzinest, pedig felújított motor volt benne! Viszont állítólag városban sem fogyasztott többet 6-7 liternél!
Nekem is ez jutott tegnap az eszembe, már nem az hogy eladjam a kocsit, hanem a topic kezd egy hirdetési újságra hasonlítani! Jövő héttől levelezhetünk a hasznaltautoponthun is! :)
Emberek: valaki meg tudja mondani, hogy a gyakorlatban egy 220D milyen menetteljesítményekre képes? Gondolok országúti használat, autópálya viszonylatokra (utazósebesség, rugalmasság).