A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Rólad valóban nem fogja tudni a világ, hogy ki voltál, de még azt sem, hogy voltál.
Nekem azonban még van esélyem.
Belőled csak az irigység beszél, mert érzed, hogy a te előéleteddel már semmi újat nem tudsz produkálni.
Téged arra neveltek, hogy elfogadd a relativitást, és ne merészelj kételkedni benne.
Ez determinálja a lehetőségeidet. Te soha nem lennél képes meglátni, amit én.
Nem azért, mert buta vagy, hanem a múltad miatt.
Engem azonban kritikai szellemben neveltek.
Semmit sem elfogadni, ami nem logikus és nem bizonyított.
Én nem azért látom meg a relativitáselmélet hibáit, mert annyira okos vagyok.
Egyszerűen csak azért, mert kezdettől fogva nem fogadtam el a benne lévő logikátlanságokat, és nem hittem el a bizonyítatlan tényeket, még akkor sem ha százszor elismételték, és akkor sem ha egy egyetemi tanár akarta velem elhitetni.
Én már régen letettem arról, hogy téged (és a hittestvéreidet) meggyőzzem.
De az akadékoskodásotok segít nekem abban, hogy egyre érthetőbben fogalmazzam meg a gondolataimat, és felkészüljek a hozzátok hasonló értetlen emberek kérdéseire.
Nyugodj meg, a könyveim ki lesznek adva.
De tanultam azok példájából, akik már adtak ki hasonló könyveket, de nem sok eredménnyel.
Az önszuggesszió valóban nem segít. Ti is hiába szuggeráljátok magatokba, hogy a relativista fizika a legjobb a világon, és ettől jobbat nem is lehet felépíteni. Ez már nem segít rajtatok.
A relativitáselmélet az utolsókat rúgja, és hamarosan kileheli a lelkét.
Meghívlak benneteket a temetésére.
Ez lesz a koporsóra írva: Relativitáselmélet, élt 120 évet. Béke poraira.
A jövő fizikája a misztikumok csodavilágából visszatér a realitások talajára.
Persze ez azoknak a sznoboknak nem tetszik, akik éppen azért rajonganak a relativitáselméletnek nevezett zavaros elméletért, mert érhetetlen és misztikus elemekkel van teletűzdelve.
Ahogyan Leopold Infeld fogalmazott: "...minél érthetetlenebb az elmélet, annál csillogóbb a glória..."
De a tudomány természetéből fakad, hogy ha átmenetileg el is tévelyedik, mindig visszatér a valóság útjára.
A zavaros és érthetetlen relativitáselméletet egy tiszta logikus elmélet fogja felváltani.
Szerintem, az egymásról lepattanó fekete lyukak teóriát nem fogyják tanítani. Már az elpárolgásuk is elég a kisembernek, hogy ledobja nála az ész szíjat, akarom mondani, az ékszíjat.;-)
Természetesen a fénysebesség is hármasvektor, ahogy minden más sebesség is az. De a Minkowski geometriában a hármassebességek nem additív mennyiségek, hanem csak a rapiditások azok.
De ezen ne rágódj, ez neked túl magas, te még azt a sokkal egyszerűbb igazságot se ismered, hogy egy pont nem képes forogni. Még az Euklideszi geometriában se. Úgyhogy neked onnan kellene kezdened bepótolni az elmulasztott tanulmányokat. Kb. az általános iskola 6. osztályában.
A csúcs az, hogy "az abszolút mozgást" a szuperfizikus meg úgy definálja, hogy az csakis a Föld középpontjához képesti mozgás lehet. Amiről meg most azt mondja, hogy az nem is mozgás.
A sebesség egy vektoriális mennyiség. És amikor egy körpályán mozgó pontban az érintő irányú fény sebességét mérjük, akkor a vonatkoztatási pont érintő irányú sebessége számít. Márpedig két pont érintő irányú sebessége különbözhet akkor is, ha az egymás felé mutató radiális sebességeik nem különböznek, vagy a távolságuk nem változik.