Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2012.09.23 0 0 420

Csak két egyszerű kérdésre kell válaszolni:

1.) Mondta-e Orbán Viktor, hogy létezik egy ilyen lista?  Szerintem mondta.

2.) Létezik-e ilyen lista? Bebizonyosodott, hogy nem.

És a végső pótkérdés: Hazudott-e Orbán Viktor?

Igen!

Te hogy válaszolnál ezekre a kérdésekre?:O))

Előzmény: Törölt nick (384)
evil linguist Creative Commons License 2012.09.23 0 0 419

Egy országnak azt kell teljesítenie, hogy megőrzi a hitelképességét. Már persze ha deficites költségvetéssel akar működni, amire senki sem kényszeríti. Lehet a költségvetési bevételekből is gazdálkodni, persze akkor a költségvetési kiadásokat is megfelelően redukálni kell.

A hitelképesség természetesen körülményfüggő. Ami hitelbőség esetén még elmegy, hitelszűke esetén már nem megy el. A hitelszűke azért áll elő, mert a hitelezők nem mernek kockázatot vállalni, félnek, hogy nem kapják vissza a pénzüket. Ezért akik mégis vállalják a kockázatot, ezt a hajlandóságukat megfizettetik, magas kamatot kérnek. Vagyis ugyanaz a hitelvolumen jó konjunkturális helyzetben fenntartható, rossz konjunkturális helyzetben meg nem. De mindez nem misztérium, ilyen dolgokat egy garázstulajdonosnak is ponderálnia kell, és gyakran sikeresen meg is teszik. A görög pénzügyminisztereknek viszont nem ment ez a dolog.

Németország meg azért kezd instabillá válni, mert lényegében jótáll a PIGS országcsoport adósságáért. És ez a német gazdaságnak is nagy teher.

Arról meg fogalmam sincs, hogy milyen 2011 nyár közepi amerikai eseményekről fantáziálsz.

Előzmény: Törölt nick (402)
Peter_Cs Creative Commons License 2012.09.23 0 0 418

Pedig szanyi kapitánynak és Bajnaiéknak meg kell egyezniük és legalább egy technikai választási koalíciót létrehozniuk.

http://www.stop.hu/belfold/par-ezer-fidesznyik-tartja-rettegesben-a-magyar-nepet/1085119/

Előzmény: én12 (410)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.09.23 0 0 417

A Centrum a semmiből pár hónap alatt majdnem a parlamentbe került. Pénz nélkül.

Előzmény: én12 (414)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 416

én biztosan nem

Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.23 0 0 415

"Ez pedig csak jelentős külföldi támogatással mehetne."

Nem.

Mehetne ez jelentős magyar támogatással is.

Előzmény: én12 (414)
én12 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 414

Akkor viszont a hátszél egyértelmű. A semmiből másfél év alatt kormányváltó pártot csak iszonyatos pénzen lehet(ne) kreálni. Ez pedig csak jelentős külföldi támogatással mehetne. Viszot ez meg akár közvetlen külföldi beavatkozásnak is minősíthető a magyar belpolitikába. Majdnem öngól lenne.

Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 413

Emklékszel, amikor tavaly év végén megrángatták a forintot?

Előzmény: Lois Chasse (388)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 412

Nem világos a kérdés. Miért kellene egy most létező pártnak mögé állni? Csinál magának újat ha komolyan gondolja sztem.  Én legalábbis ezt tenném.

Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.23 0 0 411

"Akkor ki állna Bajnai mögött?"

Nem kell neked mindent tudni.

Amíg a fidesz sajtópitbulljai Bajnai kicsinálásával vannak elfoglalva, addig mindenki más nyugodtan dolgozhat.

:))))

én12 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 410

Hogy Bajnai vitorlázik, vagy motor hajtja, még másodlagos kérdés. (Persze adott esetben érdekes lehet.)

Sokkal érdekesebb kérdés -egyelőre - ki állna mögé?

MSzP? Szanyi kapitány mai hírekben jelenti ki, emeszpés kormfő jelölt belső legyen. MSzP kilőve.

Jobbik. Egyenesen nonszensz ötlet, bár a politikában (is) minden lehetséges, ha a hatalomról van szó.

LMP. Ők nem közösködnek senkivel, legalább is a mostani elv szerint. De esetleg ... (Lásd Jobbiknál leírtak.)

DK. Bohóctársaság, különösebb támogatás nélkül.

Akkor ki állna Bajnai mögött?

asta Creative Commons License 2012.09.23 0 0 409

Ja, műbalhé:O)))

Mostanában sokszor lenne lottó ötösöm, ha olyan szerencsém  ( szerencsém?) lenne, ahogy itt most megtaláltam ezt a topicot:O))) Már vártam... nem kellett sokáig.

Karaktergyilok indul! Startpisztoly eldördült....  csak két nap kellett és megindult az össztűz Bajnaira a potenciális ellenfélre (ellenségre... sőt közellenségre). Csak jelzem: ez nem fog olyan jól sikerülni...

Annyira szánalmas.... annyira... annyira... én szégyellném magam.

Bár azt is mondhatnám: röhejes!

Előzmény: Törölt nick (404)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 408

Akkor most én részvénytársaság vagyok hogy részvényekkel kereskedem ?

Előzmény: evil linguist (394)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 407

Speciel a tőzsde-legények egyetlen stabilnak tűnő országot sem tudnak lerázni a fáról, mivel a tőzsdén részvénytársaságok részvényeivel kereskednek

Ha ez ilyen egyszerű lenne, még igazad is leheten. De az államok megmentik ezermilliárd dolláros közpénzekből a bankjaikat, biztosítóikat, a nagyvállalataikat, akkor mégiscsak van valami közük a dolgohoz. Vagy nem?

Hajmeresztő Creative Commons License 2012.09.23 0 0 406

.........Halvány lila gőzöd nincs, hogy működnek ezek a dolgok. Speciel a tőzsde-legények egyetlen stabilnak tűnő országot sem tudnak lerázni a fáról, mivel a tőzsdén részvénytársaságok részvényeivel kereskednek

Ajvé. A tőzsde legények nem vették észre sem a Lehman&Brothers sem a többi úgymond nagy cég lufiját , ugye ? Madoff úr egymaga tudott kb 50 milliárd dollárt ellopni , és milyen érdekes senki nem vette észre.Nagyon kíváncsi lennék , milyen rendszer az ahol 50 milliárd dollár csak úgy eltűnhet.

És akkor még nem beszéltünk kivásárlásról , meg egyebekről.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 400

Devizatőzsde az nincs is, ugye?

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 399

"És pontosan tudjuk, hogy semmi de semmi esély sem a közrádióban sem a köztelevízióban. A kereskedelmieknél vannak lehetőségek, mert ott más reflexek működnek, de az nem az én dolgom, ahhoz annyira nem értek."

Nem inkább arról van szó, hogy a közmédiában van bolsi ismerősöd, a kereskedelmieknél pedig nincsen?

Előzmény: Nero Bianco (361)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.09.23 0 0 398

hogy be vannak tőle szarva?

nem tudom komolyan venni

Előzmény: John Doe(520i) (81)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.09.23 0 0 397

már 23 van, eddig még élvezhető

Előzmény: John Doe(520i) (82)
evil linguist Creative Commons License 2012.09.23 0 0 396

A te szerinted korábban stabilnak látszó országok már évek óta csak annak látszottak stabilnak, aki Bogártól és Szaniszlótól tanult közgazdaságtant. A PIGS jó pár évvel ezelőtt, jóval a 2008-as válság előtt, keletkezett betűszó Portugália, Olaszország, Görögország és Spanyolország kollektív megnevezésére.

Előzmény: Törölt nick (395)
evil linguist Creative Commons License 2012.09.23 0 0 394

"De azért én ébren voltam 2011 nyarán is, amikor néhány tőzsde-legény pár nap alatt rázott le a fáról néhány addig stabilnak tűnő eurózóna-tagországot.... aztán jöttünk mi."

Miért jó az neked, hogy kiröhögteted magad? Halvány lila gőzöd nincs, hogy működnek ezek a dolgok. Speciel a tőzsde-legények egyetlen stabilnak tűnő országot sem tudnak lerázni a fáról, mivel a tőzsdén részvénytársaságok részvényeivel kereskednek (az árutőzsdén meg nyersanyagokkal és mg. termékekkel).

Előzmény: Törölt nick (389)
evil linguist Creative Commons License 2012.09.23 0 0 393

"Illetve egészen pontosan Kínától származik, csak előbb általában a magán tulajdonú FED-en átfuttaják, amiben viszont a Rotschildok befolyása a döntő, ahogy az Eu legnagyobb bankjaiban is jelentős a tulajdonhányaduk."

Az illumiinátusok kimaradtak.

Előzmény: ISFC (391)
ISFC Creative Commons License 2012.09.23 0 0 391

Hiába van 176 tagországa, ha az elhelyezett hiteleinek java része az USA-tól, vagy Kínától származik. Illetve egészen pontosan Kínától származik, csak előbb általában a magán tulajdonú FED-en átfuttaják, amiben viszont a Rotschildok befolyása a döntő, ahogy az Eu legnagyobb bankjaiban is jelentős a tulajdonhányaduk.

Előzmény: Schweinsteiger (382)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.22 0 0 388

Nem értelek. Tudomásom szerint vidáman tudjuk magunkat finanszírozni a szabadpiacról, az IMF hitelt csak úri passzióból tervezgetjük felvenni, hát hogy tudna nekünk diktálni az IMF? Miniszterelnök úr még valamikor tavaly mondott olyasmit, hogy ha olyan nagyon akarják adni a hitelt, akkor nem ugrunk el előle. Változott valami?

Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.22 0 0 387

nem maradt le semmi:)

Előzmény: Törölt nick (386)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.09.22 0 0 382

Asszem 176 tagországa van.

Kik vesznek meg kit? Matocsyt is, Orbánt is?

Előzmény: ISFC (379)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.09.22 0 0 381

Jelenleg, azt hiszem, az a legfőbb feladata, hogy pénzvilág, a befektetők biztosítékot kaphassanak, hogy megtérülnek (megfelelő nyereséggel, persze!) az egyes országokba befektetett pénzeik. Erre valók a "segítségnek" nevezett kölcsönök, amelyek ellenértékét viszont mindenütt a helyi társadalmakkal akarják megfizettetni; ennél fogva világos, hogy az egyes országok társadalmait és gazdaságát egyáltalán nem szolgálja az IMF működése, sőt, ellenkezőleg."

Rossz, koncsi duma. Ezt egy fideszes droid elhiszi, egy normál ember, aki olvasott kicsit, az meg nem. És bocsánat, nem megsérteni akartalak, pusztán rávilágítani arra, hogy a fideszes pártdumát ismétled.

Előzmény: Törölt nick (369)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.22 0 0 380

Ha nincs, akkor nem mondhatta. Mert akkor meg az IMF azt mondja, hogy ugyan, küldjenek már valaki olyat tárgyalni, aki tudja, mit beszél. Ezért nem mondhatta. Kínban lehet azóta, hogy miniszterelnök úr kiolvasta az előtte levő papírból a listát.

Előzmény: Törölt nick (373)
ISFC Creative Commons License 2012.09.22 0 0 379

"mi is az IMF igazi célja? Szerinted miért hozták létre?"

Tök mindegy, kik és miért hozták létre, ha a Rothschildok és a Rockefellerek megveszik kilóra.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (362)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.22 0 0 378

kiszivárog egy „alapvetően titkos, de legalábbis meglehetősen szűk körben terjesztett MSZP-s „pártanyag”

nézzük a kitűnő blogokat, különösen a véleményvezért, időrendi sorrendben

fenteslent.blog.hu/2012/09/17/az_mszp_titkos_strategiaja_letoltheto#more4780845

(természetesen az amúgy valóban nem túl magas színvonalúnak minősíthető idézetek roppant árnyalt értelmezése az érdekes)

velemenyvezer.blog.hu/2012/09/19/mszp_14_hazudtak_lebuktak_ujra_megprobaljak#c17843281

majd jön egy interjú
velemenyvezer.blog.hu/2012/09/22/ezt_az_mszp-t_semmilyen_szovetseg_reszekent_nem_lehet_tamogatni_vari_gyorgy_kulonvelemenye

(az interjút megelőző írás is érdekes: „A 2014-es választásokig bő másfél év van hátra, ennyi idő alatt egy ismeretlent már nem lehet Orbán kihívójaként felépíteni. Kizárásos alapon sem maradhat más, mint Bajnai”)

ilyenek a balliberálisok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!