Keresés

Részletes keresés

paranormális Creative Commons License 2012.04.19 0 0 186

Ilyen kaliberű beszélgetéseket naponta és tucatszám lehetne rögzíteni bármelyik kocsmában. Ez is rávilágít a jobbikos politikusok szellemi színvonalára, ami miatt sohasem tudtam komolyan venni ezt a pártot...

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (-)
Potyli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 185

Dehogynem veri le. Nincs mas opcio ilyenkor.

Előzmény: Törölt nick (162)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 184

Mi itt a hazugság? Tessék.

Előzmény: Törölt nick (178)
filmcom Creative Commons License 2012.04.19 0 0 183

Melyik kapitalizmus...? A svájci, vagy az argentin...?

:)

Előzmény: Törölt nick (176)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 182

Éltem köztük, dolgoztam velük, tudom milyenek ma a cigányok. Nem is védem őket.

Én csak annyit mondtam, régebben nem volt velük baj, nem jártak állandóan lopni, nem álltak sorba a segélyért, nem vágták át a torkom öt forintért, hanem voltak olyan hasznos munkák amiket a cigányok végeztek.

Úgy tűnik ,hogy ezzel védem őket?

Ja persze, hát sajnálatos módon mindig csak a végletekben gondolkodás megy. Nagyon jellemző ez is. Fekete fehér. Vagy elítéled a cigányokat vagy nem. Slusz. Ha nem akarom kiírtani őket, akkor védem őket.

Nem minden fekete és fehér csak szólok...nem csak végletek vannak!

Előzmény: Törölt nick (170)
Callie Creative Commons License 2012.04.19 0 0 179

Olvasott ám könyvet is a meken!

Előzmény: Törölt nick (160)
Potyli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 177

Akkior is volt veluk problema , volt egy biro baratom amikor benn voltam az irodajaban az asztalan levo periratok 90 szazaleka ciganyok altal elkovetett buncselelmenyek miatt volt ott , igaz jelentos  reszuk egymas kozotti eroszAKOS ACSELEKMENYEK VOLTAK.magyaran reszegen kicsit megszurkaltak egymast  vagy fel;tekenysegbol,csak a maradek volt  aruhazi lopas, piaci lopas  vagy hasonlok.... Voltak ismert bajkeverok akiket a zsandarok ismertek es egy satoros unnepkor ,bucsukor mar az unnep elott bevittek a fogdaba es ott pihentettek oket hetvegen preventive:-)

Előzmény: paranormális (159)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 176

Ez nem hatékonyság kérdése, a kapitalizmus ilyen

Előzmény: filmcom (173)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 175

Nekem továbbra is az a gyanúm, hogy itt most a közélet asszisztál a jobbikon belüli hatalmi harcokhoz. 

"Azért eddig még senki nem fenyegetőzött polgárháburóval. "

Kb. olyan komoly ez a fenyegetés a demokratikus államrendre, mint mikor az afgán kecskepásztor rázza az öklét az F16-okra.

Persze ettől még ki lehet vizsgálni, miért is ne, de azt kétlem hogy a titkosszolgálat az atv-től fog új, és fontos információhoz jutni.

Előzmény: Törölt nick (141)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 174

Én sem hiszem hogy lesz. Nem ez a lényeg, hanem hogy ki kell mondani, hogy aki polgárháborúzni akar, az nem normális. Ezt nem lehet elmismásolni, hogy jaj ugyan, nem nagy ügy.

És igen, Juhász Oszkárt kapásból le kéne mondatni, és elővenni azért amiket mond, és ha Jobbik saját bevallása szerint nem is rasszista, akkor ki kéne zárnia magából az ilyen idiótákat.  Persze nem teszi, mert kell a szélsőjobbbosok szavazata is, meg azt is értem ,hogy ez a Jobbik politikai statégiája...de mondom, a lényeg az, el kell ítélni az ilyeneket.

Előzmény: Potyli (158)
filmcom Creative Commons License 2012.04.19 0 0 173

A múltkor olvastam egy érdekes gondolatot...

Valami olyasmi volt, hogy pár év múlva  a "matematikai fasizmus" jön el.. (egyszerűen nem jut mindenkinek...) és kell valami "apropó" ellenségkép vagy mittudomén...... mert az nagyon kiábrándító hogy "egyszerűen nem tud olyan hatékonysággal működni az ország, hogy mindenkinek jusson...!!" És ezzel olyan szar szembesülni...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(amíg van struccfej, meg homok...:)))

TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 165

Ez aztán a kemény érvelés...fú. Igaz én MTA tag, néprajzkutatóval szoktam beszélgetni a cigányokról, de szerintem ő sem ért hozzá....te viszont...a te érveid...igazán meggyőzőek.

Előzmény: Callie (156)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 163

Vita contemplativa vs. vita activa

Előzmény: Törölt nick (155)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 161

http://mek.niif.hu/02100/02115/html/1-1126.html

Bizonyára Ortutay Gyula is a Juppiter egyik holdjáról írt. A hülye...mit ért ő hozzá...

Előzmény: Callie (148)
paranormális Creative Commons License 2012.04.19 0 0 159

"az elmúlt pár évtizedig semmi baj nem volt velük"

Bár ez sem igaz, de mégis figyelmedbe ajánlom a marxi dialektikus materializmus egyik alaptételét, miszerint a mennyiségi változások minőségi változásba csaphatnak át...

Előzmény: TomDantes (132)
Potyli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 158

Nem lesz itt semmifele polgarhaboru, riot az lehet vagyis ,hogy egyes telepuleseken a ciganyok kiramolnak egy bevasarlokozpontot ,de az nem haboru,.azt a karhatalom ha eleg hatarozott 10 perc alatt leveri,mint vak a poharat.A haboru az kicsit mas.

Előzmény: TomDantes (150)
Callie Creative Commons License 2012.04.19 0 0 156

"Sőt. A cigányok famegmunkálásból is jól megéltek, vagy apróbb javításokat végeztek, "

Igen, nem csak fát javítanak szorgalmasan, hanem fémeket is.

Előzmény: TomDantes (143)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 154

Ja. És TASZ sem lenne cigányok nélkül. Tiszta haszon.

TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 152

Talán ha érvelnél....de persze érvelést a hozzád hasonlóktól elvárni nem lehet.

Talán tagadod ,hogy a vályogházak nagyrészét nem a cigányok építették? Nem volt ilyen? Hazudok netán? Hm?

Előzmény: Callie (148)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 150

Én se szeretem amúgy(sőt én egyébként a cigányokat se szeretem, legfeljebb pecsenyének) de attól még hát...nem akarok háborúzni na.

Előzmény: Potyli (145)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 149

A "hasznosakat" nem tekintik cigánynak, így ez meg sem karcolja világképük betonfalát.

Előzmény: TomDantes (143)
Callie Creative Commons License 2012.04.19 0 0 148

"A cigányok nem 300 éve élnek itt. Ez tény

Az is tény, hogy az elmúlt pár évtizedig semmi baj nem volt velük.

Mondjuk ha kereken 100 évet visszanézünk, a cigányok nagy része a társadalom számára igen hasznos munkét végez, őképítik a vályogházakat.

A cigányokkal kapcsolatban az igazi problémák a XX. században kezdődtek, azon belül is, az elrugaszkodás a XX. század második fele, no meg a rendszerválltás"

Te ugye a Jupiter valamelyik holdjáról írogatsz, miután távcsővel nézegeted a földi történelmet?

Mert akora nagy ismereteid vannak, mint a Mons Olympus és kitűnően látod az összefüggéseket.

TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 146

Én meg hiszem ,hogy igen. Igenis ki kell mondani, hogy nem lehet ilyet. Ilyen nincs, hogy ezek az őrültek polgárháborút akarjanak!

Előzmény: Törölt nick (135)
Potyli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 145

Ez nem ciganyzene hanem nepies mudal de a ciganyzenet valoban nem szeretem de amugy se vagyok oda a folklorert en varosi ,urbanus gyerek vagyok, De a magyar nota egy halaszcsardaban jo kis konnyu bor mellett idonkent jo, mert oda az valo.

Előzmény: TomDantes (139)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 143

Sőt. A cigányok famegmunkálásból is jól megéltek, vagy apróbb javításokat végeztek, vándoroltak, és lakatos, fazekas munkát végeztek, ezeket a foglalkozásokat neveikben is őrzik.

Ez is tény. Lehet prüszkülni, de ez van. A XX. század előtt, a cigányság a magyar társadalom hasznos rétege volt. Ez tény. Jó hát persze minek is tanulni meg olvasni, jobb böfögni és cigányozni.

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 141

Szvsz valamilyen szinten igenis túl kell lihegni.(nemzetbiztonsági szempontból is) Azért eddig még senki nem fenyegetőzött polgárháburóval. 

Előzmény: Törölt nick (135)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 139

Mi van, nem szerted a cigányzenét?

Előzmény: Potyli (136)
filmcom Creative Commons License 2012.04.19 0 0 138

Végre egy szagértő..!!

Juhász Oszkárnak tehát ismerjük a "horoszkópját"....

...Én mégis azt mondom, az éhség és a nyomor nagyobb veszély... e honban...//

Előzmény: TomDantes (127)
TomDantes Creative Commons License 2012.04.19 0 0 137

Nem. Te meg a hozzád hasonlók paranoiások vagytok. Ennyi.

A 30-as években németeknél az NSDAP hívei voltak ugyanilyenek. Milyen jópofa fickók voltak mi?

Nincs semmiféle polgárháborús helyzet, hacsak a szélsőjobb nem hozza létre! És igen, a szélsőjobbnak érdeke lehet a polgárháborús helyzet, mert hűát lássuk be. Hiába jut a Jobbik be a parlamentbe, nyerni nem fog, de ha nyerne is, a mérsékelt Jobbikosok kerülének hatalomra. Törvényesen ti, soha az életbe nem kaptok itt hatalmat. Ha törvényesen nem megy, megy majd erővel! Hogy csinálljuk? Mondjuk azt, van egy ellenség, azt a hibás, ő akar minket megtámadni!

Hát hogyne. Minden szélsőséges eszme így csinálja, így csinálta.

Ezt tette Hitler, ezt tette Sztálin. Mert hát ez nem is oldaltól függ, ez pusztán a szélsőségesek módszere. Ellenségkép. Ja, és te ennek tapsolsz? Remek. De mondom. Aki polgárháborúzni akar, és a fennálló magyar állammal szemben akar fegyvertfogni( érts rendőrséggel is) az a törvény szerint hazaáruló. Szóval én átgondolnám ezt a helyedben, mielőtt hátrafelé nyilaza nekiesel polgárháborúzni. 

Előzmény: Törölt nick (131)
Potyli Creative Commons License 2012.04.19 0 0 136

" cigányok nagy része a társadalom számára igen hasznos munkét végez, őképítik a vályogházakat."

meg huzza a fulembe : maros vize folyik csendesen, borulj a vallamra kedvesem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!