Keresés

Részletes keresés

HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 41

A Scott nem olyan felkapott, de  jó cro-mo vázakat csinált.

Előzmény: R.mihaly (40)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 40
Kora reggeltöl a neten turkáltam a vázak miatt, ugy találtam egy"Scott bandera"-t aszthiszem.
Egy picit lehangolt, de azért jó az még.
Ja a másik topic-ban már irtam hogy májustól bringa turákat rendezünk hétvégenként,itt kárpátalján.Ha valakit érdekel,az jöhet velünk persze ha van lehetösége(utlevél stb...). A tolmácskodást és utba igazitást tura közben,én vállalom. 1-2 napra megyünk általában ugyhogy hátizsákba: kaját,sátrat,pénzt,szerszámokat. Ami fontos! Max 4 ember jöhet, és tura közben nincs rinya! Nem felelek senkiért a saját csapatomból sem. A tura ingyen van,azért csináljuk, mert szeretyük ezt csinálni.
Előzmény: HiperBob (37)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 39

GT Avalanche 1996

A netről vadásztam ezt a képet, de ilyen az enyém is csak nem telóval van szerelve, hanem a gyári merevvillájával.

Egy ilyen sárga Rock Shox teló kellene bele az illik hozzá.

HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 38

Már volt sokféle bicajom, de a tárolási hely hiánya és az anyagi javak szűkössége miatt kénytelen voltam eladogatni belölük.

Most csak négy bringám van 2db monti, 2db országúti. Az egyik monti egy  Specialized Stumpjumper, a másik pedig egy GT Avalanche.

Az utóbbi még építés alatt van. Később majd rakok fel fotót róluk.

Előzmény: R.mihaly (32)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.31 0 0 37

Igen, igy van ahogy kivi szaktárs mondja a 90-es évek elején sok monti készült hasonló támvillával. A titánból készült montikat általában nem szokták lefesteni. Meghagyák a titán nyers színét, legfeljebb lelakkozák.

Előzmény: R.mihaly (34)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 36
A fene...találtam "Scott"-ot is ugyan ilyen vázzal,
Mostmár viszont teljes a bizonytalanság.
Azt hiszem a bringa márkája rejtély marad,legalább is addig amig nem találkozom a 11-évvel ezelötti gazdájaval aki kiment német-be.
De akárhogy is legyen jókis vas még mindig.
További jónapot.
Előzmény: R.mihaly (35)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 35
Nem érkeztem befejezni...szóval nem gond ha nem az a márka,de nem egy gadyi bike azt tudom. Jó lenne ha tenné fel néhány ilyen tipusu vázat Kivi.
Azt hittem te országuti bringás vagy, olvasom a másik topicot is
Előzmény: R.mihaly (34)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.31 0 0 34
Abban egyet értek hogy az alkatrészei nem olyanok,de irtam hogy szinte mindent cseréltem, rajta, ha nem is "fat chance titanium" -miért nem találok Más ilyen tipusu vázat? Amit megnéztem: Scott,heavy tools, mongoose stb... A bringán mnden shimano volt
Előzmény: kivi (33)
kivi Creative Commons License 2011.03.30 0 0 33

A monostay típusú támvilla (ez az, ahol a két villa előbb egyesül, és úgy csatlakozik a nyeregvázcsőhöz) több gyártóra is jellemző volt a 90-es évek elején. A te bringád soha nem volt sem titán, sem Fat Chance. Elég csak ránézni a felszerelésére, a rajta lévő alkatrészekre. 

Előzmény: R.mihaly (27)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 32
HiperBob,-te mivel tekersz? Vagy te gyüjtö vagy?
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 31

próbáljál meg felrakni te is képet,végül is erről is szól a topic.

Előzmény: stoki (29)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 30

ezekben ismertem fel a sajátomat,ugyan ilyen kurmánnyal kaptam én is.

ja... az alkatrészek még meg vannak nekem is.

Előzmény: R.mihaly (27)
stoki Creative Commons License 2011.03.30 0 0 29

'93-as mongoose játszik ebben a topikban ? Bár már én is kicseréltem rajta sok mindent, de az eredeti alkatrészek nagyrésze is megvannak (shimano exage, A20 alkatrészek, cantilever fékek...)

R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 28

tul nagy volt a képméret azért nem ment.

de miért csinálták ezeket a vázakat ilyen alakúaknak?(pl: hátsó villa)

R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 27

itt is volna.  a neten láttam a váz hasonlóságát, ugyan ilyen jellegzetességei vannak szinte az összes régi általam látott modellnek. a hátsó villa, a trosszok a kormány rúd. azt már ugye irtam hogy a vázon kívűl már minden volt cserélve de még most is über. egybként más hosonló felépitésü vázat nem találtam.

HiperBob Creative Commons License 2011.03.30 0 0 26

Alul van egy olyan, hogy "Kiválasztom a képet, utána "Beillesztés", utána "Elküldöm". 

Ez a sorrend.

R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 25
Hogy afenébe kell fel tenni a fotót?
Már le fotóztam
Előzmény: HiperBob (24)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.30 0 0 24

Ez egy Fat Chance Titanium. Azért egy ilyen gép elég drága.

HiperBob Creative Commons License 2011.03.30 0 0 23

Az jó ha van otthon egy "Fat Chance Titanium". Ilyen gépnek én is nagyon örülnék. :)

Előzmény: R.mihaly (22)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 22
Na megint itt vagyok. Megtaláltam az öreg vas márkáját "Fat chance titanium". Majd lökök fel fotót, ha haza érek melóból, mert csak mobilról irok
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.30 0 0 21
Szevasztok. Arra "hogy csak találgatni lehet", arra én is rájöttem, de a lényeg hogy felveszi a versenyt még a maiakkal (szerintem).Eszemben sincs lecserélni, ujabban azon filózok hogy vennék 3-iknak egy országutit, másik topic-ban azt mondták megéri a próbát. Kicsit azért félek,mert nincs tapasztalatom ilyen tipusu vassal jólenne ha irna valaki akinek mindkettö van.
Előzmény: HiperBob (19)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.29 0 0 20

Jók a gépek! Igy tovább!:) Ezek a régi LX, DX, XT szettek elnyűhetetlenek.

Előzmény: szilkó (18)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.29 0 0 19

Csak találgatni lehet, hogy eredetileg milyen márka is ez. Korai montiknál előfordult ez a hátsóvilla típus. Sokan használtak ilyet, például a Heavy tools is. De rengeteg kisebb nevű cég is. Igy akármi lehet. :) Az a lényeg, hogy jó, meg, hogy gurul.

Előzmény: R.mihaly (16)
szilkó Creative Commons License 2011.03.29 0 0 18

Nakamura deore dx szettel,fékváltókar lx-es,xt taposópedállal.

Ő meg egy williger,asszem svájci márka full deore dx szettel.

Előzmény: szilkó (2)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.28 0 0 17
Egyébként az öreg alig éri el az 5 kilót,szinte minden alu-ból van rajta.
Fel ujjitottam költöttem is rá egykicsit,de erredetinek már csak váz,a hajtókarok meg az alu fékek maradtak meg, és még igy is übereli a másik bringámat amit 2008-ban épitettem,ugyan is az talán 12 kiló körül van és sarat dagasztok vele.
Az öreggel az aszfaktra megyek csak,de ott néha megtesz 90-120 km-t is...ja! Én kárpátalján élek itt van kilométerböl meg hegyekböl is elég.
További jónapot.
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.28 0 0 16
Az igazság az, hogy nem emlékszem a márkára,amint emlitettem 11 éve 2000-ben kaptam a 16-ik szülinapomra, eléggé le volt zuzva ugyhogy, a bátyám átfestette nekem meg kipofozta.
Képet nembiztos hogy tudok küldeni mert mobilról nyomom a netet,de körül irhatom milyen,hátha rájössz. A váznak van némi jellegzetesége,pl: a hátsó villája ugy jön ki a vázból mintha egy elsö villa lenne oda hegesztve,a váltó trosz pedig felülröl megy végig az egész vázon a hátsó váltóig, a fékkarok a kormányon egyben voltak a váltó kapcsolókkal de már le kellett vágnom öket mert megszakadtak és nem tudtam olyanokat beszerezni. Mind két régi kerekét kis fémkarokkal lehetett kivenni a helyükröl, 2009-ben vettem alá két uj kereket is. A kormány tartó rud talán 15cm lehet és majdnem vizszintes pozicióban áll, a kormány pedig egybe öntött szarvas és aluminium.
Röviden ennyi.
Előzmény: HiperBob (14)
HiperBob Creative Commons License 2011.03.28 0 0 15

Az egyik legdrágább kult mountain bike a FAT CHANCE.

Egy-egy szebb példányért vagyonokat kérnek.

HiperBob Creative Commons License 2011.03.28 0 0 14

Irhatsz róla még. Milyen márka? Ha tudsz, rakj fel képet is a gépedről. :)) Köszi!

Előzmény: R.mihaly (12)
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.28 0 0 13
Bocs a hejesirási hibák miatt, mobilrol irok,közben megyek.
További jonapot.
R.mihaly Creative Commons License 2011.03.28 0 0 12
Szewasztok
Nekem is van egy hasonló öreg kincsem, az enyém 94-es kibocsátásu alivio szettel, 11 éve kaptam,és a mai napig nyomom alá a kilométereket.
2009-ben kicsit fel ujjitottam,azotta mint az óra.
(Van mellette másik is de az öreg jobbm)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!