Keresés

Részletes keresés

Droopyear Creative Commons License 2011.03.05 0 0 407

 A 2-es típusú cukorbetegség fő kiváltója az elhízás. A 2-es típusú cukorbetegek 85-90%-a túlsúlyos, tehát nem csak cukrot, egyéb szénhidrátból és zsírokból is túl sokat fogyasztottak. Az 1-es típusú cukorbetegségkialakulásában elsősorban geneteikai tényezők játszanak szerepet, tehát nincs összefüggésben a cukorfogyasztással.

 

Ha valaki sok csirkeporkoltet eszik tojasosnoklival es rantott hussal, siman lesz cukorbeteg akkor is ha eleteben nem evett cukrot tehat a cukornak kozvetlenul semmi koze a cukorbetegseghez

Előzmény: Törölt nick (402)
Gordondondolo Creative Commons License 2011.03.05 0 0 406

Basszus

Ott hétvégén zárva az összes múlti. ( még szocializmus van náluk)

Hétfőn ott kezdek.

 

Remélem egy kocsi ára azért kiesik a bizniszből...D

Előzmény: von Übergetzi (403)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 405

és akkor hogyis van az, hogy a magyar nem olyan édes?

 

Csak azt tudom, hogy a reggeli teámba  a magyar cukorból két teáskanál cukor kell, az osztrákbó meg elés egy púpos kanállal.

A gázolajjal dettó ez a helyzet, a kocsim a magyar gázolajból 6.5-6.8-at fogyaszt, osztrák gázolajjal meg még nem sikerült 6 liter felleti fogyasztást csinálnom.

Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 404

nem.

 

ha valaki azt mondja, hogyzsiráf van a házamban, akkor ha nem láttam, nem igaz.

 

az, hogy létezik, azt miért tagadnám?

 

tudod cukorbeteget is láttam. olyat is, aki addig sem cukron élt.

Előzmény: Törölt nick (402)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 403

műcukor.

 

Nem műcukor, teljesen normális cukor. A sok magyar tonnaszámra viszi, az ostrákok meg röhögnek körbe minket magyarokat.

A siegendorfi BILLA vezetőjével beszéltem, már napi átlag 10-12 tonna cukorra ven igénylése a jövő hétre, amit magyarok kértek tonnás nagyságrendben. Emiatt a központ a 0.72-es árat 0.85-re emelte hétfőtől, de csak a határmenti 20 km-es sávban lévő Merkur és Billa üzletekben. Nieder és Oberösterreichben még csak nem is hallottak arról, hogy cukorválság lenne.

Ez az, az osztrák cukorgyárak meg hülyére keresik magukat.

Előzmény: Zottjoghurt (394)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 402

Ja, értem, szóval ha nem láttál még zsiráfot, akkor nem is létezik.

Előzmény: Törölt nick (203)
Droopyear Creative Commons License 2011.03.05 0 0 401

jelenleg tokmindegy hogy kell vagy nem kell, ha 2x annyiba kerul itthon mint a lajtan tul. Tudom a gaz brazilok kizarolag magyarorszagot buntetik a cukorembargoval...

Előzmény: BauerJ (389)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 400

és akkor hogyis van az, hogy a magyar nem olyan édes?

Előzmény: von Übergetzi (399)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 399

van magyar?

 

Csak hazai, azaz osztrák cukor van. Évek óta onnan hozzuk.

Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 398

én is mindig azon filózom, hogy hova lesz a tejből az a sok zöld szín, hiszen se atehén nem veszi át, se a tej:O)

Előzmény: cen_ored (397)
cen_ored Creative Commons License 2011.03.05 0 0 397

OFF

Különben is a zsír az 99,8%-ban biológiailag tisztított vitamin

(a sertés megeszi a növényeket ...........)

:-)

ON

 

 

Előzmény: kireszavaztam (391)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 395

A hamburgergyártásról nincs bennfentes infód? Már régóta furdalja az oldalam, hogyan is készülhet.

Előzmény: Törölt nick (380)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 394

műcukor.

Előzmény: von Übergetzi (392)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 393

van magyar?

Előzmény: von Übergetzi (392)
von Übergetzi Creative Commons License 2011.03.05 0 0 392

Ausztriában 0.69-0.75 euro a kristálycukor kilója. Plusz kevesebb is kell belőle, mert édesebb mint  a magyar.

kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 391

Nem, a zsírban oldódik csak egy csomó ízanyag ezért lesz izletes.

Előzmény: Zottjoghurt (387)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 390

ahogy Simikát ismerem nem a bolti zsírról írt, hanem arról amit miss nem kapkod el előle.

 

 

épp nemrég vetettük fel a családdal, hogy kellene venni zsírszalonnát ( háznál tartott disznót esetleg) és magunknak olvasztani zsírt:-)

Előzmény: Zottjoghurt (387)
BauerJ Creative Commons License 2011.03.05 0 0 389

"Minden ételhez kell". Ez csak rossz szokás. Semmilyen ételbe nem kell cukor. Még a paradicsomlevesbe se.

Előzmény: nyugdíjkasza (343)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 388

nem lehetne befektetni egy normális szövegszerkesztőbe?

Előzmény: Zottjoghurt (387)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 387

Már a zsír sem olyan, mint a zsírkommunizmus alatt. Legalábbis nekem úgy tűnik. Olyan műzsírnak tűnik.

A zsír megtartja az aromákat, ezért jobb izű a zsíros kaja az olajosnál-.

Előzmény: Törölt nick (385)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 386

Azért ott mégiscsak 180ft/kg.

Előzmény: Törölt nick (359)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 384

Szappantartalom, legfeljebb % (m/m)  
============================================
szűz- és hidegen sajtolt étolaj  0,005
finomított étolaj                       0,001

Előzmény: Törölt nick (380)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.05 0 0 383

5. par. 3. pontja határozza meg a szappantartalmat, melyet a NaoH értéke adja - melynek határéttéke legfeljebb 0,001 % (m/m) lehet finomított étolajokban.

 

Ha lúggal kezelik az olajat, akkor tényleg lehet egy ilyen kis mellékeffektusa. :) Legalább könnyebb elmosni az olajos bödönt.

Előzmény: Törölt nick (380)
padisah Creative Commons License 2011.03.05 0 0 382

basszus, elfogyott a cukor kell vennem :)

padisah Creative Commons License 2011.03.05 0 0 381

tiszta heroin effektus

ha a kultúra része lenne, és 10 éves kortól legálisan mindenki tolná a heroint, majd valaki egyszercsak rájön hogy hoppá azért hal meg mindenki 35 évesen mert a herioinfogyasztás bár lehet hogy rövid távon kellemes, de nem a hosszú élet titka, azt a sok heroinfüggő nyilván meglincselné

 

lelki szemeim előtt látom ahogy a sötét gengszterek alkudoznak a kocsi csomagtartójában lévő mázsás kristálycukor zsák sorsa felett, majd egy óvatlan pillanatban lövöldözés tör ki, és az összevérzett cukorból állapítja meg az NCIS hogy ki volt az elkövető...

 

én a hamburgeradó elképzelést elvben támogatom, csak attól tartok hogy majd pont nem azt fogják adóztatni amit kéne, hanem pont azt amit az érvényben lévő hibás diatetikai ajánlások "rossz ételként" tartalmaznak, és amit pont kéne fogyasztani

 

az egyik dolog amire jövedéki adót kéne kivetni az a cukor, a másik a liszt lehetne, meg talán az étolaj

 

Hiradóból származó információ, hogy Brazília leállította a cukorexportját, és az olajválság miatt etanolt gyártanak belőle helyi felhasználásra. Ez a hiányzó mennyiség veri fel az európai cukorárakat, meg persze az is hogy előtte évtizedeken át bontották a cukoripart, lehetőleg keleten ahol "olcsóbb". Ez a szép új jövő, ahogy Európa kiszorul a globalizált nyersanyagpiacról, úgy lesz minden ilyen alapanyag egyre drágább, és kényszerülünk az önellátásra. A következő fázis majd az lesz, hogy a cukrot nem ide hozzák, hanem megeszik ők maguk, vagy Kínába hordják, vagy Indiába - ez utóbbira nyilván rá is fér

Előzmény: Akarkij (371)
Jogfosztott Creative Commons License 2011.03.05 0 0 379
Előzmény: Akarkij (376)
mtbf Creative Commons License 2011.03.05 0 0 378
:))
Előzmény: Akarkij (376)
mtbf Creative Commons License 2011.03.05 0 0 377
Legalább 60deka/adag, de nem rossz találat :)
Előzmény: Akarkij (373)
Akarkij Creative Commons License 2011.03.05 0 0 376

"(Mondjátok egyetlen egészséges és finom amerikai ételt :)"

 

a steak mellett a másik, beef jerky (remélem jól írtam) :)

Előzmény: mtbf (370)
mtbf Creative Commons License 2011.03.05 0 0 375
Na igen, és még egy dolog ehhez: a mindenféle nemzetközi ajánlás szerinti tápanyag mennyiség és összetételi ajánlások nem tesznek nagyon különbséget a szinte mozgás nélküli életmódot folytató, tehát energiafogyasztását szinte csak az alapanyagcsere folyamatok fenntartására fordító átlagpolgár és a rendszeres, folyamatos fizikai munkát végzők között. Holott logikus lenne, hogy utóbbiak a munkához több szénhidrátot egyenek (főleg munka előtt és közben), míg azok, akik legfőbb szénhidrát felhasználása az agy ellátása és a máj koleszterintermelő funkciójára szól, azok lényegesen kevesebbet egyenek, különben a gyorsan feldolgozott szénhidrátok náluk csak elhízású okoznak.
Előzmény: Akarkij (372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!