Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
A 2-es típusú cukorbetegség fő kiváltója az elhízás. A 2-es típusú cukorbetegek 85-90%-a túlsúlyos, tehát nem csak cukrot, egyéb szénhidrátból és zsírokból is túl sokat fogyasztottak. Az 1-es típusú cukorbetegségkialakulásában elsősorban geneteikai tényezők játszanak szerepet, tehát nincs összefüggésben a cukorfogyasztással.
Ha valaki sok csirkeporkoltet eszik tojasosnoklival es rantott hussal, siman lesz cukorbeteg akkor is ha eleteben nem evett cukrot tehat a cukornak kozvetlenul semmi koze a cukorbetegseghez
és akkor hogyis van az, hogy a magyar nem olyan édes?
Csak azt tudom, hogy a reggeli teámba a magyar cukorból két teáskanál cukor kell, az osztrákbó meg elés egy púpos kanállal.
A gázolajjal dettó ez a helyzet, a kocsim a magyar gázolajból 6.5-6.8-at fogyaszt, osztrák gázolajjal meg még nem sikerült 6 liter felleti fogyasztást csinálnom.
Nem műcukor, teljesen normális cukor. A sok magyar tonnaszámra viszi, az ostrákok meg röhögnek körbe minket magyarokat.
A siegendorfi BILLA vezetőjével beszéltem, már napi átlag 10-12 tonna cukorra ven igénylése a jövő hétre, amit magyarok kértek tonnás nagyságrendben. Emiatt a központ a 0.72-es árat 0.85-re emelte hétfőtől, de csak a határmenti 20 km-es sávban lévő Merkur és Billa üzletekben. Nieder és Oberösterreichben még csak nem is hallottak arról, hogy cukorválság lenne.
Ez az, az osztrák cukorgyárak meg hülyére keresik magukat.
jelenleg tokmindegy hogy kell vagy nem kell, ha 2x annyiba kerul itthon mint a lajtan tul. Tudom a gaz brazilok kizarolag magyarorszagot buntetik a cukorembargoval...
5. par. 3. pontja határozza meg a szappantartalmat, melyet a NaoH értéke adja - melynek határéttéke legfeljebb 0,001 % (m/m) lehet finomított étolajokban.
Ha lúggal kezelik az olajat, akkor tényleg lehet egy ilyen kis mellékeffektusa. :) Legalább könnyebb elmosni az olajos bödönt.
ha a kultúra része lenne, és 10 éves kortól legálisan mindenki tolná a heroint, majd valaki egyszercsak rájön hogy hoppá azért hal meg mindenki 35 évesen mert a herioinfogyasztás bár lehet hogy rövid távon kellemes, de nem a hosszú élet titka, azt a sok heroinfüggő nyilván meglincselné
lelki szemeim előtt látom ahogy a sötét gengszterek alkudoznak a kocsi csomagtartójában lévő mázsás kristálycukor zsák sorsa felett, majd egy óvatlan pillanatban lövöldözés tör ki, és az összevérzett cukorból állapítja meg az NCIS hogy ki volt az elkövető...
én a hamburgeradó elképzelést elvben támogatom, csak attól tartok hogy majd pont nem azt fogják adóztatni amit kéne, hanem pont azt amit az érvényben lévő hibás diatetikai ajánlások "rossz ételként" tartalmaznak, és amit pont kéne fogyasztani
az egyik dolog amire jövedéki adót kéne kivetni az a cukor, a másik a liszt lehetne, meg talán az étolaj
Hiradóból származó információ, hogy Brazília leállította a cukorexportját, és az olajválság miatt etanolt gyártanak belőle helyi felhasználásra. Ez a hiányzó mennyiség veri fel az európai cukorárakat, meg persze az is hogy előtte évtizedeken át bontották a cukoripart, lehetőleg keleten ahol "olcsóbb". Ez a szép új jövő, ahogy Európa kiszorul a globalizált nyersanyagpiacról, úgy lesz minden ilyen alapanyag egyre drágább, és kényszerülünk az önellátásra. A következő fázis majd az lesz, hogy a cukrot nem ide hozzák, hanem megeszik ők maguk, vagy Kínába hordják, vagy Indiába - ez utóbbira nyilván rá is fér
Na igen, és még egy dolog ehhez: a mindenféle nemzetközi ajánlás szerinti tápanyag mennyiség és összetételi ajánlások nem tesznek nagyon különbséget a szinte mozgás nélküli életmódot folytató, tehát energiafogyasztását szinte csak az alapanyagcsere folyamatok fenntartására fordító átlagpolgár és a rendszeres, folyamatos fizikai munkát végzők között. Holott logikus lenne, hogy utóbbiak a munkához több szénhidrátot egyenek (főleg munka előtt és közben), míg azok, akik legfőbb szénhidrát felhasználása az agy ellátása és a máj koleszterintermelő funkciójára szól, azok lényegesen kevesebbet egyenek, különben a gyorsan feldolgozott szénhidrátok náluk csak elhízású okoznak.