Raffay Ernő történész: "A román nagykövetség részéről provokációnak, a színház részéről pedig egyenesen szamárságnak tartom ezt a helyszínválasztást. Nevetséges! Alföldi Róbert – attól, hogy a kommunista kormány nevezte ki színházigazgatóvá – még lehetne magyarbarát, de sajnos nem az. Sőt kimondottan magyarellenes ember, akit el kellene zavarni a posztjáról. "
Őszinte együttérzésemet fejezem ki a Nemzeti Színház művészeinek és minden dolgozójának Alföldi Róbert megrendült egészségi állapota miatt.
Mert mi más lehet az oka, ha valaki a kirablása alkalmából a rablónak kölcsönadja a lakását, hogy ott ünnepelje a sikeres kifosztást! Szegény Alföldi Úrnak vagy agydaganata van, vagy a fejében agytekervények helyett szalma kacskaringózik! Persze felmerülhet más alternatíva is, tudniillik, hogy anyagilag megéri.
A mai nap történéseinek fényében különös jelentőséggel bír a november 20-ai, Robika által rendezett "Magyar ünnep" bemutató, ami a hírek szerint legalább olyan mértékben, ha nem jobban kiveri majd a biztosítékot, mint ez a bérbeadás! Kíváncsian várom!
nem jó a kiemelésed. Alföldi egyébként szvsz nem magyarellenes, hanem csak egyszerűen egy amolyan önmegvalósító hülye, a maga ökör gondolkodásával. lásd:
"úgy ítéltem meg, hogy a rendezvény elősegítheti azt, hogy a két ország, Magyarország és Románia, a viharos történelmi események ellenére a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz."
ez szép és jó lenne, ha mondjuk egy román festészetet bemutató tárlat nyílna, vagy egy román zenekar lépne fel, stb... de jelen esetben kurvára nem erről van szó, ennek az egésznek semmi köze se a művészethez, se a kultúrához.
mondom, Alföldi simán egy barom, anno a Hitleres tököm tudja milyen előadása miatti plakátok miatt a Mazsihisz is pellengérre állította, meg ugye legutóbb a horvátok az ottani faszos dolga/előadása/plakátja miatt...
kimondhatjuk, ez az ember alkalmatlan eme intézmény vezetésére. ha rajtam múlna, akkor a mai nappal fegyelmivel kirúgnám a picsába.
Egyrészt mert ezek egyike sem rokonom, másrészt nem hallottam őket olyan ordenáré hangon ócsárolni, gyalázni a magyarságot, mint azt, ez a görény állat szinte menetrendszerűen megteszi. Ennek az embernek eddig egyetlen értelmes mondatát nem olvastam. Írásai - legalábbis amiket olvastam tőle (szerencsére azért nem sokat) -, tele vannak ferdítésekkel, hazudozásokkal, csúsztatásokkal, elképesztő politikai és történelmi tudatlanságokkal. Egyszóval tömény hányinger... :(
Robika, így estére, megérezhette, hogy valamit elbaxott. Magabiztosságga mostanra valószínűleg negatív értéket mutat. Nyilván tanácskozik kármentés címén az agytröszt. Egyet tudnak tenni, lemondják a rendezvényt. Ebből viszont diplomáciai bonyodalom lehet. Szóval, nem lennék a helyében.
Hát persze, hozzá képest Tovaris Szűrös, a Népszabadság pártrovatosa Bencsik, Pálffy a TV párttitkára, Győri Béla a Rádió párttitkára.. Seszták Ági néni Magyar Ifjúság a KISZ KB lapja a FIDESZ KISZ titkárokból álló élcsapata viszont nem...?
TGM akkor volt ellenzéki amikor a fentiek Kádár seggét nyaldosták ezerrel ( bocs ha valakiket ihagytam)
A Fidesz parlamenti képviselői sajnálattal olvasták Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának a román állami ünnepséggel kapcsolatos nyilatkozatát. Ha azt feltételezzük, hogy az igazgatót a legjobb szándék vezette abban, hogy a "két ország, Magyarország és Románia, a viharos történelmi események ellenére a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz", azt akkor sem tudjuk elfogadni, hogy az igazgató nem érzi az ügy és a körülötte kialakult botrány súlyát - írja a Fidesz frakció közleménye.
Szerintük "egy kiemelt nemzeti intézmény vezetőjének tisztában kell lennie azzal, hogy a magyar nemzet többsége számára Erdély egykori elvesztése máig ható mély traumát jelent" és elvárják, hogy azt ne a nemzeti kultúránk egyik szimbolikus terében rendezzék meg. "A két nép közeledése és kulturális kapcsolatai számunkra is fontosak, ám a meglévő érzékenységekre és a fájó sebekre mind a politikai, mind pedig a kulturális vezetőknek tekintettel kell lenniük"."
"...ilyen rendezvény nem müxik a külügy hozzájárulása nélkül....érdeklöggy a Martonyinál...."
Ezt eddig csak te állítottad.
Viszont Alföldi Robikának az alábbi közleménye mintha azt igazolná, hogy az ügyben főnökként, egyedül ő döntött...
"A Budapesti Román Kulturális Intézet megkeresésekor – miszerint a román nemzeti ünnep alkalmából szeretné bérbe venni a Nemzeti Színház nagytermét – úgy ítéltem meg, hogy a rendezvény elősegítheti azt, hogy a két ország, Magyarország és Románia, a viharos történelmi események ellenére a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz. Ezért engedélyeztem a színház bérbeadását. A megjelent sajtóhírekkel ellentétben nem állt szándékomban senki érzéseit megsérteni. Budapest, 2010. november 17.
Robika nagyon jól tudja, hogy nem illik beleszarni a zongorába, de valami nagy durranást akart. Ha a performanszaira nem reagálnak kénytelen olyan valamit csinálni amit a nem színházba járók is észre vesznek.