Keresés

Részletes keresés

Augustine Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13060

Nézd, ahhoz fel kell nőni, hogy ne úgy fogjunk fel minden szabályt, hogy az a mi szívatásunkra van kitalálva és irracionális. Ha mindenki lázadna a közlekedi szabályok ellen, akkor káosz lenne az utakon.

Előzmény: Antisystem (13048)
Augustine Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13059

"Ilyent mondjuk nem is állítottál, meg nem is vitatta senki... te arról állítottál, hogy "bűncselekmény történt""

Te vitattad, hogy bármit is meg lehetne állapítani, hogy megtörtént, mert mindenki másképp látja. Ezt cáfoltam többször is, amit te cikinek tartasz elismerni. Ha lesz egy szusszanásnyi időm, mindent visszakeresek és elédrakosgatom. Vagy tudod mit, egészen a vitánk elejéig olvass vissza, mert gyanítom, hogy neked több időd van. (Ne haragudj, nem személyeskedésnek szánom, de úgy saccolom hsz-eid mennyiségéből, hogy gyermektelen munkanélküli vagy, úgyhogy ráérsz.)

A bűncselekményt csak példaként hoztam fel, de példának jó, ugyanis olyankor gyakran több ember állítja valamiről, hogy megtörtént, tehát többen is azonos módon érzékelik a minket körülvevő világ eseményeit, tehát még az egyénenkénti teljesen különböző látásmódban sincs igazad...

Előzmény: Antisystem (13049)
Augustine Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13058

'"A terhesség és a nátha közt számos különbség van. A terhesség esetében eleve értelmezhetetlen az, hogy "súlyos"."

Jól van, akkor ne lovagolj a szavakon, hanem levéltárazz, és készíts statisztikát, hogy az elmúlt évszázadokban náthában halt meg több nő, vagy terhesség során.

"(Mint tudjuk: kicsit terhes nem lehetsz. : ) )"

Nagyon vicces, de nem jött be. Igen, a nő vagy terhes, vagy nem, viszont egy előrehaladott terhes nő több törődést igényel. (Egyáltalán egy terhes nő.) Nem tudom, hogy te voltál-e már terhes, de én bizony a kilencedik hónapot nagyon megterhelőnek éreztem. A saját környezetemet is nehezebben tartottam rendben, mint egyébként, tehát mondhatom, hogy akkor az állapotom súlyosbodott, mondjuk a 6. hónaphoz képest. Se fizikailag, se mentálisan nem lehet terhelni annyira egy terhes nőt, mint nemterhes kollégáit.

A betegséget egy korábbi hozzászóló vetette fel.

Előzmény: Dogfüggő (13040)
hgyi Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13057

pl. lui pádre is egészen jól él...

Előzmény: szuterén vélemény (13055)
szuterén vélemény Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13056

Mindent megtennék a gyerekem egészségéért, imádom és elképzelhetetlennek tartom, hogy a saját érdekeimet elé helyezzem azon az áron is, hogy baja eshet. Szomorú, hogy van aki nem így gondolkozik :(

Előzmény: szuterén vélemény (13055)
szuterén vélemény Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13055

Hihetetlen, hogy Geréb még mindig hadakozik és nem adja fel. Most tanácsokat osztogat.... Vagyis nem is ez annyira hihetetlen, hanem hogy nők még mindig képesek hozzá fordulni. Ez a nő egy sarlatán, elég csak ránézni. Már ránézésre se bizalomgerjesztő. De hát valamiből meg kell élni a szakbarbároknak is.

Mr Spock Creative Commons License 2012.02.28 0 0 13054

"Vannak olyan országok, ahol természetes dolog otthon szülni és minimális a kockázat."

Na igen....csak itt nálunk  megnehezítették a dolgot egy ilyen Gerébfélével......

Tudtam hogy felre lesz ertve......legyszives olvasd el a 13052-est.

Előzmény: artman999 (13053)
artman999 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13053

"Vannak olyan országok, ahol természetes dolog otthon szülni és minimális a kockázat."

Na igen....csak itt nálunk  megnehezítették a dolgot egy ilyen Gerébfélével......

Előzmény: Mr Spock (13045)
Mr Spock Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13052

Nagyon megkevertem ezt, bocsanat mindenkitol. A 13045-ben ez volt a mondat amire utaltam:"Vannak olyan országok, ahol természetes dolog otthon szülni és minimális a kockázat.". Azert "kuzdok" meg ezzel, mert nem ez a velemenyem es nem akarom hogy kesobb ebbol felreertes legyen.

Előzmény: Mr Spock (13051)
Mr Spock Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13051

13045-ben az elso mondatot (ilyenféle harcot érzékelek, amikor a valamiféle tekintélyelvűségen nyugvó megszokás harcol a tényekkel...) idéztem, nem én irtam.

Előzmény: Mr Spock (13045)
Mr Spock Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13050

Egyszerűen orvosi berkekben (itthonról beszélek, nem tudom, ez külföldön mennyire elterjedt) létezik ez a "3*1 betegség", tehát ez a gépies gyógyszeradagolás...

Hogy mennyire elterjedt azt nem tudom, de azt igen, hogy en erre mindig figyeltem es nem irtam fel semmit senkinek rutinbol. Ebben persze segitett az, hogy 90-ben irtam magamnak egy computer programot ami kepesse tett arra hogy minden paciensemnek minden adatjat be tudtam vezetni, es egy masodperc alatt at tudtam tekinteni mindazt amit papir izékről nagyon nehez volt (lenne). Egy olyasmit ami manapsag vált elterjedtte.

ilyenféle harcot érzékelek, amikor a valamiféle tekintélyelvűségen nyugvó megszokás harcol a tényekkel...

Igen, errol tudok. Europai orszagokban sokkal tipikusabb mint USA-ban. Persze ennek van logikus oka, hiszen USA-ban sokkal, de sokkal ritkabb az olyan hierarchikus struktura ami europai orszagokban nagyonis tipikus. Nehany egyetemi korhazban van, de azon kivul nincs. Az orvos a sajat "ura" es felelos minden pacienséért. Tehat a tekintely sikeren alapul es nem valamifele kiharcolt pozicion vagy más adminisztrativ akarmin.

Előzmény: Antisystem (13047)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13049

Kiderült, hogy abban nekem van igazam, hogy ha valakit leszúrnak, az le van szúrva akkor is

Ilyent mondjuk nem is állítottál, meg nem is vitatta senki... te arról állítottál, hogy "bűncselekmény történt"

És nekem van igazam abban, hogy megállapíthatjuk, hogy nem randalíroznak tirannosaurus rexek a kórházban. :)

Hogyne... csak azt nem tudom, hogy most ezt nem érted, vagy nem akarod érteni...

ÜdV

Előzmény: Augustine (13044)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13048

47.

Szerintem csúcsidőben te is a zöldnél mész át, és nem kerülöd tudatosan a zöldnél átmenést. :DDD

Miért kerülném? A larpurlar lázadás baromság, lázadni a megszkás, a konvenciók ellen akkor kell, amikor annak józan ésszel felfogható oka van. Az előbb épp ilyesmiről írtam...

ÜdV

Előzmény: Augustine (13046)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13047

Aha, köszi. Egyébként ha a többieket nem zavarja, annyi kiegészítést tennék, hogy nekem a példában nem valamiféle szerencsém volt. Egyszerűen orvosi berkekben (itthonról beszélek, nem tudom, ez külföldön mennyire elterjedt) létezik ez a "3*1 betegség", tehát ez a gépies gyógyszeradagolás... A pánikbetegségnek meg az a rákfenéje - ami sok esetben alapban hiusítja meg az együttműködést, és a terápiás sikert - hogy a triciklikus szerek hatásával szemben hiperszenitív állapot áll fenn, a "3 * 1" az nem javít a tüneteken, hanem masszívan ront. Amiért is a paciens sürgősen abbahagyja... Azóta már bele is írták pár éve nálunk az imipramin-készitmény leírásába, hogy pánikbetegségben a kúrát napi 1/2-del kell kezdeni, és nagyon lassan emelni a terápiás dózisig - nekem ugyanezt 20 éve ezt még "ki kellett verekednem" a szakemberekkel szemben... komoly, hosszú harc volt  ... tényleg az volt, hogy a betegség elleni harc nagyobbik részét a szakemberekkel szembeni harc tette ki...

Ebben a topicban meg azért gondoltam jónak leírni ezt a történetet (ha már Caran szóba hozta ezt a pánikbetegséget) mert itt is sok esetben ilyenféle harcot érzékelek, amikor a valamiféle tekintélyelvűségen nyugvó megszokás harcol a tényekkel... tudod, mint az ősharc, az efféle harcok prototipusa, amikor Harvey-ig senki sem merte megkérdőjelezni a septum lukjait, ha már azt A NAGY GALENUS mondta...

ÜdV

Előzmény: Mr Spock (13042)
Augustine Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13046

"pl évtizedek óta simán átkelek a pirosnál - ha épp nem jön egyetlen autó sem... általában "kommunistazöld" felkiáltással:)))"

Még fel is kiáltasz? Úristen. Hány éves vagy?

"Hahaha... tudod, én aszerint döntöm el, hogy átmegyek-e vagy nem, hogy milyen a forgalom..."

Szerintem csúcsidőben te is a zöldnél mész át, és nem kerülöd tudatosan a zöldnél átmenést. :DDD

Képzeld, én meg olyan konformista vagyok, hogy betartom a jobbkézszabályt, kivárom a zöldet, betartom a megengedett sebességet, és még kevesebbnek sem érzem magam tőle.

Előzmény: Antisystem (13039)
Mr Spock Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13045

Vannak olyan országok, ahol természetes dolog otthon szülni és minimális a kockázat.

Erdemes belenezni a tenyekbe. Itt talalhato egy vilag-ranglista az ujszulott halandosagrol:

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2091rank.html?countryName=Australia&countryCode=as&regionCode=aus&rank=189#as

Előzmény: Törölt nick (13038)
Augustine Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13044

Te nem látod meg a saját érvelési hibádat.:)

"Ugye úgy kezdődött a vitánk, hogy van-e bűncselekmény vagy nincs..."

Nem úgy kezdődött, hanem úgy, hogy vannak-e vérszomjas ragadozók a kórházban.

A bűncselekményt csak példaként hoztam fel, de te leragadtál egy tett megítélésénél. Kiderült, hogy abban nekem van igazam, hogy ha valakit leszúrnak, az le van szúrva akkor is, ha bűncselekménynek mondjuk, akkor is, ha hőstettnek.

És nekem van igazam abban, hogy megállapíthatjuk, hogy nem randalíroznak tirannosaurus rexek a kórházban. :)

Előzmény: Antisystem (13037)
Mr Spock Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13043

Ebben a nyugtató kezelési  történetben hol helyezkedik el Geréb?

Sehol. En a 12999, 13002, 13006-os hsz-ekre reagaltam.

Előzmény: Törölt nick (13017)
Mr Spock Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13042

Szóval igazándiból itten kifejezetten a pánikbetegségről (Panic disorder), és annak több hónapos-éves intervallumu kúraszerű kezeléséről beszélgettünk, hogy abban mi a veszélytelenebb: a triciklikus antidepresszáns (imipramine, clomipramine, stb)  VAGY a Xanax.

Aha....értem. Bocsi, ezt elneztem, illetve nem vettem figyelembe.

az USA-ban egyébként tudtommal manapság az SSRI megy rá leginkább, Prozac et al - amelyek a triciklikusokból "nőttek ki"

Igy igaz. Annyi finomitassal, hogy fugg attol is, hogy milyen gyakoriak az epizodok. Mivel Prozac-ot es tarsait rendszeresen kell hasznalni, ha eleg ritkak az epizodok, nem erdemes elkezdeni és/vagy folytatni. Azokra az esetekre néha a nyugtatok is megfeleloek amik alkalmi szedes eseten is hatekonyak. Ki kell probalni.

Előzmény: Antisystem (13016)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13041

Ja, hogy volt valahol egy olyan blog, ahol volt egy olyan kommentelő, aki írt valami ilyet is.

Így már érthető. : )

Előzmény: Augustine (13036)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13040

A terhesség és a nátha közt számos különbség van. A terhesség esetében eleve értelmezhetetlen az, hogy "súlyos". (Mint tudjuk: kicsit terhes nem lehetsz. : ) )

Meg pl. a terhesség végén lesz egy új gyereked, a nátha végén meg nem.

Tulajdonképp nem is igen van több közös bennük, mint amit írtam is az előbb a kórházi kezelésük szükségességéről.

A betegséget, mint olyant, te vetetted fel, mikor azt mondtad, hogy a terhesség gyakran veszélyesebb állapot.

Előzmény: Augustine (13035)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13039

Felőlem azt sem muszály elfogadnod, hogy állj meg a pirosnál!

Hahaha... tudod, én aszerint döntöm el, hogy átmegyek-e vagy nem, hogy milyen a forgalom... pl évtizedek óta simán átkelek a pirosnál - ha épp nem jön egyetlen autó sem... általában "kommunistazöld" felkiáltással:)))

ÜdV

Előzmény: Augustine (13023)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13038

Én nem értek a szülészethez. De miért akarnak beleszólni mindenbe? Ha valaki a szénakazal tövében nemzette a gyerekét - és uram bocsá, - ott is szeretné megszülni, akkor azt miért nem hagyják békén?

Nem ismerem G. Ágnest, nem tudom, hogy jó orvos vagy sem. Nyilván hisz abban, hogy egy kismama jobban érzi magát az otthonában, megszokott környezetében, s ezért akar otthon szülni. Lehet, hogy elkövetett hibát, de ki nem követett el? A kórházban, ahol komplikáció esetén azért jobb adottságok vannak megmenteni egy gyereket, ott nem halnak meg csecsemők? Vagy csak azt nem hozzák nyilvánosságra? Vannak olyan országok, ahol természetes dolog otthon szülni és minimális a kockázat. Miért nem tanulunk tőlüK?

Antisystem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13037

Te tényleg azt hiszed, hogy valamit az elnevezés tesz...

Dehogy, a kor hiszi azt, én meg próbálok rámutatni... (azért nem pite, hogy bennem látod meg a saját érvelési hibádat:))

Ugye úgy kezdődött a vitánk, hogy van-e bűncselekmény vagy nincs... én meg arra próbáltalak rávezetni, hogy valami attól "bűncselekmény" vagy nem az, hogy az éppen aktuálisan a Duna-parti kupolás kupoldában ülő 386 épp nem a munkát kerülő többsége mire teszi fel a mancsát, hogyan CIMKÉZI. Az ember meg nem így gondolkodik, én pl. nem fogok attól erkölcsösnek látni egy kizsákmányolót mert azt éppen szabad, és nem fogok bűnözőnek látni egy otthon szülőt, amikor éppen azt nem szabad. Szóval éppen a "bűncselekmény" fikció-jellege, a cimkézés (közhasznú szóval stigmatizáció) teszi a jog és az erkölcs közötti különbségeket...

ÜdV

Előzmény: Augustine (13022)
Augustine Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13036

Hát képzeld, egy Geréb Á. témájú blog kommentjei között valaki olyat is írt, hogy azok bizony elmaradottabbak, meg ilyen-olyanok. Úgyhogy biztos vannak akik hozzáértik.

Előzmény: Dogfüggő (13034)
Augustine Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13035

Ahha. Ha szerinted annyira "súlyos" dolog a terhesség, mint a nátha, akkor biztos úgy gondolod, hogy segítség sem kell a szülő nőnek.

Előzmény: Dogfüggő (13030)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13034

Ja, hogy azért mondtad, mert különben esetleg hozzá lehetne érteni bizonyos dolgokat.. : )  Oké.

Előzmény: Augustine (13032)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13033

Miért is vele értesz egyet, amikor nem bírja elfogadni, hogy másnak mást jelent a szabadság. Engem az ő felfogása nem zavar. Ő akarta bemagyarázni nekünk, hogy csakis az ő felfogását követve lehetünk szabadok.

Nézd, az, hogy valaki érvel a saját felfogása mellett, az nem korlátozza a másik ember szabadságát. Az korlátozza, ha valamiféle 6almi pozicióba jutva korlátozni kezdi... namost a gyakorlat meg azt mutatja, hogy a középosztály akarja korlátozni a lejmolókat, és nem azt, hogy a lejmolók a középosztályt - most. Volt persze másféle történelmi kor is...

Na felette meg mindenkinek hatalma van, akitől alamizsnát kuncsorog, meg bekérezdkedik a kocsijába.

Ez egy tévedés... attól, mert le kell hajolnod, hogy egy tehenet megfejj, még nem a tehénnek lesz hatalma rajtad...:)))

ÜdV

Előzmény: Augustine (13021)
Augustine Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13032

Nem. Ő állított valamit, amihez hozzá lehetne érteni dolgokat, ezért egészítettem ki.

Előzmény: Dogfüggő (13027)
Augustine Creative Commons License 2012.02.27 0 0 13031

Szerintem pont a külsejével semmi gond. Ez az anyósom korosztálya k.b. Ennyi idősen így se szoktak kinézni.

Az érvei inkább problémásak voltak.

Előzmény: Törölt nick (13011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!