Keresés

Részletes keresés

Akarkij Creative Commons License 2010.10.06 0 0 292
az új adórendszeren keresztül egyfajta középrétegnek kedvezni - nézd meg nyugodtan, hogy az idei év eleji új szja-val milyen rétegnek kedveztek - nem a legkisebb jövedelműeknek - majd jan-1től változna ez a réteg, és évi 15m összeghatárig javulna az érintettek köre, de megint csak nem lefele

ez hasonló vonulat, amit most erőteljesebben akar ov csinálni

de ettől még egyikkel sem értek egyet, mert nem a probléma gyökerével foglalkozik
Előzmény: Bikeh Hozho (289)
Bikeh Hozho Creative Commons License 2010.10.06 0 0 291
Hát igen, nyilván a külföldi befektetőt majd a köztisztviselői végkielégítések 98%-os adója riasztja el. Még az is lehet, hogy a külföldi befektető nem akar majd köztisztviselőnek állni.
Előzmény: Törölt nick (288)
Kagakusha Creative Commons License 2010.10.06 0 0 290

"a távközlési szektorra kivetendő extraadóval "

Nagyon helyes.

Környezetvédelmi adót kell kivetni minden mobilhívásra.

Előzmény: Keltafan (-)
Bikeh Hozho Creative Commons License 2010.10.06 0 0 289
ami már a bajnai kormány is elkezdett

Hogy mit kezdett el a Bajnai-kormány?
Előzmény: Akarkij (277)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 288
Egyébként a sok különadó meg visszamenőleges adó meg egyéb profit-államosítás egy külföldi befektető szemében minden bizonnyal vonzóvá teszi az országot és ide akar majd gyárat telepíteni, hisz ez nyugodt és biztonságos hely.

tetszettek volna nem kétharmaddal megválasztani a bolsevikokat. :-((( Ehhez értenek: államosítás, zabrálás, visszamenőleges adóztatás. :-(((

Minden várakozásomat alulmúlja ez a szánalmas vergődés, amit bemutatnak, ez így nulla, csőd.
Előzmény: Akarkij (286)
Kagakusha Creative Commons License 2010.10.06 0 0 287

"A söröspohár alátét elég konkrét volt. "

Keksz nyet? :-)

Előzmény: Esbeta férje (278)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.06 0 0 286
"Az említett extra adók nekem tetszenek, ugyanis pl. az energetikai szektor plusz adóját nem tudják ránk terhelni, mert az is be van fagyasztva. "

És az oroszokat mióta érdekli, ha valamelyik fogyasztó azt mondja, hogy ő márpedig nem fizet annyit, amennyit kérnek a gázért? Emlékeim szerint putyint nem hatotta meg, hogy hány ukrán fog megfagyni, pedig ők többen vannak mint mi.

Egyébként a sok különadó meg visszamenőleges adó meg egyéb profit-államosítás egy külföldi befektető szemében minden bizonnyal vonzóvá teszi az országot és ide akar majd gyárat telepíteni, hisz ez nyugodt és biztonságos hely.
Előzmény: Vasgerinc (260)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 285
kötvénykibocsátásból jön majd össze, ahogy eddig is.
Előzmény: NIL7 (276)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 284
Értelmetlen faxság az egész. A járulékcsökkentés lenne a lényeg, ehelyett azt éppen most akarják 3 évre előre fixálni, sőt a minimálbér-emelésen keresztül növelni. A bolsevik gőzhenger meg dübörög tovább, ilyen különadó, olyan különadó, amolyan különadó.

(Matolcsy meg mindeközben "a jobbkéz", hát ez röhej, bár kétségtelen, hogy egyik nagyobb balfasz, mint a másik, végül is összeillenek.)

Ennek így semmi értelme. Kétharmad + KE + AB + szügyészség birtokában is úgy gyáváskodnak, teszetoszáskodnak, balfaszkodnak, mint a szocik a legrosszabb formájukban.

:-(((

Mikulás Dzurindát miniszterelnöknek!
Bikeh Hozho Creative Commons License 2010.10.06 0 0 283
A FIDESZ eddig nem csinált semmit

Dehogynem.
Előzmény: Esbeta férje (275)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.06 0 0 282
Azt mondanám inkább, hogy erőltetett és átgondolatlan, mint sok minden más, Orbánék intézkedései közül.
Előzmény: Törölt nick (9)
Bikeh Hozho Creative Commons License 2010.10.06 0 0 281
Esetleg tanits meg személyeskedés helyett.

Rendben. Járjunk el a te számításaid szerint:

A minimálbért emelik ugyan 5 %-al, de eddig nem adózott. Most fog 16 %-ot, tehát 11 %-al kevesebb lesz a pénze.

Fogok száz forintot. Hozzáadom az 5%-át. Levonom az eredmény 16%-át, és elküldöm neked.

Cserébe te fogsz száz forintot, levonod a 11%-át és elküldöd nekem.

És ezt csináljuk meg jó sokszor.
Előzmény: Maccskacico (273)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.06 0 0 280
"USA-ban több állam 2009-ben a jöv.adóban egy válság adókedvezményt illesztettek be.
Pont azért hogy a lakosság vásároljon, és így gazdaságot élénkítse.
Nem hallgathattak rád.:)"

USAban azért a hazai, belső termelés mértéke egy csöppet nagyobb, mint itthon, így ha ott a fogyasztás nő, akkor a saját ország termelte termékeket is többen vásárolják.

Itthon a növekvő fogyasztásból eredő többlet forrás nem a hazai termelő cégekhez kerül, hanem a kereskedő cégeken keresztül azokba az országokba, ahonnét az adott termék származik az importon keresztül.

Ez óriási különbség. Gondolom így már érted, miért baromság, amit írtál.
Előzmény: Törölt nick (246)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.06 0 0 279
"Nem tudom emlékszel-e, de július 1-től gyakorlatilag megfelezték a társasági adót 500 millió forint nyereséghatárig.

100 milliós nyereség esetén ez éves szinten 9 milliót jelent egy cégnek, amely 37 fő minimálbéres munkavállaló 1 éves munkáltatói közterhe.

Ez azért szerintem jelentős."

Igen, ha van nyereség, akkor jelentős.

Ha van nyereség, és nem a magas járulékokra megy el a bevétel jelentős része.
Előzmény: vinettu (249)
Esbeta férje Creative Commons License 2010.10.06 0 0 278
A söröspohár alátét elég konkrét volt.
Előzmény: Ting Fu doktor (257)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.06 0 0 277
"Eszerint a terv szerint pedig végre az országot eltartó rétegnek is könnyebítést jelentene, a családok segítségét csak az tudja igánybe venni, aki dolgozik is, sőt még ha kis mértékben is, de a munkáltatók is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülnek.
Szóval végre a társadalom számára hasznosabb emberek részesítik előnyben és nem az uborkalopásól és falopásból élőket. Most azok terheit IS könnyítenék ezzel, akik húzzák a szekeret, nem csak azokét, akik rajta ülnek."

Csak pontosítás végett, az országot eltartó réteg nem az adófizetők köre, hanem az a tőke, ami a munkavállalók részére a munkahelyet tudja adni. Ebből eredeztethető az adó is, amit az adófizetők meg tudnak fizetni. Lehet ezt az adót csökkenteni, de a legnagyobb probléma ebben a gazdasági környezetben akkor is a járulékok magas mértéke, és minden erőt (pénzt, "mozgásteret", stb) erre kellene összpontosítani.

Mert amit most a kormány tesz, az tényleg egy középosztály kialakítása szerű dolog, ami már a bajnai kormány is elkezdett, de a "középosztály" a gazdaságban olyan kis arányú jelenleg, hogy gyakorlatilag népszerűség szerzésen kívül ez többre nem elég.

Előzmény: Vasgerinc (239)
NIL7 Creative Commons License 2010.10.06 0 0 276
Nekem még mindig nem jön ki, hogy a jövő évi közel 3000 milliárd adósságtörlesztés miből fog összejönni.
Előzmény: Keltafan (-)
Esbeta férje Creative Commons License 2010.10.06 0 0 275

Álljon meg a menet! A FIDESZ eddig nem csinált semmit, csak ellentmondásos ígéreteket tett és az eddigi vezetőket saját embereire cserélte.

Én nem kívánom, hogy minden rossz legyen, mert az (különböző mértékben, de)mindannyiunkat érintené, viszont egyelőre nincs mit dicsérni. 

Előzmény: Ting Fu doktor (270)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 274
"Még a TomDantes féle emberek is"

hát szerintem ezek után ő családos munkaadóhoz nemigen megy el dolgozni... inkább éhen hal fórumozás közben....
Előzmény: vinettu (272)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.06 0 0 273
Esetleg tanits meg személyeskedés helyett.
Lehet én nem tudok számolni, te viszont a kulturált kommunikációt nem tanultad meg.
Az ilyen sértegetős egymondatos beszólások max a bunkóságod bizonygatására jók.
Előzmény: Bikeh Hozho (271)
vinettu Creative Commons License 2010.10.06 0 0 272
Dolgozzon jobban, csinálja jobban mint mások és nyereséges lesz (vagy ne csalja el).

Szerinted az államnak kellene megfinanszíroznia a veszteséget? Nem hinném. Persze: jó lenne a járulékcsökkentés. Node egyszerre mindent ne akarjunk már. Fokozatosan kell felépíteni a rendszert, jól megalapozva, különben borul az egész.

Ezzel az adórendszerrel megalapozzák a társadalom nagy részét kitevő családosoknak a fizetőképességét. Ezzel pedig mindenki jól fog járni. Még a TomDantes féle emberek is, mert valószínűleg nagyobb szükség lesz a munkájukra, többet fog termelni/szolgáltatni a cége, amely így tud bővíteni, munkahelyet teremteni.
Előzmény: Törölt nick (262)
Bikeh Hozho Creative Commons License 2010.10.06 0 0 271
Én se vagyok kompetens ez tény.

A nagyobb probléma, hogy számolni se tudsz.
Előzmény: Maccskacico (268)
Ting Fu doktor Creative Commons License 2010.10.06 0 0 270

Igen. Orbán szóról szóra abba az irányba indult el, amit a választások előtt mondott.

A 10%-os nyereség adó csökkentése azonnali volt és nagyarányú.

Mondom! Nagyon nehéz lesz most az MSZP dolga, ilyen 8 év után kritizálni Orbánt most ennek tükrében.

Szegény-szegény MSZP!

Előzmény: Törölt nick (267)
Bikeh Hozho Creative Commons License 2010.10.06 0 0 269
Attól függ kiről beszélünk. A felső közép örül és többet fog költeni luxusra. Ez önmagában nem lenne baj, ha nem a csorónak kellene végül megfizetni.

A "csórónak" egészen biztosan nem kell megfizetnie semmit, legfeljebb valamivel kevesebbet fizetnek majd helyette a képzettebbek, családosok, magasabb jövedelműek. Ahhoz, hogy a "csóró" bármit "megfizessen", nagyon durván (kivitelezhetetlenül) regresszív adórendszer kéne. Úgyhogy ez nettó demagógia.
Előzmény: Maccskacico (261)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.06 0 0 268
Én csak az ő felvetésével foglalkoztam, és nem számoltam így utána, de kizártnak tarotm, hogy a minimálbéresek így 11 ropival kevesebbet kapjanak. Nem vagyok teljesen kompetens a dolgoban, de én úgy gondolom, hogy jelenleg úgy adómentes a minimálbér, hogy az összes adót megkapják adójóváírásban. Na most, ha el lehet azt hinni, hogy nem törlik el az adójúváírást, akkor az gyakorlatilag marad ugyanannyi, vagyis az 5% majdnem pont 5%.

Én se vagyok kompetens ez tény. De ugye akkor semmi értelme nem lenne annak a mondatnak, hogy mostantól a minmálbér után is adózni kell. Nem?
Előzmény: Vasgerinc (260)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.10.06 0 0 266
most mit izelsz? nekem is 1 mar nagykoru,a masik mindjart 18,egy kicsi marad es egygyerekesnek fogok szamitani...nem baj,az elv akkor is jo
Előzmény: Elijah Baley (263)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2010.10.06 0 0 265
Amit írsz, kerek és logikus, el is fogadom.
Előzmény: Vasgerinc (256)
vinettu Creative Commons License 2010.10.06 0 0 264
Talán rossz a példa? Számítási hibát vétettem? Általános iskolai matektudással megoldható a feladat 10 milliós és 1 milliós nyereségre is: 3.7 fő és 0.37 fő 1 éves közterhe.

A sarki boltosnak 1-1.5 milliós nyereséggel meg max 1-2 alkalmazottja lesz. Ha abból az egyik vagy az egyetlen alkalmazottja után fizetendő közteher felét megkapja kedvezményben, az szerinted nem jelentős?
Előzmény: Törölt nick (259)
Elijah Baley Creative Commons License 2010.10.06 0 0 263
én felneveltem kettőt, decemberben lesznek 18. Akkor nekem januártól jöhet a coki: gyermektelen leszek
Előzmény: Törölt nick (17)
Maccskacico Creative Commons License 2010.10.06 0 0 261
halkan megjegyezném, hogy a valós jövedelmi helyzet és a bevallott jövedelem eléggé eltér kicsiny országunkban

Van ilyen is, igen. Viszont a legtöbb minimálbéres, az tényleg az. Egyes esetekben egy kicsit kapnak rá plusz zsebbe. Lehet majd mostantól nem fognak. De ez csak feltételezés.

ezért az ilyen "miért kedvezünk a gazdagoknak" sirámokat legalább is kétkedéssel kell fogadni

Attól függ kiről beszélünk. A felső közép örül és többet fog költeni luxusra. Ez önmagában nem lenne baj, ha nem a csorónak kellene végül megfizetni.
Mert ne hidd hogy a hiány pótlása nem őket fogja elsősorban érinteni.

Tudom, nagy felhördülés lesz erre, de akkor is meg kell mondani, hogy bizony sokesetben a szegények bagoznak és isszák az olcsó borokat, söröket. Itt most ne alkoholistára gondolj, hanem a normál emberrek, aki szivesen megiszik este egy-egy sört. De ez csak a szélsőséges példa. Áramot viszont mindenki használ.
És mi lesz az üzemanyag jövedékijével?
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!