Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Hát ha már ennyit faggat akkor elmondom hogy ez egy nagy zagyvaság. Túl van az egész bonyolítva és ezért belekeveredett a saját eszmefuttatásába.
Egyszerűen: ha 1000 kwh-t használt fel akkor 36000 ft -ot nem kellett az EON részére kifizetnie. Ha 2000 kwh-t betermelt a hálózatba és igényelte a kifizetést akkor kapott 10000 ft-ot. Ha a kettőt összeadjuk kijön 46000 ft. Ennyit hozott a kasszára a napelem. A megtermelt áramot nem betermelni hanem felhasználni célszerű mert így 100 év is kevés lesz a befektetés megtérülésére! Ha felhasználta volna a 3000 kwh-t akkor kb 124000 ft kopott volna a beruházásból.
Pontosan az az éves szaldónak a lényege hogy kb 12 év alatt megtérül a beruházás és ez után termelné a hasznot ez mindenkinek jó. Én úgy látom hogy vannak ebben az üzletben olyan éhesek akik soha nem laknak jól és mindig mások kárára gazdagodnak meg és élősködnek.
A szerződés szaldóról szol és nem csupán tíz évre, tehát visszamenőleges törvényhozás törvényellenes.
Ellenben időről nem szól. Tehát gyakorlatilag annyi történik, mintha a régi, határozatlan idejű szerződésed felmondták volna és helyébe meg kötöttetek egy új szerződést bruttósra.
Segítség: egy határozatlan idejű szerződés bármely fel által bármikor felmondható.
Kormánytagnak tetszik lenni? mert akkor értem ezt a csőlátás szerű véleményt.
Kérem olvassa újra az eredeti írásomat és próbálja elfogultság nélkül értelmezni minden szavát. Csak azokkal a szavaimmal vitatkozzon ami vitatható és kérem kulturált (nem köpködő ,fröcsögő módon) ,mert egyébként értelme nincsen a véleménycserének. Hőbörögni és faragatlanul kitörni azok szoknak akiknek nincsen értelmes ellenvéleményük csak szeretnék elnyomni az igazságot!
Rendelkezem napelem rendszerrel, 10 éve. Tehát akkor január elsejétől bruttó elszámolásnak kell örülnie.
Hülyeségeket beszélsz, teljes köd van az agyakban ezzel a rezsicsökkentéssel. Akik csak így tudnak reagálni nem vitaképesek mert gondjuk van a szöveg értelmezéssel.
A szerződés szaldóról szol és nem csupán tíz évre, tehát visszamenőleges törvényhozás törvényellenes.
"Azok akik most elkezdenek ezen vitatkozni nem rendelkeznek napelemrendszerrel,mert vagy elfüstölték vagy elitták azt a pénzt amiből megépíthették volna saját erőművüket."
Rendelkezem napelem rendszerrel, 10 éve.
Hülyeségeket beszélsz, teljes köd van az agyakban ezzel a rezsicsökkentéssel.
Ha nem lenne rezsicsökkentés és mondjuk 60Ft-os lenne az áram amit nem kell kifizetned mert szaldós vagy, akkor gondolom boldogabb lennél.
az "5 Ft-t adnak csak érte" és sok dumával- Hát ezt az energia (áramdíj) csökkentést Magyarországon akkor lépték meg amikor világszerte emelkedett az energia ára. Ezt azért tették 1. mert a hálózat használati díj megemelésével megduplázták hasznukat mivel abból ők is részesülnek. 2. mert a betermelt áramdíja kevesebb mint harmadára csökkent a napelemre beruházók kárára. A napelemre sok millió forintot beruházók élettartamig szóló éves szaldó szerződést kötöttek. A tíz éves szaldó idő alatt nem térül meg a beruházás, tehát a napelemre beruházók becsapásából gazdagodnak az egy oldalúan szerződésszegők!!!!! Beetetés majd becsapás!!! Jellemtelen cselekedetek sorozata. Azok akik most elkezdenek ezen vitatkozni nem rendelkeznek napelemrendszerrel,mert vagy elfüstölték vagy elitták azt a pénzt amiből megépíthették volna saját erőművüket.
Gondolkodjál , mielőtt írsz ! Főleg olvasd és értelmezd , amit az " okoskatörp " ír !
" Logikusan, NYILVÁN CSAK 1X kell megfizetni a bekötött Amperrel arányos díjat >> a villany hálózat kiépítésekor. Hisz akkor kerül eltérő pénzbe... a kiépítés >> a rendelkezésre állás céljából a plombált Amperig. "
Például Csehországban , havi szinten kell a készenléti teljesítménynek megfelelő díjat fizetni és nem kiépítéskor . Hatalmas különbség ! Te tartasz okoskatörpnek másokat , holott Te vagy a legnagyobb ! HA-HA-HA . Te azt hiszed , hogy csak Magyarország létezik . Ébresztő !!!
A 25 km-t a "help" alapján írtam. Jelentésen látok 26 és 29 km-eket is, a Te esetedben is. Miként értendő a 0 km? Ilyen számot nem sikerült a térképes lekérdezésekben találnom. Állomás kiválasztás kattintással, majd az ábra alatti "Map"-re kattintás >> jelölős térkép + alatta lista a távolságokkal. Másként kérted le esetleg? Ha igen, hogyan?
Nem tudok róla, hogy állítható lenne, már ha a látható állomásokra gondolsz. Próbáltam én is nagyobb területen látni az erőműveket (pl Magyarország), de eddig (!) nem sikerült olyat kicsiholnom belőle. Hozamcsökkenés okaként a műszaki hibát kizárom, nagyon hasonlóak a hozamcsökkenések azon a környéken is. Ehhez a megállapításhoz jó a "compare" funkció, két görbét mutat egyszerre.