Persze lehet szállítani. Én zsákban hoztam a gúnáromat, kb 60 km-et utazott. A feje ki volt és a zsák száját kicsit lazán összekötöttüj. gy nem fosott össze mindent és nem is vergődött.
:) Kérlek szépen... beteszed őket egy-egy megfelelő méretű kosárba és zsákanyaggal lefeded a kosarakat úgy, hogy a libák nyaka, feje szabadon maradjon. A kosarakat aztán, mint Piroska
( Piroska és a farkasban ) a karodra öltöd és mehet a szállítmány az autóhoz.
A libák olyan jól fogják érezni magukat, hogy nem is nagyon akarnak majd kiszállni.
Régi filmeken látni, hogy a vonaton is így utaztatták őket a kofák.
Tőlem vittek már libát nagy papírdobozban és zsákban is, a zsákban úgy volt a liba hogy a feje kilógott, lazán át volt kötve egy madzaggal a testén, a vevő javasolta én ilyenre nem vetemednék. De azt mondta hogy így jobb mint dobozban, mert nem csapkod a szárnyával. Nem vágni vitte, fodros tollú liba volt. :)
Sziasztok! Segítenétek abban, hogyan célszerű 2 db 5 hónapos libát szállítani? 6 hetesen kerültek ide, akkor egy gyümölcsösládában hoztuk el a csomagtartóban, gond nélkül. Személyautó csomagtartójában vinnénk öket most is, kb 20 perc lesz az utazás. Köszi
Az 5 hónapos magyar kacsáim ki-be járkálnak a fészekbe, három tojó, együtt bemennek, rendezkednek, kijönnek, aztán kintről bedugják a fejüket és nagyon hangosan hápognak. :) Tök cukik, de miért csinálják? Tojni akarnak? 3-4 napja csinálják. A gácsérok még fiatalok, nem foglalkoznak velük.
TimáriKristóf , igen tudom hogy a Hinny kacsákat nem lehet tovább szaporítani, de nem is írtam a hirdetésbe hogy TOVÁBB TARTÁSRA, ha valakit érdekelne a kacsák akkor telefonon szívesen el mondom hogy pontosan mik is, mert a telefon számom az meg van adva.
A különféle vágási, kopasztási módozatok kitárgyalása már többször megtörtént. Egy különlegesség pl. Inmi -kedves-topiktársunk 7659-es hsz-ban olvasható.
A legnagyobb profi azonban a minden kacsa és liba felvásárlója, megkopasztója és eladója maga a topik nyítója : Förike ! Ha Ő mikrofon közelben van, máris szakirányú technológiára számíthatsz.
Úgy általánosságban, elmondható : minél nagyobb a kacsa vagy liba és minél éhesebb a kopasztója, annál sikeresebben zajlik a jelzett manőver. ( Üdv. és jó kedélyt !:)
Hinny kacsák eladók kétt korosztájból a kicsik jelenleg (6db ) 2db tojó 4db gácsér a súlyuk 2,5-2kg , a nagyobak (5db) jelenlegi súlyuk 5-4kg az álatok Győrszentivánon találhatok. Érd: 06308536070.
Nálunk voltak mini némakacsás nénik. Egymás közt cseréltek, azt hitték jó lesz vérfrissítésnek, de csak egymással cseréltek, így elyőbb-utóbb beltenyészetesek lettek. Csak a nagy fejük maradt meg, az valahogy aránytalanul megmaradt. Tavaly még láttam.
Nem írtam hogy garancia de nekem eddíg mindíg bejött!!Persze én a többi dolgot is hozzávetem amiket írtam.
Nem hiszem hogy egy töklaikus a liba seggét fogja nézegetni :) Ahhoz úgy gondolom hogy még érteni is kell!Még akkor sem ha ez a 100%- os megállapítási mód.
Karakter pontosan ezt akartam írni! Ha háj alapján néznék, akkor most 4 tojóm lenne... Sőt a szürke gunaram még testalkatra se olyan túl eltérő az egyik tojótól.
Azok viszont tuti közeli rokonok, mert mind2nek van egy "búb" a fején. Persze ez kezdetleges, erős beltenyésztéssel lehet nőne a búb, aztán a végén (évek alatt) lenne egy öklömnyi búbbbal rendelkező japántyúk méretű libafajta... :D (ezt nem kell túl komolyan venni)
Kedves Szepi-bá... ,-)) Most akkor legyen totó tippelés . xDD . A hatos csapatban 2 gúnár "kinézetű" és a harmadikra csak nagyon" halvány" sejtelem... Nincs mese a lábak közé kellene bekukkantani. üdv.
Én úgy szoktam megállapítani ilyen viszonylag nagy libáknál, hogy a lábuk közötti bőr /nőstényeknél tojózsák/ dupla. A gúnároknál csak 1 bőrlebeny lóg a lábuk között.Persze meg lehet állapítani a fizikai adottságok összevetésével pl;fejforma,lábvastagság.Meg persze a vuselkedésük alapján is.Szerintem a legtutibb az első verzió!