Régen jelentkeztem új videóval, most azonban itt a következő rész:
Árpád-kori templomok Magyarországon - 6. rész Isaszeg, Csempeszkopács, Hévízgyörk, Vértesszentkereszt
...És a bónusz.
Az elmúlt években több, mint 30 Árpád-kori templomot illetve templomromot látogattunk végig. Ezek közül 27 templom fotóiból összesen 6 klipet készítettem, melyeket most összefűztem a YouTube-on egy közel 40 perces videóvá. :-)
Hű, ilyen szép részletei is vannak? (Sajnos, amikor rendszeresen jártam Bajnára, akkor még nem voltam ilyen lelkes rajongó - meg általában sötét volt már akkor.) Nincs messze tőlünk sem (közlekedésileg persze nem olyan egyszerű), de kedvet kaptam, hogy átruccanjak!
Én pontban délben jártam ott (Még a harangszót is végighallgattam),Egerből jövet aztán GO Cserépváralja.
Nagy lett volna ha összetalálkozunk,mindketten fotómasinával,aztán rá 1-2 nappal meg egymás képeit meglátva jöttünk volna csak rá,hogy ki is volt a másik. :D
Egyúttal megragadnám az alkalmat,hogy túrázásokban,templomokban,műemlékekben gazdag Boldog Új Évet kivánjak a topik minden olvasójának,és közreműködőjének! :)
Utóbbi kettőt a fórum első tanulmányi kirándulásán volt szerencsém felkeresni. Ezúton is köszönöm Sir John B. és OT Imre megtisztelő és szakértő társaságát. Remélem, hogy 2013-ban is lesz módunk folytatni és hagyománnyá növeszteni a közös kirándulásokat!
Mindenkinek szép új évet, élményekben gazdag esztendőt kivánok!
Év végén egy kis összegzés: idén 27 "objektumot" sikerült felkeresnem (néhányat már többedszerre), ezek között voltak ma is ép templomok és romok egyaránt. Egyfajta visszatekintésként közzéteszem az általam legszebbnek gondoltak "toplistáját".
Ma a templomok kerülnek sorra.
Hogy miért éppen ez az első? Talán azért is, mert ide sikerült idén be is jutni...