Keresés

Részletes keresés

Omosimama Creative Commons License 2014.04.16 0 0 3758

Megint tanácstalan vagyok. (Ez már kezd állandósulni.) A tojóm két napja nagyon durván üt-vág, ha leveszem a fészekről. Ami nem igazán zavarna, de két napja annyira igyekezett vissza a fészekre, hogy összetört egy tojást. Azóta békén hagyom. Van előtte kaja, meg víz, egy kicsit eszik és iszik is, de nem látom nyomát, hogy leszállna a fészekről. Mit tegyek? Vegyem le néha, hogy ne zsibbadjon el teljesen és reménykedjek, hogy több baleset nem történik, vagy hagyjam békén a kelésig ( 21-én várható)? És ha elkezdenek kelni a kiscsirkék hagyjam alatta őket, vagy szedegessem ki őket infra alá?

Ha kikeltek (remélem jó százalékkal), akkor föléjük akasztom az infrát, hogy ebben a retek időben ne fázzanak meg, de addig csak az ideg ölöget.

bernathgy Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3757
Sziasztok, Leült két pulyka tojóm, Miskolcon vagy errefelé a környékén tud valaki olyan helyet ahil pulyka indító tápot lehet venni? Köszi szépen!
soma0221 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 3756

Szia!

Én még nem próbáltam, így nem tudok konkrét választ adni, de köztudott, hogy az alkohol, így a pálinka is fertőtlenítő hatású. Bár a helyedben inkább meginnám! :)

Előzmény: Jani0085 (3755)
Jani0085 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 3755

Köszönöm az infókat, még esetleg azt meg tudná erősíteni, vagy cáfolni valaki hogy mi igaz a pálinkás fertőtlenítésből??

Omosimama Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3754

A kispulyka (is) rém buta, majd figyeld, hogy elkezdenek-e enni, mert nem biztos, hogy megtalálják a kaját és tudják, hogy mire való. Ha naposcsibét tudsz melléjük tenni, azoktól ellesik.

Előzmény: Jani0085 (3752)
soma0221 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 3753

Szia!

Gyógyszeres, indító pulykatáp és az ivóvízben oldandó vitaminok, táplálékkiegészítők(Jolovit, Gastroferm, Promotor 43 stb.). Aztán lassacskán adhatsz nekik főtt tojást, aprított hagymaszárat, csalánt, túrót. Persze ez nem kötelező, de nem árt. Ja és vigyázz nehogy megfázzanak, meleget biztosíts, kényesek ilyenkor! Alomként én szalmát vagy nagy méretű forgácsot rakok alájuk. (az aprót megehetik és az nem igazán használ nekik)

A méreghányás egy állapot. 7-10 hetes korban esnek át rajta. Ekkor jelennek meg a fejükön és a nyakukon a kis göbök, bibircsókok. A pontos definíciójára nem esküszöm meg(sokan mondanak sok mindent), de ilyenkor kissé legyengül az immunrendszerük és akár bele is pusztulhatnak. De ha jól fekteted le az alapokat, akkor nem lehet semmi baj! Utána már agyoncsapni sem lehet őket. :)

Nagyjából ennyi jutott eszembe, de biztos lesz még pár hozzászólás, jó tanács, amiket érdemes lesz megfogadnod.

Sok sikert! :) 

Előzmény: Jani0085 (3752)
Jani0085 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 3752

Helló, Sziasztok! Tudnátok tanácsot adni pulyka nevelésből? Most van a keltetőben 30 tojás és ez az első próbálkozásom pulykával. Mit érdemes tudni a keléstől az első hat hétig (mint olvastam ez a kritikus időszak)! Rengeteget olvasgattam(-ok) itt is ott is, és ha tudna valaki valami összefoglalt "úgymond nevelési útmutatót" adni azt nagyon megköszönném.

És egy külön infó esetleg a "méreghányásról" (ez még nagyon sötét folt előttem).

Előre is köszönöm! 

Omosimama Creative Commons License 2014.04.08 0 0 3751

Köszi! Megpróbálom úgy csinálni, ahogy te.

Előzmény: soma0221 (3750)
soma0221 Creative Commons License 2014.04.08 0 0 3750

Ahogy én csinálom!

Két naponta szoktam "ledobni" a tojásokról, 10-20 percre. Természetesen nem akar addig kint maradni, de nem engedem vissza a fészekre. Egyen, igyon, ürítsen, kicsit mozogjon. Az én tapasztalatom is az, hogy az ólban eléje tett kaját, vizet nem igen fogyasztja.

Előzmény: Omosimama (3749)
Omosimama Creative Commons License 2014.04.08 0 0 3749

Átestünk a ló túlsó oldalára. A pulyka két napja nem hajlandó lejönni a tojásokról. Ha kiteszem, dúródik vissza. Tettem elé vizet meg kaját, de nem látom, hogy híja lenne. Mit tegyek? Mennyi időre zárjam ki az udvarra, mielőtt visszaengedném a tojásokra, vagy mi legyen?

dany12 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 3748

Mindezt úszóhártyás láb nélkül!

https://www.youtube.com/watch?v=lR0Qu4Ggjlw&feature=player_detailpage

Omosimama Creative Commons License 2014.04.01 0 0 3747

No, ma már tyúktojásokat tettem a pulykácskám alá. Eddig hamis tojásokon ült, mert elég sokat fészken kívül volt. Tegnap óta a rendes költőhelyén van. "Csak" 25 tojást tettem alá, mert nem túl nagy a pulyesz. Most hűségesen ül. Drukkoljatok nekünk, mert tyúkom az egy se kotlott el eddig.

facskojozsef Creative Commons License 2014.03.28 0 0 3746

Sziasztok! Liba tojast keltetett mar itt valaki kozuletek pulykaval?

ha igen akkor abbol mennyit lehet alajuk tenni? Illetve mennyit lehet tenni pulyka,tyuk,gyongyos tojasbol?

Omosimama Creative Commons License 2014.03.25 0 0 3745

Az enyém is lassan elszánja magát. Egyre többet ül, de még reggel és este fölkel és tojik is. 

monika.fekete Creative Commons License 2014.03.25 0 0 3744

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Külön csuktam őket! Már csak 1 pulykának kéne megülnie, de ő inkább még csavarog és bogarászik :)

Előzmény: zsoltialeveli (3743)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3743
Nekem is ezt játszák a kis buták.Este fejlámpa pulykesz a hónomalá :) azt megy az elkülönítőbe :)
Előzmény: monika.fekete (3739)
soma0221 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3742

Szia!

Szerintem is zárd külön őket, mert ilyenkor csak zavarják egymást és mint azt nemrég írtam, elkezdik "lopkodni" egymástól a tojásokat! :)

csibetyúk Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3741

én külön szoktam zárni őket, amelyik nagyon kotlik, az alá mehetnek a tojások egy másik helyen, és rá is csukom az ajtót. Azonnal ráül, amikor egy nap egyszer kiengedem, akkor az elején még a régi helyére akar visszamenni, de azért vagyok ott, hogy oda "tessékelem" ahol az ő tojásai vannak.

Omosimama Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3740

Nem tudom, pulykáéknál mi a szokás, de a tyúkra egy fonott kosarat szoktunk borítani, hogy ne mászkáljon. Persze akkor naponta le kell venni a kosarat, hogy enni-inni-üríteni tudjon.

monika.fekete Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3739

Sziasztok! Újabb probléma! Mit csináljak, ha 2 pulyka ül egy fészken. Az egyik pulykám láttam, hogy elült az egyik fészken, így kivittem alá a tojásokat. Erre ma látom, hogy 2-en ülnek egy fészken pedig direkt 3 egyforma fészek van. Eddig 3-an külön helyre jártak tojni, erre most 2 ül egy helyen. Ilyenkor mit csináljak?

soma0221 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3738

:)

De legalább Te már itt tartasz!

Nálam még csak nem is tojnak.

Előzmény: zsoltialeveli (3737)
zsoltialeveli Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3737
Ne is mond!Már beindult a lopkodás,ráadásul a 3. is kotlási hajlamot kezd mutatni.Vakarhatom a fejem kit-hova...
Előzmény: soma0221 (3733)
soma0221 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 3736

Szia!

Lehet, hogy igazad van, de én soha nem etettem a kotlókat külön. Ugyanazt a keveréket kapják, mint a többiek. Általában búza, tritikálé, kukorica, napraforgó... De amikor nem volt éppen kukoricám, akkor is jól dolgoztak a kotlók. Az egyoldalú etetést(csak kukorica) nem tartom feltétlenül helyesnek. Bár lehet, hogy rosszul teszem. :) Szerintem ami a legfontosabb, hogy figyeljük a kotlóst, vegyük le a fészekről, ha nem jön le magától, győződjünk meg arról, hogy eszik, iszik-e rendesen, vannak-e rajta élősködők. Természetesen ezek az én tapasztalataim. Nem szeretném ráerőltetni senkire! :)

Előzmény: RosarioRao (3734)
RosarioRao Creative Commons License 2014.03.23 0 0 3735

timári kristóf zoltán és csibetyúk;
köszi a válaszokat!

én azt hittem a tojás fejlődött ott, és a kakas megnyomhatta annyira, h megsérült.
Mert párzás előtt jól volt, utána már hátrafelé ment, majd felkelni sem bírt.

Ha tényleg rákos volt, a húsa attól ehető-e? Már megettük és még élünk :)

Csak kíváncsi vagyok mi a teendő.

RosarioRao Creative Commons License 2014.03.23 0 0 3734

De vannak a kotlónak külön igényei.

Nagy energiatartalmú kukoricára van szüksége a hőtermelésre (épp mint télen)!

Én szemesen adom, és a kotlás alatt elég neki ha csak kukoricát kap. (+víz)

soma0221 Creative Commons License 2014.03.23 0 0 3733

Szia!

Szerintem még várjál pár napot, hogy biztosan üljenek!

Mindenképp különítsd el őket mert "lopkodni" fogják egymás tojásait, ami nem igazán használ nekik.

Előzmény: zsoltialeveli (3731)
Sanyesz86 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 3732

Pulyka tojás eladó, postázom is 250 Ft / Db 

zsoltialeveli Creative Commons License 2014.03.22 0 0 3731
Nekem is elült 2 tojó is nagyon úgy néz ki.Valamelyik összehúzta a kb egy négyzetméteres szénás részen a tojásokat 15 öt és megült.A másik közvetlen mellette mindha segíteni akarna neki.Mikor kiszedtem a tojásokat alóluk nem voltak agresszívek,úgy látszik nem olyanok mint a jampyk..Tettem alájuk tyúktojást legalább az szemes :/Valószínű hogy szét kell majd szedni őket nehogy balhézzanak hogy kié a fészek.
Omosimama Creative Commons License 2014.03.21 0 0 3730

Köszi! Az előbb kimentem megnézni, nem ment az alvóhelyére, ül a fészken. Reménykedem.

soma0221 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 3729

Így van! csatlakozom az előttem szólóhoz. Nincsenek külön igényei! 

Amúgy természetes, hogy így viselkedik. Egy darabig még ezt csinálja, aztán megül "rendesen". :) 

Előzmény: Omosimama (3727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!