Na így már más a leányzó fekvése. Járó motornál 80 fokon csak egy hangyafasznyival van a felső szint fölött. Az olajcseréig nem piszkálom, majd akkor rendesen beállítom a szintet. Köszönet mindenkinek.
Én is kipróbálltam N-ben,és P-ben is. ugyan azok az értékek jöttek elő. Csak P-ben nem kellett a rögzitőféket padlóra taposni... Lényeg , járjon a motor,hogy megszivja magát a wandler mint púpos teve 1 heti séta után..
És nem kellett kivenni a kormányrudat a gyújtáskapcsoló cseréhez. Laposvágó, 30 dekás kalapács kombó elbírt a kb 4 mm-es aluöntvény csuklóval. Másfél óra alatt megvoltam mindennel. Új indexkapcsoló + új gyári gyújtásszerkezet szereléssel megvolt 70-ből. Az hiszem ez korrekt ár. :-) A váltót holnapra hagytam, most örvendezek és sörözök. :-D
Nálam 72-73 cm megy bele a mérőpálcábol a cső tetejéig koppanásig. Igy járó motornál, (fontos:-) N ben ,hideg váltó esetében max 2 cm ,80-90 fokos váltónál 7-8 cm között valahol az olajszint. Ami ez fölött van,az már némileg káros lehet hosszú távon.
:-) Közben meg be esett.. A pállca cső fönnt 1 váltóharang csavarral is megvan fogatva.. Végig pörgettem magamban,mikor cseréltem a váltót.. Alul tőben a 10 es kulcsnyilású csavar,fönt a "hozzáférhetetlen" helyen meg a nagy csavar.
Ez a rész már bekötött szemmel megy :-D Jobban izgat, hogy le tudom-e törni a gyújtáskapcsolót, vagy ki kell szednem a kormányoszlopot. Okosan ki van találva.
Épp tegnap néztem végig 1 YouTube videót róla... Ha a kormánykerék már melleted van az ülésen,fényképezd le ,melyik csavar mit fog le. Meg a lamellát kösd össze 1 spagócával,mielőtt kihajtod oldalra:-)
Köszi, majd megpróbálom, de most ezen aggódok legkevésbé. Holnap este komplett gyújtáskapcsoló és bajuszkapcsoló csere.. Kíváncsi vagyok hogy sikerül.. :-)
Esetleg nincs valami dugó benne?? 1 darab 10 es csavar kitekerésével ki lehet huzni a csövet... Ha minden kötél szakad,vedd ki,és fúvasd át,vagy dugd át rajta a drótodat.
Nem sérült ( esetleg valamitöl kicsit meghorpadt) azon a szakaszon a mérő cső? Esetleg kicsit csiszold meg a végén lévő műanyag fölső részén lévő válat. Lehet valami jó kis nying-nyang fröccsöntés,és a sorját legömbölyitve "gömbölyűbb" lessz a behatolás:-)
Én is hideg váltónál néztem. De a pálca úgy akadt el, hogy még hiányzott a végéig 30 centi. Az olajnyom, meg egészen fent volt, mintha a csőben állna az olaj..
Ugyan igy jártam én is "annó" Reggel hideg váltónál csak úgy (szárazon-beinditás nélkül) bele dogtam a mérőkémet,és lementem hidba... A 15-18 milliméter helyett annyit mutatott,mint üzemmeleg állapotban... (70-80 mm) Majd beinditás után N ben is,ahogy elő van irva, megmértem ismét.. Mindjárt helyre jöttem lelkileg:-)) 18-20 milliméterre redukálódott a szint. Nem létezik,hogy te is?? :-) Ha nem,akkor bocsi!! A fordulat esés meg gondolom a nagyobb beterheltségtöl lehet P ,és a D direkt között. Már nem nagyon merek beirni ide,mert vagy nem jót irok,vagy annyit sem válaszolnak,hogy húzzam meg a "hosszú cicit:-))
Sziasztok. Megjött a váltó olajszint mérő pálcám. Sajnos a második kanyar után úgy elakad, mintha lenne valami a csőben... Viszont, mikor kihúzom, merő olaj az egész, mintha túl lenne töltve a váltó. A túl sok olaj mit tud tenni a váltóval ? Ezzel a szinttel eddig elmentem 50000 kilométert gond nélkül. Illetve még egy kérdés merült fel bennem. Ha P-ből D-be teszem az alapjárat 800-ról lemegy kb 5-600-ra. Ez másnál is így műxik ? W163 ML320 benzin.
2 éve én is vettem,és csont nélkül passzolt. Mondjuk annyi hiba volt,hogy a cső végén lévő fölfögatáshoz a 12x30 as csavar rövidnek bizonyult,igy vettem 4 darab 12x40 est még a hozzáadottakhoz. És kellett még vennem 20 darab emberesebb alátétet,mert a hozzá adottak "bele fordultak" az alvázbak lyukaiba.. Tehát teljesen hibátlan volt,csak a torka volt véres:-)) 1ébként a méretezés teljesen patent.
Üdv! Nem régiben szert tettem egy w163-asra. Vettem hozzá a küszöbhöz fellépő csövet de nem passzol nem fér el. Mi lehet a baj? Gyári hozza bele van ütve hogy A 163 meg sok szám.
Sziasztok. Érdekiődnék Becker trafik pro rádiohoz magyarország térkép valakinek nincs-e? Én kaptam hozzá de csak nyugat europa cd-k vannak és magyarország nincs benne.