Ezekből sajnos nem sokat lehet látni, nagyon sötétek...:( több természetes fény, világos kell a jó színmeghatározáshoz, hiszen árnyalatnyi különbségek vannak néha csak.
Találtam egy kiváló képet egy rosy gerléről, csak sajna nem lehet nagyon kinagyítani:
Tehát a rosy-rózsás kacagó feje és melle olyan, mint a vadas színváltozatnál (lilás, főleg a hímnél), de a szárnya pedig inkább narancs, vagy mandarinra emlékeztet. Az evezői olyanok, vagy sötétebbek, mint a szőkének, de nem annyira, mint a vadasnak, tehát nem feketés. A szeme viszont olyan, mint a vadasnak, mély piros.
Nagyon érdekes, világos a csőre, a bőre, a kis szőröcskéi ... :)
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, mert még csak öletem sincs. Majd kérek később is képet, hátha többet megtudunk, ha már előjönnek a tollak végei. :)
Szia! Nem akarod véletlen eladni mert 95% , hogy az én párom volt és nagyon sajnáltam őket hogy eladtam (de miért?) adok érte cserébe 6-7 db (párok is) kacagót (narancs,mandarin,fehér,szőke,vad)
ejj, az alőbb válaszoltam, de elszállt ... most szedhetem újra össze a gondolataimat :)
Levendula: először kéket mandarinnal ... abből lehet mandarin, vagy mandarin gyöngyös is, kék hordozók. Ilyen hordozó hímet kék TOJÓval kell utána következő évben párba tenni, és az utódok között megjelenhet a levendula színváltozat.
Barack: szőke és rosy színből jön ki
2 szőke, rosy hordozó is kihozhatja, de leginkábbis kellene egy igazi rosy (rózsás), azt pedig szőkével párba tenni. Vaaagy, rosy génes színt, pl. a krém, runkist, roan ... szőkével párba tenni
A hamu színeket kizártam a másik 2 gerlénél, mert a képeken látható, hogy nekik mennyire szép fehér gallérjuk van, a hamunak meg szürke lenne. A narancs nyakú és a fehérhátú narancs között gondolkozom, de mivel nekik van a fejükön fehér folt, ha jól látom (nem biztos) Az első képen látszik a kontyosnál. Szóval inkább a narancs nyakúra gondolok, aminek van egy kis gyöngyösség a szárnyánál, ami nem baj, nem mindig jön ki tiszta fehérre. http://kacagogerle.freewb.hu/orange-neck
bár a fénykép nem adja jól vissza, az első képen a bal világos hamu lehet (kontyos ha jól látom), a jobb oldali hamu, vagy fehérhátú narancs, vagy narancs nyakú (nem látszik rendesen az összes ismertető jegy, de ezekre hasonlít). a második képen kék gerle van.
ha teszel fel jobb képet pontosítunk :) teljes alakos, szemből is, jó fényviszonyok között