Ha a terhelés sulypontja az oszlop felett lesz akkor igen. (Szóval nem egy ferdén megdöntött, vagy asszimetrikus támrendszert készítesz valamilyen okból.)
sziasztok én így takartam be van mi falevél vagy szalma aljára ossze szecskázott ágtormelék ment kulső részre meg foldréteg nem tudom jó e így ? Első próbálkozás
Ezeket küldték tavaly májusban, az évben kb 1 méter nőttek de égtek a tűző napon. Idén átraktam őket félárnyékba és most kb. 3 méteresek a hajtások, tövenként 2-2 meg pár kisebb.
Az alföld közepén lakok, erről a cégről nem sokat tudok, egyszer rendeltem tőlük mini kiwiket akkor szépeket küldtek. Azt olvasom az oldalukon, hogy a szállítást a posta végzi 1500-ért, de 20000 Ft. fölötti rendelés esetén ingyenes, fizetni átvételkor kell. Szokott lenni náluk akció én is úgy vettem és még küldtek valami ajándék virágmagot.
Szia nem tudom hogy a kiwi fagyási tűrőképeségét lehet e hasonlítani a fugéjéhez ? Mert az megmaradt nálam csak ott rontottam el hogy kapott egy kis műtrágyát és kiment
Új szomszéd azt mondta csinál új kerítést közénk. Ugyanis a mostani nem a telekhatáron, hanem azon belül 1m-rre nálam a telken van. Ekkor azonnal megláttam a kivi ültetés lehetőségét a mostani kerítést támrendszernek használva majd. Tegnap közölte szomszéd hogy idén mégsem csinál kerítést, talán valamikor jövőre, mert először a házat újítják fel.
A kiviket el kell ültetnem mert már megvettem, de annak a területnek csak a feléhez férek majd hozzá jó ideig, ahol a gyökérzet terjeszkedik. Így nem hiszem hogy sok értelme lenne talajfertőtlenítőre költeni. A tőzeget is nagyon drágállom, de vettem volna valamennyit ha ad a gazdabolt az ingyenes szállítási napon. Nem adott. Azt hiszem én már nem költök többet a kivire. Trágyám van, tűlevelet tudok hozni sokat, még az öntözést is bevállalom. Aztán lesz ami lesz.
A legtöbbjét magról neveltem. A vettek sok helyről származnak. Vettem Zalában, Szombathelyen, hozattam Olaszországból. Itthon is lehet kapni ma már szinte minden kertészti árudában,de csak olyan helyről érdemes vásárolni ahol a legtöbbet értenek is hozzá.
Érdemes sok sok kérdést feltenni, minél több információt kapni a megveendő növényről.
A válaszokból azt is felmérheti az ember,hogy az eladó mennyre ért hozzá.
Nm tudom te milyen helyen laksz és milyen körülmények közé ülteted.
Nálam az első telüket is kint töltötték a magoncaim és semmi bajuk nem lett. A téli vetést követően már tavasszal ki lettek palántázva.
Az ültetést követően sokkal több problémát jelentett a locsolásuk és az utána következő vakondok túrásai.
Ha későn vettem észre akkor bizony kiszáradtak, nem győzte őket vissza taposni.
Ősszel pedig csak lombtakarást kaptak de nem túl vastagon mert akkor szintén a vakond, vagy a pocok betelepedik alá. A pocok és a cserebogár pajor viszont nagyon szereti a gyökerét, a nagy meztelen csiga pedig a friss hajtásait és a gyenge leveleit.