Chik-Fan erről l a gépről van szó.Be kapcsol a kontrol lámpa hol világit folyamatosan hol villog és utána elalszik A hőfok egyszer 36 máskor a könyök hömérö kiakad
Nem sokat használtam mert a másik az jó volt.Ezt csak száritásra használtam.Mind két szabályzot te javítottad.
Azt hiszem, te kötözködtél totál alaptalanul, az önkéntes moderátor szerepében tetszelegve illegális hirdetési tevékenységgel vádolva elhajtanád a nem illegálisan nem hirdetőt. Mégis milyen alapon?
(Nyilván semmilyen alapon, frusztráltság alapján, a kérdésem tehát költői, az is válasz, ha nincs válasz...)
Köszönöm a válaszokat. Valóban nem reklámoztam. (Inkább talán értékesítésre csábítottam...)
Amúgy sejthetően teljesen laikus vagyok. Van egy hűtőszekrényből készített keltetőm, forgatóművel és egytányéros étermembránnal. Nagyon ügyesen és precízen megépített szerkezet, de nem elég pontos. Lakik a közelben egy Szaki, aki a tányérok számának növelésében látja a megoldást. Nem szeretnék nagy változtatást. Maga a fűtőszál erős és jól fűt, a ventillátor hatékonyan teker. A keltetővel amúgy sikeresen keltettem csirkéket, de most emu tojásokkal szeretnék próbálkozni, ez pedig drága mulatság (magam tenyésztem őket, immáron 7. éve). "PL-Machine" hungarocellházas szögletes keltetőm van, de most erre a nagyobb befogadóképességűre van szükségem. Üdv.
Tényleg, ez hogy van? Szabályzat szerint reklámozni nem lehet, reklámlink meg ezt írja: "Már nem csak magánszemélyek árulhatják portékáikat a különböző adok-veszek topikokban, a Fórum reklámlinkkel te is bárhol hirdethetsz hozzászólásban."
A hozzászóló NEM reklámozott, ráadásul a reklámlink szövege nekem azt sugallja, hogy magánszemélyek eddig IS szabadon árulhattak.
KERESÉSRE vonatkozó tiltást csak én nem találtam sehol?
Moderátornak kellene szólnod, ha szerinted szabálysértő a hozzászólás. Nem? Tegyen már rendet!!!
és hogy én is kicsit emlékezzek a étermembrános korszakra.
1984-ben kapott el stroke. Szakmámban nem tudtam dolgozni, hát otthon neki álltam húscsirke neveléshez.
Biztosítani kellet a hőt a naposoknak. Szomszéd barátom adott kölcsön egy házi gyártású termosztátot, jól lehetett szabályozni. Akkor nagy segítség volt. 2 db 150 W -os infra volt a fűtés, az egyik volt szabályozva, a másik állandó. (akkor még az energia megfizethető volt)
Csináltam egy 100x150 cm-es léckeretet, kívül - belül bubis fóliával vontam be. rá mechanikai védelemért, rászegeztem 3 mm-es farost lemezt, alaposan olajjal lekenve. Ebből csináltam 10 db-ot, plusz 3 db-ot teljesen lemezezve, fedélnek. Kaptam így egy 9 m3 -es teret, benne 150 db napos hús hibrid.
Sajnos a termosztátot nem tudtam úgy burkolni, hogy a portól meg lehessen védeni, így naponta kétszer muszáj volt ecsettel portalanítani, nem egyszer észre is vettem, hogy a 220 V (akkor még úgy emlékszem annyi volt) rázós dolog. Szerencsére számítottam rá, nem lett gond.
Persze, két hét után, már kinőtték, kivettem 1 oldalt, ki - be járhattak. 3 hétre máj naponta folyamatosan csökkentettem a hőt, a 6. héten csak éjszaka fűtöttem.
A világítás folyamatosan ment, 2 W -os fénycsővel.
7 - 8 hétre vágtam.
Jó buli volt, 50 db- ot pucolva eladtam, így a saját fogyasztásra, munkát nem számítva, ingyen volt. Ráadásul egy évben 2x megtettem, könnyedén. Igaz akkor napos ára is, és takarmány is jóval olcsóbb volt. (és fiatal is voltam)
Hát, ahhoz a technikához képest már hol vagyunk? A kis pár száz forintos "ócccó"-val (Wxxxx) sokkal biztonságosan lehet most is meg lehetne tenni, de nekem már, minek. :-(
Kedves Tojás........! Hagyd a bánatba az éterest, haladj kórral. :-)
A -60', -70' években az amatőröknek az étermembrános szabályzók voltak a legkönnyebben elérhetők.
Én még emlékszem édesapám mennyit görcsölt az étermembrános keltetőgéppel.
Állandóan elmászott a hőfok, nem kapcsolt be-, vagy ki a kellő értéknél, túlságosan nagy volt a hőingadozás, stb. stb.
Mára sokat fejlődött a technika, ezen belül is az elektronika. Az akkor nehezen, vagy drágán megoldható feladatok ma sokkal könnyebben elérhetővé váltak. Miért nem állsz át valamelyik mostani korszerűbb technikára? Pl. PID-es, vagy alacsony hiszterézisű szabályzóra. Ha rákeresel, itt is találhatsz nagyon sokféle, bevált szabályzót.
Nem tévedtem el. Úgy gondolom, ha van egy fórum, ahol megosztjátok egymással a tudásotokat, tapasztalataitokat, akkor talán a gyakorlati megvalósítás támogatása sem esik nehezetekre. Ha pedig valamelyik fórumozónál van elfekvőben ilyen eladható alkatrész (étermembrános hőfokszabályozó), akkor miért ne köthetnénk vele üzletet? És ami még fontosabb: sokat segítene rajtam.
Egy jó pár éves hozzászólásnál olvastam, hogy bizonyos Gyula kínált étermembrános hőfokszabályozót. Valaki tudna nekem 2-3 db-ot eladni? Köszönettel: 30-453-9861
A topic nyitott, mindenki belefér, de az okoskodást, az ízléstelen kioktatást fenemód utálom. Az egész fórumban 7 év alatt 14 hozzászólása van, de 4 topikban. Abban is csak okoskodik, vagy kérdez, kér, adni nem ad. Persze, hogy én is berágtam.
Húúúúúú! Nem semmi! Akkor nekünk arany életünk van. Rengeteg terméknek ingyenes a szállítása, lakásig. Mindig mindent megkapok, eredeti csomagolással, bontatlanul.
Egy esetben reklamáltam, hogy nem kaptam meg a cuccot.
Megkérdezték az árát küldjék vissza vagy küldjék a terméket.
Repülő postával megkaptam!
Aztán én égtem, az eredeti rendelés is befutott, valami a helyi posta csinált kavarodást.
Ismét írtam, elnézést kérve, küldöm a pót árát. Ők azt visszautalták, mondták tekintsem ajándékként! Ez kínai üzletpolitika, a szimpatikus mentalitás.
Tényleg, Nektek még most is ezek szerint a szekusok garázdálkodnak.