Neked csak tényleg alneved van. Mit szólnál - ami nem valószínű, de tegyük fel - ha megnyerné az aranyat??? Akkor is ugatnál, hogy adja vissza az érmet??? Vagy tapsolnál a nagyszerű eredménynek.
Én megmondom, szurkolok neki, hogy a sok sporthoz nem értő okostojás tanulja meg végérvényesen: ez az ember bebizonyította, hogy a kokszolás gyanuja nélküöl is képes volt nagyot dobni. Innentől kezdve szégyellje magát a MOB, a NOB a WADA és mindaz, aki nem hitte, hogy Fazekas nagyszerű sportoló.
Bűnhődött, kész, vége. Ha kell, majd most egy lavórral fog hugyozni, hogy az ilyen hozzád hasonló majmoknak is jusson!!!
Igen, tudom, hogy doppingvétség miatt meszelték el mindkettejüket és egy percig sem voltam ideges.
De: nem tudok egyetérteni az ilyen egyértelmű kategorizálással, hogy Fazekas csaló, takarodjon. Inkább arról beszélek, hogy az élsportolók igen nagy százaléka csaló (doppingol). És alighanem a mi ünnepelt, mondjuk athéni bajnokaink között is vannak csalók. Csak talán rájuk nem utaztak annyira az ellenőrök, vagy szerencséjük volt, vagy kitartóbban tűrték a zaklatásokat. De mégis, sokan vannak olyan ostobák, hogy ezt nem látják, és aki nyer valamilyen érmet és nem bukik meg, azt hangosan ünneplik, aki pedig megbukik, azt meg elküldik a picsába.
Úgyhogy semmi bajom azzal, hogy Fazekas ott lehet az olimpián. Persze, hibázott ő is, Annus is, de meg is hurcolták éppen eléggé mindkettejüket. Ha pedig most megdobta a szintet, ám legyen ott.
A mai napig nem bizonyosodott be, hogy kokszolt. A vétség nem azonos a tényleges doppingolással. Milyen érdeket. Marian Johnsról soha , senki nem mutatta ki, hogy tele volt bogyóval, és ha maga nem vallja be, ma is sokszoros bajnok.
Legyél az amerikai úszókkal ilyen határozott, faszfej! Mert azok tényleg tele vannak doppingszerrel, ezt meg hülyére ellenőrizték, mégis nagyot dobott.
Mehetsz oda fazekashoz, osz hordozd vissza neki a díszkoszokat...nem , ami a nyakadon van, hanem azt a kerek lapos eszközt!
a köcsög rá nem alpári, lehetne egészen vulgáris is a jelző. ez a minimum. szánalmasak mindketten. érezzek iránta tiszteletet? nickkel, online? na ne. legalább itt hadd engedjem szabadjára az érzelmeimet egy "köcsög" szó keretében.
Smitt Pált nem csípem a politikai színrelépése miatt, de Athénban ő volt az egyetlen, aki kellőképpen reagált a történtekre. és nem szoorngatta a mikrofont két kézzel, remegő hangon ismételgetve a szavakat, hogy "tisztázódniuk kell" stb. ő megmondta, hogy vétséget követtek el, szabályt szegtek, itt nincs mit magyarázni.
nem tudom, miért kell védeni 2 doppingvétséget elkövető embert, akik szégyent hoztak az ország sportolóinak hírnevére. miért pont ők ketten nem feleltek meg? a többi miért igen? miért 2 jóhaver jár így, akikről mindenféle pletykák terjednek? kik nem szeretik őket? hogy lehet, hogy 2 jóhaver messze a legjobbat dobva lett aranyérmes, azóta meg sehol soncsenek, hogy bizonyítsák, valóban ilyen jók? attól, hogy valakit eltiltanak, még lehet gyakorolni, a fűvön állás nem kerül pénzbe.
egyébként pedig vannak játékszabályok, akinek fontos az aranya, az betartja. tudták mindketten, mik azok, és hogy az érmükbe meg a karrierjükbe kerülhet. inkább elkövettek egy doppingvétséget, minthogy kimutassanak valamit a vizükben.
mert akkor a többség a védelmébe fogja őket venni, mint te is, hogy ártatlanok, mert nem mutattak ki betű szerint semmit. ja.
nem igazán értem az egészet, Kovács Ágit is meghurcolták, mondva csinált ürüggyel, egy kis rugalmassággal valószinüleg rendezni lehetne a dopping vétségeket. Aki valóban megbukik a teszten, az természetesen elitélendő...
nem doppingolás hanem doppingvétség miatt kellett visszaadniuk az érmeket és ezért törölték az eredményüket. Így nyugodt vagy? és akkor még nem beszéltünk a súlyemelőkről akik megbuktak.
Mit szóltok hogy a bolgár súlyemelő válogatott egésze lépett vissza az olimpiától? Nyilván egyéni akciókban szúrták vénásan a cuccost!
Azt szeretem, hogy mindenki úgy tudja a tutit. Igen, valóban nem kicsi az esélye annak, hogy Fazekas meg Annus doppingolt, de:
1. Ezt igazából soha nem bizonyították be egyértelműen.
2. Tény az is, hogy a legtöbb sportágban az élversenyzők egyszerűen nem lehetnek eredményesek dopping nélkül. Úgyhogy legalább olyan gyanús az összes többi kalapács- meg diszkoszvető olimpikon is (többek között).
Sajnos ez már egy több évtizedes harc a sportolók és a doppingellenőrök között. Van, aki megbukik, van, aki nem. Úgyhogy semmiképpen sem Fazekason meg Annuson verném el a port. A kérdés inkább az, hogy szükség van-e egyáltalán ebben a formában versenysportra, olimpiára. Persze, tudom, ez már egy másik topik témája.
Winkler János, a cég vezérigazgatója szerint a MOB-nak nem jogászkodni kellett volna. – Hogy lehet ilyen példaképet állítani az ifjúság elé? – kérdezi a cég főnöke. – Vegyen részt bármilyen versenyen, de az olimpián, amelynek jelszavaiban az erkölcs és tisztesség szerepel?! Nagyra értékelem dr. Kamuti Jenő MOB főtitkár szavait, aki nem tartja szerencsésnek Fazekas szereplését.
Winkler miért nem karja kitiltatni az USA delegációt, akikről köztudott hogy központi ellátmányjként szedték évekig a koxot, amit direkt sportteljesítmény fokozásra fejlesztettek ki?
Nos Winkler úr?
És mi legyen azzal a telefonszolgáltatóval akinek az eszközeivel bűncselekményeket követnek el?
Szerintem nem kell ennyire hevesen, ráadásul a helyedben én vissza is olvasnék. Akkor talán nem egy-egy mondatrészt ragadnál ki a hozzászólásokból és értenéd azokat.
A világ nem fekete-fehér. Véleményem szerint egy bizonyos szint felett mindenki doppingol, de legalábbis kipróbál tiltott készítményeket is.
"Fazekassal elvetette a sulykot a MOB 2008.07.26. 11:30
Szégyenteljes athéni doppingvétsége ellenére újra indulhat az olimpián Fazekas Róbert. A diszkoszvető az utolsó pillanatban, kedden dobta meg a pekingi kiküldetési szintet. Kínos helyzetbe hozva ezzel a MOB döntéshozóit.
Csak egy mondat a cikkből:
Mellesleg két éve – magyar kezdeményezésre – született döntés arról, hogy az olimpián doppingvétségen ért sportoló soha többet ne indulhasson a játékokon. Ez csak Pekingtől érvényes, visszamenő hatálya nincs és nem is lehet. "
Tehát akit eddig értek doppingvétségen, az ezután is indulhat, csak az nem, aki ezután bukik le?
Fazekas csak egyet tehetne, ha van benne tisztesség: már most önként visszalépne, hogy ne hozza újra szégyenbe a hazáját. Hisz egyértelmű a MOB erkölcsi megítélése, őt csak a jog fura hatálya védi, semmi más. Ha jelent számára valamit, s nem csak a megszerezhető milliók lebegnek a szeme előtt.
....."szégyent hozott az ország sportolóinak hírnevére".....
Mivel is?
......."köcsög. hüye a mob, hogy kiengedte"........
Bár a minősítés alpári, de a tartalmával egyetértek. Ugyanakkor az indokaival már nem. A MOB azzal hibázott, de nagyon, hogy nem állt ki a sportolók mellett még Athénban.
Rettenetes lehet pisilni úgy, hogy nézik az ember farkát!!!! Talán nincs is ennél megalázóbb helyzet a világon. Az érzékeny férfilélek elzárja a záróizmokat, ó jaj!
Vajon a többiek hogyan élték túl, hogy nekik mégis sikerült kipréselni egy kis vizeletet?
Van fogalmatok egy nőgyógyászati vizsbálatról?
Szülésem előtt a klinikán épp gyakorlat volt, és el kellett viselnem, hogy 15 ember közvetlen közelről bekukkantson a lyukon, miközben lábaim az égnek meredtek...Valahogy túléltem, mint a szülés körüli nem kevés hasonló procedúrát, mint sok százmillió nőtársam.
........."azért nem húgyozott, mert nem akart"........
Ezt mivel támasztod alá? Mire alapozod?
......."az annus meg a legjobb haverja.
szabályosan megszökött a pótellenőrzés elől"........
Hányadik pótellenőrzés alól? Már mondtam: a szabályzat szerint kettőt volt köteles adni. Annus négyet adott. Akkor milyen pótellenőrzés elől szökött meg?
......."ha elég fontos lett volna neki a tisztaságát bizonyítania, maradt volna még fél napot"......
Aha! Maradt is. Kettő helyett négyet adott. Ennyi nem elég a bizonyításhoz?
....."Ám Fazekas esete után felmerült a gyanú, hátha ő is csalt, ezért kértek tőle még egyet".....
Alább már felvetettem az ártatlanság vélelmét. Ebben az esetben ez hol volt? Gyanú alapján ítéletet hozni?
Hátha ő is csalt? Ennyi elég hozzá: hátha..... Ezen az alapon mindenkit meg kellene vizsgálni. Hátha mindenki csalt.
......"ha tiszta vagyok, megtagadom? Mindegy, hogy hányadszor kérik, ezen nem múlhat"......
Most képzeld el, hogy az APEH már négyszer megvizsgált téged, mindent rendben talált, aztán csak azért meg akar ötödször is megvizsgálni, mert más vonatkozásában gyanúja támadt.
Én is megtagadtam volna ötödszörre. Még akkor is, ha tiszta vagyok. Mert ez már zaklatás.
....."Márpedig ha nem adott mintát, akkor valószínűleg nem volt tiszta, ha meg mégis negatívat tudott adni először, akkor valószínűleg csalt is"......
Szépen levezetted. Most kérlek szépen, képzeld el, ha téged hasonló módszerrel meghurcolna a rendőrség.....
Mindenesetre az azért nagyon feltűnő, hogy következetesen te is elhallhatod, hogy Annus az ötödik mintaadást tagadta meg. Már említettem, hogy a szabályzat kettő - azaz kettő - mintaadást írt elő. Annus négyet - érted: négyet - adott.