Keresés

Részletes keresés

one-i-is-burning-too Creative Commons License 2009.04.23 0 0 514
Én is elég szkeptikus voltam, aztán kipróbáltam, és bevált. Ez a 900 forint olyan ár, hogy lényegében bárki kipróbálhatja, nem fog ettől csődbe menni. Én is azért vettem rá magam, mert a hagyományos gyógyszerek már nem hozták azt a hatást, amit kellett volna. Tehát azt javaslom, hogy próbáld ki te is, ha beválik nyertél, ha nem, akkor se vesztesz vele sokat.
Előzmény: astronom (513)
astronom Creative Commons License 2009.04.23 0 0 513
ha valahogy kiderül, hogy ezek a hp-s készítmények használnak,

Igen , kb. itt tartunk :O))
Előzmény: forgszam (512)
forgszam Creative Commons License 2009.04.23 0 0 512
hát valszeg kétszer ennyibe..
én biztosan azért vagyok ennyire bizakodó ezzel, mert nekem régen mindig rengeteg gyógyszert kellett bevennem, bármi bajom volt antibiotikumot írtak fel az orvosok.. aztán mostanában ez már kiegészült bélflóra regeneráló normaflore nevű készítménnyel, nameg persze a régen szedett gyógyszerek (semicilin és társai) már nem működnek...
ha valahogy kiderül, hogy ezek a hp-s készítmények használnak, az előttem kb új perspektívákat fog nyitni... meg még egy csomó ember előtt....
Előzmény: astronom (510)
pint Creative Commons License 2009.04.23 0 0 511
900ft desztillált vízért, absz alkoholért vagy szőlőcukorért elég borsos ár
Előzmény: forgszam (509)
astronom Creative Commons License 2009.04.23 0 0 510
Szerinted mennyibe kerülne a coryzalia, ha a törzskönyvezéséhez a hatásosságát ugyanolyan klinikai hatásvizsgálatokkal kellett volna igazolni, mint ahogy azt a gyógyszerek esetében megköveteli a törvény?
Előzmény: forgszam (509)
forgszam Creative Commons License 2009.04.23 0 0 509
én úgy tudom, hogy ezek a gyógyszerek olcsóbbak mint a "rendes" hagyományos gyógyszerek. Pl. van ez a coryzalia, az 900-960 HUF. jó náthára, orrdugulásra, felső légúti hurutra, na ha egy ilyennel elmegyek dokihoz, és antibiotikumot ír fel, meg mondjuk még köptetőt, tuti otthagyok vagy 3e HUF-ot... :(
Előzmény: astronom (508)
astronom Creative Commons License 2009.04.23 0 0 508
mi az hogy hatalmas pénzeket akasztanak le a hívőkről?

Az, hogy én még sehol nem láttam, hogy ingyen osztogatnák ezeket a vackokat.
Előzmény: forgszam (504)
pint Creative Commons License 2009.04.23 0 0 507
értem én, csak nem sok öröm ilyet kapargatni. :) kéne egy minimum szinvonal.
Előzmény: Rorimack (501)
forgszam Creative Commons License 2009.04.23 0 0 506
na jó, legalább sikerült mosolyt csalnom pár ember szájára az iménti kis bénázásommal........:D

http://www.organon2001.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=376&Itemid=449
forgszam Creative Commons License 2009.04.23 0 0 505
csak a link maradt le..

forgszam Creative Commons License 2009.04.23 0 0 504
a világért sem szeretném itten borzolni a kedélyeket, de találtam egy cikket, egészen érdekesnek tűnik nekem.. mi az hogy hatalmas pénzeket akasztanak le a hívőkről?... ez nem a katolikus egyház, itt nincsenek "homeopata-hívők"...
Abulafia Creative Commons License 2009.04.23 0 0 503
Nem.
Nincs mit.

A.
Előzmény: Törölt nick (499)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 502
Nem, patkány. :P

Lényegében 100%-os, egy időben született klónok, ugyanolyan körülmények között fölnevelve. Nincs egyedi különbség.
Előzmény: Törölt nick (496)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 501
Ezért mondtam a megkapargatást.
Előzmény: pint (497)
astronom Creative Commons License 2009.04.23 0 0 500
Nincs ezzel semmi gond, a homeovackok ugyanúgy hatásosak lehetnek, mint Bözsi néni ráolvasása, vagy a húsvéti szentelt víz.
Az, hogy vannak, akik erről azt állítják, hogy bármi köze van a tudományhoz, illetve, hogy ezzel súlyos pénzeket akasztanak le a hívőkról, az már sokkal durvább.
Az, hogy Magyarországon a gyógyszertörvény kimondja, hogy ezt minden további nélkül megtehetik, na az a legdurvább.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 499
Ez pontosan engem támaszt alá. Kösz!
Előzmény: Abulafia (498)
Abulafia Creative Commons License 2009.04.23 0 0 498
"olyan kísérletet még ski sem tervezett (v legalábbis nem tudni róla), és nem kivitelezett, ami megfelelne mind a homeo mind a tudomány követelményeinek."

Homeopatikusoknak megfontolandó:
"Nem azért próbáljuk tudományos oldalról megközelíteni a jelenségeket, mert tudósok vagyunk, vagy mert ragaszkodni szeretnénk a tudományos magyarázatokhoz, hanem mert a legtöbbször ez a legcélravezetőbb, metodikailag legjobban kidolgozható módszer, hogy eljussunk a megoldáshoz."

forrás: Jamie Hyneman a Mythbustersből
http://index.hu/tudomany/2009/04/23/olomleggomb_es_becsapott_ujjlenyomat-olvaso/

A.
Előzmény: Törölt nick (473)
pint Creative Commons License 2009.04.23 0 0 497
"Ideális esetben ott van a két adatsor: ennyi betegség, járvány volt, ezzel lett kezelve. "

igen, ezzel lehetett volna vitatkozni, hiszen ugye kevés, mert a kontrollcsoport nem megfelelő (történhetett valami független dolog, amitől csökkent a betegségszám).

na de a cikkben még ennyi sincs állítva, csak annyi, hogy adják, és közben örülnek. ezzel még vitatkozni se lehet, mert nincs semmilyen állítás. vagy az az állítás, hogy ha adsz a halaknak homeopátiás szert, akkor jól fogod magad érezni, és kapsz halászlét? és ezt a cikket van, aki komolyan vette? komoly baj van az iskolarendszerünkkel/társadalmunkkal.
Előzmény: Rorimack (494)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 496
Szalmabábu.
Előzmény: Rorimack (491)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 495
"ezt nem értem, adnál példát?"

Egy új módszer esetében egy természettudós tesztel - megpróbál kizárni minden hibalehetőséget, köztük saját magát is.

Egy orvos, állatorvos, örül hogy egy újabb hasznos trükkel bővítette eszköztárát, és neki ennyi elég is.

(Persze most sarkítottam.)
Előzmény: forgszam (492)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 494
Azt, hogy látszólag egy egész halgazdaságra engedték rá a homeopata gyógymódot.

Az állítás: "hogyan sikerült az állandóan fellépő, komoly gazdasági kárt okozó betegségeket elkerülni pusztán homeopátiás kezelésekkel"

Ideális esetben ott van a két adatsor: ennyi betegség, járvány volt, ezzel lett kezelve. Ezek után jött a homeo, ennyi betegség, járvány maradt.

A kulcsmondat viszont szerintem ez:

"A házigazdánk magával-ragadó egyénisége annyira lekötötte a hallgatóságot,"

"Feltétlen meg kell emlékezni még a páratlan tejfölös busáról, és a halászléről is, amit a környék legjobb szakácsai készítettek számunkra."

Egy szimpatikus előadó, egy jó ebéd mg a legmakacsabb szkeptikus szívét (és agyát) is meglágyíthatja ;)
Előzmény: pint (477)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 493
"ha azt állítanák, hogy szimpatikus, azzal se nagyon."

Ezt speciel állítják: similis similibus curentur. :p

Előzmény: pint (476)
forgszam Creative Commons License 2009.04.23 0 0 492
tehát nem minősül kísérletnek. azaz nem is volt annak szánva.
szerintem a "ha egyből idejött volna" felkiáltás két orvos között is megtörténhet, ez személy- és egófüggő dolog...

Így lesz a "nekem működni látszikból" a "módszer működik".

ezt nem értem, adnál példát?
Előzmény: Rorimack (489)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 491
Pont, hogy állatkísérletet lehetne csinálni.
Előzmény: Törölt nick (473)
pint Creative Commons License 2009.04.23 0 0 490
topik címe micsoda is?
Előzmény: Törölt nick (488)
Rorimack Creative Commons License 2009.04.23 0 0 489
Állatkisérletek nincsenek, állatokon alkalmazott homeopátia van.

Ami két dolog miatt érdekes: egyrészt, mert sokszor kiegészítő kezelésként adják (és így működik is), másrészt mert sokszor már csak a sokadik sikertelen állatorvosi próbálkozás után jut az állat homeopata orvoshoz - és ilyenkor mindig ott van a "ha egyből ide jött volna...".

Az orvosi, állatorvosi szakma (szerintem) szigorúan olyan, hogy gimnáziumi, felvételi szinten természettudományos alapokról indul, azután ezektől folyamatosan távolodik. Így lesz a "nekem működni látszikból" a "módszer működik".

Ami az esetek többségében nagyon hasznos. Néha nem annyira.
Előzmény: forgszam (472)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 488
Szükségtelen: legalább évente nekiáll ilyet játzsani vmelyik banda, mi meg most már unjuk v röhögünk rajta (ha pl egy ostoba provokátor a saját frusztrációján kiborul :-))))
Na, odaát megtalálsz ;-)
Előzmény: one-i-is-burning-too (486)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2009.04.23 0 0 487
.

(jelmagyarázat: az első sorban egy pont van)
one-i-is-burning-too Creative Commons License 2009.04.23 0 0 486
Najó, nyugi legyen, vegyetek be egy homeopátiás nyugtatót:D
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 485
Arg ad hom.... micsoda színvonal....
Előzmény: pint (482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!