Ha ugyanazon a pályán, ugyanazzal a lóval az egyik öttusázó 800 pont körül megy, a másik 1100-at/vagy 1000-et (mindegy), akkor -úgy vélem- csak maga az öttusázó a változó faktor. /Nem a pálya, nem a ló/
Elfogadom, azzal a kiegészítéssel, hogy számítsd be a lerohanás gólokat is. /Nem rendezett védelem elleni gólok/. Így sajnos, már nem olyan szép a kép.
"szerinted bárki győzelemre tudna vezetni minket mondjuk a spanyol férfi válogatott ellen?"
szerintem érthető volt, persze kell hozzá némi alap, hogy megértsd... mondjuk 8 általános. tudom, most jön, hogy a világ 27. legnagyobb cégének vagy a vezérigazgatója, meg satöbbi.
'...az oroszoktól 2 góllal kikapni mostanában nem szégyen'
Bár az igazság kedvéért tegyük hozzá hogy a második félidő 90%-ban az oroszok stabilan 4-5 góllal vezettek, ami azért nem hangzik olyan jól mint a két gól. A végén annyi lett, de magunkat csapnánk be ha elhinnénk hogy két gól különbség volt csak a két csapat között...
ó, dehogyisnem kiderült. mintahogy Móniról is kiderült az első 16 percben, hogy egy nagy nulla lesz ma... amit igazából válaszolni kéne az ilyen barmoknak, attól kiégne a képernyő!
Na és? Attól, hogy mindenki rossz volt, még ő is. De mint írtam, ma sem adott semmi pluszt, igaz, csak a meccs negyedrészében játszott. De az azért a meccs negyedrésze.
Ez nekem kicsit szofisztikának tűnik. Abból, hogy valaki hány gólt lőtt más meccseken egyáltalán nem prognosztizálható, hogy mennyi gólt lőtt volna egy olyan meccsen, ahol nem játszott. Minden meccs más. (
(És az első támadó megmozdulását az orosz kapus kottából olvasta, szóval túl sok jót ez nem igért, sajnos...)
Az irányítói hasznosságra ott a statisztika; emellett a szépszámban eladott labdái a gyengébb formát ugyanúgy jelezték, mint azt, hogy ő a fő foglalkoztatott ebben a brancsban. Nélküle...? Adott volna más rossz passzokat...
Akármi is lesz a bronzmeccsen, nekem messze ez volt az utóbbi világversenyek legszimpatikusabb csapata. Alkati, képességbeli hátrányukat küzdéssel pótolták, és legalább 1 magasabban jegyzett csapatot maguk mögé utasítottak úgy, hogy 2 meccset játszhattak az éremért!
Azt kaptam a csapattól az olimpián, amit vártam. Persze lehetett volna kevesebb hibával is játszani, de ez így volt emberi.
Ami a mai meccset illeti: elég volt az elején néhány kedvezőtlen ítélet, és ez megzavarta a csapatot, az összeszedett hátrányt meg már nem tudtuk ledolgozni. Amennyit kaptunk kedden az uktánoktól, azt most kamatostul visszavették a lengyelek, de az oroszoktól 2 góllal kikapni mostanában nem szégyen. Sztem a norvégokat biztosabban verik, akárcsak a vébén.
"a lassú orosz fal kényszerűen összezárt az irányító előtt."
Az orosz taktika az első perctől a szélek feladására rendezkedett be-a kapusra bizva az esetleges szélső ziccerek védését. A második félidőben ez még markánsabban kirajzolódott. Gyors kontrahúzás esetén azonban a kettes védők hibázásra kényszerítése, esetenként egyensúlyi helyzetből/védelem tengelyéből történő kibillentése is sikeres volt. Az ebből adódó lehetőségeink -betörések a kettes vonalába egy-egy elleni játékkal, -kontrahúzásból szélsőknek letett labdák kihasználatlanul maradtak elsősorban az orosz belső hármasok feletti átlövések erőltetésével/eleve esélytelen volt/, és a szélsőink meg nem játszásával.
Plusz az orosz kapus kiváló védései-átlövőink lövéseit szinte "olvasta". Egyrészt felkészült lövőinkből, másrészt a belső orosz hármasok olyan lövőfolyosóba kényszeritették átlövéseink túlnyomó részét, aminek következtében a kapusnak csak ezt a lövőhelyet kellett hárítania.
A lejátszott meccseken nem hiszem, hogy lefelé kilógott volna a csapattól. A Korea ellenit emeled ki, amelyen mindenki úgy összességében rossz volt. Ezen lovagolsz.
Nem tudom, nekem úgy tűnt hogy az orosz fal kifejezetten gyorsan reagált mindenre (ezért nem is kaptak sok gólt betörésből) mi viszont mintha lassított menetben passzolgattunk volna :-(