Ne riogass ötödik gyerekkel, elég volt. :-D Sajnálom, mert tényleg csak órák kérdése, úgy néz ki. 40-50 percenként kontrakció már 24 órája, átlagosan egy percig tartanak. Tegnap egy ujjnyira voltam nyitva, ma nem tudom hol tarthatok.
puppi: Jó, hogy más is jár hasonló cipőben :) Köszi :)
nemlajos: Eszerint a nő szerint még most is elvárás lenne a havi fél kiló. Ezzel nem igazán értek egyet.
Allia: na pont azért zavart a megjegyzése, mert nem ismeri a gyereket. Idejött és csak arról beszélt, hogy miket hogy egyen, mit-mikor ehet, ennyit hízzon. A gyerekre meg szinte rá se nézett. Ilyet szól: "látom milyen szépen ül. fel is húzza magát állásba?" nem egész két perccel előtte a gyerek még mellette állt :S
pacsuli: ezt köszi, nem is tudtam. A hazajöveteli súlyát duplázta. pszichothriller :DDD
csibe: Köszi :) babaszobán szoktam nézni a görbét, és ott ugyan az alján, de még a normál görbén belül van.
öööö.... Liliana siman duplazott, 4 hos korara 7400 gramm, nem meselem el milyen cipelni egesz nap... :)))) szoval oruljetek a pici babaknak amig lehet :)))
na ezt találtam a szoptatás c. könyvben a hízásról: "egy egészséges kisbaba az első három-négy hónapban hetente átlag 115-220 grammot hízik, a negyediktől a hatodik hóig 85-140 grammot, a második fél évben 45-85 grammot. a gyúgyarapodást nem a születési súlyhooz képest számolják, hanem a gyerekágyas hét alatti legalacsonyabb sólyhoz képest. ha orvosa a lassú súlygyarapodás miatt hozzátáplálást vagy elválasztást javasol, kérdezze meg a súlgyarapodás, a hossznövekedésés a fejkörfogat pontos értékeit, valamint érdeklődjön a baba egészségi állapota és fejlettsége iránt, ezeket a tényezőket ugyanis együttesen kell megítélni. arra is érdmes gondolni, hogy a jelenlegi súlygörbék alapját mesterségesen táplált kisbabák adatai képezik."
allia: a szülésindító tippek közé is írd majd be alkalomadtán légyszi a pszichothriller nézést a honlapra, nekünk már kétszer bejött :))
Egyáltalán, ez a havi fél kg mettől meddig érvényes szerinte? Csak mert pl. Döme decembertől júniusig 60dkg-ot hízott... Tehát 9 hós korától 16 hósig! Hja, összesen. 9kg-ról 9.60-ra... És senki nem esett kétségbe.
Fantaghiro, Nemlajossal értek egyet. Az új védőnő még nem ismeri Nellit, te és a gyerekorvos viszont igen, nem kell megtömni, és nem kötelező havonta fél kilót hízni, ha közben minden más téren egészségesen fejlődik.
Szerintem ne aggódd túl a dolgot, ha a gyereked jó kedélyű, nem aluszékony, nem ül egész nap a sarokban (az orvosra hallgass, a védőnőnek meg bólogass nagyokat).
Én lányom 9 hósan duplázta meg a súlyát (3320-al született). Neki volt, hogy stagnált, sőt fogyott is. Jártunk a kórházba kivizsgálásra, de a főorvosnő azt mondta, a hízás témára térjünk vissza akkor, amikor már nem lesz ekkora kánikula, akkor megindult neki, de még sosem hízta meg az "előírt" mértéket. Lilla nem túl jó evő, nálunk sosem fogyott el egy teljes üveg bébiétel. És most 3,5 évesen sem eszik túl sokat. Tápszert próbáltuk, nem fogadta el.
A védőnő most a második gyereknél is próbál paráztatni, hogy nem hízik eleget (3860-al született, most majdnem 3 hósan 5660 -a nagyobb fél évesen volt ekkora), de leszarom, mert a lány majd kicsattan az egészségtől.
ööö... én csak remélni tudom, hogy Bercel nem fogja majd megduplázni a súlyát... szerintem minél nagyobb egy baba, annál nagyobb képtelenség a duplázás. A védőnőcsere Nálad meg teljes pech, sajnálom, ez a nő egy idióta. Szerintem ne adj neki semmit, csak azért, hogy hízzon, bakker, nem hizlalási malac a gyerek!:o