Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Daty Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3480
DSZ!

Mit jelent az, hogy nem volt jó Lineára?

Széles utat!

Daty
Előzmény: DSz (3468)
meszizs Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3479
Üdv!
Valóban nagyon kevés város volt benne, talán 50km, de nem csúcsforgalomban, bár nálunk Nagykanizsán általában nincs várakozás, barátságosan lehet közlekedni.
A "6". sebességet/ürest/természetesen használtam.
A fordulatszámmérőm ritkán lépte túl a 2300-at, általában ez alatt volt a pörgetés.
Azonkívűl magam és mások becsapása érdekében ezt az 566 km-t szigorúan úgy gurítottam, hogy a pillanatnyi fogyimérő volt a leghangsúlyosabb helyen nálam.
Egyébbként, ha a szülőkhöz megyünk, akkor ezt a fogyasztást, csak tréleren lehet produkálni, mert, azért a zalai dombság növeli a fogyasztást, igaz hazafelé meg ott van a 6.sebesség, de ezt a fogyasztást nem kell mérvadónak venni, ez egy igazi városon kívűli öregpapás stílus volt.
Nekem is jobban tetszett, amikor a komputer megbolondult, amikor 130 fölé tettem a mutatót, de, ha ott hagyom, akkor nem lett volna ilyen jó a fogyim.
Látványosakat nem gyorsitottam és még a PF126-osnak is engedtem, hogy megelőzzön.
Most teli a tank, aztán majd meglátjuk, hogy a következő mérés mit fog hozni.
Addig is legjobbakat mindenkinek. Mészi
Előzmény: conan77 (3474)
Daty Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3478
Ma én is gurultam már végre egy rövidet!:-)

Még csak most tettem bele az akkut, a -25 nem használt volna neki!:-(

Isteni érzés volt!

Te hogy-hogy még csak 5 éve nyomod?

Én 33 éve motorozok, és remélem még 2x ennyi ideig fogok is!:-)

Széles utat!

Daty
Előzmény: meszizs (3465)
Daty Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3477
Szia!

Miylen méretű alufelnin van a 205-ös gummered?

?Jx?" és ?ET?

SZéles utat!

Daty

Ui: Elfér bőven, nem ér bele a sárvédőbe 5 személlyel, és kanyarodáskor sem?
Előzmény: kiskabo (3464)
Daty Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3476
Szia Beri!

Nem is azért tennék rá szélesebbet, hogy jobb legyen, hanem azért, hogy SZEBB legyen!:-)

Egyébként valaki el tudná mondani érthetően, hogy miért is jobb téliben a keskenyebb?

Széles utat!

Daty
Előzmény: berigazek2 (3461)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3475

meszi!

Mit akarsz,EZ nagyon jó egy 120 LE Tjet-től!!

Előzmény: meszizs (3473)
conan77 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3474

Gratula a fogyasztáshoz!

Ebben nem sok város van ugye? :)) max 1-2%

Nem hittem volna hogy vegyesben 6-nál megáll, tojás volt a lábad alatt és "6.sebesség" :DD

városban az enyém sima benzines 7,8 lityi, de nem váltok el csak 2500 nál.

Múlt héten tettem egy 190 km-es országutat akkor 6,5 volt 100-110 körül mentem.

biztos kemény a lábam, ezen még kell gyakorolnom :)))

halii

Előzmény: meszizs (3473)
meszizs Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3473
Elkészültem!

T-Jet komputert fényképeztem, még mielőtt valaki azt mondaná, hogy M-Jet.
A komputer szerint 6L/100km az átlag 566km-re.
A tankolás szerint, ami szerintem pontosabb: 36,3L 566km, ami kiszámítva 6,41L/100km.
Melléklem a képet.
Azért azt megjegyzem, hogy nagyon finoman bánok vele, bár a mai úton rámjelzett a komputer, mert egy helyen 130 fölé mentem, egyébbként 80-100 közt gurítottam és a hosszabb utat választottam azért, mert a 320km-ből kb.250km sík egyenes út volt.
Aztán a többi km az vegyes használat volt.
Mészi
Előzmény: berigazek2 (3472)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3472
OK,menj csak intézd a dolgaidat!
Előzmény: meszizs (3471)
meszizs Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3471
Köszönöm az infókat!

Most érkeztem haza, fogok képet csinálni a komputeremről.
Barátságos vezetés mellé társult a barátságos fogyasztás.
Elmegyek teletankolom, aztán beoltatom a kutyámat és elkészítem a fotókat, aztán az adatok ismeretében újra jelentkezek.

A kocsit meg szerintem a jövő héten begurítom a szervízbe.

Mészi
Előzmény: berigazek2 (3470)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3470

Most jöttem a szervizből,eddig úgy néz ki,hogy nem volt hazáig 25 km-en keresztül semmiféle hang hátulról,azaz gumi nyöszörgő hang:) (annyit csináltak csak,hogy bezsírozták a gumi alkatrészeket)

meszizs!

Rákérdeztema te problámádra is és azt a választ kaptam,hogy sajna muszálj lesz bevinned minél hamarabb,mert azt csak géppel tudják ,,kiütni" a villogást (mikor kiadták az autódat a szerviznek ki kellett volna ütnie,azaz meg kellett volna csinálni az úgynevezett ,,0" szervizelést...)

A blue&me valószinűen ezért nem jó és nem látod a menüben a ,,PAIRING" menüt ahol el kell kezdeni a párositást...

Hiszen,ha megnyomod a ,,MAIN" gombot meg kell jelenjen egy menüpont és utána a fel-le gombokkal,amelyek  a kormány jobb oldalán vannak ki kell keresned a PAIR

ING menüpontot...és tovább,ahogy elmagyaráztam...:)

DSz Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3469

meszizs!

"Téli gummám még nincs, illetve van, de az az Opel-é, de az idei télre beszerzem, azok 15-ösek lesznek, bár már megfordult a fejemben a 14-es is."

A 14-est szereintem gondolati szinten is felejtsd el! Elég nagy rá az esély, hogy a féktől nem férne el, vagy ha el is férne, akkor elég bután nézne ki az autó a 175/75R14-es -ha létezik egyáltalán ilyen méret, vagy 185/70R14-es gumival.

Előzmény: meszizs (3450)
DSz Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3468

berigazek2!

Gyári engem is érdekelne, de én olyannal még nem találkoztam használtban.

Valamelyik nap láttam Grande Punto gyári 16"-os kerekeket (sokküllős) 75%-os gumikkal, de az meg sajnos nem jó a Lineára - meg egyébként sem volt valami jó árban - 135000 Ft.

Előzmény: berigazek2 (3453)
CsacsaS Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3466

Melyek alapján nem történt semmi, ezért gondoljuk, hogy a rendszerben van a hiba.

Ajánlom figyelmedbe, hogy a Grande totyikon keress vissza VChris kálváriájára az új Nokia vs. B&M sztorival kapcsolatban. ;) Ha jól emlékszem tavaj nyáron/ősszel kezdődött egy új telefon vásárlással...

Nem keveset szívott vele ő sem, és a végén csak kiderült hogy a Nokia nem volt kompatibilis a B&M-vel. Ahogy megjött az első frissítés a Nokiához (fél év késéssel) rögtön jó lett a B&M is. Szegény ember már el akarta adni a telót :DD

De az a lényeg, hogy most már rendesen kommunikál a B&M-vel...igaz, hogy annyi bug maradt benne, hogy ha az autóból kezdeményez hívást akkor a hívószám kijelzés nem üzemel....mármint a hívott fél nem látja az ő számát :)))

Előzmény: meszizs (3465)
meszizs Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3465
Jó reggelt!

Telefonon keresztüli beszélgetés keretében megpróbáltuk a Blue-t indítani, de nem jött össze.
Igaz megjegyzem a Fiat honlapon szereplő kompatible telefonok közt a miénk nem szerepel. Vodafone 715 és Sony Erccson Z310i.
Lényeg, hogy a telcsin beállítottam kapcsolatként a bluettooth-ot és utánna gyujtás az autón.
Innét kaptam egy másik telefonon keresztül az instrukciókat.
Melyek alapján nem történt semmi, ezért gondoljuk, hogy a rendszerben van a hiba.
Hiába nyomom a kormányon a multis gombokat, ö csak a zenét hajlandó vezérelni.
A microsoft és a telelefon jelet hiába nyomom, a kijelzőn semmi nem változik.
Elképzelhető, hogy amiért villog a km jelzőm azért ez a rendszer sem müxik.
Ezért lesz valamikor a servicébe elvíve.
Egyenlőre ennyi, most elgurítok Pécsre, mert úgy tűnik, hogy elkészültek a GoldWing-om króm kiegészítői és lassan itt a motoros szezon kezdete és addigra szeretném, ha már egyben lenne a "Nagy vas".
Szép napot mindenkinek Mészi
Előzmény: kiskabo (3463)
kiskabo Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3464
Csa Daty!

Az enyémen 205-s van. Nyári és alufelnis. Nem volt vele gondom. Szerintem jól tapad, nagyon oda teszi magát. És jól is mutat. A vas felnis kisebb az van fenn télen. De az nekem nem tetszik. A többi a te pénztárcád és a lehetőségeid fügvénye. Mert a 205-s és alu az húzos árban van. Ugy is te döntesz.
Kiskabo
Előzmény: Daty (3459)
kiskabo Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3463
Szia Beri!

Mi a helyzet a Mészivel? nem tudtatok beszélni? Mivan aBlu-val? Miért nem mükszik neki?

Vagy tényleg hibás, hogy nem tudtál segíteni.
Kiskabo
Előzmény: berigazek2 (3461)
kiskabo Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3462
Szia Mészi!

Ha csak úgy nyomkodod akkor nem is történik semmi. Előbb párosítani kel a telefont és a Blue&me-t. Ez egy kicsit hosszabb folyamat most nem is tudom igy fejből leírni, de ha kell lefogom neked írni azt hogy mit csinálj.(És a Beri nem tudott segíteni?). Mert beszéltem vele és azt mondta hogy várja a hívásod és elmondja mit csinálj. Ő ebben nagy zsonglőr. De én is segítek ha kell.
Kiskabo
Előzmény: meszizs (3454)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3461

Daty!

Téli gumi Lineára:185/65/15

Nyári gumi Lineára:195/55/16

Szakértök mondták ezt...és attól,hogy szélesebb gumit teszel rá,nem lesz jobb...:(

Előzmény: Daty (3459)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3460

...szevasz TE ,,elveszett" ember...:)))

Neki nem ezzel van gondja...:(((

Előzmény: atoms (3458)
Daty Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3459
Hű, de hamar lefeküdtetek!:-)

Alufelni, téligumi stb...

Először azt terveztem, hogy veszek egy 6,5x16-os alufelnit, arra egy 205/55x16-os nyári gumi garnitúrát, ha már széles, legyen a maximális amit elbír!:-)

(Nekem most 6x16 os alufelnik, 195/55x16-os gumik vannak rajta.)

Erre pedig ami most rajta van, télre veszek 195/55x16 os téli gumikat.

17"-osat végképp nem akarok a komfort miatt, pattogott az Albim eleget a peres gumi miatt!:-)

De mindez elég sokba kerülne.

Most azon gondolkodok, hogy ezt így hagyom nyárinak, ahogy van, télinek meg veszek 6x15-ös alufelniket, és arra a 195x15-ös téligumikat.

Ez újból 17.000 x4 Ft-ból kijönne, mármint a felni.

Plusz a gumik.

Viszont használtakból is van bőven választék, szebbnl szebbek, és azt max 40ért ideadnák a 4-et, sőt némelyik garnitúra már 30-ért hozható.

De ha lemezfelnit veszek, azt használtan már 20-ért is adnak 4 darabot.(Az új 8.500 Ft/db.)

Szóval ezen hezitálok, hogy 15 vagy 16 colos, alu vagy lemez.:-D

Az a baj, hogy a 16-osak általában már 6,5" szélesek, bár ez még elfér szerintem.
ha a 6,5x17 elfér, akkor el kell férjen a 6,5x16 is nem?
(6,5x16" haszált aluban 50.000 újban 4x21.000 F

Mi a véleményetek?

Tessék adott a téma!:-)

Széles utat!

Daty
atoms Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3458
Meszizs,

nekem másodjára sikerült összekapcsolni. Ha jól emléxem:
1. bekapcsolod a telon a bluetooth-t
2. windows gomb, elmondja a dolgát...aztán a végén mondja or say Help
3. bemondod: HELP
4. megint elmondja a lehetőségeket
5 bemondod: szettingsz
6 asszem ismét alpontok
7. bemondod paaring (angolosan pering)
8 kiirja a kijelzőre a 4 jegyű kódot
9 a kódot beütöd a telcsibe
10 remélhetőleg a kapcsolat létre jön . :)
Ezután megkérdi akarod e a telszámokat másolni ha igen yes(telefon) gomb, de nem kötelező

Ha mégse műkszik hétvégén akarom a másik telót felismertetni, majd megbeszéljük.
Előzmény: meszizs (3450)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3457
Jó éjt neked és  mindenkinek:)))
Előzmény: meszizs (3456)
meszizs Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3456
Köszi és jó éjt mindenkinek.
Mészi
Előzmény: berigazek2 (3455)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3455
...ez csak természetes meszizs...:)))!!!
Előzmény: meszizs (3454)
meszizs Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3454
A barátomnak Opel Corsája van ez az új Puntó formájú kasznis. Neki is ugyanez a nyöszörgős hang jött elő. Már mindent lebontott, szétszedett, de semmit sem talált, aztán irány a szervíz.Itt közel 50km-t próbautaztak aztán semmi, ök is szétszedtek mindent, de semmit sem találtak. Most ott tart, hogy ez a hang kb.3 hétig nincs aztán újra előjön és ismételten magától megszűnik. Teljesen ki van akadva a barátom, de nem tud mit tenni. A zaj meg csak jön hátúlról.
Kérlek, ha a szervízzel végzel, irjad meg, hogy mi volt a hibád oka.
Valamint, ha van időd a szervízben akkor légyszi tegyed fel nekik a kérdést az én autóm hibáiról is: Villogó km számláló, nem működik a kormányról vezérelhető Blue&Me, legalább is hiába nyomom a telefon jelet vagy a Windows jelet, a kijelzőre nem ír ki semmit sem.
Ezeket csak azért kérdezem, ha a szervízbe viszem az autót, akkor már legyen egy kis előképzésem.
Köszi Mészi
Előzmény: berigazek2 (3451)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3453
Ha valaki meg akar szabadulni a 16"-os eredeti sok küllősétől szóljon,mert kell nekem:)))!!!
Előzmény: DSz (3452)
DSz Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3452

conan77!

Szépek ezek a felnik!

Apósom Megane II Limusinján volt ilyen 16"-ban. Akkor beleszerettem én is és terveztem ilyet a Lineára szintén 16"-ost, de amikor kikértem a fórumosok véleményét, leszavaztak, mondván, hogy a sokküllős áll jól a Lineán.

Aztán ezért is, meg költséghatékonyságból 15"-os alu lett és sűrűküllős. Na ezeket kellene majd feldobni nemsokára.

Előzmény: conan77 (3449)
berigazek2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3451

Na üdv mindenkinek!

Kell téma nektek?...:)))

Holnap viszem szervizbe a Linusomat,mert nyöszörög,nyekereg tompa gumi  hangot ad bukkanóknál,gödröknél és engem nagyon idegesit,mert soha SEMMI nem nyöszörgött nálam egy autóban sem!!!!Hátul jobb oldalt hallom ezt,de már egy jó ideje és meguntam,most szabin vagyok még 2 napig!

meszizs Creative Commons License 2009.03.11 0 0 3450
Nagyon szép a guriga!
Igy 230 km megtétele után, már én is másképp gondolkodom, de hát a vásárláskor a küllemre mentem és nem a kényelemre.
Elfogadtam a felajánlott 17"-os alut, aztán már kezdem azt érezni, hogy eléggé kemény így a futómű, meg az amúgy is óvatos vezetési stílusomat még óvatosabbra kell váltanom, mert, ha beledurrantok egy kátyúba, akkor aztán vége a felnimnek.
205/45*17, nagyon peres a gumi.
Téli gummám még nincs, illetve van, de az az Opel-é, de az idei télre beszerzem, azok 15-ösek lesznek, bár már megfordult a fejemben a 14-es is.

Ami meg a mai "sűrűn írt" fórumot illeti az nekem is feltünt, mindenkinek jó a kocsija.
Kivétel az enyém: villog a kilómétermérő és nem tudom működtetni a Blue&Me funkciót, holnap kipróbálom az USB-t is. Lehet, hogy előbb viszem a szervízbe mint, ahogy elképzeltem.

Mészi
Előzmény: conan77 (3449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!