8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Szerintem is, ahogy tavaly is ők voltak a legnagyobb esélyesek, ha nem veretik meg őket a bírók a németekkel (meg nem adott gól az utolsó percben, aztán hosszabbítás stb.). A dánok is olimpiai selejtezősök. Ha a horvátok nyernek ma a norvégok ellen, itt meg a svédek, nekünk az is jó.
Csak én is többször leírtam. Sőt, tegnap is elmagyaráztam valakinek.
De, hogy lásd, mennyire jó szívem van.
Az eb az olimpia kapcsán:
Az aranyérmes egyből kvótát szerez, tehát nem kell selejteznie. Emellett selejtezési jogot szerez az a két legjobb válogatott, aki még nem szerzett a vébén. Ebben a harcban jelenleg három csapat maradt. A svédek, a norvégok és mi. Értelemszerűen, ha ebből a trióból valaki aranyérmes lesz, akkor a másik kettő selejtezős.
Ami beb*szna, az a horvát-norvég döntetlen. Mertha a bálnavadászok verik a horvátokat, akkor akár nyerhetnek is EB-t, ergo kiesnének előlünk az olimpiai kvalis sorban. De ha X, akkor az 5.helyért játszanak. Ami pedig - párgólos német siker esetén - svéd meccset is jelenthet...
Azé nézzé má kicsit utána Izland férfi kézilabda válogatottjának. Nem kutyaütők. Sőt, szerintem Athént leszámítva összeségében jobbak a helyezéseik, mint nekünk. Tavaly a vébén is előttünk végeztek.
Először is, gratulálok a srácoknak a mai gőzelemhez, nagyon kár, hogy az előző 2 meccsen nem sikerült nyerni, bár a svédek ellen csak egy nagyon picin múllott.
Nagyon remélem hogy most a németek megverik a svédeket min. 4 góllal, és akkor megmarad az esély az olimpiára!
Mármint a tavalyi vébére akartam utalni:) Velünk szemben nem volt nekik elég, hogy 5 perccel a vége előtt néggyel mentek:) A szlovének feltámadásában nem hiszek:)