Sziasztok, régóta olvasgatom a fórumot és én is leírnám a problémáimat hátha valaki belefutott hasonló hibákba. 2003 Bora 1,6 105Le comfortline BCB motorkód.
Véletlenszerűen, esetleg lendületesebb kanyarvételkor az EPC felirat és motordiagnosztikai lámpa egyszerre kigyullad(Motorstörg Werkstatt és Abgas Werkstatt. Következő indításkor csak a motordiagnosztikai, majd 2-3 indítás után az sem jön elő. Kiolvasás után legtöbbször más hibát dob,(akkumulátor, vezérműtengely jeladó(asszem) legutóbb. Régebben cserélgettünk alkatrészeket amiket hibásnak írt, de a hibák nem csökkentek, lambda értékek jók, akku jó. Előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek! Kérdésem az lenne, hogy milyen motorolajat javasoltok benzines 1.6 16V-es 105 Le-s Borába? Most 10w40 es van benne, de hallottam ,hogy az 5w30 as is jó, DE melyik a jobb ?
olyat csinál hogy pici gázra (kb fél-egy centit nyomsz a pedálon) gyorsul ugyan normálisan,de 2 msp után megtorpan és tartja azt a tempót.
Ha intenzíven gyorsitok akkor semmi,megy rendesen, de ilyenkor a turbót is hallani ,de nem "fütyül" hanem olyan mintha kifújna valahol,mint mikor egy kompresszorból kiengeded a nyomást,levegőt.
tömitetlenség miatt lenne ez a megtorpanásos dolog??
Szia!A könyv nekem is megvan.Sajnos nincs benne az 1,6 16V.Az 1,4 16V nyugodtan alapul vehető.A külömbség a lökethossz.Ill. a blokk az 1,6 nál vas öntvény.A kuplung alatti szimmering kicserélhető a váltó levételével.
sziasztok! néztem ezt az etzold könyvecskét amit említettél farkas721211 a marótinál, de a listában, hogy mihez használható, nincs feltüntetve a 77kw-os motor, csak a 74 utána meg 92... jó ez a könyv hozzá azért? mert akkor én is lerendelném! amúgy főtengelyszimeringet ki kehet cserélni csak váltó leszedéssel mint a suzukinál, vagy szét kell borítani odáig a motort? hm? jó lenne ha nem kellene szétbontani! köszike a választ! remélem jó hozzá a könyv mert nagyon kellene. így hogy nem tudom mire készüljek félek nekiállni szétszedni bármit... köszöntem! széles utat! 1.6 bcb 2002
Köszönöm, megpróbáltam a csatlakozót levenni, de nem pattant ki a helyéről, próbáltam csavarhúzóval megfeszíteni de nem lazult meg, csak a hűtővíz jött kicsit a gomba mellett :( .Van valami spec technikája a csatlakozó levételének? A pirossal jelzett volt a csavarhúzó, a zöld,amerre mozgattam, de semmi eredménye.