Keresés

Részletes keresés

MrArchy Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1804

Mi ott leszünk! Holnap kezdődik a rájátszás! :D

Mit szólnátok, ha jövő héten 2szer mennénk? Úgyis már csak ápr. végéig lehet zeg-re meni.

tommyyhoki Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1803

Szevasztok!

Megyünk holnap? Összejön a brigád?

Le kell dolgozni a Húsvéti sonkát....

Tromacsek Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1802
Roli minden jót a kislányodnak, és remélem hamarosan ismét ütközünk.
MrArchy Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1801

"Prűd" az ütője. Legalábbis ezt magyarázta tegnap :)

Nézzétek mit találtam:

http://www.aktivsport.hu/dioptri%C3%A1s-szem%C3%BCveg-p-2779.html

dioptriás is van :D

trchris Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1800
Jobbulást a kislányodnak, és siess vissza...kell oda vki a jobboldalra bekkbe! :-)

Deka tegnap nem lőtt gólt. Lösz gyásznap, vagy valami???

MrArchy Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1799

Jobbulást a kislányodnak, és kitartás!!!

Én meg többet nem megyek át a fehérekhez, csak ha nagyon muszáj. Mondjuk eddig is csak akkor mentem át... :)

Se csere, se védelem... Igaz Vitamin?! ;)

tommyyhoki Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1798

Jobbulást Nektek, és kitartás!

Kár hogy nem voltál része tegnapi kiütéses győzelmünknek!

KP a végén adta a kegyelemdöfést! Félelemetes érzés volt!

:)

Előzmény: rolo 77 (1797)
rolo 77 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1797
Természetesen 2009. szept.-re gondoltam.

Ja, kislányom kórházban van Pécsen. Újra.
Már a múltkor is ezért hiányoztam.
Előzmény: MrArchy (1796)
MrArchy Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1796

Jövőre??? Úgy értek 2010, vagy 2009 szeptember? Miért? Baj történt?

Más. Ezt ajánlom kapusok figyelmébe:

http://www.youtube.com/watch?v=plvKlnguJVE

Áron

rolo 77 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 1795
Hali!

Mostanában nem tudok menni!
Asszem ez már csak jövőre lehetséges. / ha lesz még csarnok/ :-(
Nade addig legalább kigyúrom magam, hátha még ilyen paprikás lesz a hangulat....
trchris Creative Commons License 2009.04.08 0 0 1794
A berényi makabóc banda érkezik 3 fővel!
Ne bántsátok a Rolót, mert én b@szok hátba valakit, na! Vagy szólok az Endrének!
Fehérek, nem kell a hiszti!!!

Ma este revans!

Szevasztok hejj!

CH
MrArchy Creative Commons License 2009.04.08 0 0 1793

Na létszámjelentést kérnék!

Én megyek, apu nem. Többiek?

Áron

MrArchy Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1792
:D Köszi!
rolo 77 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1791
Árcsi!

Boldog Névnapot!

juteszembeee
Előzmény: MrArchy (1790)
MrArchy Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1790

Rolo!

Nem érted a viccet, nem érted a viccet! :D

Várjá ki is szokott hátulról akasztani, nem jut eszembe... ja igen! A FEHÉREK!!! >:)

Jah, és hát a lényeg, amiről nem beszéltek! Megvertük a FINNEKET  és a NORVÉGOKAT is!!!! Méltó búcsú Csicsótól, és ragyogó teljesítmény a csapattól! Fekete és Kóger is marha jól játszottak! Öröm volt nézni!

Előzmény: rolo 77 (1789)
rolo 77 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1789
Nabazzeg!

Kit vágtam hátba? Mond meg!
Tényleg puding vagyok kocsit, de azért nem szoktam senkit ütni vágni.
Előzmény: Tromacsek (1788)
Tromacsek Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1788

Roló neked nem mindegy, hogy szabad -e ütőre ütni. Úgy sem éred utol a melletted elkorcsolyázó csatárokat. Inkább azt kérdezd, szabad -e hátba vágni őket, ez nálad sokkal életszerübb lenne. :))

Ja, és ezabaj

rolo 77 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1787
Na, értem köszi!
Akkor picikét lehet csinnánie csjjee !

Pont azért kérdezgettem, mert igyekeznék szabályosan játszani!
Különben mindig akkor van a baj amikor , amikor vki visszaüt. -azabaj
Én sem hagyom magam, ha velem valaki geci, akkor azzal én is az leszek. -azabaj
Ezért kéne már az elején elkerülni a szívózást. -azisbaj
Sokan nem kezelik helyén az ilyen szitukat. -azabaj

Javuljunkmeg!!
Előzmény: MrArchy (1786)
MrArchy Creative Commons License 2009.04.04 0 0 1786

Rolo!

A "botfogás" bűntettnél olyan van írva, hogy (nem idézem) a másik játékos botját kézzel, vagy bármyel más módon lefogni tilos. 2perc érte a bünti.

De ez olyan dolog, hogy a Luyo álltal idézett akadályozásért is simán járna a két perc, mikor a két megugró csatár közül az egyik a visszasiető védő elé próbál állni, így fedezve a korongot vezető társát. Ezt gyakran megcsináljuk, mégsem reklamált még senki. Én is csináltam, ellenem is csinálták, nekem special ez belefér. A bot felülről leszorítása is belefér, amíg ésszel csináljuk. De a "favágás" egyrészt balesetveszélyes, másrészt bot-törés veszélyes, harmadrészt marha bosszantó.

Ugyan így az Endre féle (de a Deka is csinálja!!!) "kétkézzel elnyúlok az ellenfél lába előtt a korongért" mutatvány is marha balesetveszélyes, és qrvára bosszantó, mindamellett, hogy bottal akasztás tipikus esete, 2 perc. Ugyan így a szembe támadó játékos lába közé bedugott bot, nem a véletlenül odakeveredett, hanem a szándékosan bedugott, és roszabb esetben még oldalra meg is csavart bot. Kb 3-4szer vágtak így fel az elmúlt 2-3 mecsen. Az is marha bosszantó, és lehet nem szóltam érte, mert ott hirtelen fel sem tűnik. De ezt sem kéne. Mindkét csapatból észlelni ilyen szabálytalanságokat.

Most ez nem hiszti, félre ne értsétek, csak olyan dolgok, ami nélkül élvezetesebb lenne a játék. Full szabályosan uccse fogunk tudni játszani, már csak azért sem, mert a Kápi nem ismeri a szabályokat ;)

Modano!

Ha így érzed, akkor valóban nem... :(

Előzmény: rolo 77 (1785)
rolo 77 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1785
Tehát piciket lehet rá ütni ok, de lefoghatom-e a támadó játékos ütőjét a saját ütőmmel, vagy nem?
Mert ez nekem nem derült ki!
A szabálykönyv meg túl hosszú ilyen későn nekem....:-)
Előzmény: luyó (1780)
moata Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1784
Sajna már nem vagyok oda való. :(
Előzmény: MrArchy (1783)
MrArchy Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1783
A jégre gyere te nyápic dallasi tehénhajcsár!!! :D
Előzmény: moata (1782)
moata Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1782

Ne ezt nézegesd, szervezd a görhokit. :) Akarok! :)

Előzmény: luyó (1781)
luyó Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1781
A szabálykönyv ide vonatkozó része:

http://hokibirok.hu/
Szabályok menüpont
Hivatalos szabályok 2002-2006 -5.fejezet pdf. letöltés

:-)))
Előzmény: rolo 77 (1779)
luyó Creative Commons License 2009.04.03 0 0 1780
"a.) játék a testtel (bodicsek)

Kis vagy nagy büntetéssel kell azt a játékost sújtani – a játékvezető véleményétől függően, figyelembe véve a palánkra esés hevességét -, aki ellenfelét oly módon löki testével, vagy nyomja a könyökével, illetve szabálytalanul támadja vagy gáncsolja, hogy annak következtében erősen a palánkhoz vágódik. Az egész pályán lehet testtel játszani, tehát nemcsak a védekező térfélen. Két lépés nekifutást lehet végrehajtani a támadáshoz. Ha a játékos több lépést tesz az összeütközés előtt, az meg nem engedett támadás és kis büntetést von maga után.

Kis és nagy büntetéssel lehet büntetni a játékvezető megítélése szerinti feleslegesen kemény játékot. Végleges kiállítással kell sújtani azt a játékost, aki ellenfelét szándékosan korcsolyával megrúgja, vagy ezt megkísérli. Kis büntetés, ha a játékos ütőjét, térdét, lábát, könyökét, karját, kezét úgy használja, hogy azzal ellenfelének botlását, esését idézi elő. Kis büntetéssel kell sújtani minden játékost, kivéve a kapust, aki szándékosan a korongra esik, vagy pedig a korongot valamilyen módon odahúzza, mialatt a jégen áll vagy fekszik. Azért büntetőlövés jár, ha a kapu előterében csinálja ezt a mezőnyjátékos.

A kapusnak tilos a korongot előre, az ellenfél kapuja felé dobni; csak oldalra és hátra dobhatja el. Ha a kapus a korongot védte és nem hozza játékba, akkor a játékvezető három másodpercig vár, utána fújja le az akciót. A játékos nyújtott kézzel megállíthatja a levegőben a korongot és maga elé ejtheti, de játékostársa felé nem. Nem érvényes a gól, ha a támadójátékos kézzel üti a korongot a kapuba.

b.) játék az ütővel

Ütő nélküli játékos részt vehet a játékban, törött ütővel mezőnyjátékos nem játszhat. A kapus azonban addig, amíg nem kap új ütőt, használhatja a töröttet. A törött ütőt a játékosnak a jégre kell ledobnia, és új ütőért a cserepadhoz kimennie. Nem lehet kintről bedobni a jégre az ütőt, csak a kapusnak viheti be játékostársa.

Az ütővel ütni - a legsúlyosabb vétség.
A korongot vezető játékos ütőjére adott könnyű ütés, mint védelmi akció, megengedett.
Az ellenfél testére azonban nem szabad ütni.

Kis büntetés jár érte, ha a játékos az ütőjét úgy használja, hogy azzal ellenfelének esését idézi elő.
Tilos az ütőt vállmagasság fölé tartani, és az így elért gól is érvénytelen. Kis büntetéssel kell sújtani azt a játékost, aki a korong birtokában nem levő ellenfelének előrehaladását megakadályozza, vagy aki ellenfele kezéből szándékosan kiüti az ütőt. Ha a védekező csapatnak valamelyik játékosa, beleértve a kapust is, az ütőjét a korongot vezetőjátékos felé dobja a védekező harmadban, a játékvezetőnek engednie kell, hogy az akció be. fejeződjék, és ha nem esett gól, a támadócsapat javára büntetőlövést kell ítélnie. Ha gól esett, nem kell büntetőlövést alkalmazni. Nagy büntetés jár akkor, ha ezt a szabálytalanságot a semleges vagy támadóharmadban követik el."

Előzmény: rolo 77 (1779)
rolo 77 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 1779
Hali!

Te Árcsi és ütőt ütővel lefogni azt szabad?-komolyan kérdezem
Mindig félve csinálom, hátha tilos, mondjuk még nem szólt érte senki.

Aki viszont az új ütőmre rácsap, azt leütöm!!! Világos kolegák? :-)))))
A tegnapi meccsről, nem szeretnék beszélni...
MrArchy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 1778

Tegnap este, hát nemtom mi véglis mit csináltunk. Úgy kb nem sokat. Endrének volt egy-két "ütős" megmozdulása... ;) Tominak egy szép megkerülős csele, nekem is egy hasonló, Gyurinak pár szép gólja, és hasonló számú kapufája. Kápira ráfért volna egy kávé, és aki legközelebb beáll a kapuba, az ne vegye az állást szó szerint, mert ennyi erővel oadállíthatnánk egy szamarat is, kb annyit használna, tessét kilépni a támadóra, ha már ott ácsorog valaki. Sorban kaptuk a gólokat (persze a védelem is hiányzott), és mi meg sorban hagytuk ki a helyzeteket. Az ellenfél kapusa meg faszán fogja a szöget, meg betéredel. Mondjuk ezt a térdelés, meg lenyúlás dolgot is addig csinálja kedves Brady kolléga, amíg véletlen jól vesén nem lövi valaki. Tegnap nekem már sikerül eltalálnom a nagyujjad, ha jól láttam. 

Ja és még egy. Mindkét csapatban kezd elterjedni, hogy a másik ütőjére rásóz egy nagot felülről. Kérem, ez nem favágó verseny, ammellet, hogy szabálytalan, veszélyes is, és legtöbbünknek nem hiányzik egy bottörés, főleg nem ilyen hülyeségből fakadóan, szóval erről jó volna leszokni. Ha olyan pozícióban van valaki, hogy rá tud ütni, akkor nem tart semeddig a bot felemelése sem.

Jövő héten visszavágás...remélem.

Áron

UI.: Tommy, hozd el legközelebb a barátnődet, biztosan szívesen írná a kanadai táblázatot! ;) Csak vigyázz, mert a Vitamin meg biztosan szívesen segít majd neki! :D

tommyyhoki Creative Commons License 2009.04.01 0 0 1777

Szevasztok!

Már korábban eszembe jutott egy ötlet!

Jövőre lehetőség lenne a szerdai összecsapások eredményét a forumon is nyomon követni, mégpedig pontos eredménnyel és a góllövők és passzosok neveivel stb. Ennek következménye lenne egy "kanadai táblázat" készítése, mely játék utáni hosszas elemzésre és egyéb beszólásokra adhat lehetőséget a szerdai játéknapot követően.

Biztos lesznek közöttünk olyanok, akiket ez nem érdekel, és lesznek olyanok akik szívesen csámcsognak az eredményen és a táblázat adatain.

Nem kell megijedni, nem lesz ez véresen komoly, egyszerűen csak egy kis plusz, ami még esetlegesen növeli a saját kis szerdai szórakozásunkat!

u.i.

Természetesen az egész mögött Deka folyamatos csalásai, és antimatektudása áll, amit nem tűrünk tovább, és diplomatikus eszközökkel szeretnénk ennek véget vetni! :)

tommyyhoki Creative Commons License 2009.04.01 0 0 1776

újra teljes a védelem!

Nincs esélye a fehéreknek!

Előzmény: rolo 77 (1773)
trchris Creative Commons License 2009.04.01 0 0 1775
Mi ketten Tommyval tutira mögyünk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!