Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Jó, hát a japán cuccokat nekem felesleges dicsérni, van belőlük pár....:)
Tudsz esetleg ajánlani konkrét típust? Látom, sajna erőltetik az uhd-t, pedig nekem elég lenne egy sima full hd. Legyen szép a képe, ez a lényeg. Valami középkategóriás lennne jó.
Ma voltam a helyi Sony boltban, ott szépen lekapcsolták nekem a villanyokat, volt fotel és elég meggyőző volt az egyik gép (de az fél milla....). Viszont alig akarták felismerni a vinyómat. Ez jellemző?
Vagy csak a boltban nézted ahol: "A neonnal kivilágított boltban nem tudsz rendesen tesztelni, ráadásul szinte mindegyik tévé bolti képminőségre van állítva. Otthoni körülmények között ez a beállítás szemvakító."
Én azon a véleményen vagyok, hogy elektronikából japánt. A Sharp-ról nem tudok nyilatkozni. Én szeretem ha a műszaki dolgok sokáig működnek hibátlanul.
Sharp-okról mi a véleményed? Annak idején volt egy Sharp lcd tévém, sajna a feketéje ramaty volt (bár ez nyilván később derült ki nekem, 1-2 nap után). Mondjuk ez 2007 körül volt.
Nekem ez a második pana plazmám. Az első 7 évig volt nálam és ennyi idős korában is újszerű képe volt. Aztán feladtam egy hírdetést róla, két nap múlva el is vitték én meg vettem egy smartos Pana led lcd-t. Már az első napokban megbántam és visszamondtam a vásárlást. Mivel neten rendeltem így 8 napon belül elállhattam a vételtől.
Minden szuperül működött rajta de a képe nekem idegen volt. Két nappal a visszavitel előtt találtam a beállítások közt képjavító funkciókat. Ezeket kikapcsolva olyan jó képet sikerült beállítani ami egészen hasonlított a plazmáéhoz.
De ekkor már meg volt beszélve, hogy visszaviszem és elhozok helyette egy szintén Pana plazmát. Az ST50 nagyon jó választás volt, azóta is hibátlanul tökéletes.
Most karácsonyra tervezek egy led lcd-t a kissebbik szobába a lányomnak az öregecske LG lcd helyett, de ez is Panasonic lesz. Ami jó azon nem változtatok.
Igen, amolyan 2. tévé lenne, olyan, amit a következő hónapokban hétvégenként néznék, később pedig egy lakásba kerülne a pana plazmámmal. Szóval mindenképp olyan kellene, hogy ne az legyen bennem, hogy inkább megvárom a hétfőt és nézem a plazmámon a filmet, vagy később ne legyen az, hogy mivel ott a pana plazma, nem vagyok hajlandó a másik szobában F-1-et nézni (az lcd-n).
A plazmám 50'-es és annyira megszokta a szemem, hogy a 40-es méret is kicsi már. De azt látom, hogy a méret nem annyira árnövelő tényező.
A neonnal kivilágított boltban nem tudsz rendesen tesztelni, ráadásul szinte mindegyik tévé bolti képminőségre van állítva. Otthoni körülmények között ez a beállítás szemvakító.
A boltban nem állítgathatod a menürendszerben azokat a menüpontokat amik felelősek az elcseszett képért.
A Hz-nek valamikor volt jelentősége a Crt tévéknél amikor 50 Hz-ről 100 Hz-re váltottál. A magasabb képfrissítés simább, vibrálásmentesebb képet adott.
A led lcd-re főleg magasabb osztályban abszolút nem jellemző a vibrálás. De az olcsóbbaknál sem látni ilyet.
Tény és való, hogy a jobb minőség mellé párosul némi extra is, de ez van. Ha van rá módod akkor választhatsz ilyet is, legfeljebb nem használod az egyéb plusszokat.
Az olcsóbb kategóriában kevésbé találsz a plazmához közelítő képminőséget. Ha a pana plazmához szokott a szemed akkor nagyon kiábrándító lesz egy lcd-t nézni, főleg nagy képernyőn.
Ezért ajánlottam a pana led lcd-jét. Tapasztalatból tudom, hogy egészen jól be lehet állítani a képét.
De mi a gond a 2 éves plazmáddal, hogy le akarod cserélni? Vagy csak második tévét keresel?
Projektortelepítésben (legalább valamennyire) járatos ember jár erre vajon...?
Mennyezeti konzolra raknám a vetítőt, de (már előre) tudnom kéne, mit vigyek fel neki. Vagy róla le. :-) Tehát pl. lejátszó kütyüt hova szokás rakni? (Nem szeretnék ilyen háromtéglányi dobozokat pluszban, tehát WD TV Live méretre gondoltam, azt elvileg lehetne fentre is...) A fő kérdésem lényegében az, hogy felvigyem a képet, vagy onnan le a hangot...
Ha eddig Panát használtál akkor ezután is ezt a márkát válaszd. Nekem 2 éve volt egy ilyen led lcd-m és egészen jól be lehetett állítani a képét. A feliratos filmekben is vitte a szöveget. Azóta pedig még fejlődhetett is.
Nem pusztán a márka miatt ajánlom, de ha a menürendszerében már járatos vagy akkor negatív csalódás lesz egy másik típus kezelése ugyanezen téren.
TV vásárlás előtt állunk. Olyan LCD kéne, amely minőségben nem marad alatta a 2 éves pana plazmámnak, vagy legalábbis olyan, hogy nem érezzük gondnak, ha egy filmet az LCD-n néznénk meg és nem a plazmán.
Méretben 40-46-50-esre gondolok, a képe tényleg legyen jó (fekete szín nem tudom, még mindig problémás?), viszont a csicsák nem érdekelnek, azaz nem kell uhd, nem kell, hogy smart legyen, nem kell qwerty-s távirányító, stb, stb.
HD adások nézésére, de főként letöltött hd filmek, sorozatok nézésére használnánk, laptoppal összekötve, vagy önállóan, külső vinyót használva. Utóbbi kapcsán szintén nem lenne rossz, ha a tv lejátszóprogramja felismerné a külön srt file-okat. Nem tudom, ez nagyon nagy extra-e, mert a Panám nem ismeri.
Van valakinek 1-2 tippje, amelyen érdemes elindulni?
Tudja valaki, hogy a regebbi SONY LCDkbol hogyan lehet kinyerni a csatornalistat? KDL EX320 rol beszelunk. A G30bol sikerult, de ebbol a szemetbol az istennek nem akar menni. :)
Van a családban egy Pana TX-P42X20E. Most hogy a T megszünteti az analóg adást behangoltam a DVB-C-t. A saját TV-men ki tudom kapcsolni az automatikus csatorna frissítést de ezen a Panán nem.
A menüben annyit találtam, hogy ki lehet kapcsolni az új csatorna találat értesítést. A doksi szerint automatikus csatorna frissítésnél nem lenne szabad változni pl a kedvenceknek, vagy a csatorna elrejtésnek, de nem így működik. Van valakinek ötlete, hogy mit néztem be?
Nekem is csak azért, mert tud felvenni HDD-re. A UPC-nél hozzászoktam, de most a DIGI-nél vagyok, és az jó esetben, ha teszek rá külső HDD-t, akkor felveszi azt, amit nézek. A TV meg csak akkor veszi fel, ha be van kapcsolva. De TV-be is bemegy a kábel, így akár tudok nézni egy harmadik műsort, míg a másik kettőt vesz fel.
Semmi különös beállítást nem tettem a TV-vel. Ha jobbgombra megjelenik, akkor a hűálózaton látja. MOndjuk most ránéztem a hálózatra és ott nem jelenik meg, viszont ugyanúgy lejátsza a filmet.
No majd böngészek egy kicsit a menüben, mit lehet beállítani.
Hát, hogy őszinte legyek, én nem sokat molyoltam vele. A TV felismerte a wifit, csatlakozott. Teljesen mindegy neki, hogy épp melyik bemenetet használom. Egy SAMSUNG BD8300 blu ray felvevő/set-top box van rajta, illetve ugye a digitális kábel bemenet, el kezdi lejátszani. Sőt! A BD felvevő is megpróbálja, de a .mov kiterjesztésű fájllal nem tud mit kezdeni.
Épp ez az, hogy idáig eljutok, de tovább már nem. A PC érzékeli a TV-t, de a TV-n már semmi reakció sem látható. (A PC-s ablak csak gondolkodik, vagy hibaüzenetet ad.) Ezért kérdezem, hogy valaki oldott-e meg hasonló problémát, van-e a TV-n valami különleges beállítani való. Egyébként igaz, a médialejátszó oldalon kéne megjelennie a PC-ről küldött jelnek?
Addig az intézőben is eljutottam, hogy megjelenjen a PC-n a Sony "lejátszás a következőn" ablaka. Ki is írja, hogy "kapcsolódás a mediakiszolgálóhoz", de inne nem tudok tovább lépni, bármit csinálok a TV-n (a hálózatot is babráltam), vagy a PC-n (a tűzfalat kikapcsoltam). Az LG mobilomra telepített iMedia app viszont működik....