Kigyulladt tegnap a XV. kerületi kiserdő, a Terra Zebrával szemben a Határút túloldalán. A Híradó szerint az utóbbi idők legnagyobb tűze volt Budapesten, a Csömöri úton is füst volt tegnap olyan 14 óra körül és utána még egy jó darabig, mert elég erőteljesen küzdöttek a tűzoltók, hogy megfékezzék. A tűz a volt Barátok közt stúdió felé terjedt (Késmárk utca irányába), ahol a telephelyen van egy magánbenzinkút és félő volt, hogy ha elér odáig a tűz, akkor még nagyobb katasztrófa lett volna. Le volt / van zárva a környék. Tegnap terelőúton közlekedett a 130-as, 75-ös és a 131-es busz. Félő volt, hogy még a szemben lévő házakból is ki kellett volna telepíteni az embereket, gondolom azért volt arra annyi rendőr. A tv2-es híradó mutatta, ahogy egy háznak a csücsékbe is belekapott a tűz és a tulajdonos lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett nagyobb katasztrófa. Valahonnan lovak szabadultak ki, a tulajdonosok magánházaktól próbálták slaggal locsolni a tűzet. Tegnap, amikor arra jártunk egy család erőteljesen locsolta a zsindelyes háztetejét is, slaggal.
Ha tudtok menjetek egy kört ma arra, nagyon durva a látvány!
Simán alakalmas a Balcsi egy hosszú hétvégéhez! Nagyon fini a víz, vigyázz, mert a srácok, ki sem akarnak majd jönni a tóból! :-))
Mi tegnap este egy kis hűsítő séta gyanánt elsétáltunk a Terra Zebra felé. Háááát... nagyon durva volt, amit láttunk! Gyakorlatilag a Határútnak és gondolom a tűzoltónak is köszönhetően nem terjedt át a tűz a Terra oldalára. De gyakorlatilag a Határút másik oldalán teljesen kiégett az erdő. Még voltak fel-felcsapó lángcsóvák az este is, az út teljesen le volt zárva, rengeteg tűzoltó és rendőr volt a környéken. És elég nagy káoszt okozott a lezárt út is, a hupákos Iglói utcán ott bénáztak szerencsétlen autósok, hogy utat találjanak maguknak. Egyébként a tűz méretéről csak annyit, hogy simán lehetett látni olyan 13-14 óra körül az Árkád és Sugár közötti átjáróról is a gomolygó füstöt. Ja és az esti séta után este azt éreztem, hogy nagyon büdi a hajam, tiszta füst szaga volt, bár már nem égett az erdő, amikor mi arra felé jártunk, szegény emberek, akik arra felé laknak, nem lehetett könnyű nekik... :-(
Nem, mi most még nem véglegesítünk, csak szeptemberben. Elvileg most kötöttünk volna egy újabb előszerződést, de a múltkoriban, amikor a tároló miatt bent voltunk, akkor azt pedzegették Enikőék, hogy valszeg most nem kötünk újra előszerződést, csak majd az esküvő után a véglegest.
Köszi, szóval akkor most, így az előtesztelés után engedélyt kapunk? Mehetünk? :-) Alkalmas 2 gyerekkel egy hosszú hétvégi kikapcsolódásra?
Most olvastam csak, hogy mekkora tűz van arra, remélem meg tudják fékezni ebben a hőségben! Azért az nagyon közel van az épülő Terrához! De nem, nem tudom mi van arra, mert mi inkább a Pólushoz lakunk közelebb és itt semmit nem érezni belőle. Én ott dolgozom nem messze, úgyhogy csak holnap láthatom, hogy mi történt. Mondjuk az a benzinkút azért aggasztó! Túl közel van...
Tényleg az jutott eszembe, hogy Titeket nem hívott Enikő, hogy mikor menjetek véglegesre szerződni?
Tegnap előteszteltem Nektek a Balcsit! Szuper volt! :-))) Egész nap bent lehetett volna ülni, olyan fini volt a víz! :-)))
Viszont a képekkel most tényleg jobb, ha vársz egy kicsit, mert a füst miatt úgy sem lehetne sokat látni! Tényleg mizújság a környéken? Ti valahol arra felé laktok, ugye?
Persze, hogy benézek még addig, sőt, tekintettel arra, hogy net nélkül már nehezen létezünk a párommal, nem fog gondot okozni az sem, hogy onnan is ránézzek a topicra :-) De köszönöm, igyekezni fogunk kikapcsolódni, ránk fér. Én sem gondolom, hogy fázni fogunk :-)
Akkor a következő adag képpel én jövök, de azért várok még pár napot, hogy látszódjon is valami változás a képeken :-)
Eltűntem két napra, erre mi mindenről lemaradtam! Azta! :-)
Szóval én nem tudtam meg semmi extrát, a munkások még mindig dolgoznak, remélem nem csak a végleges megkötéséig :-) Egyébként hívott Enikő, hogy 30-án mehetünk szerződni! :-)
Mi nem vettünk tárolót, lehet,hogy kellett volna, de majd megoldom anélkül is valahogy, eddig sem volt. Az jobban zavar, hogy egy teremgarázs helyet el tudnék még képzelni, de most nincs rá plusz még másfél millió sem.
Én már alig várom, hogy jövő hét szerdán elmerüljek a Balcsiban :-) Ki sem jövök belőle szerintem vasárnap estig.
Ehhez a kis összeakaszkodásotokhoz nekem csak egyetlen megjegyzésem lenne, remélem Kubu2 nem érzed bántónak, de ez, ha jól gonodolom még mindig nem az az info, amiből ez az egész történet kiindult. Azt a titkos infot még mindig nem osztod meg velünk, pedig lehet, hogy fontos lenne, viszont Eleri stílusát bírálod. De arra nem méltattad a neked szóló hozzászólásomat, hogy válaszolj rá. A reakcióinkra nem válaszolsz, viszont mintha nem is ejtetted volna el korábbi megjegyzésedet, egyszerűen előállsz valami újabbal. Én még mindig nem értelek. Egyébként meg a legritkább esetben fizeti a biztonsági őrt közvetlenül az építtető... De mondjuk ez alapján - vessen meg bárki - én nem érzem veszélyben a projektet...
Egérkéék,
köszi a képeket! Tök jó, meglepett, hogy már kész az alap. Én sem szoktam kímélni a kocsit, hatalmas porfelhő szokott utánam lenni, de hát kit érdekel, ha onnan bentről jobban lehet látni? :-) Legközelebb én jövök a képekkel :-)
Én úgy gondolom, hogy tényleg akkor vagyunk egymás segítségére, ha kölcsönösen megosztjuk a lehető legpontosabb információkat egymással. Hiszen ezért jött létre a fórum! Szeretem tudni, ha valami nem jó úton halad, de nem szeretem a pánikkeltést. Az őrök elmaradó fizetéséről az a véleményem, hogy nem kell végletes következtetéseket levonni belőle. Valószínűleg az őrzés kiszervezett tevékenység, így nem feltétlenül a zebrások sara az egész. (Ugyanúgy lenyelhette a havi appanázst a saját foglalkoztatójuk is - vagyis az őrzéssel megbízott cég).
De ez természetesen csak szubjektív vélemény, nem védem a terrásokat, nem beszélek haza, csak szeretném jelezni, hogy tényleg inkább annak látom értelmét, ha korrekt módon tájékoztatjuk egymást.
Bocs, én nem vagyok alapvetően ellenséges típus, de úgy emlékszem, hogy Te jöttél ide fórumozni, és rémisztgettél olyan embereket, akik már leszerződtek a projekben, de ugyanakkor semmi érdemi információval nem álltál elő. Nem tudom, hogy ezek után hogyan kellene viszonyulnom!
Ha talán úgy nyilatkoztál volna, ahogy azt Sica is megírta, hogy "ezt, meg ezt tudtam meg és vigyázzatok Ti is", akkor talán máshogy állnánk mi is mindenhez!
Már ne is haragudj, de a hangnemed elég gusztustalan és gunyos nem hinném, hogy egy "ilyen nagyképű" emberrel kéne megosztanom az információimat!!! Vagy tán egy unatkozó értékesítö bácsi vagy és haza beszélsz!!!?????
Ez az az óriási szupertitkos hír, amit egy hétig őrizgettél, hogy állítólag nem fizetik a biztonsági őröket? Köszönjük szépen, hogy így megosztottad velünk!!! Csak más meg ne tudja...
Egyébként azt nem értem, hogy a drága jó ügyvezető úr valszeg miattunk szaladt akkor haza a trópusokról, hogy aláírja a szerződésünket??? Akkor azért nem is olyan gonosz a bácsi...
Egyébként nyáron nem szoktak nyaralni járni az emberek?
És ahogy látom, annyira azért zaklatja az építkezés a fantáziádat, hogy még a Pólusban megtudott rossz hírek ellenére is kimenj megnézni...
Új fejlemények amit ma tudtam meg kint voltam megnézni az épitkezést, hogy lássam amiről a pólusban beszéltek. Akaratlanul is a fűltanuja voltam egy beszélgetésnek ami a biztonsági őrök és fönökük között zajlott. Arról folyt a vita, hogy az épittető valahol a trópusokon nyaral a biztonsági őröket meg nem fizeti ki.
Látom Ti sem kímélitek az autót! A Határútról nyíló bejárat, az olyan mindig, mintha valami sivatagban mennénk, jó kis porfelhők keletkeznek a kocsi után, pláne ebben az eső nélküli időben!
Mi is voltunk, csak épp az épülő zebrát néztük meg :-) Az első két kép a József utca felől készült, a többi három a másik oldalról. Szépen köt a beton, locsolják rendesen ebben a nagy melegben.
Mi sem tudtunk meg semmit, amit nem osztunk meg senkivel ;-))
Ma voltam bent a Hungárián, visszakaptuk a tároló szándéknyilatkozati pénzét (nem léptek meg vele :-)), és hallottam amint a szomszéd irodában éppen a szaniteressel folytattak tárgyalásokat! :-)) Annyit hallottam, hogy a villákban és a penthouse lakásokban valószínűleg lesz több választási lehetőség a szanitereknél! Bár ez most itt lévő fórumozónál annyira nem játszik, de lehet, hogy hasznos infó lehet valakinek...
Úgy tűnik, hogy alakulnak a dolgok, hamarosan meglesznek az alvállalkozókkal is a részletek is! :-))
És a Pólusban nem tudtál meg semmi érdekeset, amire oda kellene figyelnünk, de nem árulod el nekünk, nehogy más is gazdagabb legyen egy infóval? :-))
Tegnap voltunk szerződni. Állítólag két héten belül elkezdik a végleges szerződéseket is megkötni. Azt megtudtuk, hogy a 30-as villában volt valami akció, amiért olyan gyorsan elkelt az összes lakása. Illetve az E épület alatt már nincs szabad tároló, mindet eladták már, és ami még hasznos info lehet mindenkinek, hogy a tárolókban alapból nem alakítanak ki konnektort, de ha igény van / lesz rá, akkor mindenki kérheti a sajátjába, és akkor egy almérőt is beépítenek hozzá, aminek kb. bruttó 20.000.- HUF lesz a kialakítási költsége (almérő + konnektor). Lehet, hogy Nektek ez már nem új infó, de nekünk az volt! :-))
Hát kb. ennyi... és egyelőre nem úgy tűntek, mint akik le akarnának lécelni! :-))
Egérlány, Egérfiú,
irigyellek én is Titeket, én évekig nem voltam a Balcsin, de a múltkor egy napra sikerült lejutni Siófokra, nekem nagyon pozitív csalódás volt! És hát egy kis borocska egy hűs pincében, az meg pláne isteni lehet! :-))
Eleri, nem tudom, hogy mennyire vagyok energiabomba, de igyekszem :-) Valahogy szebb az élet, ha pöröghetek :-) Persze néha én is úgy érzem, hogy sok, akkor igyekszem kicsit leállni :-)
Mi volt a szerződéskor? Megtudtál valamit?
Kubu2 nagyon eltűnt, ezek szerint nem fogjuk megtudni, hogy mitől kellene félnünk... most már mindegy. Csak nem értettem, hogy ez mire volt jó.
Egérpár :-),
azért a kis Balcsiért én irigy vagyok kicsit :-) Egy jó pohár bor mondjuk Badacsonyban... na azért én is el tudnám képzelni :-) Szerintem mi is leugrunk jövő hét végén, remélem addig kitart a meleg. Ott valahogy élvezetesebb, mint itt Pesten...
Ma is beszélgettünk a Pólusban egy fiatal csajszival, aki ott volt. Aranyos volt, mondta, hogy kb. 60 %-nál tartanak értékesítésben és már az összes felszíni parkolót eladták, már csak teremgarázs van... gondolom talán azért is lett olcsóbb fél millióval.
A nagy Balatonnak az partján sültünk le, amikor meg nem tudtunk, mert felhős volt az ég, felkerestünk egy elsőrendű borászatot és végigkóstoltuk az isteni nedűt.
A héten tényleg elsétálunk arra egy fotómasinával...
az láttátok, hogy eladtak további 4 villalakást? Ezzel a 30-as villa minden lakását eladták! Hihetetlen! A lista szerint összesen 57 eladott lakás van már!
Te tényleg egy energiabomba vagy, de legalább is az akaraterőd az maximális!
Tegnap beszélgettünk ismerősökkel az építkezésről, és azt mondták, hogy szerintük az alapok betonozásánál nem annyira gáz ez a meleg, a tető esetén jobban számítana. Ráadásul ez olyan tömegű beton, hogy nem tud olyan gyorsan kiszáradni, mint pl. egy pár centis betonjárda! A lényeg, hogy egybe öntsék meg az egész alapot és akkor okés lesz!
Ha ma megtudunk valami újat, természetesen azonnal szólok. :-))
Én költöztem egy hónapja a vizsgaidőszak kellős közepén, úgyhogy én tudom, hogy az mennyi pakolással, idegeskedéssel és izomlázzal jár :-) De valahogy az más lesz, arra jobban vágyom, mint arra vágytam, hogy kiköltözzek az eladott lakásból :-)
Tanulás: muszáj, nem kérdés, hogy van-e rá erőm, vagy hogy hogyan, meg kell csinálnom és kész. De néha tényleg úgy érzem én is, hogy vége az energiámnak, nem bírom tovább. De aztán csak felállok és csinálom tovább... Előbb utóbb ez is meglesz :-) Ja és az utolsó vizsgáimra a teraszon fogok tanulni :-)
Most hirtelen nem jut eszembe semmi extra kérdés Enikőhöz köszi, de ha megtudsz valamit, akkor szólj!
Mondjuk azt nem bánnám, ha a betonozást eltolnák a kánikula végéig, vagy ha nem, akkor tényleg nem ártana, ha nagyon locsolnák, mert az mégsem mindegy, hogy milyen az alapja a háznak. Ahhoz nagy lesz, hogy azzal gáz legyen.
Nekem nem teljesen korrekt a stílusod. Idejössz, ahol tudod, hogy olyan emberek vannak, akik már legalább az előleget letették, és csak úgy idedobsz egy semmitmondó megjegyzést, amiben közlöd, hogy hú, de érdekes dolgot tudtál meg, épp csak azt nem írtad, hogy már vessünk is keresztet a pénzünkre. Leszólod egy mondatban Elerit, azért, mert pont azt nem kérdezte meg, amit Te igen. Ő meg biztos megkérdezett 100 másik dolgot, amit Te nem. Ahelyett, hogy azt mondanád, hogy figyu lányok, bent jártam a Pólusban, és ott azt tudtam meg, hogy ... Figyeljetek majd erre. Vagy valami hasonló. Ebben látom az értelmet vagy a segítőkészséget. Az, amit Te csinálsz, az csak rémisztgetés. Fura vagy, azt biztos. És akkor finom voltam.
Hozzáteszem, hogy ma egy olyan új építkezésnél, ahol még semmi nem áll, csak a telket nézheted meg, sosincs 100 %-os biztonság. Várhatsz, hogy már minden álljon, meglegyen a használatbavételi engedély, és akkor vehetsz egy lakást a még meglévő, nem a legjobb fekvésű és beosztású lakások közül. Ha egyáltalán van még akkora, amekkora neked kell. A döntés a Tied. Minden befektetésben van kockázat, a kérdés csak az, miért, ki, mennyit hajlandó kockáztatni.
Vagy veszel egy használtat, csak arra ugye akkor nem jár a szocpol, pontosabban csak a fele, több az illeték és még sorolhatnám. Ja és azt sem tudod, hogy ott miből és hogyan építették, mondjuk pl. süllyed-e az épület, tehát az sem biztos, hogy az olyan baromi tuti befektetés...