A magam részéről kipróbálnám milyen is az 2007-es őszi/téli babák az általad vizionált közös ellenség nélküli fórumhalála :DDDD
Érzékeltenül vagy bántón szólsz. Egyre inkább az az érzésem, hogy neked van magaddal problémád, mi csak a tükörtartó szerepét játszuk. TE nem akarsz innen kiszállni. Vajon miért? olyan sok más topikon oszthatnád az igét, amiket mi nem ismerünk, hisz nekünk "ez a világ".
Nekem nincs elérhetőségem az iwiw-en, de ne küszöböljetek ki! :) Tirét megkérem, hogy azonosítson, vele beszéltem, és remélem hamarosan találkozunk is.
Manaba köszi. Érdekes, nálunk is a Szüleimet meg Tesómat első pillanattól imádja, nem sírta el magát, mikor közel mentek Hozzá - sőt unokatesómékat is :O Norka sem tűri a kesztyűt, éljen a jóidő (jöjjön mááár)
Medveme, a wiwen el lehet indulni - ott többen ismerjük egymást, akinek meg nincs wiwes elérhetősége azt kiküszöbölhetjük - mert többen már személyesen is találkoztunk, egymás számát tudjuk, stb.
Capuccino, szvsz nem az a baj, hogy szólsz, hanem a stílus. Rendben, ha látsz valami GYEREKKEL kapcsolatos problémát azt normálisan le lehet írni - nem levezetni, hogy ha nem alszik a gyerek = bölcsőhalál... Vagy ha a fényképező nem jó akkor is már tuti baj van... Az is okos gondolat, hogy ne adjunk meg túl sok infót. Tudod nekünk öröm, ha mosolyog a babánk, netán ezt valaki megdícséri. Annak is örülünk, ha valamit meg tudunk venni a gyerekünknek, és esetleg szólunk, hogy mi-hol akciós. Örülök, hogy Te vagy egyéb fórumokon az Isten... De miért élvezet az, hogy szétrobbantassz egy összetartó baráti társaságot? Azt hiszem Te nem menstruálsz, nem szültél... Mégis annyi de annyi mindenhez értessz - ebben a témában is... Csak tudod aki mindenhez ért, az a szememben igazából semmihez. A kis bizonyítási eljárásaiddal pedig rossz hangulatot teremtessz, ami nem cél ebben a közösségben :( Igazán nem szeretném, ha válaszolnál, mert én eleinte valahol még szimpatikusnak is tartottalak és nagyon rosszul esett, hogy soha egy pozitív szóval nem illettél senkit, holott Ti ugyanazt a kedvességet megkaptátok tőlünk a feleségeddel, mint a többi fórumtárs...
Jasbal: Cukorfalat alvó baba! Az enyim is mindig "felakezekkel" alszik. A babakocsiban is. Ha hideg van, akkor is, és nem tűri a kesztyűt... Persze, mikor jól elaludt, begyömöszölöm a kezeit a takaró alá.
Jázmin: Örülök, hogy jó volt a hétvégétek.
A miénk elég vegyes... Itt voltak anyámék és anyósomék is. Borzasztó rosszul éreztem magam, amikor anyámnál, akit minden másnap lát, nevetgélt, anyósnál pedig, akivel csak havonta egyszer találkozik, ordítással kezdte.... Úgy sajnáltam (anyóst). Mintha rajtam múlna... No jó, végül kapott ő is mosolyokat.
Nőnap: nálunk Kata és én ajándékoztunk a mamának és a dédinek, mert apa nem volt itthon, és megüzente, milyen virágot vegyünk nekik:D
Solio: Ügyes gyerek! Kukacol:DDD Katának ilyesmi eszébe sem jut. Pedig -megnéztem- jóval idősebb, mint Álmos.
Dusica:Nekem is nagyon tetszik ez a tipikus újszülött/csecsemőkori "fel a kezekkel" alvás:). Noémi néha ha nagyritkán bealszik szopi közben már az ölemben is így alszik:))
Jázmin: vércseklub:D))))))) De van benne valami. Ma már a 6 órási szopi után is vijjogott egy bő 20 percet, majd elszórakoztatta magát és bealudt. Nagyon édes, imádom érte, de néha beremeg a dobhártyám.
dusica: jó, hogy tudsz írni megint! Az a fürdetős kép csudajó! Milyen szépen kikerekedett már Nándi! Nem alvást sajnálom, remélem szépen visszaáll.
sziszi: milyen formás babává gömbölyödött Lizzi, és milyen csibész lett a mosolya!
straw: Boldog féléves szülinapot a lányoknak!
fozolalu: énfiam is így pörög, de szerencsére ő alszik. Csak kicsit nehéz néha elaltatni, mert nem tud leállni a keze-lába, de végül sikerül. Ma a szélharangot akasztottam az ágya fölé, és míg azt bámulta észrevétlenül megnyugodtak a végtagjai.:-)
Audrey, tire: nagyon helyesek a fiúk!!! És a Dévény Anna-féle dolgok tényleg nagyon jók, ha valakinek szüksége van rá, akkor akár néhány kezelés is csodákat művelhet.
Álmos ma rájött, hogy hogyan kell előre kukacolni. Eddig csak hátra tudott, és elég ideges lett ettől. Olyan ügyesen meg tudja most már szerezni a szőnyegen szétszórt játékokat: kinéz valamit, és odaerőlködi magát nagy szuszogással.:-)
Szisszi, irigyellek, próbáltam a póló-dolgot, nem volt hatása:((( És tényleg csak úgy elalszik??? Semmi küzdelem? Én is azt érzem, hogy nem akar semmiből kimaradni.
Giantstep bizony nehéz dolog, én kikérem a doki meg a védőbnő véleményét és igencsak igyekszem mindennek utánaolvasni.
Nanchy, pedig szép név, bár apának joga volt beleszólni ;). Nekem még a Lilia tetszett (kedvenc könyvem hősnője, de tudtommal ilyen keresztnév nincs...)
Tire örülök, hogy jól eszik Zs :) Úgy nevettem, szombaton totál Te jártál az eszemben. Felvillanyozódtam, hogy nemsoká ht lesz, bevásároltam micimavis evőeszközöket, meg kerestünk rácsvédőt, mert Norka a nagy nézelődésbe, mikor fordulna akiságyba előszeretettel fejeli le a rácsot magasabban, mint a mostani védő és kezünkbe akadt akciós Tigrises. Meg egy cumilánc is ;) Megjegyzem a Te ügynököd is nyomja a hasalást rendesen ;) Valóban Rád hasonlít Zs, nálunk is mostmár körvonalazódik az anyja személye a lányomban :) Állítólag genetika, hogy születéskor az apára hasonlít :) (hogy elhigyje Ő az Apa ;) )
Femonik :S Mik zajlanak a lépcsőházban :(
Nikolbaba jobbulást!
Móni köszönjük a virtuális virágot, küldjük érte a virtuális puszit (Norkáé még kicsit nyálas :D)
Medveme szép méretek :)
Audrey de tüneményesek a fiúk. Elcsépelt már írni, de le a kalappal előttetek :)
Csipiketörp egyetértek és szépen nőttök :))
Dusica Ti is ;))
Éloin üdv a vércseklubban :D
Jasbal milyen cuki Emmalány :))) Az a farmerszerkó kééész :D
Szi_vi remélem alvásügyben javultok! Hát bizony sz.rul tud esni, ha az embert bénának nézik. Én már megkaptam, hogy sz.r anya vagyok, mert dolgozom - nem a gyerekkel foglalkozom, meg hogy rosszul fogom a gyereket, elejtem. Biztosan...
Csajok olyan jóóó hétvégénk volt! Nóri végig nevetett, mindenkinek szuperül elvolt a kezébe, rengeteget beszélgetett, voltunk csavarogni, olyan jól éreztük magunkat :) Nagyon jól aludt, hallelulja annak, aki kitalálta ezt az utazóágy emelőbetétet, meg a pelenkázót rá!
Én a levlistát nem ajánlom. Ha ott mindig beidézgetjük, hogy kinek mit írtunk, akkor iszonyat méretű levelek fognak körözni egy idő után. Na, lyányok-asszonyok, tényleg ne itt beszéljük meg, mert szerte-szana leszünk moderálva.
sunyogva bevallom ha tudom apa nem tud venni virágott,megveszem magamnak:) soha nem sértődtem meg emiatt,most együtt vettük meg,de sunyogva hozzott még:) tudom hogy az ő ereje is véges:) de a szándék megvan:)) volt már hogy a család nő tagjainak én prezentáltam a virágokat/mivel én tudom ki mit szerett:)/ de az átadása az ő és már a fiam dolga:) és az hogy egy pillanatig rólunk szó:) persze itt apák napja is van:) és akkor ők az ünnepeltek:)
na mára ennyi futotta:) szép álmokat mindenkinek:)
Ajjajj. Megértem, hogy rosszul esett. De biztos, hogy jót akart, csak túlreagálta, és nem jól fejezte ki magát esetleg. Meg azért ilyenkor még bennünk a hormonok is dolgoznak, túlérzékenyek vagyunk és én is párszor megbántódtam ilyen esetekben eleinte, de rá kellett döbbennem, hogy csak segíteni akartak, akiket félreértettem és megbántottam. Persze elszégyelltem magam, és igyekeztem másként reagálni utána.
Meg hát nálatok 2 csemetét ellátni fárasztó lehet, főként, hogy még nem alakították ki a lányok a napirendjüket, hiszen még icipicik. És ilyenkor érzékenyen reagálunk mindenre. De, hogy Aliz átaludta már 2x az éjszakát! Gratula! Ügyes kislány!
Szóval, sztem beszéljétek meg, aztán legyen szent a béka :))))
Moni, koszonjuk a nonapi viragot! tegnap en is a szasa kezebe nyomtam a penztarnal egy csokit, hogy nonapra adja nekem. yammi..:))))
Audrey, a fiuk tunderiek! pont olyan telihold husi pofijuk van mint az en norimnak:) nagyon kiegyensulyozottnak tunik a napi menetrend nalatok. a mienk meg eleg rapszodikus. pl. az utolso etetes idopontja mindig mas. en nem ertem hol benazom el. ma ettek 6-kor aztan furodtunk, most 8:10 van, vegre alszanak (nem igen aludtak ma szinte semmit), dehat megegyszer kene enniuk! aliz a heten ketszer vegigaludta az ejszakat. nem hittunk a szemunknek-fulunknek!:) edes norikam is remelem hamarosan a nyomdokaiba lep:))
anyost ma sikerult csunyan megbantanom. annyira faj most ez nekem...:( ma vegre szasaval osszeszedtek magukat es bementek zurich-be. nem nagyon akart menni, mondvan en egyedul maradok itthon a lanyokkal es hat akkor mi lesz. mondtam neki, egy het mulva egyedul kell boldogulnom, megiscsak az en gyerekeim, majd csak tuleljuk egymast. baromira aggodott, felhivott a varosbol, hogy elunk-e meg, es hipp-hopp 3 ora alatt meg is fordultak. ugy jott be anyos az ajton, persze aliz epp bombolt, mintha fuldoklokat kene kimenteni itt. hogy ettek-e? es mi tortent? kiszedte a lanyt a kezembol en meg kiakadtam. mar nem is emlekszem mit mondtam, de biztos nem szepen, es joggal megbantodott. dehat basszus, ennyire benanak nez, hogy azt hiszi nelkule nem vagyok kepes ellatni a gyerekeimet??? vagy hisztis vagyok?
Általában éjszaka, 2-3 között kel fel Zsombor enni. Ha Lackó is felébred, ő is kér, ill. 2 napja Csabi is újra. De ezt Apával ketten már nagyon tudjuk prezentálni, és kb. fél, 3/4 óra alatt meg is van az etetés, plusz büfi, és mivel nem szólunk hozzájuk, és félhomályban etetünk, így az alvásból sem ébrednek annyira fel. Ezután reggel 7-8 körül kelnek. Hétköznap a gázosabb, mert Apa fél 8-ra jár dolgozni, így az a jó ha 6-körül kelnek, vagy 8-kor, mert akkor meg már itt a dadus:)) A reggeli etetés után visszaalszanak kb. fél-1 órát, utána jöhet a játszószönyegezés, ill. játék Anyával. Ezt a hálószobánkban adjuk elő, a kiságyban csak alvás van! Kb. 11-12 körül van a következő evés, utána egy jó ebéd utáni alvás, kb. 2 óra. Az evés után séta, ha jó az idő, ha nem, akkor alvás a kiságyban. Ezután megint játék, következő etetés 4-5 körül, utána nincs alvás, csak játék Apával. Fürcsire készülünk 6 körül, a legkésőbbi eddig 8-kor volt, de az már nekünk sem jó. Mostanában rááltunk a 6, fél 7-es fürcsire. Utána evés, kicsi kézbenlét, aztán be a kiságyba, alvásra. Ilyenkor van nekünk is kis időnk (lásd mint most) netezni, magunkkal, ill. egymással foglalkozni:)))
Háááát, röviden ennyi. A fentiekből az is kiderül, hogy össz-vissz 5-ször esznek mostmár 1 nap, max 6-szor, és Apa ötlete, hogy holnap délután egy kis nasiként kapjanak egy kis reszelt almapürét, a kíváncsiság kedvéért, hiszen már betöltötték a 4 hónapot, és minden bébikajára az van írva, hogy 4 hós kortól adható!
Hétvégén pedig vagy Anyósom, vagy az én Mamám van itt segíteni.
És mindeközben én még kicsit itthon is dolgozom, illetve viszem a háztartást, a vasalás és főzés kivételével (vasalni a dadus szokott, a kaját meg rendeljük a Gastroyaltól). Hétvégén meg főz az, aki itt van segítségként:)))
És a Ti napotok hogy telik, mert én is kíváncsi vagyok:))))
jasbal: nagyon édes a gyerköc és már mennyit nőt:)) és tök édes ebben a bebe sapiban hol lehet ilyet venni?
gianstep,szisszi, tire, strawberry, femonik: köszönöm az aggódásotokat aranyosak vagytok és figyelmesek köszi mégegyszer mindenkinek:)) Ezért imádom ezt a fórumot mert mindenki olyan segítőkész és figyelmes:)))
strawberry: a lányok hol tartanak már a hozzátápiban?
fnémonika: köszönjük a férfitagoknak a rózsát:)) nagyon kedvesek:))
audrey: édesek a gyerköcök és hogy megnőttek már hogy megy az idő, és de aranyosak együtt a játszószőnyegen :)))
tire: ez a Zsombi annyira szép és az a kis pofikája egyem meg de aranyos:))) annyira szép baba nekem :))))))
Audrey: a fiúk szép nagyok, tényleg hasonlítanak! Ügyesek, hogy ennyit alszanak éjjel! Azért nem lehet nektek könnyű... Ha van időd, kíváncsi lennék, hogy teliik egy napotok?
Jobbulást!!! (Minden együttérzésem, nekem is egy benthagyott gyökérdarab tette tönkre az első pár hetet a gyerekkel...) Remélem, gyorsan megoldódik a helyzet...
N. ügynöknő zseni, már látszik. :)) Nekem valami más kúpon van, hosszú neve mintha Amid...-dal kezdődne, de lusta vagyok megkeresni... Ez nem volt szedáló hatású, és csak egy felet kellett adni belőle. Kicsit megolvasztva "becsempésztem", a gyerek szinte észre sem vette, ennek örültem, mert én máig emlékszem, mennyire utátam a kúpokat gyerekkoromban.
A mi dokinénink ügyesebb volt ennél: mivel a gyerek a saját pelenkázóasztalán feküdt, és ketten fogtuk le gyengéden kezét/lábát, ő csak úgy suttyomban, nagyhirtelen szúrta meg a lányt, és hátra is lépett rögtön, szóval szerintem a gyerek nem is látta, és ránk haragudott a szuriért. :))
Sajnálom az ültetési bogárfülbetevést, pár perc üléstől biztosan nem lehet semmi baja egy picinek! Hosszú órákig, rendszeresen, nem a saját erejéből ülő gyereknek lehet ártani, a deformáláshoz idő kell...