A jelöltek közül Fodor beszélt értelmesebben, Kóka meg Kóka volt mint mindig. Persze megesik, hogy a puma elesik...
Bár, hasznosabb volna, ha Kóka lenne a főnök, mert sokkal jobban illik az szdsz jelenlegi irányvonalához.
Természetesen egy kellemes Orbánozás és demokráciaféltés nem maradhatott ki az előadásból, de azt hiszem, ez amolyan pótcselekvés, amikor valójában a cselekvési programról kellene szdsz oldalon beszélni.
Mi a fenétől mentett meg? Egy ország sem dőlt romba, mert új választásokat kellett tartania! Viszont legitimálta - nyugati körök ösztönzésére is! (azok akik ma is ebben a koalában érdekeltek és akiknek az újságjai kizárólag a mo-i jobboldalal riogatják a nyugati közvéleményt, amit aztán ti is itt trombitálgattok!) - az utódpártot, mint szalonképes politikai formációt! S ki a fene akadályozta meg az SzDSz-t a kilépésben? Nyilvánvaló, hogy a kapzsi, telhetetlen holdudvara! S ők fogják elnökké tenni Kókát is!
Előbb. Amikor koalicióra léptünk az 54%-os utódpárttal. De ha nem lépünk, akkor azok soha nem lépik meg a Bokros csomagot és az államcsőd elkerülhetetlen lett volna. Az SZDSZ megmentette az országot a koalicióval, nagy szavakkal ezt is mondhatjuk. Hogy 96-ban nem léptünk ki a szocik mellől az okozott nagy problémát, ezért veszítettük el választóink nagy részét. Ezekről kell beszélni, Fodor is erre célzott, hogy az adott politikai hibákat ne kövessük el ujra. Te meg belső boszorkány perekről álmodozol itt már lassan.
Fodor azt mondta, hogy csak akkor van egy pártnak hitele, ha feltárja, hogy mi volt a múltjában a hiba, amit nem szabad folytatni, és mi az, amit folytatni lehet. Ehhez később, kis zavar után, Kóka is csatlakozott. Fodor azt is elmondta, hogy a párt romlása - 15-20% körüli pártból küszöb körüli párttá válása - 1996-ban-ban kezdődött.
Fodor is fordulatot akar az SZDSZ-ben, az 1996-ban és azóta történt ügyek, hibák feltárását. Nemcsak a támogatói. De az igaz, hogy éppen ezért vannak támogatói.
Én mindig őszinte vagyok. Ha vissza nézed az egész vitát ami az elnökválasztásunkról szól, nem fogsz egyetlen mondatot sem találni tőlem, ahol Fodort mocskoltam volna, annak ellenére sem, hogy Kókát most talán jobb elnöknek gondolom. Valószinű, hogy nem Fodorra szavazok. De ettől még Gábort nem tekintem személyes ellenfelemnek, főleg nem ellenségem ő. Tisztelem, becsülöm , kedvelem és ha van amiben segíthetek neki, bármikor szivesen segítek, fontos és értékes embernek, politikusnak tartom. Hibákkal. Dehát ő is emberből van gyúrva, mint mind, hibátlan ember pedig nem létezik. Van amiben remek, amiben nincs párja, azt kell keresni mi az a terület, ahol ezt leginkább a párt érdekében felhasználhatja. nem biztos, hogy ez az elnöki pozoció. De mint mondtam, és ezt mondtam eddig is, ha ő nyer, akkor sem történik semmi tragédia, mindenkinek abban az esetben Fodor munkáját kell segítenie. Az viszont valóban bosszant és egyáltalán nem tetszik, hogy Fodor támogatóinak egy része legyőzendő és megsemmisitendő ellenséget lát Kókában. Ez nem vezet sehova, ez csak árt a pártnak.
Sziasztok liberálisok! Magyarázzatok el nekem valamit, mint olyannak aki eddig legtöbbször az SzDSz-re szavazott, de most nem fog többet (valószínűleg), pedig elég liberális gondolkodású vagyok. Áruljátok el, mi a liberális a mostani minisztériumok programjában, hiszen csak ebből lehet lemérni, hogy mennyire valóságos a liberális gondolkodás a pártban. Vegyük az egészségügyet, nem a sokat szidott 300Ft-ot kérem számon, az ilyen szempontból mindegy. De mennyire liberális megoldás a mostani kórház átszervezések levezénylése? 1 vízfej eldöntötte, hogy mi legyen, és azt tűzön vízen átveri. Ez igen csak nem liberális hozzáállás. Az nem segít, hogy 1 v több biztosító lesz, mert akkor sem dönthetsz, hogy hol akarsz gyógyulni, a betegnek/vevő szinte nincs beleszólása a dolgaiba. Kapja nem kapja nincsen más. Választhat, megy a kijelölt korházba, vagy fizet mint a katonatiszt, vagy felfordul otthon. Nem az lenne a liberális megoldás, hogy a Tb. megmondja, hogy 1 gyógykezelésért mennyit fizet, én meg megkeresem azt a korházat, ahol ebből a pénzből a legjobbat hozzák ki. megnézem a gyógyulási statisztikákat, utána érdeklődők stb. Ha jobb szolgáltatást akarok és megtehetem, akkor kötök kiegészítő biztosítást, vagy fizetem a többlet költségeket. Így ki fognak alakulni évek alatt a jó, és a rossz korházak egészséges kiválasztódás útján, és nem az ami most lesz. Most csak az lesz, hogy lesznek a jobb-rosszabb nagy köz hodályok, és az elit magán korházak köztes nincs. Bravó. Lenne gondolatom az un. öngondoskodásról, de nincs időm kifejteni most, talán majd máskor.
Döntse már el az a "sok" libcsi hogy ki lesz a főnök. Minek ez a szinjáték? Mindenki rajtatok röhög. Az 5%-os párt folyik a tévékből. Napkeltében már nincs is másról szó.
Bagoly mondja... viszont mars a MC-ba, mert tudtommal Magyar Bálintnak semmi köze sincs semmiféle kórháziágy reformhoz, én pedig az oktatási "reform" hangoztatására reagáltam!