Keresés

Részletes keresés

Kilátó Creative Commons License 2007.03.11 0 0 355

Csend...

Nem tudom, ebből arra merjek következtetni, hogy nem szeretnétek nyilatkozni az olvasóknak arról, hogy a "jabotinsky" és az Asquith" vajon az első vagy a második (esetleg a sokadik) nicketek itt a fórumon.

Dehát nem tudom...egy igaz SZDSZ-párti embernek (aki nem ellenfél, sőt ha kell együtt is működik majd Fodorral, és csak a meggyőződést mondja...) vajon mi oka lehet, hogy elrejtse az olvasók elől, hogy az első vagy második nickjén ír. Miért is nem tudhatnák ezt a kedves olvasók?

Én is elmondom szívesen. Nekem ez az első nickem, 1999 körül regisztráltam az Indexen, azóta is ezt használom. 

Hiszen ti - velem "vitatkozók" -írtátok: nem ellenfelek vagyunk. Miért is ne tudhatnánk hát ezt egymásról? 

Előzmény: Kilátó (354)
Kilátó Creative Commons License 2007.03.11 0 0 354

Ha ez az első nicked itt az index fórumon, akkor nem. És ha Asquithnak is ez az első nickje akkor neki sem. Ha viszont nem ez az első nicketek, akkor elég unfair szvsz.

És most itt a jó alkalom: most akár mindketten nyilatkozhatnátok ez irányban - és akkor senki sem gondolhatná, hogy valakik álnickekkel támogatják a Kóka-kampányt.

Előzmény: jabotinsky (353)
jabotinsky Creative Commons License 2007.03.11 0 0 353

persze, én ezt nem is tagadom, azért regisztráltam, hogy hozzászóljak ehhez a kérdéshez Kóka mellett, nem pénzért, hanem meggyőződésből.

és? nincs hozzá jogom? csökkenti ez valamivel annak értékét, amit mondok?

szerintem egyáltalán nem.

Előzmény: Kilátó (351)
jabotinsky Creative Commons License 2007.03.11 0 0 352

Orbán is vagyonos ember, Gyurcsány is vagyonos ember, Schmidt Mária is, Csányi Sándor is, mégsem emiatt utálják őket - ha utálják - a szavazók.

Egy hangsúlyosan a gazdasági kérdésekre koncentráló, modernizációt, polgárosodást célul kitűző irányzat jóval nagyobb szimpátiára számíthat, mint egy olyan, amelyik elsősorban az emberi és kisebbségi jogokban utazik.

Előzmény: Törölt nick (350)
Kilátó Creative Commons License 2007.03.11 0 0 351

jabotinsky,

Azt még hozzátenném, tiéd mostmár a második nick (Asquith után), amit láthatólag a Kóka-Fodor választáshoz regisztráltak. Legalábbis Te is csak ide írsz (ha az OTP lakáshitelek topikba való "próba" megjelölésű beírásodat nem számoljuk). És ezzel a két nickkel még csak azokat említettem, amit én egyedül vettem észre...  

Például ne haragudj, de ez, hogy itt a választáshoz új nickek születnek, csak arra az egyetlen célra, hogy Kóka oldalán hozzászóljanak - például ez is egy meglehetősen unfair eljárás.

(Sőt nemcsak hozzászólnak hanem Te pl a számba is próbálsz adni hamis, lejárató szavakat - azaz az internetes vitákban előforduló egyik legszemetebb eszközzel próbálsz élni; amit talán meg is ettem volna, ha nem vagyok ilyen régi fórumozó)

Ilyeneket csináltok, és még Ti állítjátok, hogy nem ellenfelek vagytok...

Előzmény: jabotinsky (344)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 350
nem ér meg egy próbát sem a kóka.mert nincsenek sikerek,nincs középréteg,mert nem tudja az ő hátterével megszólítani a szavazókat.a szavazó számára az jön le,túlságosan köthető gyurcsányhoz és a megszorításokhoz.ráadásul a vagyonos embereket-pláne,ha politikus-a magyar ember irigykedve figyeli.hogy az ilyen ember vezette pártot a parlamentbe juttassák?lehetetlen.az szdsz léte a tét.fodorral van még esély,kókával nincs.én így látom.
Előzmény: jabotinsky (349)
jabotinsky Creative Commons License 2007.03.11 0 0 349

Miért veszítené el az eddigi szavazóit?

Hova mennének? A Fideszhez? az MSZP-hez?

a mai Magyarországon mindkét oldal a leszakadók szavazataira vadászik.

Miért ne lehetne az nagyon is vonzó, ha egy párt a sikeresebbeket, az állami gondoskodást kevésbé igénylőket célozza meg?

Miért elleneznének egy ilyen modernizációs politikát az eddigi szavazók?

Egy próbát mindenképp megér a Kóka.

Ha netán nem jön be, akkor Fodor ráhajthat az emberi jogokra.

Előzmény: Törölt nick (348)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 348
és akkor ez a felsorolt néhányezer ember mind-mind az szdsz-re szavaz?nem fog.egyébként sem menne az szdsz ezzel semmire.számszakilag.ha meg is felel az általad soroltaknak,akkor az eddigi szavazóit veszíti el.
Előzmény: jabotinsky (346)
Kilátó Creative Commons License 2007.03.11 0 0 347

"Ezzel azt sejteted, hogy Kuncze és Kóka személyesen bízta meg Mali Zoltánt.

Ez elég merész állítás, mondhatni rágalom. "

Én ilyet nem állítottam, a leghatározottabban visszautasítom. Légy szíves, ne adjál szavakat a számba, amit nem mondtam! Igen aljas módszer. 

Az viszont tény, hogy Kóka internetes szavazatát felnyomták: ez egy eszköz nem? 

Persze, hogy nem azt gondoltam, hogy Kóka csinálta, de van elég ember aki mellette áll, nem?

A vezetés pedig, aki Kóka mellett áll tudomásom szerint, nem vizsgáltatta ki Fodor panaszát, pedig ha az egyik jelölt valamilyen panaszt tesz a választás tisztaságára, akkor szerintem automatikusan ki kellene vizsgálni.

Ezenkívül Kóka ha nagyon akarta volna, nyilatkozatban is elhatárolódhatott mindenféle tisztázatlan ügytől, és embertől, aki ilyeneket végrehajtott.

Előzmény: jabotinsky (344)
jabotinsky Creative Commons License 2007.03.11 0 0 346

egyáltalán nem baromság, az SZDSZ számára talán az egyetlen kiút, ld. Seres cikke:

Ha az SZDSZ nem képes a gazdasági liberalizmusra fókuszálni, ha kicsi, de hatékony kormánypártként nem képes megszólítani a középosztályt, a sikeres kis- és középvállalkozókat, az üzleti világot, a brókereket és az internetgenerációkat, akkor nemcsak önmagát ássa el, de a magyar liberalizmust is.

http://www.nol.hu/cikk/436411/

Előzmény: Antisystem (338)
Kilátó Creative Commons License 2007.03.11 0 0 345

Callie, nem tudnál már végre békénhagyni, lécci, ha nagyon kérlek... Nem veszed észre, hogy nem veled van bajom, nem is én kezdtem el Hozzád szólni, Te kezdtél el belém kapaszkodni...

Előzmény: Callie (342)
jabotinsky Creative Commons License 2007.03.11 0 0 344

bár nem engem kérdeztél, azért kikívánkozik a véleményem.

miért nem lett rendesen kivizsgálva az ormánsági belépők ügye, mikor az egyik jelölt ezt világosan igényelte?

ezt miért Kókán kéred számon? Kuncze Gábor azt mondta, hogy az egész egy nagy lufi, maximum tucatnyi új köldöttről lehet szó, amely nem dönti el a választást.

miért lett manipulálva az internetes szavazás eredménye? (Fodor Gábor nyerésre állt, és valaki egy IPM címről átnyomkodta az eredményt Kóka javára (az internetes cikk szerint a Kókára leadott szavazatok 82%-át ugyanarról az IP-címről adták le)?

honnan veszed, hogy Kóka a nagy unalmában azzal foglalkozik, hogy miképp áll az index vagy az mno szavazását és megbíz valakit a kattintgatással?

honnan tudod, hogy a Fodorra leadott szavazatok valóban a jelölti iránti szimpátiát fejezik ki? A mno szavazásán Fodor utcahosszal nyert Kóka előtt. Jelent ez bármit is?

Kóka sokat élteti a versenyt az írásaiban. De a versenybe ilyen eszközök is beleférnek?

Ezzel azt sejteted, hogy Kuncze és Kóka személyesen bízta meg Mali Zoltánt.

Ez elég merész állítás, mondhatni rágalom.

Előzmény: Kilátó (339)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.11 0 0 343
Hát ez az! Egyebek mellett...
Callie Creative Commons License 2007.03.11 0 0 342

Hadd jegyezzem meg, mivel ennyiszer idézitek ezt az IRL téves részt, hogy én nem vagyok semmilyen szervezeti kapcsolatban egyetlen párttal sem; így nem is fogok "beállni" semmilyen sorba.

Különben, mint világosan megírtam, az ország szempontjából sokkal jobbnak tartanám, ha Fodor győzne most.

Az idézet személyemet nem érintő részével egyetértek.

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.11 0 0 341
Oké, én mondok majd pár közvetlen szót, ha lehet. Akár ide is bekopizom majd, hátha csak rövidítve hozzák majd a világlapok... :)))

De azzal nem értek egyet, hogy az SZDSZ túlélése a tét. Az SZDSZ irányáról van szó, a túlélés a választók dolga.
Előzmény: Törölt nick (327)
nemzeti érzelem Creative Commons License 2007.03.11 0 0 340

"Ha Fodor nyer, akkor a választás után minden módon és eszközömmel az ő elnöki munkáját fogom segíteni és támogatni. Ha Kóka nyer, akkor Callie fogja ugyanezt tenni Kóka esetében. Nem háborút vívunk egymással. Nem egymás ellenségei vagy ellenfelei vagyunk"

Hogyan kell ezt értelmezni? Úgy, hogy miközben az illető rühelli a másik verziót, mégis beáll mögéje, ha arra kerül a sor? Minő felemelő mentalitás!

Kilátó Creative Commons License 2007.03.11 0 0 339

"Ha Fodor nyer, akkor a választás után minden módon és eszközömmel az ő elnöki munkáját fogom segíteni és támogatni. Ha Kóka nyer, akkor Callie fogja ugyanezt tenni Kóka esetében. Nem háborút vívunk egymással. Nem egymás ellenségei vagy ellenfelei vagyunk"

Na erről csak annyit: ha nem vagytok ellenfelek, akkor...

- miért nem lett rendesen kivizsgálva az ormánsági belépők ügye, mikor az egyik jelölt ezt világosan igényelte?

- miért lett manipulálva az internetes szavazás eredménye? (Fodor Gábor nyerésre állt, és valaki egy IPM címről átnyomkodta az eredményt Kóka javára (az internetes cikk szerint a Kókára leadott szavazatok 82%-át ugyanarról az IP-címről adták le)?

Kóka sokat élteti a versenyt az írásaiban. De a versenybe ilyen eszközök is beleférnek? Bocs, de ha nem vagytok ellenfelek (amint Te írod), miért kell ilyen módon kampányolni?

Előzmény: libsike2006 (298)
Antisystem Creative Commons License 2007.03.11 0 0 338

Csak halkan jegyezném meg, hogy a világban mindenhol a libertariánus (vagy jobboldali liberális) a baloldallal szembenálló irány, és az SZDSZ elvben (_ELVBEN_) egy baloldali kormánykoalició tagja. A baloldali libertariánus egy fából vaskarika, önellentmondás, egy stupid baromság. Mondhatni egy Kóka...

ÜdV

Előzmény: jabotinsky (337)
jabotinsky Creative Commons License 2007.03.11 0 0 337

na akkor ide is:

Tóta W. véleménye:

Fodor Gábor bebootolt, felébredt ezeréves álmából, és szemmel láthatóan SZDSZ-elnök szeretne lenni. Fodorról ugyan csak homályos emlékeink lehetnek, mivel mély csendben töltötte az elmúlt éveket, de az látszik, hogy kivel vagy mivel kell megküzdenie. Két jelölt lesz, legalábbis két irány van az SZDSZ-en belül.
Az egyik az az ondolált nyálas liberalizmus, ami egész Európában leszálló ágban van, és ami már legfeljebb ráolvasással, értsd: intenzív nácizással tud olykor felülkerekedni. Amíg a multikultiból csak annyi látszott, hogy hurrá, gyros, addig minden rendben volt. Szegény elnyomott kisebbségek, karddal átszúrt ártatlan romagyerekek, soha többé fasizmust, a néger mindig drága. Akkor még az ment, hogy az idegen szép - mára kiderült, hogy az idegen lehet borzasztó randa is, és például a nyolcadik utason nincs mit integrálni. Elutasítjuk az erőszakot, odatartjuk a másik orcánkat, fegyver az fuj, minden ember színesbőrű, nincs is olyan, hogy Európa meg Nyugat, a világ üveggolyó egy férfiseggben.
A másik libertárius irány. It's the economy, stupid! Adócsökkentést és vele párhuzamosan az egyéni felelősség oroszlánrészét propagálja, és míg az egyén békés kiteljesedésébe nem szól bele, a liberális demokrácia rendjét még a kisebbségekkel szemben is meg akarja óvni, ugyanis a robbantgatás árt az üzletnek. Mehetsz hegyes vagy kupolás templomba, de ha felgyújtod a másikét, akkor azért te leszel a felelős, és nem más, meg nem a társadalom.
A modern libsit nem lehet olyan egyszerűen zsákutcába kergetni, mint a fenti idealista irányzatot. Az ilyen liberális ugyanis nemcsak a többség, hanem a kisebbség zsarnokságát is elutasítja, mert tudja nagyon jól, hogy a diktatúrák általában a kisebbségek rémuralmai voltak.
Az egyéni felelősség ezenfelül azt is jelenti, hogy mielőtt a fizetős egészségügyről kezd nyivákolni kend, előbb vegye ki a szájából a piros Viceroyt, a másik kezével vegye ki a pattogatott szalonnabőrt, és mondja meg szépen, mikor volt utoljára szűrővizsgálaton. Meg azt jelenti, hogy a munkanélküli segély önmagában nem életpályamodell.
Nem voltam egzakt, csak buborékot fújok, de azért érthető, mi a difi a két buborék közt.

Hogy Kóka János a második irányba tart-e a kis piros helikopterén, az még nem látszik a radaromon. Hogy megtanul-e addig egy kevésbé penetráns nyelvet, az se. Az meg a legkevésbé, hogy a párt meddig jutott az önreflexió kényelmetlen útján. Az ő dolguk végül is. Egy Fodor Gábor vezette párt igazán minőségi termék lehet a parlamenten kívüli trutymóban.

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 336

ha már figyelő Adyt idézett a rokon topikban:

"...

s az a szomorú és mindegy,

Hogy jó időben bennünket

Sorsunkra mi sem intett.

Nekem, pajtás, úgyis mindegy,

Bánja fene, hogy ki fal föl

Buta, bús mindegy-minket."

pucros Creative Commons License 2007.03.11 0 0 334
Hát akkor... miképpen Kóka a Gyurcsánytól, azonképpen Puzsér a Bedétől :))
Előzmény: Törölt nick (321)
pindiy Creative Commons License 2007.03.11 0 0 332
Nekem mindenesetre...

Kóka lesz megválasztva, mert az a cc 18 párttag akikből ez a párt még áll, végtére is ha a Meggyesy puccsot kiagyaló baloldali tőkésekből választ el lesz tartva...

Nincsen is annál fontosabb.
Előzmény: sim44 (330)
sim44 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 331
Tehát ha Te egy fórumra bemásolsz egy blogon írt hülyeséget, azt nekem cáfolnom kell, értelek.
Előzmény: Törölt nick (328)
sim44 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 330
Kell? :-)))
Előzmény: pindiy (329)
pindiy Creative Commons License 2007.03.11 0 0 329
Ezzel egyet kell érteni.....
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 327
akkor hajrá!biztos,lesz rá lehetőség,hogy a szavazás előtt szót kapjatok.meg kell győzni mindenkit,miért kell úgy szavazni,ahogy.nem kicsi a tét.ez lesz-e az szdsz utolsó tisztújítása,vagy nem.
Előzmény: Libera nos, Domine! (325)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.11 0 0 326
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.11 0 0 325
>mégis:félek,hogy az alább írtak szerint fog az szdsz sorsa eldőlni.nem szabad kókát megválasztani!<

Az én szavazatomra számíthatsz, de sajnos nem egyedül szavazok... :)))
Előzmény: Törölt nick (317)
zenebonák Creative Commons License 2007.03.11 0 0 324
Nézd meg a kokajanos.hu-t ott öt darab vitairatot találsz.
Előzmény: Callie (308)
zenebonák Creative Commons License 2007.03.11 0 0 323
Ha betámadáson azt érted, hogy az irigység áriáját rágalommal turbózod fel, valóban. De ennek annyi a hatása, mint annak, amitől átmenetileg büdös van, de azán szellőztetés után szétoszlik. Támadáésnak minősíteni erős túlzás. Önblamának mondanám inkább.
Előzmény: Törölt nick (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!