A Dental Studio Line fogtechnikai laboratórium és Fogorvosi társulás keres munkatársakat Olaszországba. Keresünk magyar-olasz nyelven jól beszélő, jól kommunikáló, megbízható, kapcsolatépítő, szorgalmas személyeket. Cégünk betegturizmussal foglalkozik, és Olaszországba ehhez szeretné kiépíteni hosszú távú kapcsolatrendszerét. A betegturizmus egyre népszerűbbé válik, sokan utaznak hozzánk különböző fogászati kezelésekre, mert fele annyiba kerül, és mégis magas színvonalú.
Mi egy Magyarországi vállalkozás vagyunk, és megújuló energiákkal foglalkozunk. Jelenleg is szállítunk Olaszországból kazánokat, kályhákat viszont bővíteni szeretnénk. A lényeg, hogy keresünk olyan olaszországi Magyarul tudó személyt aki köztünk, és a gyár között tartaná a kapcsolatot.
A munka heti 1-2 órás elfoglaltságot jelent kvázi mellékállásként felfogható. Amit ezért kínálunk az versenyképes jövedelem.
Ha valakit érdekel sürgősen írjon a barath@dsenergia.eu mailre, a minél előbbi kontakt megteremtése érdekében.
en Olaszorszagban elek es a magyar rendszamu kocsimmal kozlekedek, igy a kotelezot ertelemszeruen magyarorszagra fizetem. Itt csak a zold nemzetkozi biztositos papirra van ehhez szuksegem, legalabbis eddig elfogadtak. Ez az, amit a biztosito kuld meg rendszeresen, miutan befizettem a negyedeves kotelezot.
Es nem is erdemes itt fizetni a kotelezot, mert sokkal dragabb, mint Mo-on.
Magyar rendszámú autóra CSAK magyar köt. fel.biztosítást köthetsz, tehát fent kell tartanod a meglévőt.
Ha itt kint vásárolsz autót ,akkor válogathatsz az olasz biztosítók közül. Érdemes több ajánlatot kérni, én a bankomnál kaptam a legkedvezőbbet, bár mindenképp az otthoninak megfelelő A O kategóriából indulsz.
Nálunk itt északon, próbaidős szerződés a megszokott. Az akárcsak otthon a benne megadott időpontig mindkét fél részéről következmény nélkül felmondható. Szerintem, ha előszerződésed van egy hotellel és visszaszeretnél lépni, mailban, vagy telefonon tedd, már csak a becsület miatt is.
A már kintiektől szeretném megtudni, hogy amikor az ember saját gépjárművel megy ki hogy odakint dolgozzon, akkor hosszabb távon elég-e a magyar kötelező biztosítás (a zöldkártya)?
Vagy meg kell-e az Olaszországi biztosítónál is kötni a gépjárműfelelősségbiztosítást? (vagy hogy hívák ezt...amit a szélvédőre kell ragasztani.)
Szeretném a segítségeteket kérni. Dél-Olaszországról van szó. Tudom, hogy Észak-Olaszországi a fórum, de gondolom, hogy ez délen is ugyanúgy működik. Szóval a kérdésem a következő. Ha kapok egy Dél-Olaszországi szállodától egy előszerződést, az köt-e engem bármilyen formában, vagy az csak a céget köti ahhoz, hogy amikor kimegyek, felvegyen? Bocs, ha hülyén hangzik a kérdés, de nekem ez nem tisztázott.
Szia! Liceo Linguistico minden nagyobb városban van, ezek kifejezetten nyelvi iskolák. Ezt neked, ill nektek kell eldöntenetek, hogy klasszikus középiskolába, avagy nyelvi tagozatra adjátok be a fiatokat. Liceo Linguistico Milano
A nagyobbik fiam jelenleg 9.-es egy Angol nyelvi előkészitős informatika tagozaton, neki van-e esélye arra, hogy egy hasonló végzettséget adó iskolába kerüljön, vagy pedig újra kell majd felvételiznie?
Esetleg jobban járna-e ha a "8.osztályt" kezdené el újbol a nyelvi felzárkózás miatt?
Minket nem zavarna az ha egy évet veszítenek, de odakint hogy állnak hozzá a dolgokhoz?
Szia! A lényeget Kovács szaki meg is válaszolta. Úgy van, ahogy írta. Tapasztalataim szerint is befogadóak az olaszok. Egyszer volt egy felmérés a lányom osztályában (név nélkül), kikkel a legtartózkodóbbak, ill. kik mellett nem utazna, nem utaznának szívesen a vonaton. (fejhosszal nyertek az Albánok...) Az általános iskolát annyira nem vágom, mert a lányom már a középiskolát is itt kezdte, de a főnököm felesége tanítónő az általános iskolában, ha van még kérdésed esetleg megkérdezhetem tőle. Üdv és ne félj belevágni!
hàt ezt elèg rosszul mondtàk. Az àltalànos iskola 5+3 èvig tart. Az elso 5 èv a magyar alsò tagozathoz hasonlìt, utàna a jon a 3 èves felso tagozat. Ez àltalàban màs iskolaèpuletben van, az osztàlytàrsak is màsok lesznek mint alsòban. Ettol eltekintve a rendszer kicsit hasonlìt a 8 osztàlyos magyar àltalànoshoz. Ezutàn mehetnek a gyerekek tovàbbtanulni. Vannak szakmunkàskèpzok, szakkozèpiskolàk, gimnàziumok. A gimik nem egysèges tantervuek, mert 3 fajta van beloluk (legalàbb): humàn, reàl vagy nyelvi. Nagyobb vàrosokban mèg egyèb szakirànyo gimik is lèteznek. A gimnàziumok mindenhol 5 èvig tartanak, igy èrettsègit 19-20 èves koràban kap az ember gyereke. Nekem jò tapasztalatom volt az olasz iskolàkkal, bàr a pènzhiàny itt is èrezheto, de befogadòak, szìvèlyesek. Legalàbbis az èn gyerekeimnek egyàltalàn nem voltak problèmàik.
Szia! Szóval, az első kérdés az uniformis. Itt az általános iskolások (Alto-Adige) nem uniformisba járnak iskolába, kivéve talán a magán iskolába járókat, bár én olyanokat még nem láttam... A lányom otthon kezdte az első osztályt középiskolában, majd amikor kiköltöztek utánam a nejemmel, az elsőbe írattuk be újra. Én ötödik éve élek itt a család három éve költözött utánam, albérletben élünk.
Szia! A mi esetünkben ez úgy történt, hogy bevittem a lányomat az iskolába a bizonyítványa (nem hivatalos-az drágább és gond nélkül elfogadták) fordításával. Ha semmilyen szinten nem beszéli a nyelvet a gyerek, az iskola tolmácsot is fogadhat a gyerek mellé, nálunk erre nem volt szükség, de ismerőseimmel előfordult. Orvosi igazolásokat nálunk nem kértek, de ez is iskolafüggő lehet. Én a helyedben újrajáratnám vele a hatodik osztályt.
Meg szeretném még kérdezni, hogy az Olaszországi iskolákba, amikor az ember külföldi, és visz gyerekeket beiratni, kell-e és milyen dokumentumok kellenek, illetve orvosi igazolásokat kell-e vinni és fordíttatni?
Vagy csak simán odamegyünk és beveszik a lurkókat?
Valamint ha jelenleg 6.álltalános osztályba jár, akkor odakint készítenek egy felmérést és az alapján a megfelelő osztályba helyezik???
nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre mert a keresztszüleim kimentek olaszba munka lehetőség után kutatva de már lassan 2 hete vannak kint és semmi munka aki tudna segíteni kérem írjon aza lényeg h Verona közelében lévő munka legyen. előre is köszönöm mindenkinek
Segítséget szeretnék kérni, a családommal kiköltöznénk Olaszországba és munkát keresek mint karosszéria lakatos. A feleségem beszéli a nyelvet én pedig most tanulom Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. Email: kokeny.zoltan@gmail.com
Most költözködünk ki észak Olaszországba a családommal.
Van két srácunk, és azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha még iskolakötelesek akkor ha odakint már járnak iskolába, azt hogyan és hova kell bejelenteni, mert ugyebár Magyarországon azok a gyerekek akik sokat hiányoznak igazolatlanul, azoknak a szüleit elzárással bünteti a törvény....
És állampolgárságot illetően még attol egy darabig Magyarok maradunk.