Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Egyértelműen az optikai a jobb. Egyes lencsetagok (vagy néhol a képérzékelő) giroszkópos mozgatásával kompenzálja a remegést 2-3 blendéig, bár a 70-200IS stabilizátora még ennél is többre képes.
A dig. stabi parasztvakítás: ha kevés a fény, az érzékenységet (és ezzel együtt a képzajt) növeli automatikusan, azt meg magad is megteheted. Egyszerűbb dig. stabilizátoros videokameráknál szokás még, hogy az érzékelőre nagyobb kép vetül, mint amit a kamera rögzít és amit te a keresőben látsz. Elmozdulás esetén a kamera igyekszik a nagyobb képből, az elmozdulást kompenzálva crop-olni. Ha kevés a fény, úgyis hosszabb záridő kell, vagy nagyobb érzékenység, tehát megette a fene.
Köszönöm, hogy megnézted az albumot. Még nem láthatta a képet, egyrészt mivel én személyesen nem ismerem őt, másrészt pedig csak tegnap töltöttem fel a galériát, korábban sehol nem volt látható. Amikor az a kép készült, csak öncélú, parazita hobbyfotósként voltam ott a koncerten :)
Emilem publikus vagy a guglin rákeresel a nevemre elsőként kiköpi a mobilszámot is.
Remélem az évvégi zárást követően sokat tudok fotózni, legalábbis szeretnék. Tegnap reggel is voltam ki, de nem volt nagy mozgás, csak a szokásos madarak, karvaly nélkül.
Köszönjük a felajánlást, magam részéről nem nagyon szeretnék lessátorban sörözni ;) Pince persze szóbajöhet :) . Nem tudom ki hogy gondolja, nekem sajna csak kétszemélyes autóim vannak, de ha valaki felajánl egy fuvart talán a többiek is könnyebben jönnének. Szóval kérem a véleményeket, a lessátradat meg ha nem zavarok egyszer szívesen meglátogatnám....
A Bükkben van 3 lessátram, bár mindegyik Egerhez közel. Az elmúlt tél nagyon gyenge volt, remélem az idei jobb lesz.
Vagy egy egri pincében, ott azért nincs annyira hideg. :)
Egyébként pénteken is lesz Egerben egy kis ünnepség.
A Horváth Zsigmond Lajos Fotókör jubileumi kiállításának megnyitó ünnepsége december 7.-én l8 órakor kezdődik. Helye: Bartakovics Béla Művelődési Központ, Eger Knézich K.u.8. Megnyitja: Habis László Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere.
Ügyes, de ha van rá mód miért nem rendezgeted. Most szombat úgy tünik pesti természetfotós program lesz, de azon kívül jó nekem bármikor. 14 péntek este?
Hol az a sör?? ) Ha díjat nem is nyertem, de a kiállítottak között van az én egyik képem is a lentebb említett fotópályázaton. Én is megnézem, ha ideér. Addig nem...)
Köszi, ha van kedved egy közös projektet összehozhatnánk, mert látom te nagy lesezős vagy . Én mondjuk kevésbé, meg a hideget se nagyon szeretem, de jó képekért áldozatokat kell hozni néha.
No majd akkor megnézem ha itt jár. Ilyen pályázatokra szoktam küldeni nem csak természetfotót is :). Natgeon az egyik bejutottam pl. olyan volt. Grat a különdíjhoz, jövőre nevezek én is :) .
Sajnos, most nem láthatóak a képek a neten. FF kiadvány készült, de hát az sem az igazi.
Azért nagyon nem kell bánkódni, mert nem igazán a természetfotókat preferálják. Bár lehet, hogy csak részrehajló vagyok.
Ennek ellenére a színes kategóriát termfotó nyerte ill. a vetített kategóriában is a 2. termfotó lett, valamint a különdíjasok között is 2 kép termfotó volt.