Keresés

Részletes keresés

Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.18 0 0 938

Beszéltünk az irodával, azt mondták a legfelsőt mindig letépik, azt leadják a Malévnek.

A többi adat stimmelt, az elektonikikus jegy is.

Így nyugodtabbak vagyunk, hogy minden rendben.

Izgatottan várjuk a pénteket:))

Előzmény: moonwalkr (937)
moonwalkr Creative Commons License 2008.02.18 0 0 937
Na megvan minden nekünk is.

Szerintem a repjegy is rendben van. Tényleg úgy van összetűzve, hogy egy üres perforációval kezdődik a blokk, de van két színes példány (ezt veszik majd el odafelé Ferihegyen és visszafelé Phuketen a check-innél) és van egy tőpéldány (ami végül Nálad marad). Ettől több nem is kell. A Bangkok Airways belföldi járataira pedig elektronikus jegyet kaptunk, elvben az is rendben van.
Előzmény: Dóri-bogyó (935)
nkatta Creative Commons License 2008.02.18 0 0 936
Azt megnézted, h az az útvonal, amerre mi megyünk, az rajta van-e? Mert ahogy itt előttem leírta vki, ha több van benne, azt kitépik. Leellenőrízted az útvonalat rajta?
Előzmény: Dóri-bogyó (932)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.16 0 0 935

Persze mindenképpen felhívjuk őket hétfőn, nem kockáztatunk.

Csak furcsálom a dolgot, a párom mikor bement a papirokért, a csaj átnézett mindent, és azt mondta rendben.

Otthon vettem észre, hogy mindkettőnk jegyéről hiányzik az első lap.

És akkor már nem voltak bent.

Majd hétfőn kiderül:)

Előzmény: moonwalkr (934)
moonwalkr Creative Commons License 2008.02.16 0 0 934
Egyszer voltunk velük, és nem volt gáz a papírokkal (repjegy, voucher), még többet is adtak, mint amire végül szükség volt. Szerintem ne aggódj, nem lesz gáz. Egy charterre biztos felengednek még akkor is, ha hiányos a repjegyed, mert a légitársaság nem Veled áll szemben, hanem az utazási irodával és Veled kapcsolatban csak annyi dolga van, hogy elvigyen A-ból B-be, függetlenül attól, hogy otthon hagytad-e a papírokat, vagy sem. (Egyszerűbben szólva nem Te fizetsz a légitársaságnak, viszont igazolni tudod egyéb okmányokkal, hogy Te vagy, akit el kell fuvarozni.)

Hétfőn azért hívd fel az irodát, hogy szerinted hiányos a repjegy és kérj tőlük egy e-mailt, hogy minden rendben van, aztán az e-maillel már tudod igazolni a check-innél, hogy nem a Te készülékedben van a hiba.
Előzmény: Dóri-bogyó (932)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.16 0 0 933
Nekem ez nem logikus, és mindkettőnkéből hiányzik...
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.16 0 0 932
És náluk ez így szokott lenni, hogy a repjegyből kitépik az első oldalt???
Előzmény: moonwalkr (931)
moonwalkr Creative Commons License 2008.02.16 0 0 931
Pénteken telefonáltak, hogy mehetek érte, de nem volt rá időm, úgyhogy hétfőn hozom el.
Előzmény: Dóri-bogyó (929)
boacska Creative Commons License 2008.02.16 0 0 930

Mi az útlevelekkel együtt a reptéren kapjuk meg a papírokat, mert tegnap

értesítettek, hogy elkészültek, és mivel vidékiek vagyunk nem kockáztattam, hogy nem kapjuk meg időben. Eddig minden utunknál a reptéren vettük fel az összes papírt, és soha nem volt probléma. Reméljük most sem lesz.

Előzmény: Dóri-bogyó (929)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.16 0 0 929
moonwalkr!

Ti megkaptátok már a jegyeket?
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.15 0 0 928
Ma kaptuk meg a papirjainkat az Aerovivától, nagyon korrekt csomag, ami számomra furcsa, hogy le van tépve a repjegyünk első oldala, amit check-koláskor szoktak letépni..
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.15 0 0 927
Igen ez valszeg így van.
De sokan félnek a víztől, hogy szennyezett lehet, és az ezzel főzött dolgoktól, jégkockától az italban, stb.
Mi nem oltattuk be magunkat, reménykedünk:))
Előzmény: nkatta (925)
nkatta Creative Commons License 2008.02.15 0 0 926
Mármint Thaiföld É-i részére gondoltam, nem Phuket É-i részére:)
Előzmény: Dóri-bogyó (923)
nkatta Creative Commons License 2008.02.15 0 0 925
Szerintem itt max az Északi területen, néhol, lehet esetleg! félni, vagy a dzsungelben, h összeszedsz vmit, máshol meg nincs semmi olyan dolog, amitől félni kellene. Ők ebből élnek, nem fognak elrabolni, megölni, stb..
Előzmény: Dóri-bogyó (923)
nkatta Creative Commons License 2008.02.15 0 0 924
Egyedül is át tudsz menni bárhová, ha van annyi pénzed, h egy hajót csak neked elindítsanak:) Mi néztünk ilyen ajánlatokat, igazi magánjacht, teljeskörű kiszolgálás, csak te vagy a hajón plusz a kiszolgáló személyzet, na...ez több százezres..akár milliós tétel is lehet...Egyébként egy hajón kb. 8-10 ember van, változó. Gyorsan odaértek, megmondják mikor van az indulás,addig pedig azt csinálsz, amit akarsz. Ha kérdésed van, akkor meg elmondanak bármit.
Előzmény: boacska (916)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.15 0 0 923
Megoszlanak a vélemények, van aki azt szerint jobb félni mint megijedni, de általában azt mondják, hogy csak bizonyos területeken ajánlott.
Előzmény: boacska (921)
boacska Creative Commons License 2008.02.15 0 0 922
Mi is már nagyon várjuk, de nem jön velünk a 8 éves gyerek, és ugye influenzaszezon van, de még nem kapta el, remélem megússzuk. Egy hét és 12.45-kor indul a repülőnk. Hú..................
boacska Creative Commons License 2008.02.15 0 0 921
Úgy gondolod, hogy kellene védőoltás? Két éve sem oltattuk be magunkat. Természtesen nagyon óvatosak leszünk.
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.15 0 0 920
Mi sem oltattuk be magunkat, én is néztem, hogy nincs különösebb veszély, de mint általában az ember az utolsó pillanatban meginog, hogy lehet, hogy mégis kellett volna..?!
Az ismerőseink, akik rendszeresen járnak is feleslegesnek tartották.

Mához egy hétre ilyenkor már izgulunk..........:)
Előzmény: moonwalkr (919)
moonwalkr Creative Commons License 2008.02.15 0 0 919
Nekünk még tavaly Tanzánia miatt megvoltak a fontosabb oltások, meg az Oltóközpont honlapján Bangkok és Samui is olyan területként szerepel, ahol nincsenek különösebb veszélyek, ezért már nem gondoltunk újabb oltásokra.
Előzmény: Dóri-bogyó (918)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.15 0 0 918
Valamilyen védőoltást kértetek?
moonwalkr Creative Commons License 2008.02.14 0 0 917
Csoportosan visznek át speedboat-tal, de ez nem azt jelenti, hogy ez szervezett lenne, mert azzal a társasággal mész, akivel akarsz (a saját utazási irodáddal, vagy a kikötőben kinézett helyi irodával).

Íme: egy élménybeszámoló innen (az írás legutolsó harmada/negyede szól Phi-Phi-ről):
http://www.tengerpartok.hu/thaifold/personal/thailand_mona_1_2/index.php
Előzmény: boacska (916)
boacska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 916

Még csak annyit, hogy Phi Phi-re is szeretnénk menni, de valaki azt írta, hogy csak

szervezett csoportok mehetnek át, egyénileg nem lehet. Lehet, hogy ez hülyeség?

boacska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 915
Engem meggyőztél, nem fizetünk be, talán még találkozunk is a szállodában.
nkatta Creative Commons License 2008.02.14 0 0 914

Nem baj, h nem tudsz angolul, nem zavaró, én sem tudok olyan jól. Egyébként meg lehet érteni, meg aztán a csoportban mindig van olyan, aki tud, pl. a párom:) Ahhoz, h kivigyenek valahová, meg megmondják h mikor indultok, nem kell nagy angol tudás. Mellesleg nagyon kedvesek és el kell, h mondjam, h ezekhez a progikhoz jár kaja, azaz főtt étel, plusz állandóan hozzák a csoportba tartozó emberekhez kínálgatni a friss szeletelet hűtött! gyümölcsöket és üdítőket. Na ilyet nem nagyon kapsz máshol! Főleg az aerovivánál nem! A magyarokról pedig annyit, h a legtöbb itt is szegény honfitársaik hasznából is, akik nem mernek elmenni a helyiekkel fele áron, pedig ami a helyiek vendégszeretét és kiszolgálását illeti...nem nagyon kapsz ilyet máshol. Ha pedig nem értesz vmi, kézzel-lábbal mutogatnak:) Tapasztalat! Láttam a magyar csárdát is...hát..érdekes árak vannak...meg aztán voltak ott ismerőseink kajálni:

1. csapnivaló kaja volt

2. baromi drágán

3. a magyarokra rá se bagóztak... inkább a németekre és társaikra, iszonyat felháborodottan jöttek el onnan

Sztem nem kell aggódni a helyiek miatt, nagyon sok jó helyre visznek ki és sokkal olcsóbban mint az utazási iroda v  a kitelepült magyarok.

Előzmény: boacska (909)
nkatta Creative Commons License 2008.02.14 0 0 913
Semmit ne fizess be az aerovivával!!! 2-3szoros áron dolgoznak! Egyébként mi is akkor megyünk és uabba a szállodába, ahová ti. Tavaly is voltunk, de nem ezen a részen. Sok programon voltunk, és nagyon sok programon nem, szval nyugodtan menjetek önállóan, sokkal jobb és olcsóbb. Csak annyi, h angolul megy az idegenvezetés.
Előzmény: boacska (906)
boacska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 912
Senki nem jön az AEROVIVA-val Phuketre a Bhantai Beach Resortba?
boacska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 911

Köszi, talán fel is hívom őket, mi 6-an megyünk, érdemes talán őket választani.

Előzmény: Dóri-bogyó (910)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.02.14 0 0 910
http://www.thaifold-extrem.hu/
Ez egy magyar oldal, kint élő magyar házaspár, üdültetéssel, kirándulások szervezésével foglalkoznak, Phuketen.
De van magyar étterem is, és ha jól tudom magyar autókölcsönző is.
Előzmény: boacska (909)
boacska Creative Commons License 2008.02.14 0 0 909

Sajnos nyelvet nem igazán beszélünk, az ő angol kiejtésüket megérteni nagyon nehéz. Konkrét ötletekre gondoltam, helyi magyar iroda meg ilyesmi.

Előzmény: Dóri-bogyó (908)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!