Szerintem a repjegy is rendben van. Tényleg úgy van összetűzve, hogy egy üres perforációval kezdődik a blokk, de van két színes példány (ezt veszik majd el odafelé Ferihegyen és visszafelé Phuketen a check-innél) és van egy tőpéldány (ami végül Nálad marad). Ettől több nem is kell. A Bangkok Airways belföldi járataira pedig elektronikus jegyet kaptunk, elvben az is rendben van.
Azt megnézted, h az az útvonal, amerre mi megyünk, az rajta van-e? Mert ahogy itt előttem leírta vki, ha több van benne, azt kitépik. Leellenőrízted az útvonalat rajta?
Egyszer voltunk velük, és nem volt gáz a papírokkal (repjegy, voucher), még többet is adtak, mint amire végül szükség volt. Szerintem ne aggódj, nem lesz gáz. Egy charterre biztos felengednek még akkor is, ha hiányos a repjegyed, mert a légitársaság nem Veled áll szemben, hanem az utazási irodával és Veled kapcsolatban csak annyi dolga van, hogy elvigyen A-ból B-be, függetlenül attól, hogy otthon hagytad-e a papírokat, vagy sem. (Egyszerűbben szólva nem Te fizetsz a légitársaságnak, viszont igazolni tudod egyéb okmányokkal, hogy Te vagy, akit el kell fuvarozni.)
Hétfőn azért hívd fel az irodát, hogy szerinted hiányos a repjegy és kérj tőlük egy e-mailt, hogy minden rendben van, aztán az e-maillel már tudod igazolni a check-innél, hogy nem a Te készülékedben van a hiba.
Mi az útlevelekkel együtt a reptéren kapjuk meg a papírokat, mert tegnap
értesítettek, hogy elkészültek, és mivel vidékiek vagyunk nem kockáztattam, hogy nem kapjuk meg időben. Eddig minden utunknál a reptéren vettük fel az összes papírt, és soha nem volt probléma. Reméljük most sem lesz.
Ma kaptuk meg a papirjainkat az Aerovivától, nagyon korrekt csomag, ami számomra furcsa, hogy le van tépve a repjegyünk első oldala, amit check-koláskor szoktak letépni..
Igen ez valszeg így van. De sokan félnek a víztől, hogy szennyezett lehet, és az ezzel főzött dolgoktól, jégkockától az italban, stb. Mi nem oltattuk be magunkat, reménykedünk:))
Szerintem itt max az Északi területen, néhol, lehet esetleg! félni, vagy a dzsungelben, h összeszedsz vmit, máshol meg nincs semmi olyan dolog, amitől félni kellene. Ők ebből élnek, nem fognak elrabolni, megölni, stb..
Egyedül is át tudsz menni bárhová, ha van annyi pénzed, h egy hajót csak neked elindítsanak:) Mi néztünk ilyen ajánlatokat, igazi magánjacht, teljeskörű kiszolgálás, csak te vagy a hajón plusz a kiszolgáló személyzet, na...ez több százezres..akár milliós tétel is lehet...Egyébként egy hajón kb. 8-10 ember van, változó. Gyorsan odaértek, megmondják mikor van az indulás,addig pedig azt csinálsz, amit akarsz. Ha kérdésed van, akkor meg elmondanak bármit.
Mi is már nagyon várjuk, de nem jön velünk a 8 éves gyerek, és ugye influenzaszezon van, de még nem kapta el, remélem megússzuk. Egy hét és 12.45-kor indul a repülőnk. Hú..................
Mi sem oltattuk be magunkat, én is néztem, hogy nincs különösebb veszély, de mint általában az ember az utolsó pillanatban meginog, hogy lehet, hogy mégis kellett volna..?! Az ismerőseink, akik rendszeresen járnak is feleslegesnek tartották.
Nekünk még tavaly Tanzánia miatt megvoltak a fontosabb oltások, meg az Oltóközpont honlapján Bangkok és Samui is olyan területként szerepel, ahol nincsenek különösebb veszélyek, ezért már nem gondoltunk újabb oltásokra.
Csoportosan visznek át speedboat-tal, de ez nem azt jelenti, hogy ez szervezett lenne, mert azzal a társasággal mész, akivel akarsz (a saját utazási irodáddal, vagy a kikötőben kinézett helyi irodával).
Íme: egy élménybeszámoló innen (az írás legutolsó harmada/negyede szól Phi-Phi-ről): http://www.tengerpartok.hu/thaifold/personal/thailand_mona_1_2/index.php
Nem baj, h nem tudsz angolul, nem zavaró, én sem tudok olyan jól. Egyébként meg lehet érteni, meg aztán a csoportban mindig van olyan, aki tud, pl. a párom:) Ahhoz, h kivigyenek valahová, meg megmondják h mikor indultok, nem kell nagy angol tudás. Mellesleg nagyon kedvesek és el kell, h mondjam, h ezekhez a progikhoz jár kaja, azaz főtt étel, plusz állandóan hozzák a csoportba tartozó emberekhez kínálgatni a friss szeletelet hűtött! gyümölcsöket és üdítőket. Na ilyet nem nagyon kapsz máshol! Főleg az aerovivánál nem! A magyarokról pedig annyit, h a legtöbb itt is szegény honfitársaik hasznából is, akik nem mernek elmenni a helyiekkel fele áron, pedig ami a helyiek vendégszeretét és kiszolgálását illeti...nem nagyon kapsz ilyet máshol. Ha pedig nem értesz vmi, kézzel-lábbal mutogatnak:) Tapasztalat! Láttam a magyar csárdát is...hát..érdekes árak vannak...meg aztán voltak ott ismerőseink kajálni:
1. csapnivaló kaja volt
2. baromi drágán
3. a magyarokra rá se bagóztak... inkább a németekre és társaikra, iszonyat felháborodottan jöttek el onnan
Sztem nem kell aggódni a helyiek miatt, nagyon sok jó helyre visznek ki és sokkal olcsóbban mint az utazási iroda v a kitelepült magyarok.
Semmit ne fizess be az aerovivával!!! 2-3szoros áron dolgoznak! Egyébként mi is akkor megyünk és uabba a szállodába, ahová ti. Tavaly is voltunk, de nem ezen a részen. Sok programon voltunk, és nagyon sok programon nem, szval nyugodtan menjetek önállóan, sokkal jobb és olcsóbb. Csak annyi, h angolul megy az idegenvezetés.
http://www.thaifold-extrem.hu/ Ez egy magyar oldal, kint élő magyar házaspár, üdültetéssel, kirándulások szervezésével foglalkoznak, Phuketen. De van magyar étterem is, és ha jól tudom magyar autókölcsönző is.